![]() |
Merhaba,bir süre önce bende de goji merakı başladı.nasıl temin ederim derken gittigidiyor'dan iki fidan sipariş ettim.fidanlar yapraksız 15-20 santim boyunda ve tüplüydü.
sonra birgün BİM'de kurutulmuş gojiberry görünce çok şaşırdım.hemen bir paket aldım.doğrusu kurutulmuşunun tadı pek hoşuma gitmedi,biraz daha etli olmasını bekliyordum.neyse goji maceram devam etti.bu kuru gojilerin yarısını bir kaba su koyup yumuşamasını bekledim.aradan birkaç gün geçince gojilerin üzeri küflendi.sonra onları ezerek tohumlarını bir saksıya sıradan bir toprağa toplu halde gelişigüzel ektim.bir hafta sonra tohumlar yeşerdi,hemde hepsi.inanılmazdı.saksının içinde yüzlerce goji çimlenmişti.ama çok sıkışık bir durumdaydılar.birkaç santim uzayınca birden solmaya başladılar.ben daha ne olduğunu anlamadan yüzde doksanını kaybettim.kalanları alıp tek tek başka bir saksıya diktim onlarında çoğu kurudu şimdi geriye büyüyen bir tane fidanım kaldı.o da çok yavaş büyüyor. kuru gojilerin yarısı duruyor(iyi ki hepsini kullanmamışım)şimdi onları daha dikkatli bir şekilde tek tek ekmeyi düşünüyorum.ama bu tohumlar en iyi nasıl bir toprakta büyür ve diğer detaylar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.saygılar. bu arada fidan olarak aldıklarım hala yeşermedi,onlarda kurudu sanırım. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Nisanda ektiğim goji tohumlarından çıkan tek fide çiçeklendi. Kış boyu evin içinde büyüttüklerim ise gelişmeye devam ediyorlar çiçek yok. Resimde görüleceği üzere odunlaşmamış gövde üzerinde çiçekler var. |
sayın h ışık gojinizin cinsi nedir.
|
goji
Alıntı:
birinci resimdeki fidan goji gibi gözükmüyor.Gövde de tüyler var.**** bizimkilerden farklı bir şey.sayğılarımla |
Alıntı:
ben tohumları geçtiğimiz ocakta değil,bir önceki ocak ayında ekmiştim sayğılarımla. |
Alıntı:
İkinci resimdeki goji ise bolu dagında bir tesiste bulduğum gojilerden aldığım tohumla ürettiklerimden birisi. 20 taneden fazla var. boyları yarım metreyi geçende var 7-8 cm olanda. Bunun türünü bilmiyorum. |
Alıntı:
Meyve oluşumu neredeyse tamamlanmak üzere. Umarım ilk başlarda çiçekler küçük ve inceydi gittikce dolgunlaşmakta ve gelişmekte. yakın zamanda ortaya çıkacaktır ak koyun, kara koyun. Site de diğer sayfalardan da yardım isteyeyim bu bitki nedir diye. goji değilse belki eşgalini tanıyan olur. |
Alıntı:
|
sayın mdemirbaş geçmişe doğru gittiğimde bu gojimidir diye sorduğumda siz farklı bir goji olabileceğini yazmıştınız. Şimdi kesinleşti galiba goji olmadığı.
|
Alıntı:
resimdeki fidan goji olmayabilir.Ancak onu da araştırmak gerekir.Meyvesi olgunlaşsın bir de o şekli ile görelim.Belki iyi bir meyvedir.Kim bilir.? |
Alıntı:
sizin fidanlarda muhtemelen tozlaşma gerçekleşmiyordur.Diger taraftan yağmurlama çiçek döneminde yapılmaması gerekir.Sera ortamında ise bu da tozlaşmada olumsuz bir etkendir.Saygılarımla. Eklenti 230882 |
3 Eklenti(ler)
Küçük kare saksıda bu yılın fidanında çiçek olan resimleri yayınlıyorum.Benim de ilgimi çekti.Meyve aşamasında yeni bir resim.Hepsi kendi fidanlarıma ait .
|
3-5 meyve oluştu.
Yağmurlama yaptım, haklısınız, İzmir çok sıcak akşam saatlerinde yağmurlama ile serinletmeye çalıştım:( Yine de tadına bakabilmem güzel oldu. İki 3 metre boyunda bitkim var, açık havada,tozlaşmaya engel durum yok. O kadar çok çiçek var ki arısızlık yaşamıyoruz, vızır vızır:p |
Alıntı:
benimkiler çok cılız. teşekkürler.kolay gelsin selamlar. |
Benim de Gojilerim var
5 Eklenti(ler)
Selamlar,
Evimin balkonunda goji yetiştireyim dedim. Birşeyler yaptım ancak bazı sorunlarım oldu. Şimdi kırmızı örümcek belasıyla uğraşıyorum. Kükürt önerildi, bende uyguluyorum. Forumdaki çiçek açmış fidanları görünce deli oldum çünkü bende ne çiçek ne de meyve yok henüz. NQ1 gojim; Eklenti 234493 Bir ara susuzluktan kurumak üzereydi ama şimdi iyi. Yaklaşık 80 cm üstünden budadım. Şimdi yanlardan dallar veriyor. Onlarda uzayınca şekillendirmek için budayacağım. Lucidium barbarum gojim; Eklenti 234494 Bu ilk satın aldığım fidanım idi. 50-60 cm üstten budadım. Yanlardan çıkan dalları da uzayınca onlarıda 40-50 cm'den budayıp iplerle saksıya bağlayarak şekillendirdim. Telef olmak üzere olan NQ1 gojim; Eklenti 234496 Kırmızı örümcek bir çok dalını kuruttu. Nispeten iyi görünen dalları dışındaki tüm dallarını budadım. Kükürt kırmızı örümceğe etkili dendi ama bugün sabah örümcekler yapraklar ve dalların üzerinde o kadar yoğundu ki.. bir kez daha kükürtledim. Umarım ölmez. Tohumdan NQ1 gojilerim; Eklenti 234495 Bunları tohumlarını yurtdışından getirttim. 12 adet fidanım var. Daha 400-500 tohum var elimde. Onları seneye Yozgat' taki tarlamız için saklıyorum. Yakında çimlendiririm. Bu da tohumdan yetiştirmeye çalıştığım Tamarin (Demir Hindi); Eklenti 234498 |
gojilerim çiçek döküyor
merhaba,
bu benim forumdaki ilk postum. umarım yanlış yerde değilimdir. Derdim Gojiciğimle. goji fidanım çok güzel yapraklandı, yeni sürgünler verdi, çiçek de açtı ama şimdi tüm çiçekler dökülüyor. toprağını hep nemli ve alkali tutuyorum, ne yapsam ki |
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl diktiğim goji berry sürpriz yaptı, çiçek açtı meyvede verebilir.
|
Alıntı:
Bulunduğu ortamda direk çok güneş aldığında boyuna ilerlemiyor alt dallarıda güçlü geliyor daha sıkı yaprakları oluyor açık arazide geceleri seranın iki tarafıda açıkta duruyor direk güeş almazsa kısa süre alırsa güneş ihtiyacı için devamlı boy atıyor yaprakları seyrak oluyor işyerindeki gojim ile tarladakiler aynı olmasına rağmen tarladakiler ile işyerindeki farklı gelişiyor sanırım hava su ve güneş birde daha büyük saksılar ile kumlu toprak benim başka derdim var tavşanlar bayılıyor yapraklarına |
Sirf tavsanlarmi ?
Duzgun bir yaprak formu 4 senedir goremedim.Tirtil, salyangoz, ve sumuklubocek disinda da yapraklarini kemirmeyi seven bir yaratik var ki, hic bir gojimin yapraklarinin tam oldugunu hatirlamiyorum.Sn. Jezebel yapraklari sulamayi ihmal etmeyin.Bende de ciceklerin bir kismi dokuldu, fakat ciceklenme miktari arttikca meyva tutumuda articaktir. |
Alıntı:
Bu bitkinin seveni çok bitki ne yapsın, Gojide ikinci yılım ve başarılı sayılırım, gecen yıl tohumdan yetiştirdiğim gojileri tüplere almıştım, daha sonra sonbahara doğru yere ektim güzel gelişiyorlarken bir tırtıl bir salyangoz iyice tıraşladılar, bu meyvaya bakamayacağız derken ilk baharda iyice bir kültürel çalışma yaptım, dip sürgünleri aldım ama düzgün bir budama yapamadım elim değmedi. Daha sonraysa çok iyi bir bakım yapmadım, haziran sonu gelmişti bu yılda meyva göremeyeceğiz derken, bir gün gezinirken çiçek ve meyva görünce yüzümdeki tebessümü görmeliydiniz, Kısacası biz goji tüketmeye başladık, ikinci yılı olmasına rahmen oldukca iyi meyva var. Gojilerin bir bölümünü büyük tenekelere ekmiştim onlarında bazıların da meyva gösterenler oldu fakat yerde toprakta olanların gelişimleri çok çok iyi, kök gelişimi iyi olanların bazıları boyumu geçti, uclarını alıyorum ama en güzeli ilk baharda iyi bir budamayla güzel bir taç oluşturmak. Sevgili sındırgılı dördüncü sene sanırım ihracata başlayacağız bu gidişle.:D |
:mad:Keske, 4 sene once Cesmeli Sevgili Metin Gemici ile beraber bir kapama bahce kursaymisiz.Dedigin gibi ihracat bile olurdu.....
Simdi, sadece gunluk ihtiyaclarimizi karsiliyoruz. Sn. MeyveliTepe gibi de es dostu cagiramiyoruz. |
Bu sene az olduğu için önce ben bir kalite kontrol yapayım, zehirler mehirler neme lazım, kısmet olursa seneye gönül rahatlığı ile eşi dostu davet ederiz, nasıl olsa bol olacak, bol bol tüketiriz.
|
goji
2 Eklenti(ler)
bahçede goji
|
Merhaba sayın arifden sizin gojilerin çiçeği beyaz renkte mi ?
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 ay kadar önce tohumdan ürettiğim Gojilerimin bir kısmı gayet güzel boy verip güçlü bir şekilde yetişiyorlar, bir kısım Gojilerim ise daha yavaş ve zayıf olarak büyüyorlar... Ayrıca maalesef kaybettiğim Gojilerimde oldu... Neden böyle oldu derseniz... Bir kısmını bahar güneşi altında, hergün azar azar su vererek torf içeriisnde çimlendirdim ve bunlar bugün en güzel boy veren ve fiziki olarak da canlı ve kuvvetli görünen Gojiler oldu... Bir kısmını ise gölge ortamda ve yine hergün azar azar su vererek gene torf içeriisnde çimlendirdim, bunlar daha yavaş büyüdü ve nisbeten daha zayıf kaldılar... Diğer bir kısım Goji tohumunu kapalı oda ortamında gene torf içeriisnde çimlendirdim ama bunlar erken ve hızla boy atmalarına rağmen büyük oranda telef oldular, kurtarabildiğim bir kaç tanesi de pek umut vermiyor, her an onları da kaybedebilirim diye bekliyorum... Şimdi sorunum çatallandırmada... Boyu 20 cm yi geçen Gojilerimi altta ne kadar bir kısmını bırakarak tepeden kesmeliiym karar vermiyorum... 3-5 cm bıraksam zarar görürlermi, yoksa 10-15 cm bırakmalımıyım, ne dersiniz... Bunlar da resimleri... Evlatlarıma iyi bakabilmem için yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum... |
Alıntı:
sizin fidanlar çok zayıf kalmış.Güneş alma durumunu gözden geçirmelisiniz. Günde en az 4-5 saat güneş alan bir yere bırakmalısınız.Yerlerini mecbur kalmadıkca değiştirmeyiniz. Bu aşamadan sonra biraz bitki besin takviyesi yapmanız yerinde olur diye düşünüyorum. Budama işini 30 cm yi geçtikten sonra yapmalısınız.sayğılarımla. |
2 Eklenti(ler)
Benim bu yılın ilk olgunlaşan meyve resimlerini paylaşmak istedim.
|
Alıntı:
Evet, biraz zayıf kaldılar ve bunun sebebi önceleri çimlendirmek için fazlaca sık dikmiştim, daha sonra seyreltirken biraz hırpaladım galiba, ayrıca bulunduğum konum itibarıyla bir süre aşırı güneş aldıalr ve neredeyse kurumaya yüz tuttular... Şu an itibarıyla yerleri daha güzel, sabah güneşini alıyorlar daha sonra da gün ışığı ile sanıyorum ihtiyaçlarını karşılıyorlar... Bu resimleri 23 temmuz günü çektim ve ikinci resimdeki en büyük olan fidanım o sıralar 20 cm yoktu bile ama şu anda yaklaşık 8-10 cm kadar daha boylandı ve 28 cm oldu boyu... Bu arada suda eritilerek seyreltilmiş gübre takviyesi yapmaya da yeni başladım... Yaprakları şu an daha parlak görünüyor ve hızla uzuyorlar... Yradımınıza tekrar teşekkür ediyorum, uğraşılarınızda başarılar diliyorum... |
benim topraga ektiğim gojilerde ses yok saksıdaki 1.5 yaşındaki gojilerimde ise bol bol çiçek var ama çiçekler sanırım soluyolar v meyveye yatmıyorlar bu senede meyve göremiyeceğiz zira havalar cok sıcak sanırım ondan dolayı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025