![]() |
1 Eklenti(ler)
Şu andaki durumu bu. Yaklaşık 1 haftadır sulanmamış durumda ve toprağına parmağımla baktım şimdi oldukça da kurumuş. Hiç "beni sula" der gibi bir hali de yok:) Galiba bu durumda herşeyi tolere edebiliyor, susuzluğu da, fazla suyu da. Yine de ben temkinli olayım, ortasını bulayım.
Eklenti 82987 Garip gördüğünüz gibi yersizlikten sarmaşık muamelesi görmek zorunda kaldı. Dallar odunlaşmaya başladı, bakalım ne yapacağım:o |
Yaprakları hiç de su istiyormuş gibi durmuyor,dipdiri. Siz bendekileri görseniz, içler acısı. Bence sulama periyodunuz gayet iyi. Sıcaklar artınca biraz daha sıklaştırısınız. Haziran sonuna kadar uçlarda çiçeklenme olmazsa, tüm uçları 1'er cm. koparın derim. Yan dal oluşumu seneye size büyük sürprizler yapabilir.
|
Nevsun Hanım ( Sopanız ) ne kadar büyümüş, Maşallah...
Sayın Lonicerada, Sayın sındırgalı da 2 farklı şehirde olduğu için iki arkadaşta kendine göre haklı, Sıcak şehirlerde yaşayan arkadaşlar sulamayı daha fazla yapmalı ama diğer illerde yaşayan arkadaşlar daha da az. Bende, Gojileri toprağın ve havanın durumuna göre haftada 3-4 kez sulama yapıyorum. Ama az miktarda ve ağırlıklı olarak akşamları suluyorum. |
Sn Nevsune Hnm, Toprağına bakın, kuruysa sulama yapın.Çok su verdiğinizde hemen boya gidiyor.Resimdeki keratanın durumu çok iyi,Sn Loniçeranın dediği gibi yan dalların çalı formunda olması sağlıklı olduğunun işareti,benim evdekilerde şu anda çok su istiyor,ama hemen boya gidiyorlar,inanın sizin formu yakalayamadım. Onları Bu hafta sonu adaya taşınınca yanımda götüreceğim.Ordada toprağa dikeceğim..Belki Abileriyle iyi olurlar.. Bunlar benim deneyimlerim...Fakat hiç bir çalıda tomurcuklanma emaresi yok..İzmirin sıcağı çiçeklenmede etkili olmuştur.Geçen sene temmuz sonu gibi çiçeklenme olmuştu.Bu sene havalar daha sıcak gidiyor,belki haziran ortası veya sonu çiçeklenme bekliyorum.Aroniada çiçeklerini döktü,meyvalar şekillenmeye başladı,eylülde meyva beklerken onuda erken yiyeceğiz..Sevgiyle kalın..
|
Ayrıca çok sıcak havalarda akşamları yaprakları spreyle sulamak iyi olur..Sinekler yapraklarına ve meyvalarına zarar verebiliyor..Kuşlarda meyvalarını çok seviyor..
|
Sn. Romantik, evet ilk geldiği gün "parayı çöpe atacağıma sopaya verdim bunun neresi goji" demiştim:p Sopam beni mahcup etti, pek de iyi etti:)
Saksının dibine diktiğim bir menekşeden yayılan bitler her yere sıçradı. Bir süredir temizlemeye çalışıyorum. Bu arada taze uçlar hep kopuyor. Belki de ben kıyamazdım kopartmaya, kendiliğinden oluşu iyi oldu. Şu anda iki dal uçlu, diğerleri doğal tepe alınmış durumda. Dalların bir kısmı odunlaşmaya başladı. Aralardan çıkan sürgünler de gelişiyor. Şimdi sıra geldi Ankara'da ne zaman çiçeklenme yapacağını merak etmeye. |
Sayın lonicera, gojileri fide iken ne kadar büyütüp toprakla buluşturdunuz acaba? Saygılar...
|
Sn ayax, tohumdan çimlendirdiğim goji fidelerini belli bir uzunluğa göre şaşırtmadım. Sadece gövdelerin biraz sertleşmesini bekledim. Şaşırttıktan 15 gün sonra da tamamının tepelerini 1'er cm kestim. Ondan sonraki bitki gelişimi hemen yan dal oluşumu ile devam ediyor. Selamlar.
|
Sayın Lonicera, Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Bende tohumdan çimlendirerek yola çıktım fakat 1 ay oldu pek gelişmiyorlar gövdelerinin kalınlaşması uzun bir süreçmi alıyor? Saygılar...
|
Sn ayax, aslında hızlı boylanan bir bitki ama. Tohumları ekmiş olduğunuz kap derinliği az ve fideler çok sıksa gelişimi yavaş olacaktır. Gövdelerin kalınlaşmasından ziyade sertleşmesi gerekiyor. Fazla uzun bir süreç almaz. Bu arada aynı kap içerisinde fazla fideniz varsa, zayıf gelişmiş olanları söküp atın ya da başka bir yere şaşırtırtın. Gelişimi gözle görülür fark edecektir.
|
Goji berry, Yer kirazı ve Pasiflora edilus tohumlarımı dün itibari ile ektim. Torf kullanmadım ama Kum, toprak ve yanmış koyun gübresini karıştırıp tohumları attım. Üzerine bir kaç mm kapattım. Üzerine ince bir tülbent koyup suladım. Balkonumun yarı gölge bir yerine koydum. İnşallah çıkarlar.
|
kardeş bende istiyorum ama mümkünse bana yardımcıolun 0532 664 66 66
|
Alıntı:
Sayın avcı ben gitti gidiyordan aldım ama forumdada satan arkadaşlar vardı ellerinde varsa verirler sanırım. |
Alıntı:
hızlı büyüyen bir bitki degil galiba, benimkiler 2 cm kadarlar mart sonu gibi ekmiştim. fidelerimim bir kısmı plastik bardaklarda, birkısmını küçük saksılara aldım büyümeleri çok farklı degiller güney cephe kapalı balkonumda gölgelikli yerde muafaza ediyorum.sanki direk güneşi sevmiyor gibi geldi bana:confused: |
Sn tamaşa, fide uçlarını alırken uzunluğa dikkat etmedim , ama 15-20 cm civarında olduklarını tahmin ediyorum. Mart sonu itibarıyle ekilmiş tohumların 2 cm olmaları bir şeylerin yanlış olduğunu gösteriyor gibi. Körpe fideler zaten direk güneş altında problem yaşarlar. Yarı gölge yerlerde gelişimleri çok daha iyi oluyor.
|
1 Eklenti(ler)
gojiberry min son hali;
|
1 Eklenti(ler)
Adadaki gojilerim
|
Neden birinin yaprakları diğerine göre azman, ikisi farklı türler mi?
Zavallılar yersizlikten ya sizinkiler gibi ağaç, ya da benimkiler gibi sarmaşık formuna mahkum oluyorlar. Çalı bunlar, çalı;) |
geçen sene çelimsiz olandan daha fazla meyva almıştım.Her ikiside tibet.aynı yaştalar
|
Biri bizim yerli Eskişehir gojisi olmasın :)
|
Peki yine merakım geçmedi.
Güneş ya da sulama faktörü mü böyle değişik olmalarına yol açtı. Hani bileyim de, ben de öyle çelimsiz yapayım:) |
Alıntı:
|
goji berry
2 Eklenti(ler)
sn. lonicera,
bunlar goji berrylerin resimleri plastik bardaktaki ve saksıdaki aynı boyda sizce gelişimleri neden yavaş.ne yapabilirim? |
Sn tamaşa, sanırım fideleriniz torf içerisinde. Büyük olasılıkla içerisinde besin kalmamıştır. Kılcal kökleri hırpalamayacak şekilde, bahçe toprağı, bulabilirseniz yanmış hayvan gübresi ve torf olacak şekilde hazırlayacağınız harç içerisine transfer edin. Bu işlemi yaptıktan sonra yaklaşık 1 hafta gölge yerde bekletin. Saksınızı daha sonra tam güneş almayan bol aydınlık bir yere nakledin. Ondan sonra son hallerine birlikte bakalım.
|
Sayın Sındırgılı,
Tebrikler kardeşim gojilerin oldukça bakımlı görünüyor. Galiba -25 derecelere dayanabiliyorsa ,o gojileri acaba biran önce toprakla buluşturmak mı gerekir. Ne dersiniz? Her şey gönlünüzce olsun. |
sn Lonicera, haklısınız torfdalar dediginiz gibi yapıp sonucu sizlerle paylaşıcam.acaba saksı boyutu şimdilik yeterlimi,yani bu yıl için birde birkaçını biraraya eksem ne dersiniz.teşekkür ederim
|
Sn tamaşa, ne kadar derin kap olursa bitkinin kökü de o kadar gelişkin olacağı için, önümüzdeki yıl büyük avantaj sağlarsınız. Bir kap içine bir kaç fide dikilirse, ayırma zamanı güçlük çekersiniz. İnanılmaz kök geliştiren bir bitki. Artık karar sizin. Bu arada başka kaba aktarırken kökü açığa çıkarmayın, komple harcıyla beraber aktarın. Aktardıktan 15 gün sonra tepeden 1 cm kadar koparırsanız yan dal oluşumunu teşvik edersiniz. Yok böyle iyi diyorsanız uzun bir kamçı fideniz olur. Çiçek ve dolayısıyla meyve sayınız da ona göre oluşacaktır. Kolay gelsin.
|
Biraz bekleme döneminden sonra birden bire gelişiyorlar.
|
Gojici arkadaşlar, yabancı sitelerde bu bitkinin alkali topraklarda çok verimli olduğu belirtiliyor. Tibet'te yetiştirilen bölgenin toprak Ph 'ı oldukça alkalikmiş. Bahsedilen Ph aralığı (8.2-8.6) . Yani aynen benim bahçemin toprağı:)) Yani diğer şartları da ( sıcak-soğuk aralığı, kuraklığa ve aşırı yağışa toleranslı oluşu vb) ülkemize çok uygun gibi görünüyor.
|
Teşekkürler Yolaç, Sapanca'ya gitmediysen bir hafta sonu Adada Barbekü yapalım.Biberler olgunlaşmaya başladı.domateslerdede bol bol çiçeklenme var.Gojilerde ses yok.Sevgiler
|
Canım,
Çok naziksiniz ben Sapanca ya beklerim.Bu sene tohum ekmede geciktim.Daha benim domates ve biberler 5- 10 cm.e ancak eriştiler. Gojilerini toprağa dikmeyi düşünüyormusunuz. |
Bu yıl gojilerimde 2 çiçeklenme devresini yaşıyorum.. ilk çiçeklenmde olumsuz hava koşulları nedeniyle çiçeklerin tamamını kaybetmiştim.. Şimdi daha fazla tomurcuk var gojiler daha sağlıklı bu yıl 20-25 kadar goji meyvası alırım herhalde....
3 nonim 4 yaprakda 5 ve 6. yaprak oluşmak üzere... yeni çıkan tüm noniler sebebini anlamadığım birşekilde yaprakların ucunda itibaren kuruyarak kaybediyorum... :( acailerde küçük filizlerde çok büyük gelişme yok..Beklemedeyim.. Tahminimce kök oluşumlarını tamamlıyor..**** mevsim sıcakları etkili oluyor....gerekli ilgiyi gösteremiyorum bazen sulamakta geç kalıyorum...:( |
Gojilerim daha dikeli 1 hafta bile olmadan çıkmaya başladı şimdilik 21 tane ama hayırlısı artık.
|
Yavru Gojiler
2 Eklenti(ler)
Bunlarda tohumdan çıkan gojiler. Saksıda tek olan sefa sürmüş, hemen gelişmiş. Ufaklar ise pek memnun değiller.
|
Bu sene kimsede goji meyvesi göremeyecek miyiz?
(Eskişehir gojileri hariç ) |
eskişehir gojilerin başı kel mi?. :D
|
bildiğim kadarıyla Lonicera gojilerden meyva alacak.
|
İnşallah meyve alırım diyeceğim. Çünkü çiçeklenme sonrası pek çoğu meyveye dönüşemeden kuruyup düşüyorlar. Umarım bir tane bile olsa tutar. Bu arada çiçeklenme devam ediyor, önce koyu pembe ardından beyaz renk alıp çanaklarını döküyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Eğer yerli goji nin ORAC düzeyi Himalaya-Tibet gojileri ile aynı ise muhteşem bir olay olur. Belki de aynıdır ya da daha fazla :p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025