![]() |
Sn.Meyvelitepe...
2 yaşında bir gojiberry im 35-40 lt lik bir saksıda balkonda duruyor...kışın budama yapmıştım fakat...şu anda dik ve aşırı sürgün verdi benim amacım meyve almak değil... 60 cm boyunda kalın tek bir gövdeye sahip olmak bu aylarda ve yaz ayları boyunca budama yapsak... herhangi bir sorun oluştururu mu? |
Bitkinin doğasında bu mevsim çok sürgün verip bunlardan çiçek açmak var. Fazla baskılarsanız ne olur bilmiyorum. Belki, fazla ve gereksiz sürgünleri alıp, söz gelimi dipten gelenleri, uygun yerlerden sürgüne müsaade etmek daha iyi olur.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
tepe sürgününü budadıktan kısa bir zaman sonra yanlardan ve tepeden yeni sürgünler çıktı.tepede 2 sürgün bıraktım digerlerini budadım...
|
Alıntı:
kırılmayın lütfen, gojiniz sanki parmaklıkların ardında hapis gibi görünüyor. sadece bir benzetme. |
2 Eklenti(ler)
Goji bery min tam boy fotoğraflarını koymaya çalışıyorum. Eklenti 217434Bu nokta sürgün yaptığı yer.
Eklenti 217433 |
Goji üretim denemesi
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Komşudan goji çeliği alma işini unutunca kendimiz deneyelim dedik bakalım becerebilecekmiyiz diye. Bir hafta kadar önce diktiğimiz gojilerimiz çıktı..Problem olabilir diye viyol çukurlerına 2-3 tohum attık. Duruma göre güçlü fidanı bırakıp diğerlerini koparacağız. Yalnız fideler çok cılız görünüyor.. Bu haliyle viyolde ne kadar duracak bilmiyorum açıkcası.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Türkiyede goji bahçesi varmı???
resimlerini görmek isterdim çalışmaları hakkında bilgi almak isterdim. çokmu şey istiyorum ? goji ticareti yapıp da satan arkadaşlar firmalar cevap verirseniz sevinirim. |
Alıntı:
|
Tamer Bey ...
Ülkemizde goji meyvesi furyası başladığında,siz paranızı kazanmış olacaksınız zaten....ondan sonra herkes goji dikmeye başlayacak...o zaman da fidan satışı yaparsınız...çok akıllıca bir iş yapıyorsunuz...tebrikler...tüm samimiyetimle söylüyorum...lütfen yanlış anlaşılmasın... |
Alıntı:
Sayın seyyah rica ederim.Biz sadece para için bu işleri yapmıyoruz.Türk tarımına,Türk insanına alternatif kaynaklar için çalışıyoruz. |
Bu aralar çiçekçilerde ithal Lycium boksdoorn adlı goji fidanı 20 TL den satılıyor.
Ankara'lı arkadaşlar dört mevsim peyzajdan alabilir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
tesis ettiğiniz bahçeyi görmek isterrim. sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim. dikim zamanı davet ederseniz bahçenizde çanlı olarak dikimi izlemek için gelmek isterim -arazi yapınız,toprak analiz değerleri,hava şartları, rüzgar durumu gibi bilgilerinizi paylaşırmısınız. -tohumları nereden getirtiniz cinsi menşei nedir ? -kaç yaşında dikime başlıyorsunuz ? -dikim aralığı ile sıra aralığı nekadar? -dikmeden önce budama yapacakmısınız? v.b detayları paylaşırmısınız? |
Alıntı:
sizinle reel de tanışmak isterim saygılarımla |
20 TL lik fiyat çok yüksek diye düşünüyorum. Bende bu fiyattan aldım ama 5 TL den satış yapan bir çok yer var. Kaldıki bir tek goji meyvesinden birçok fidan yetiştirmek mümkün. **** bir adet aldığınızda çeliklerden yine yetiştirilebilir.
|
[QUOTE=Yakup Ünal;814327]uzun zamandır aldığım en güzel haber goji ile ilgili çok sevindim.
tesis ettiğiniz bahçeyi görmek isterrim. sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim. dikim zamanı davet ederseniz bahçenizde çanlı olarak dikimi izlemek için gelmek isterim -arazi yapınız,toprak analiz değerleri,hava şartları, rüzgar durumu gibi bilgilerinizi paylaşırmısınız. -tohumları nereden getirtiniz cinsi menşei nedir ? -kaç yaşında dikime başlıyorsunuz ? -dikim aralığı ile sıra aralığı nekadar? -dikmeden önce budama yapacakmısınız? v.b detayları paylaşırmısınız?[/QUOTEE Eylül ayı ikinci yarısı gelirseniz dikimi görebilirsiniz,bu sene tohumdan,çelikten üretilenler eylül ayı doku kültürü ile üretilenler temmuz ayında bahçelere dikilirler.tohum ve çelikleri 70-75 günde doku kültürünü 120-150 günde bahçelere dikiyoruz.kışı arazide geçirdikten sonra ortama adaptesi bitmiş fidanlar ile yola devam ediyoruz.fidanları kışın budamakta yarar var.budama şekli isteğe göre değişir.tek gövde olabileceği gibi üç dört gövdede oluşturulabilinir.bizde dekarda 1000 adet fidan var sıkışıklık olursa azaltırız sonra.tohumların anaçlarını sincan uygur özerk bölgesi ve ningxia dan getirdik.klonal çalışmaları yurt dışında yaptık.damızlıklarımız şu an dışarıdaki firmamızda.doku kültürünü de aynı yerde yapıyoruz sonra buraya getiriyoruz.dikimden önce budama yaptık fakat gelişmeyi durduruyor ya da yavaşlatıyor.Bahçelerimizin büyüklükleri en az 20 dekar.hepsinde damlanma sulama sistemi kurulu.ihtiyaca göre gübreleme yapıyoruz.LYCİUM BARBARUM çeşiti ve bunun değişik klonları var elimizde.Verim denemelerini yapmadan klon çeşitlerini yazmak meyvecilikte doğru olmaz.Ning 1-4-7 elimizde mevcut ama verimlerini göreceğiz. wolfberrylerin içerikleri de önemli bizin için.diğer meyveler gibi düşünmemek lazım.insanlar genelde sağlık sorunları sebebiyle wolfberryi kullandıkları için dikkatli olmak lazım bu konuda şimdilik yeter sanırım bu kadar.bu ay içi bizim siteler yayına başlar herhalde.orada oldukça deteylı bilgi bulunacak.üretimlerimiz usda organic ve globalgap sertifikalı olacak. |
[QUOTE=tamergulkaya;814672]
Alıntı:
çok teşekkür ederim sabırsızlıkla bekliyorumsizden gelecek bilgileri |
[QUOTE=Yakup Ünal;814944]
Alıntı:
Dikim yapılan toprak yapıları çok farklı.Bol organik maddeli ph 7 civarı gevşek yapılı topraklar daha bitki için daha iyi. |
Gojilerde meyve dalları son şeklini alıyor. Bitki dipten sürgün vermeye çok yatkın. Ana gövde dışında dipten gelen sürgünlerin hepsini temizledim. Gövdenin alt bölümünden gelip meyve verdiğinde yerlere yatacak dalları ve çok sıkışık gelecek dalları da temizledim. 250 kadar fidanda bunu yapmak epey vakit aldı. Sanıyorum 10 güne kadar ilk çiçekleri görürüz.
|
Alıntı:
dekara 1000 fidan diye Tamer bey yazmış ama aklıma şu soru takıldı bu rakam çok fazla değilmi fidan dikim aralığı olarak en az 1,5x2 metre olsa bile en fazla 300 hadi 400 fidan olsun ki normalde 250-300 dekara kullanılması söyleniyor .Zaten bizde bu şekilde kullanmayı düşünoyruz . Tamer bey 1000 fidan çok çok fazla değilmi? |
Sn Kylcn
Kuracagınız meyve bahçesi sistemine göre dikeceğiniz fidan sayısı değişir.Sıra aralarını kullanacağınız ekipmana göre ayarlayabilirsiniz.Sıra arası 2-2,5-3 -4 metre yapılabilinir.Bu fidan sayısını oldukça etkiler.Fidan aralarına gelince 2m-1 m ile 0.4 arası değişir.İlk yıllarda yüksek fidan adedinden yüksek meyve alırsınız.Bizim gikim sistemi 0.8 m fidan arası-2.5 m sıra arası olacak ileride.Şimdi 0.4 m fidan arası.çalı formu oluşmasını istiyoruz.Normal ısparta gülü sıraları gibi dikim sistemi uyguluyoruz.Çalı formunda fazla büyümeyecek birbirine girmiş yapıda fazla kök adedi olacak.İleride gerekirse fidan aralarını 0.8 m yaparız. Wolfberry fidanlarını 4-3.5-3-2.5-2 metre sıra arası 0,4-0,1-1,2-1,5,1,8-2 fidan arası olacak şekilde dikebilirsiniz. Dileyen dilediği ölçüyü kullanabilir.Sık dikimlerde fazla fidan kullanılır fakat erkenden birim alana fazla meyve elde edilir.Zamanla fidan araları artırılabilir. |
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim 6 adet minik gojiberry fideleri. Bahçede denedim çimlendirmeyi 2 yaprak oluşunca böcekler hepsini yedi. O yüzden ev ortamında gayet güzel geliştiler. Sabah güneşi alacak şekilde gövdesi odunlaşıncaya kadar evde yetiştireceğim. Gövde odunlaşınca bahçede tam güneş alan yere dikeceğim.
|
benim köydeki goji bahçeme gecen hafta gittiğim de karadeniz oldugundan yagan yağmurlar nedeniyle ot basmış bahçede yürüyemiyorum buda gojilerimin etrafını sarmış güneşi zor görüyorlar gelişimleri yavaş yeni uyanmaya başlamışlar bu hafta çim biçme makinesi aldım köye gidip otları biçeceğim ama melesef hava durumu yağmurlar yüzünden gidemiyorum güneş açsa kendimi köye atacagım bol bol resim koyarım
|
2 Eklenti(ler)
gojilerim
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
resimdeki fidanların gayet sağlıklı gözüküyor.Bakımlarını iyi yapmışsınız. Ben de bahçemdeki fidanların bir kısmının resmini çektim.Geçen hafta birisinde çiçek gördüm ama meyve tutmadı.Biraz da erken açtıklarını düşünüyorum. |
beyler resimleriniz çok güzel olmuş
|
3 Eklenti(ler)
bende bugün seçim tatilinden istifade köye gittim gojilerimin uzayan otlarını biçmeye karadeniz yağan yağmurlar otları beslemiş gojilerime nefes aldırmamış vaktim olmadıgı için otlar bayagı uzamış ve gojileri ot basmış otlar insan boyu kadar olmuş buda gojilerin güneş görmesini engellemiş ve çürümelerine yol açmış ancak çoğu nun yaprakalrı açmış fazla uzamamışlar otlar büyümelerine engel olmuş malesef bahçedeki gojilerin yarısını tırpanla biçebildik çim biçme makinesi büyük otlarda etkili değilmiş çok yorulduk... diğer yarısını haftaya biçeceğiz
o kadar emeğim boşa gidecek diye çok üzülüyorum 300 goji ekmiştim fidan 100 kadar kalsa bari sanırım bu senede meyve göremiyeceğim hayırlısı ölmesinlerde not:resimdeki babam tırpanla :)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025