agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

rüzgargülü 28-06-2011 19:36

1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bunlar otların biçildikten sonraki bahçemin hali otlar kurumuş topladık ters çevirdik

rüzgargülü 28-06-2011 19:38

4 Eklenti(ler)
bunlarda tarlada ot faciasına rağmen hayatta kalıp yaşamaya devam eden 1 yaşındaki gojilerim yıkılmadık ayaktayız diyorlar

limon_sever 28-06-2011 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi himone (Mesaj 828236)
arkadaşlar bim'de goji meyvesi var mı? eğer varsa alıp, tohumunu çıkarırıp, hemen torfa eksem olur mu? yoksa seneye mi yapmalıyım...

Hemen ekebilirsiniz. Büyük kuruyemişçilere veya şifalı bitkiler satan baharatçılara sorun kesin bulursunuz.

limon_sever 28-06-2011 20:42

2 Eklenti(ler)
Bir önceki mesajıma baktımda ( http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2579 ) oldukça yavaş büyüyorlar.

yarenimex 28-06-2011 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 822777)
yarenimex , gojilerininiz çiçeklenmesine sevindim. Bol verimli bir yıl geçirirsiniz inşallah.

Sayın H. Işık, ben goji yetiştirmeye geçen yıl başladım, şansım yaver gitti ve geçen yıl fidanlarımdan taze goji meyvesini tatma imkanını buldum. Bu yıl daha fazla goji fidanımda meyvelenme var ve gidişat şimdilik iyi. Sizdeki heyecanın ve hevesin üst düzeyde olduğunu hissediyorum. Çabalarınız yakında netice verecektir ve siz de meyvenin tadına bakma fırsatını yakalayacaksınız. Dilerim o süre çok uzamaz. İyi dilekleriniz için de teşekkür eder kolaylıklar dilerim..

yarenimex 28-06-2011 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 824524)
sorunu çözmem lazım ki yenileirni geititrip denemeye devam edeyim

Sayın Yakup Ünal, geçmiş olsun. Umarım sorunun nedenini bulabilmişsinizdir.Eğer hala tesbit edememişseniz, bir de salyongoz ve sümüklüböcekleri tetkik edin derim.Bu yılki aşırı yağışlar bol ot ve çok aşırı salyangoz ve sümüklüböcek üremesine neden oldu. Bunlar da önlerine gelen yeşili sadece odunsu sap kalana kadar yiyip bitiriyorlar.

yarenimex 28-06-2011 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü (Mesaj 828903)
bunlarda tarlada ot faciasına rağmen hayatta kalıp yaşamaya devam eden 1 yaşındaki gojilerim yıkılmadık ayaktayız diyorlar

Emeklerinizin boşa gitmediğini görmek güzel, umarım güneşe tekrar kavuştuktan sonra hızla gelişirler..

yarenimex 28-06-2011 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi himone (Mesaj 828208)
Merhabalar, bahçeme goji dikmek istiyorum. Okuduğum kadarıyla Ankara'da yetişiyor.Acaba fide olarak aldığım gojileri bahçede güneşli bir yere mi ekmeliyim yoksa gölge bir yere mi? Birde meyvesi çok oluyor mu? Yani bir tane böğürtlen bana yetiyor ama bu bitkinin meyvesi böğürtlenden az ise 2-3 tane dikeceğim... Şimdiden teşekkürler...

Özellikle günlük 7/8 saat güneş alan bir yere en az iki adet dikmenizde fayda var, iki adet dikerseniz daha bol meyve alırsınız..

agozce 28-06-2011 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi himone (Mesaj 828236)
arkadaşlar bim'de goji meyvesi var mı? eğer varsa alıp, tohumunu çıkarırıp, hemen torfa eksem olur mu? yoksa seneye mi yapmalıyım...

Alsanız da hangi tür olduğunu ve ne kadar verimli olduğunu bilemeyeceksiniz.

Bir öneri, Form üyesi egetropikalden 3 çeşit alın. Hem zamandan kazanırsınız, hem de kaliteden. Kesinlikle değer.

no_lina 29-06-2011 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehbi (Mesaj 828854)
Gayet güzel gelişiyorlar seneye meyve vermeleri lazım sürpriz yapabilirler, sağlıcakla büyütün.

Teşekkür ederim sayın vehbi. Dilerim seneye kadar kazasız belasız büyümeye devam ederler;)

Batuhan Yılmaz 29-06-2011 19:29

Arkadaşlar Goji Berrynin kurutulmuş meyvelerini isteyen benimle iletişime geçebilir ve içinden tohumları ben şahsen çimlendirebildim ama yazlıkta unutunca kurttum fadalarınaa gelince çin krallarının yediği bu meyvenin halkdan birinin yemesi yasaktık performans arttırıcı bolca eneji verici vede anti againg bir meyvedir isteyen iletişime özel mesajdan geçebilir.

mdemirbas 29-06-2011 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi no_lina (Mesaj 828850)
Benim gojilerim hepsini aynı anda ekmiş olmama rağmen büyüme farklılıkları gösterdi. Kimisi uzun kimisi kısa.

sanırım 2 ay oldu. Bu yıl meyve görmek hayal gibi geliyor. Umut var mı sizce?

Eklenti 229201

Eklenti 229197

Eklenti 229198

Eklenti 229199

Eklenti 229200

Bu yıl meyveyi unutun gelecek yıla inşallah.Hayal kırıklığına uğramanızı istemem.
Benim iki yıllık fidanlarda biraz çiçek var.Açmaya da devam ediyorlar.Taze meyvesini merak edenlere göndermek istiyorum.Kendim de merak ediyorum.Saygılarıla

Yakup Ünal 30-06-2011 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan (Mesaj 829408)
Arkadaşlar Goji Berrynin kurutulmuş meyvelerini isteyen benimle iletişime geçebilir ve içinden tohumları ben şahsen çimlendirebildim ama yazlıkta unutunca kurttum fadalarınaa gelince çin krallarının yediği bu meyvenin halkdan birinin yemesi yasaktık performans arttırıcı bolca eneji verici vede anti againg bir meyvedir isteyen iletişime özel mesajdan geçebilir.

Goji berry ile türkiyede araştırmacılar çok fazla lakin bunlardan bazıları profesyonel işlerini yürütmeye çalışıyorlar **** öyle söylüyorlar biz iyi niyetli olup araştırma yapanların araştırmalarını takip ediyoruz. en azından telefonlarla gelişmeler hakkında bilgi alış verişinde bulunuyoruz.
ben Cinden ve ABD den NQ-1 getitirdim. aynı tohumlar güneş, sıcaklık, su ve toprak yapısına göre değişiklik gösteriyor ki buradan da şu sonucu çıkarttım illere göre değişik tür ve çeşit araştırması yapılması lazım.
Sanırım 1-2 sayfa önce bir mesajda bir ağaç sever 250 000 tane bahçeye dikim yapacağını kolon ve kültür çalışmalarını da yurt dışında yaptırdıklarını söylemişti bu tür girişimciler ilerde türkiyede bu meyvenin ticari amaçlı üretimini sağlayacak kişilerdir.
pazara nekadar çok ve ucuz girerse millet olarak bu değerlerden yararlanmış olunacaktır.

no_lina 30-06-2011 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas (Mesaj 829512)
Bu yıl meyveyi unutun gelecek yıla inşallah.Hayal kırıklığına uğramanızı istemem.
Benim iki yıllık fidanlarda biraz çiçek var.Açmaya da devam ediyorlar.Taze meyvesini merak edenlere göndermek istiyorum.Kendim de merak ediyorum.Saygılarıla

Olsun sağ salim seneye kalsınlar da meyvesini yemek nasip olur inşallah. Dilerim sizin fidanlar da bol bol meyve verir;)
Peki şu uç alma dedikleri işlemi yapmak gerekir mi acaba? Kıyıp da yapamıyorum bir türlü. Bir tanesinde denesem mi acaba?:confused:

himone 01-07-2011 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 828936)
Hemen ekebilirsiniz. Büyük kuruyemişçilere veya şifalı bitkiler satan baharatçılara sorun kesin bulursunuz.

Efendim, teşekkürler cevabınız için... Yalnız çeşitin güzel olmasını istiyorum. Biraz da şans olacak herhalde, bakalım. Bugün gidip torf alayım. Sonra da kuruyemişçiden bir goji alıp çekirdeklerini ekeyim. 2 ay sonrada bahçeye göçürürüm. İyi günler...

himone 01-07-2011 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 828938)
Bir önceki mesajıma baktımda ( http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2579 ) oldukça yavaş büyüyorlar.

Toprağa ne zaman alacaksınız?

himone 01-07-2011 08:44

sayın meyvelitepe gojilerinizin son hali nedir?

mirsat 01-07-2011 09:53

http://img148.imageshack.us/img148/6...5222medium.jpg

http://img192.imageshack.us/img192/9...5225medium.jpg

Benim Gojiler.

Safranlı 01-07-2011 09:56

Bende ıkı adet aldıgım gojılerımı buyutuyorum
su anda çok hızlı sürgun verıyorlar
yaklasık 70 cm vardır
her gun bakıyorum çiçeklenme varmı dıye
ne zaman çiçeklenır acaba

limon_sever 01-07-2011 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi himone (Mesaj 830103)
Toprağa ne zaman alacaksınız?

Gövdesi biraz odunlaşınca almayı düşünüyorum. Ama plastik bardakta ne kadar dururlar bilmiyorum. Biraz büyüsünler duruma göre toprağa alıp güneş ışınlarını az geçiren bir örtü ile muhafaza etmeyi düşünüyorum. Yazın öğle sıcaklarından kavrulma ihtimali var.

mdemirbas 01-07-2011 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi no_lina (Mesaj 829949)
Olsun sağ salim seneye kalsınlar da meyvesini yemek nasip olur inşallah. Dilerim sizin fidanlar da bol bol meyve verir;)
Peki şu uç alma dedikleri işlemi yapmak gerekir mi acaba? Kıyıp da yapamıyorum bir türlü. Bir tanesinde denesem mi acaba?:confused:

merhaba sayın no_lina Bol meyve dilekleriniz için teşekkürler.
uç alma işlemini mutlaka yapın.Tepelerini kesin ki gövde yapısı güçlensin ve çok dallı bir yapıya kavuşsun.Ayrıca goji meyvesinin ağacında yayılmacı bir özellik var.Bunun da bilinmesinde yarar görüyorum.saygılarımla

no_lina 02-07-2011 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas (Mesaj 830460)
merhaba sayın no_lina Bol meyve dilekleriniz için teşekkürler.
uç alma işlemini mutlaka yapın.Tepelerini kesin ki gövde yapısı güçlensin ve çok dallı bir yapıya kavuşsun.Ayrıca goji meyvesinin ağacında yayılmacı bir özellik var.Bunun da bilinmesinde yarar görüyorum.saygılarımla

O zaman içlerinden birkeçına kıyıp uçlarından alacağım bakalım. Teşekkür ederim sayın mdemirbas;)

yarenimex 02-07-2011 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 830235)
Gövdesi biraz odunlaşınca almayı düşünüyorum. Ama plastik bardakta ne kadar dururlar bilmiyorum. Biraz büyüsünler duruma göre toprağa alıp güneş ışınlarını az geçiren bir örtü ile muhafaza etmeyi düşünüyorum. Yazın öğle sıcaklarından kavrulma ihtimali var.

Sayın Limonsever, gojilerinizi bardaktan daha geniş bir saksıya veya poşete almanızı öneririm. Yeni saksıda veya poşette bir kaç gün sabah ve akşam güneşine alıştırıp sonra tam gün güneş altında tutabilirsiniz. Korkmayın bir kaç gün süreyle güneşe alıştıktan sonra, hele de günlük veya günaşırı sularsanız, öğle güneşi de bir şey yapmaz, ve çok hızlı bir şekilde büyürler.

Kolaylıklar dilerim..

yarenimex 02-07-2011 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 830134)
Bende ıkı adet aldıgım gojılerımı buyutuyorum
su anda çok hızlı sürgun verıyorlar
yaklasık 70 cm vardır
her gun bakıyorum çiçeklenme varmı dıye
ne zaman çiçeklenır acaba

Boyu bir metre civarına ulaşınca uç sürgününü kesin, yan dallar oluşsun, yan dallar üzerinde çiçek görme ihtimaliniz yüksektir..

Lilium 03-07-2011 13:55

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan yetiştirmiş oduğum göjilerde çiçeği ve meyva oluşumunu merekla bekliyordum erhalde bu yıl meyva vermeyecekler diye umudumu kesmiştim ki, gezinirken gözüme çarpan çiçekler bazılarında meyva tutumuda olmuş, sevinçime neden oldular. Yeni ürünü tadabileceğiz kızarmalarını bekliyorum.
Eklenti 230643

mdemirbas 03-07-2011 22:10

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 830921)
Geçen yıl tohumdan yetiştirmiş oduğum göjilerde çiçeği ve meyva oluşumunu merekla bekliyordum erhalde bu yıl meyva vermeyecekler diye umudumu kesmiştim ki, gezinirken gözüme çarpan çiçekler bazılarında meyva tutumuda olmuş, sevinçime neden oldular. Yeni ürünü tadabileceğiz kızarmalarını bekliyorum.
Eklenti 230643

Gojileriniz iyi görünüyor sayın Lilium Sizin bölgede daha erken çiçek açmaları gedekirdi.İç anadolu bölgesinde yeni açıyor.iki ayrı resim de benim fidanlardan ekledim.iyi hasatlar.

himone 04-07-2011 07:40

sayın mdemirbaş, siz ne zaman tohumları ekmiştiniz?

Yakup Ünal 04-07-2011 07:58

1 Eklenti(ler)
gojilerimin bazılarının üstünde yeşil yeşil böcekler çıktı nedir çaresi????????

Yakup Ünal 04-07-2011 07:59

1 Eklenti(ler)
hızla gelişiyorlar

Jezebel 04-07-2011 08:47

2 Eklenti(ler)
Artık meyve yemek istiyorum, ama benim bitkimin çiçekleri meyveye durmadan dökülüyor.
Nedir bunun sebebi:confused:

Eklenti 230882

,

Eklenti 230883

.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025