agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

odogal 12-09-2011 14:09

Mart ayı sonunda kesip hiç bir işleme tutmadan toprağa gömdüm. 25 cm lik dalların 1/3 toprakta kaldı köklenme sorunu yok çok çabuk büyüyor. yazın komşum sulamış şimdiki boyu 1 mt fazla. çeliklere herhangi bir işlem -köklendirici gibi- yapılmadı.

Yakup Ünal 12-09-2011 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi odogal (Mesaj 858330)
Mart ayı sonunda kesip hiç bir işleme tutmadan toprağa gömdüm. 25 cm lik dalların 1/3 toprakta kaldı köklenme sorunu yok çok çabuk büyüyor. yazın komşum sulamış şimdiki boyu 1 mt fazla. çeliklere herhangi bir işlem -köklendirici gibi- yapılmadı.

bilgi paylaşımı için teşekkürler

gultar 12-09-2011 20:19

goji

Sn.Yakup Ünal, benim gojiden bir güzel haber daha! meyve tutmuş, bugün gördüm boyuna bakmadan bir adet meyve vermiş. Fotoğraf çektim çok flu. Yarın tekrar denerim. Seninle paylaşıyorum benim gojinin eski halini biliyorsun. Önerilerinle bu duruma geldi. Çok teşekkür ederim.

Yakup Ünal 13-09-2011 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 858472)
Sn.Yakup Ünal, benim gojiden bir güzel haber daha! meyve tutmuş, bugün gördüm boyuna bakmadan bir adet meyve vermiş. Fotoğraf çektim çok flu. Yarın tekrar denerim. Seninle paylaşıyorum benim gojinin eski halini biliyorsun. Önerilerinle bu duruma geldi. Çok teşekkür ederim.

sevgili gültar hocam; çok sevindim resimleri bekleiyorum sabırsızlıkla.

gultar 13-09-2011 08:13

goji

2 Eklenti(ler)
Sevgili Yakup Ünal ne komik kendime şaşıyorum hatta gülüyorum.Bir damla mercan kırmızısı görünce ne kadar sevindim bilemezsin.Öldü ölecek diye üzülürken.....meyve bile gördüm. Fotoğraf biraz flu ama başka şansım yok.

Meyve erdikten sonra mı budamalıyım?

Yakup Ünal 13-09-2011 13:05

sevgili gültar hocam; çok minikler daha ama insanı heycanlandırmalrı çok güzel
Budama işine felan gimeyin şimdi bence
ben budamayı ve çelik işini öğreniyorum daha denemedim yeni büyütüüğüm gojilerin yapraklarını 50 cm ye kadar alıyorum birşey bırakmıyorum çıkanlarıda kopartıyorum.
50 cm nin üstünde de yan kol atanlardan üst üste çakışan yakın olanlar varsa alıyorum. daha düzenli değişik yönlere kol atmasını sağlıyorum. 1 metreden yukarısınıda gövde kalınlaşıncaya kadar budamayı düşünüyorum
not: her ağaçta farklılık gösteriyor ağaç sekilleri bu budama işini öğreeceğim ama zaman alacak hocam denemelere devam ediyorum.

rüzgargülü 17-09-2011 10:31

3 Eklenti(ler)
ne gam ne keder tozlu dumanlı şehir hayatımızda bir avuçta olsa ikinci goji hasadımızıda gerçekleştirdik proje başarılı oldu demekki karabük te goji yetiştirilebilir.....ilk hasada göre daha lezzetliler sanırım meyve biraz dalda bekleyince tadı çok tatlı oluyor ilk yediğim kekremsi tattaydı şimdiki harika keşke daha fazla olsada yesek:)))))))))

MeyveliTepe 17-09-2011 12:10

Tebrikler. Çok güzeller.

Safranlı 17-09-2011 13:48

çok sey gıbı gojıyıde dostlarımızdan ögrenmiştik
iki adet fidanımın topragını hazırlarken o kadar özendımkı ılk sene meyvesını görmek kısmet oldu
şu anda toplam beş adet meyve va üçü kızardı ıkısı yesıl
yenı çiçek göremedım
önceden çok ciçegi olsada hepsi meyveye durmadı
sürgünler çok güçlü....
Kızaran üç adet gojiyi kıyıpta koparmadım
üzerınde durdugu kadar dursun dıyorum
bu goji gercekten insanı mutlu ediyor anlaşılan...

ngunduz71 18-09-2011 11:48

3 Eklenti(ler)
goji'lerde son durum

rüzgargülü 18-09-2011 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 860176)
Tebrikler. Çok güzeller.

Sizden tebrik almak bizim için büyük bir onur teşekkür ederim üstat

h.ışık 20-09-2011 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü (Mesaj 860158)
ne gam ne keder tozlu dumanlı şehir hayatımızda bir avuçta olsa ikinci goji hasadımızıda gerçekleştirdik proje başarılı oldu demekki karabük te goji yetiştirilebilir.....ilk hasada göre daha lezzetliler sanırım meyve biraz dalda bekleyince tadı çok tatlı oluyor ilk yediğim kekremsi tattaydı şimdiki harika keşke daha fazla olsada yesek:)))))))))

Tebrikler rüzgargülü ve ngunduz71, Ürün almayı başarmışsınız. Benim gojilere göstereceğim utansınlar diye.

limon_sever 24-09-2011 10:40

Bahçeye diktiğim gojiler hiç doğru düzgün gelişmedi. Gövdeleri çok cılız ve boylanmadılar. Saksıya sonradan ektiğim goji tohumlarından 6-7 kök bir arada çok güzel gelişti. Saksıdaki gojileri bahçeye dikip dikmemekte tereddüte düştüm.

bari 24-09-2011 13:19

Yahudilerin kutsal ağaç saydıkları, heryere diktikleri, kendilerini saklayacağına inandıkları ağaç hakkında çok fazla bilgi yok. Olan bilgilerde lycium türünü işaret ediyor. Boxthorn **** lycium barbarum olma ihtimali yüksek, **** lycium arabicum. Türkçesi şeytan ipliği veya teke dikeni diyede geçiyor.

bari 24-09-2011 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 862635)
Yahudilerin kutsal ağaç saydıkları, heryere diktikleri, kendilerini saklayacağına inandıkları ağaç hakkında çok fazla bilgi yok. Olan bilgilerde lycium türünü işaret ediyor. Boxthorn **** lycium barbarum olma ihtimali yüksek, **** lycium arabicum. Türkçesi şeytan ipliği veya teke dikeni diyede geçiyor.

Bitkinin adı garkad (garquad, garkat) diyede geçiyor.

Oğuzhan 24-09-2011 21:41

Ya ben bu bu gojileri ne yapayım.Bir türlü çiçek açıp meyve vermediler.

Maşallah hepsi çok güzel.Hasat bile yapmışsınız.

Jezebel 25-09-2011 05:48

Bizim Goji'ler 3 metryi aştı.
Budamak farz oldu, meyveler zaten ufacık, bir avuç meyve için merdıven tepelerine tırmanıp boynumu kırma riskine giriyorum;)
Meyve vermeleri bitsın 150 cm'den kesip tum çelikleri köklendirneye alacağım.

Saygılar.

KAPTANzst 25-09-2011 07:13

Bende de gojiler 3 M yi buldular ve kalınlıkları kalem kadar. 2. seneleri , bol çiçek açıyorlar ama meyve alamadım. 1 adet kırmızı bir şey olur gibi oldu onuda galiba karınca yedi:D
Sorun nerede anlamadım.seradakiler açık alandakiler kadar gelişemediler

Yakup Ünal 25-09-2011 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst (Mesaj 862846)
Bende de gojiler 3 M yi buldular ve kalınlıkları kalem kadar. 2. seneleri , bol çiçek açıyorlar ama meyve alamadım. 1 adet kırmızı bir şey olur gibi oldu onuda galiba karınca yedi:D
Sorun nerede anlamadım.seradakiler açık alandakiler kadar gelişemediler

Kaptan yan dal nekadar çok verirse okadar iyi 3 M çok uzamışlar düşünsene çinlilerin boyunu kısa kısalar ve bolarını biraz geçecek şekilde bahçe tesis etmişler Trabzon da seraya ggerek yok bence kaptan seradakilerin kök leri daha çabuk sıkışıyor

Yakup Ünal 25-09-2011 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 862823)
Bizim Goji'ler 3 metryi aştı.
Budamak farz oldu, meyveler zaten ufacık, bir avuç meyve için merdıven tepelerine tırmanıp boynumu kırma riskine giriyorum;)
Meyve vermeleri bitsın 150 cm'den kesip tum çelikleri köklendirneye alacağım.

Saygılar.

1 metreden bari kesin

artemisia10 25-09-2011 10:37

Benim gojilerim de bu sene balkondalar yaklaşık 50 goji var 1 metreye ulaşanlar da oldu ama ne yazık ki hiçbiri çiçek açmadı bu sene ama uçlarını kestiğim için hepsi dallandı seneye umarım meyve görürüz.

vehbi 25-09-2011 11:02

Geçen sene diktiğim gojilerim çiçek açtı üç dört avuç meyve verdi çiçeklenmeleri hala devam ediyor,hafta içi resimlerini çekip yüklemeye çalışırım,saksıda olanların gelişmesi daha az,bahçeye diktiklerimin boyu 2 mt' yi geçti budayıp,çelik yapmayı düşünüyorum.

Jezebel 25-09-2011 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 862859)
1 metreden bari kesin

Bahçe çevresinde130 cm. duvar var. Duvar göjilerin güneş görmelerini engeller eğer tavsiyenize uyarsam.
Yan dallar ince olup sarkıyorlar, toplamama engel yok.
Bahçenin dışına duvar dibine diktiğim birkaç bitkide içeridekilerden fazla meyve var.
Boyları 90-100 cm var yok, sulanmadılar ve gübrelenmediler;)

Yakup Ünal 26-09-2011 08:46

2 Eklenti(ler)
bunlarda 2,5-3 aylık gojiler

Yakup Ünal 26-09-2011 11:37

1 Eklenti(ler)
bu şekilde ağaç olacak boyunuda 1,5 metreden budayacağım

tamergulkaya 02-10-2011 16:28

goji berry farm 1 - YouTube
goji berry farm 2 - YouTube
goji berry farm 3 - YouTube

Jezebel 02-10-2011 17:49

1 Eklenti(ler)
Bu senenin rekoltesinden bir kase;)

Eklenti 249176

.

Yakup Ünal 03-10-2011 20:35

sayın tamer gül kaya bahçe tesis edecektiniz davet edecektinzi bizde ziyarete gelecektik ama ses soluk çıkmadı nasıl diktinizmi gojileri işallah seneye ben bahçe tesis edeceğim

mdemirbas 04-10-2011 12:29

YouTube goji berry farm 3 - YouTube videosunu ben izleyemiyorum.İzleyebilen varmı

Yakup Ünal 04-10-2011 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas (Mesaj 866157)
YouTube goji berry farm 3 - YouTube videosunu ben izleyemiyorum.İzleyebilen varmı

abi aşağıdaki linki kopyala gir orada bütün hepsini ekledim youtub dan indirme resimler

http://www.facebook.com/pages/Goji-B...22988451091363

tamergulkaya 04-10-2011 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 866309)
abi aşağıdaki linki kopyala gir orada bütün hepsini ekledim youtub dan indirme resimler

Goji Berry Lycium barbarum NQ-1 | Facebook

Wolfberryturkey Gojiberry-Wolfberry | Facebook
Wolfberry, Wolfberry, Wolfberry, Wolfberry, Wolfberry adreslerinde de video ve resim bulabilirsiniz

Yakup Ünal 05-10-2011 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya (Mesaj 866361)

tamerbey bahçeniz ne oldu diktinizmi gojileri kolon kültür araştırmasını yaptığınız 1 metre aralıklarla eylül ayında dikeceğiniz ıspartadaki gojiler ne oldu

tamergulkaya 05-10-2011 11:56

Yakup Bey

Dün mesaj atmıştım size.Isparta da eylül dikimleri bitti.Bahçe kurulumu ve dikim sistemi örnek olsun diye üç video yayınladım.Mart ve Temmuzda tekrar dikim olabilir.Çeşit araştırmaları sürüyor.Önümüzdeki zamanlarda tescil ettiririz herhalde.Önümüzdeki sezon Çanakkale ve Balıkesir de bahçe kuracağız.Fidan ve bahçe hazırlıkları sürüyor.

Yakup Ünal 05-10-2011 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya (Mesaj 866478)
Yakup Bey

Dün mesaj atmıştım size.Isparta da eylül dikimleri bitti.Bahçe kurulumu ve dikim sistemi örnek olsun diye üç video yayınladım.Mart ve Temmuzda tekrar dikim olabilir.Çeşit araştırmaları sürüyor.Önümüzdeki zamanlarda tescil ettiririz herhalde.Önümüzdeki sezon Çanakkale ve Balıkesir de bahçe kuracağız.Fidan ve bahçe hazırlıkları sürüyor.

hocam o videoları daha önce izledim yabancı görüntüler türkiyeden görüntüler değil

Yakup Ünal 05-10-2011 13:45

4 Eklenti(ler)
niğde bordan Mahmut DEMİRBAŞ abim bende olmayan cins goji gönderdi çok memnun oldum işallah Ankaraya uyum sağlar. Teşekkürler Mahmut DEMİRBAŞ abim

Resimlerini sizlerle paylaşmak istedim.

tamergulkaya 05-10-2011 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 866519)
hocam o videoları daha önce izledim yabancı görüntüler türkiyeden görüntüler değil

Bahçe tesisi için örnek olsun diye koydum o videoları.Bahçe kuracaklara fikir versin.

bahtiyar02 05-10-2011 19:25

Çok güzel bir hediye.Sevgili bari görüp yorum yapsaydı keşke.Farklı bir tür olup olmadığı konusunda.
Saygılar

yarenimex 07-10-2011 22:30

2 Eklenti(ler)
Gojilerde hasat ve kurutmaya devam ediyoruz, ev yapımı goji sirkesi de yolda..

Jezebel 08-10-2011 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 867450)
Gojilerde hasat ve kurutmaya devam ediyoruz, ev yapımı goji sirkesi de yolda..

Maşallah, maşallah.
Çok iç açıcı görüntüler.
Hasatınız bol olmuş, alternatif ürünler de yolda.
Saygılar.

yarenimex 09-10-2011 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 867530)
Maşallah, maşallah.
Çok iç açıcı görüntüler.
Hasatınız bol olmuş, alternatif ürünler de yolda.
Saygılar.

Teşekkür ederim sayın Jezebel, darısı diğer gojisever dostların başına.. Biz de sizin böğürtlenlerdeki başarılı üretiminizi imrenerek takip ediyoruz.Oysa bizim daha böğürtlenimiz bile yok. Saygı bizden efendim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025