agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

Lilium 28-07-2011 22:38

Sayın gultar, zirai gübre hiç kullanmadım, sadece iyi yanmış bolca hayvan gübresi kulanıyorum, ve toprağımın yapısına göre sulama yapıyorum.

Budama ve bakımlarına zaman bulamayıp iyi yapamadım, budamalarını iyi yapsaymışım mükemmel ürün alacakmışım.

Olsun acemilik yılımız, gelecek yıl iyi bir budama görecekler.

Yakup Ünal 29-07-2011 07:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 841643)
Sn. Yakup Ünal,
Bu da benim 2 yaşında. ama geldiği gibi kaldı. Önce bahçeye diktim daha kötüleşti, şimdi saksıya aldım. Bu kış dipten budarım (tavsiye üzerine) Ne dersiniz büyüyüp adam olur mu?

hocam; gojiniz gelişir büyür, bu islerde mdemirbaş ve meyveli tepeyi takip ettiğim için biliyorum çok yol katetmiş durumdalar onların görüşleri çok çok önemli ama bu meyve sizde olsa ne yaprdınız diye sorarsanız.
saksıdan çıkartır çok güneş almayan güneşsizde kalmayan biryere kalıcı olarak dikerdim.
kazık kök olan gojimi Dikmeden önce dikeceğim yerin çukurunu çok derin açar toprağı gevşetir hayvan gübresi, torf ile çukuru doldurur dikerdim
Günlük bol bol sulama yapardım ki bu meyve suyu çok seviyor en azından 3-4 sene çok su istiyor. sizin bahçenizdeki toprak sanki gübresiz gibi geldi takviye lazım

Budama olayına gelince; nereden budarsanız budayın budadığınız noktanın hemen altından tekrar sürecektir ve dikkat edin meyve tutan kolların hepsi dikine gitmeyip toprağa doğru eğilen dallarda oluyor. Bu sene bence budamayın seneye ağacın gelişimine bakar şekil budaması da yaparsınız. Ayrıca budadığınız dalları köklendirici ile dikerseniz onlardan da yeni gojiler elde edebilirsiniz.

gultar 29-07-2011 09:15

Çok teşekkür ederim sn.Yakup Ünal, bahçemde tavsiyeleriniz doğrultusunda bir yer aramaya başlıyorum. Çok güneş almayan, güneşsiz de kalmayan bir yer...Bahçemde çok zor. 4 cephe de güneşli. En az güneş kuzey cephede.

Lilium 29-07-2011 11:22

1 Eklenti(ler)
Gojide olması gereken en güzel budama şekli bu olsa gerek, tek gövde üzerine ara ara taçlandırılmış, rüzgar ve güneşi de iyi alacak şekilde terbiye edilmiş budanmış.
Eklenti 237333

mdemirbas 29-07-2011 19:34

merhaba sayın gultar
Bizim bölgede olsanız size sağlklı ve hızlı gelişen bir fidan verip sizi o cılız fidanla uğraşmaktan kurtarırdık.
Yakup beyin söylediklerine tamamen katılıyorum.İlave edecek birşey de bulamıyorum.
Sulama konusunda imkanınız varsa damlama sulama sistemini tercih edin.Organik sıvı gübre verin.Sonuc alacağınızdan eminim.
Aşağı sarkan dallarda meyve oluş sebi ise bitkinin aldığı besinlerin aşağıya doğru daha kolay hareket etmelerindendir.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

gultar 29-07-2011 20:35

Sn.mdemirbas, yorum ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Damlama sulama 8- 9 yıl önce yapmıştım yıllarca toprakta kalmaktan yer yer tıkandı. biraz da çapa yaparken parçalandı. Yenisine de gerek duymadım çünkü o zamanlar sitemiz yeni ve taşıma su(pahalı su) kullanıyorduk ekonomik oluyordu az su harcayarak.Şimdi o kadar önemli değil. Elde sulamak ta ayrı bir zevk..Problem toprakta sanıyorum.Yakup Beyin tavsiyesine uyarak bolca gübreleme yoluna gideceğim.Sanıyorum doğrusu öncelikle bu.... Ben de isterdim bu cılızı size verip, yerine sağlıklı hatta meyve vermiş olgun bir gojiyi sizden
ücreti karşılığı almak..... ne yazık ki mümkün değil..Elimdekini geliştirmek için bilgilerinizden yararlanacağım, yardımlarınızı bekliyorum. tekrar teşekkürler.Selamlar.

rüzgargülü 31-07-2011 17:34

valla ben saksıdaki gojilerimi ağacın altına aldım sanırım öğle güneşi saksıdaki kökleri sıcaktan haşlıyor buda çiçekelrin stresten kurumasına ve meyve vermemesine neden oluyor birde gölgede deneyeceğim daha çok tomurcuk var çiçek açacak

Yakup Ünal 31-07-2011 19:20

sayın rüzgargülü köklar saksının altında biriktiği için saksıyı toprağa gömerseniz daha çok nemli kalacaktır böylece köklar serin ve nemli kalacaktır görüntüleri paylaşırsanız sevinirim

Minarislim 01-08-2011 21:56

1 Eklenti(ler)
Benim gojilerin resimleri.Çiçek yalnızca.:(

mdemirbas 01-08-2011 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 842058)
Sn.mdemirbas, yorum ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Damlama sulama 8- 9 yıl önce yapmıştım yıllarca toprakta kalmaktan yer yer tıkandı. biraz da çapa yaparken parçalandı. Yenisine de gerek duymadım çünkü o zamanlar sitemiz yeni ve taşıma su(pahalı su) kullanıyorduk ekonomik oluyordu az su harcayarak.Şimdi o kadar önemli değil. Elde sulamak ta ayrı bir zevk..Problem toprakta sanıyorum.Yakup Beyin tavsiyesine uyarak bolca gübreleme yoluna gideceğim.Sanıyorum doğrusu öncelikle bu.... Ben de isterdim bu cılızı size verip, yerine sağlıklı hatta meyve vermiş olgun bir gojiyi sizden
ücreti karşılığı almak..... ne yazık ki mümkün değil..Elimdekini geliştirmek için bilgilerinizden yararlanacağım, yardımlarınızı bekliyorum. tekrar teşekkürler.Selamlar.

merhaba sayın gultar
damlama sistemi toprak altında kaldığı zaman sağlıklı çalışmıyor.yukarıda asılı oluğu zaman daha geniş bir alanı suluyor tıkanma da yapmıyor.
Size fidanı ücret karşılı değil hediye olarak vermek isterdim.Sayğılarımla

gultar 02-08-2011 12:14

Goji

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas (Mesaj 842992)
merhaba sayın gultar
damlama sistemi toprak altında kaldığı zaman sağlıklı çalışmıyor.yukarıda asılı oluğu zaman daha geniş bir alanı suluyor tıkanma da yapmıyor.
Size fidanı ücret karşılı değil hediye olarak vermek isterdim.Sayğılarımla

Sn. mdemirbas evet damlama borularını toprak üstüne sermiştim.Birkaç yıl başarıyla kullandım. Bütün bahçeme yaymıştım çiçekler,sebzeler, ağaçlar ve çim alanları kapsıyordu. Seyahate gittiğimizde problem olmuyor site görevlisi
açıyor, birkaç saat sonra kapatıyordu. Kolay, rahat bitkiler için de sağlıklıydı.
ama şimdiYapacak bir şeyim yok elde sulamaya devam...
Sn.mdemirbas, çok teşekkür ederim fidanı almış kadar oldum. Ben şehir dışında
oturuyorum kargolar iyi çalışmıyor daha dün yurtiçi kargo ile İstanbul'dan bir
Selluka fidesi hem toprakta hemde harika ambalaj içinde, perşembe verildi
dün paramparça elime geldi ve kurtulmadı.Artık cesaret edemiyorum yoksa
bunu teklif kabul eder hemen bir takas düşünürdüm teşekkürler,selamlar,

Safranlı 02-08-2011 13:12

Gozi şimdiden mutluluk sacıyor

ıkı adet aldıgım gojılerı ıtına ıle bolca gubrelı tenekeye ekmiştim
buyumesı çok guzeldı
devamlı bakıyorum
hatta forumdan ögrendıgıme göre uçlarınıda ladım
tekrar fılızler verdı
dün aksam hiç ümit yokkon bırde ne göreyım
aman yarabbım ne güzel sıra sıra çiçekelr açmışlar
inanamadım
imüdim yoktu hiç
bende evdekılerle gojım ciçek açtı mutluk meyvesı yıcez dıye muhabet ettık
bu gojı su anda bıle bana açtıgı çiçeklerle mutluluk verıyor
bu gojıde bir sır varmış gercekten
meyvelerı beklıyoruz artık

sındırgılı 03-08-2011 20:54

Sevgili Hemserim, Meyvalarin resimlerini yeni gordum.Hayirli olsun...
Cok guzeller degilmi ?
Sulu ve de tatlilar ; Afiyet olsun.

coyem 04-08-2011 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas (Mesaj 841379)
merhaba sayın kristalyalanlar
Goji yetiştirmek istiyorsanız ücretsiz tohum göndereyim.Meyve şeklinde gönderirim.Tohumları içerisinden siz çıkarır ekersiniz. Ekim için mevsim biraz ilerledi ama olsun.Adresinizi özelden yazarsanız posta zarfının içerisinde gönderebilirim.Saygılar.

merhabalar,
bende balkonda deniyorum fakat sonuç alamadım. vaz geçmek istemiyorum acaba banada tohum gönderebilirmisiniz rica etsem
saygılar kolay gelsin.

rüzgargülü 04-08-2011 15:10

1 Eklenti(ler)
saksıdaki gojilerim çiçek açıyor ama malesef meyve vermiyorlar bende saksıları açık alandan alıp ağaç altında gölge bıraktım bakalım nolacak bugün gidip bir baakyım 4 gün falan oldu gölgede kalalı

MeyveliTepe 04-08-2011 15:17

Resimde meyve var. En azından bir tane görüyorum.

mdemirbas 04-08-2011 22:42

merhaba sayın coyem
Balkonda deneyip sonuç alamadınız ise benim tohum göndermemin bir anlamı olmaz.Size fidan alıp denemenizi öneririm.Kolay gelsin.

feyzon 05-08-2011 13:54

Benim gojiminde tomurcuklarını gördüm. Epey çiçek var. İnşallah meyvesini de görürüm.

coyem 05-08-2011 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas (Mesaj 843986)
merhaba sayın coyem
Balkonda deneyip sonuç alamadınız ise benim tohum göndermemin bir anlamı olmaz.Size fidan alıp denemenizi öneririm.Kolay gelsin.

Sayın mdemirbaş
ilginiz için teşekkür ederim.

rüzgargülü 07-08-2011 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 843877)
Resimde meyve var. En azından bir tane görüyorum.

üstat ben göremedim nerde:)))

MeyveliTepe 07-08-2011 18:04

1 Eklenti(ler)
Eklenti 239101

arifden 09-08-2011 19:58

ilk gojiler

1 Eklenti(ler)
6 ayda goji meyvesi

kazanlik 10-08-2011 09:03

goji berry`nin yabani olani var mi? burda bahce ve park kenarlarinda bol miktarda cali formunda mevcut. meyveleri resimlerdekinden biraz daha kucuk gibi geldi bana.

kürşad 10-08-2011 10:18

"goji berry`nin yabani olani var mi? burda bahce ve park kenarlarinda bol miktarda cali formunda mevcut. meyveleri resimlerdekinden biraz daha kucuk gibi geldi bana.
""""""""""""""""
Lycium anatolicum var.
Kışın yaprağını dökmüyor ve pembe çiçekli ise muhtemelen bundandır.
Lycium barbarum da çiçekler beyaz.

kazanlik 10-08-2011 10:41

mor cicekleri var, meyvede cok sayida yuvarlak , duz, domates tohumuna benzer tohum var.

mdemirbas 10-08-2011 23:33

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik (Mesaj 845662)
mor cicekleri var, meyvede cok sayida yuvarlak , duz, domates tohumuna benzer tohum var.

Bendeki gojilerin de çiçeklerinin renkleri eflatun.Aşağıdaki resimleri bugün çektim.Kendi bahçemdeki gojilerin resimleri.

baland 11-08-2011 08:28

bir bilgi alabilir miyim? Bu gojiberry tohumları nasıl? yani kuru üzüm tarzımda mıdır? şayet oyle ise bende 3-4 kilo var isteyene verebilirim:) tohum resimi varmı? yardımcı olurmusunuz? Ben de yetiştirmek istiyorum

mdemirbas 11-08-2011 09:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi baland (Mesaj 846017)
bir bilgi alabilir miyim? Bu gojiberry tohumları nasıl? yani kuru üzüm tarzımda mıdır? şayet oyle ise bende 3-4 kilo var isteyene verebilirim:) tohum resimi varmı? yardımcı olurmusunuz? Ben de yetiştirmek istiyorum

Tohumlar ekteki resimde görülen kuru meyvelerin içerisinde olur .saygılar.Gojinin farklı bir türü ise ben de ekmek isterim.Adresi özelden gönderirim

rüzgargülü 11-08-2011 13:25

2 Eklenti(ler)
ilk meyve oluşumu gördüm çok mutluyum sevinçten uçacak gibiyim saksıdaki iki gojimdede meyveler göründü bunları yaşı 6 ay daha büyüktü sanırım topraktakiler artık seneye meyve verecekler

no_lina 12-08-2011 17:11

gojilerim büyüyor

4 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Gojilerim giderek büyüyor, aldı başını durmadan yukarı uzuyor, yakında sırık yetmeyecek, ne yapacağım? Aşağı doğru sarkmaları sorun olur mu? Bir de en son fotoğrafta yapraklardaki lekelenmeler nedir acaba? Nasıl iyileştirebilirim?
Kışın balkondan içeri almak gerekir mi? Daha ilk yılları çünkü.

Eklenti 239967

Eklenti 239968

Eklenti 239969

Eklenti 239970

Minarislim 12-08-2011 22:05

4 Eklenti(ler)
Çeliklediğim gojiler. Çiçek açtılar.

Minarislim 12-08-2011 22:06

Bu bitki suyu çok seviyor.Her gün suladım.Bol bol sulayın derim ben.

arifden 14-08-2011 10:04

çelikleme

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 846677)
Çeliklediğim gojiler. Çiçek açtılar.

***.sayın minarislim,çeliklemeyi ne zaman ve nasıl yaptınız kısaca yazarsanız sevinirim..

Yakup Ünal 16-08-2011 11:29

5 Eklenti(ler)
Saksıya aldığım gojiler ve kökleri

mdemirbas 16-08-2011 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 847905)
Saksıya aldığım gojiler ve kökleri

merhaba yakup bey
fidanların köklerini topraklarından ayırmadan nakil yapsan daha iyi olurdu. Zira bu mevsimde o tür bir uygulama riskli diye düşünüyorum.Sayğılarımla.

Yakup Ünal 17-08-2011 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas (Mesaj 848106)
merhaba yakup bey
fidanların köklerini topraklarından ayırmadan nakil yapsan daha iyi olurdu. Zira bu mevsimde o tür bir uygulama riskli diye düşünüyonum.Sayğılarımla.

Mahmut abi toprağından ayırmadan diktiklerim daha geç atabpe oldu 5-6 aylık olanları ayırdığımda sıkıntı çıkmıyor. ilginiz için teşekkür ederim mahmut abi

yarenimex 17-08-2011 22:30

1 Eklenti(ler)
Minik goji bağımdan hasat ettiğim kurutmalık goji meyvelerinin fotoğrafını paylaşmak istedim..

yarenimex 17-08-2011 22:38

2 Eklenti(ler)
Bahçemden iki de goji fotoğrafı, birinin form budaması yapılmış diğerinin henüz yapılmadı..

ozbey 17-08-2011 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 841693)
Sevgili sındırgılı hemşerim, geçen sene tohumdan yetiştirdiğim gojilerin resimleri bazıları boyumu geçti.
Eklenti 237220

Eklenti 237221

Eklenti 237222

Bu günkü hasat
Eklenti 237223

Sevgili Lilium, gojilerinizin fotoğraflarına hayranlıkla baktım ve iç geçirdim.
Üç sene önce internetten aldığım goji' de tek çiçek bile açmadı.
İnşallah bir gün meyvelerini ben de görürüm ve fotoğraflayabilirim.
Size afiyet olsun, ellerinize sağlık.

agozce 18-08-2011 00:09

Sn.ozbey, 3 yılda çiçek açmaması hiç normal değil bence.

Bir fotografı var mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025