agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

gezen82 29-03-2011 15:27

Gojilerim tek tek ölüyorlar

4 Eklenti(ler)
Güzelim gojiler tek tek ölmeye başladılar.
gözle zor görülen minik kırmızı örümcek yüzünden sanırım.

Doğal yöntemleri denedim ama goji bery de pek işe yaramadı. (acıbiber+pelin yaprağı /// z.yağı+sarımsak /// kükürt- gerçi kükürtü yeni attım)

Çooook şükür bir tanesi herşeye rağmen dimdik ayakta. İnşallah o'da ölmez.

TECRÜBELİ ARKADAŞLAR- EK TAVSİYESİ OLAN VARMI?

Eklenti 199252

Eklenti 199253

Eklenti 199254

Eklenti 199255

Güzelim gojiler tek tek ölmeye başladılar.
gözle zor görülen minik kırmızı örümcek yüzünden sanırım.

Doğal yöntemleri denedim ama goji bery de pek işe yaramadı. (acıbiber+pelin yaprağı /// z.yağı+sarımsak /// kükürt- gerçi kükürtü yeni attım)

Çooook şükür bir tanesi herşeye rağmen dimdik ayakta. İnşallah o'da ölmez.

TECRÜBELİ ARKADAŞLAR- EK TAVSİYESİ OLAN VARMI?

emrebakan 29-03-2011 23:26

Tesbih ağacı bulabilirseniz tavsiye ederim. Şu aralar daha yaprak çıkarmadılar. Meyveleri net bir şekilde görülebiliyor. Hatta özel mesaj atarak adresinizi yazarsanız size elimdekilerden gönderebilirim.

gezen82 30-03-2011 07:09

Teşekkürler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emrebakan (Mesaj 776440)
Tesbih ağacı bulabilirseniz tavsiye ederim. Şu aralar daha yaprak çıkarmadılar. Meyveleri net bir şekilde görülebiliyor. Hatta özel mesaj atarak adresinizi yazarsanız size elimdekilerden gönderebilirim.

Saygıdeğer Emrebakan mümkünse çok memnun kalırım.

feyzon 30-03-2011 13:06

Satın almak

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deniz690 (Mesaj 775978)
bende istiyorum bu samsun ikliminde yetişirmi acaba
nasıl temin edebilirim bir bilgim yok lütfen bende istiyorum

İnternette satış yapan bir çok site var. Samsunda çiçekçilerde bulamasanız da internetten kargo yoluyla hemde benim aldığım fiyattan daha ucuza temin edilebilir. Denize çok yakın olmadığı müddetçe sanırım Samsun da da yetişebilir.

feyzon 30-03-2011 13:08

Goji berryler (meyveleri) şu anda çok pahalı satılıyor. Ancak kolay üretilebilir olduğu için bir müddet sonra fiyatında çok büyük düşüşler olabilir diye düşünüyorum. Bu işten kazanç sağlamak isteyenler bu açıdan da değerlendirmede bulunmalılar bence.

rüzgargülü 30-03-2011 19:51

valla bir üretilsinde fiyatı varsın düşsün memleket bir faydalı meyve kazansın

tamergulkaya 30-03-2011 20:24

yerli gojiler bu sene çıkar piyasaya ama fiyat ne olur belli olmaz

tamergulkaya 30-03-2011 20:48

Çin deki goji fiyatları 10-16 usd/kg 350-500 adet/50 gram.Genelde Türkiye de bu boy var.Toptan 35 tl/kg civarında.Parakende 50 tl/kg civarında.180 adet/50 gram kalitedeki gojiler çin de 30-50 usd civarında.Radyasyon kontrolünde kirlilik çıkarsa çin ürünlerinde çok daha yüksek fiyatlara çıkabilir yerli gojiler

h.ışık 30-03-2011 22:24

Sayın tamergulkaya;
ben daha sevimli gojilerimi 10 cm boya getiremedim. Bu sene biraz zor gibi. tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirmisiniz. forumda çok bilgili arkadaşımız olduğu gibi bilgiye de aç bir sürü üye var. mesela ben :D

Lilium 31-03-2011 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya (Mesaj 776960)
yerli gojiler bu sene çıkar piyasaya ama fiyat ne olur belli olmaz

Fiat ne olursa olsun yerli malı türkün malıdan yola çıkarak paramızı dışarıya vermemeliyiz.
Tabi ki, fiatlarda makul seviyelerde olmalı ki, tüketiciyide dışa yönlendirmemeli.

ensar 31-03-2011 04:03

Sevgili Lilium,

Yer kirazında ki deli fiyatın farkında değilmisiniz ? Üreticiden 10 tl ye alınan ürünün
100 gr lık kutulardaki satış fiyatı yerine göre 4 ila 8 lira arasında değişiyor.

Nede olsa başbakan yiyor ya. Üstelik adıda değişti altın çilek

Aynı ithal et gibi market ve kasaplara 12 -15 liraya KDV DAHİL mal olan et 30 liradan tüketiciye satılıyor. Üstelik te yerli et bu diyerek.

Toplumun biliinç düzeyi tesbit edecektir fiyatını.

Sevgiyle kalın

yasarugur 31-03-2011 07:43

Arkadaşımla dolaşıyorduk,baktık aktarların önünde taze yer kirazı var birisine sorduk"65 tl/kg" dedi iki dükkan ilerisindeki satıcı "45 tl/kg" dedi.Daha önce de üreticisinden 20tl/kg almıştık .65 tl diyen esnafa dedim ki ; -Bunun kilosunu biz perakende 20 tl ye aldık,siz neden bu kadar pahalı satıyorsunuz? insan elini vicdanına koyar.Satıcı kadın şirret şirret bağırdı " Getir de alalım." Biz de satın almadık yürüdük gittik ama Sn. ensar'ın dediği gibi insanlarımız başbakan da yiyor faydalıymış diye dengesiz fiyata aldanıyor ya da aldatılıyor.

rüzgargülü 31-03-2011 22:32

valla ben bir üreteyim çindeki kuru gojiye 40 -50 tl kg veren halkım bize 30 tl versin 20 tl versin sorun değil önemli olan bu işi başarmak ve gojiyi üretebilmek fiyat zaten oturur arkadaşlar piyasası mutlaka olacaktır fazla üretimde olmazsa yine aşağı yukarı yüksek fiyatlarla alıcı bulacaktır öenmli olan bu ürünü taze tüketebilmek çinden kurusunu yemek yerine taze yemek süper olur.

Lilium 31-03-2011 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ensar (Mesaj 777112)
Sevgili Lilium,

Yer kirazında ki deli fiyatın farkında değilmisiniz ? Üreticiden 10 tl ye alınan ürünün
100 gr lık kutulardaki satış fiyatı yerine göre 4 ila 8 lira arasında değişiyor.

Makul seviyelerde olmalı dememdeki amaçta bu, üretiyorsak makul fiatlardan satmamız bunu bir fırsatcılık olarak kulananlarında karşısında olmalıyız.

Ama nasıl

Türkiyede denetim makanizması varda bizmi bilmiyoruz, aldığın ürünü şu kadardan fazlaya satamazsın gibi bir şeymi var, bu olmadığı sürece bazı fırsatcılar arz telep meselesi deyip fiatları yükseltebiliyorlar, üreticinin de derdi sadece malını satmak, sattıktan sonra da, ne olursa olsun aracı kaça satarsa satsın banane gibi denetimsiz bir sistem var oldukça kısıtlı az üretilen ürenlerde bu fırsatcılıklar olacaktır.

Hani bazen diyoruz ya burası türkiye, işte buda öyle bir şey.

Tarım reformunu yapsınlar da göreyim.

Hoş, benimki de kendini buğday ambarında görmek ya ne diyeyim.

Sanki türkiyenin tarım politikaları varmışta bizlerde eksiklerini tartışıyoruz, bunlar politika üretmezler bunlar sadece haraç almasını bilirler.

feyzon 01-04-2011 21:35

Gojilerin yenilmesi ile ilgili olarak bir bilgi göremedim. Taze olarak yenebiliyormu acaba. Yoksa mutlaka kurutmak mı gerekiyor.

MeyveliTepe 01-04-2011 21:44

Bulduğunuzda tazesini yemek tabii ki çok daha iyi. Bu arada saklamak için dondurmak çok iyi sonuç veriyor. -18 derecede dondurulmuş goji ağıza atılıp öylece yenebiliyor. Öyle taş gibi olmuyor, aksine çok da hoş oluyor.

Bu da taze gojinin suyunun donmayı engelleyici bir yapısının olduğunu gösteriyor.

h.ışık 01-04-2011 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 778054)
Bulduğunuzda tazesini yemek tabii ki çok daha iyi. Bu arada saklamak için dondurmak çok iyi sonuç veriyor. -18 derecede dondurulmuş goji ağıza atılıp öylece yenebiliyor. Öyle taş gibi olmuyor, aksine çok da hoş oluyor.

Bu da taze gojinin suyunun donmayı engelleyici bir yapısının olduğunu gösteriyor.

Süper bir haber, benim gojiler meyve verirse yarısını yerim geri kalanıda dolapta dondurup taze taze kışın yerim. :dilli: Tabi önce ayağa kalkıp ağaççık konumuna gelmeleri gerekiyor. Şimdilik hayali bile ağzımı sulandırdı.
Aktardan aldığım gojiden de kalmadı ne yapsak?

denizakvaryumu 02-04-2011 08:05

http://www.youtube.com/watch?v=cVN4q...eature=related

rüzgargülü 03-04-2011 14:06

dondurup saklanması harika birşey umarım bu yaz meyvelerini görürüz 200 e yakın fidanımdan umutla meyve bekleyeceğim bahçemde sonrada dondorucuda dondurup bekletiriz kışında yeriz süper

rüzgargülü 03-04-2011 14:23

3 Eklenti(ler)
çelikle üreme de su içerisine konulan 30-40 adet dal parçalarından bir iki tanesinden kök çıktı diğerlerinin sadece yaprakları açıldı daha sonra hepsini plastik bardaklardaki torf içene diktim kökü sudaki gibi çıkan dal çok iyi gelişti diğerleri nolacak bakalım bekliyorum

h.ışık 03-04-2011 15:56

Sayın Rüzgargülü;
Ürettiğiniz gojicikler çok sevimliler maaşallah. Görünenlerin hepsi tutmuşlar büyümeye başlamışlar.
Sudaki gojinin de kökleri çıkmış. Biran önce onları da toprakla buluşturun, güle güle büyütün.

rüzgargülü 03-04-2011 16:18

sayın h.ışık cevap için teşekkürler sudaki goji ekildi en alttaki goji resmi onun topraktaki boy almış hali :)))

bu arada goji severler kültür no 1 hakkında bilgisi olan fidanı **** tohumu hakkında bilgisi olanlar burada paylaşırlarsa sevinirim ben başka bir sitede bir arkadaş 20 adet tohumunu 5 tl ye satıyormuş bende 40 adet tohum siparişi vercem (sitenin adresini reklam olur diye vermiyorum özelden atabilirim mesajı) bahçemde kültür no 1 de olsun sizin bildiğiniz başka bir kültür tohumu satan üretici varmı

h.ışık 03-04-2011 16:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü (Mesaj 778927)
sayın h.ışık cevap için teşekkürler sudaki goji ekildi en alttaki goji resmi onun topraktaki boy almış hali :)))

bu arada goji severler kültür no 1 hakkında bilgisi olan fidanı **** tohumu hakkında bilgisi olanlar burada paylaşırlarsa sevinirim ben başka bir sitede bir arkadaş 20 adet tohumunu 5 tl ye satıyormuş bende 40 adet tohum siparişi vercem (sitenin adresini reklam olur diye vermiyorum özelden atabilirim mesajı) bahçemde kültür no 1 de olsun sizin bildiğiniz başka bir kültür tohumu satan üretici varmı

Sayın rüzgargülü, sitenin adını bana gönderebilirmisiniz.

Gojinin kültür tohumlarıyla ilgili bilgi bu mesajların arasında vardı. daha önce sevgili denizakvaryumu bu konuyla ilgili mesajlar göndermişti diye hatırlıyorum.

Not : Dikildiği bilgisi olmadığı için söylemiştim. Siz daha erkenci davranmışsınız. :D

rüzgargülü 03-04-2011 17:10

adresi özelden attım h.ışık

h.ışık 03-04-2011 20:17

Ankaradaki gojiciler parmak kaldırsın :)

Arkadaşlar bu arada çok merak ettim, Ankara'da Goji ile ilgilenen (üretim olarak) kimler var. Gerek ticari gerekse hobi amaçlı olarak ilgilenenleri çok merak ettim. Her ne kadar internet uzakları yakın etse de aynı il içerisinde olan arkadaşlarla bir tanışmak isterim.

h.ışık 03-04-2011 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü (Mesaj 778976)
adresi özelden attım h.ışık

Teşekürler...

denizakvaryumu 03-04-2011 20:22

No1 fidanı satan yerler;

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19721

http://www.esflora.com/index.php?cPath=36

ensar 04-04-2011 03:21

Alıntı:

sn h.ışık bizim tecrübeler sizin saksıdaki gojilere uyarmı bilmem,çok fazla üzerine titremiyoruz gojilerin.Organik üretim sistemi altında çoğunlukla kendi çözümlerimizi üretiyoruz ortaya çıkan sorunlar karşısında.Bu çözümler her zaman küçük üretimlere uygulanabilir değil.Örneğin kırmızı örümcek,beyaz sinek ,tuta vs böcekler karşı kullandığımız böcekler var ilaç vs kullanmıyoruz ama bunlar küçük ölçekte kullanılamaz sanırım
Sayın Tamergülkaya,

Eğer bilgi paylaşabilirseniz seviniriz. Belki benim gibi doğal üretim yapmaya çalışan arkadaşlara faydası olur.

Sevgiyle kalın

ensar 05-04-2011 09:00

5 Eklenti(ler)
Sn h.ışık,

Daha öncede forumun başka sayfalarında belirtmiştim. Trakya da her tarafta yabani goji kaynıyor ve de çit bitkisi olarak kullanılıyor.

Ben geçen yıl laf olsun diye bir miktar tohum saçmış idim aşağıda gördüğünüz gibi çok yoğun bir şekilde yetiştiler. Bu yıl toprak müsait olduğunda bahçeye aktaracağım

Eklenti 201040

Diplerindeki otlar özellikle alınmadı.
Eklenti 201042

Kaplardaki toprak miktarı az otları alırken kökler zarar görebilir diye.
Eklenti 201043

Eklenti 201044

Eğer tamer bey doğal mücadele ile ilgili bilgi verirse uygularız.

İnşallah gerek te olmaz.

Sevgiyle kalın

Casasera 05-04-2011 15:09

30 Martta 6 plastik bardağa ekmiş oldugum Tohumlardan birisi topraktan çıktı. Babamın Tavsiyesi ile tohumları ekerken streçlemiştim halada çıkarmadım.Yerini Hiç değiştirmedim fakat istanbulda havalar soğudu balkon kapalı ama genede soğuk. Neyse çok ama çok ufak goji bize bugün meraba dedi ya müthiş bir duygu :)

tamergulkaya 05-04-2011 16:23

SAYIN ENSAR KRİZANTEM BİTKİSİ İNSEKTİSİT OLARAK KULLANILABİLİR
Zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitkisel kökenli pestisitler, son
dönemlerde büyük oranda artmaya başlamıştır. Dandranthemum (Chrysanthemum)
cinerariaefolium bitkisinden izole edilen pyrethrum (aktif maddesi pyrethrin) birçok
böcek için düşük konsantrasyonlarda bile çok etkilidir.
Pyrethrum sinir zehiridir ve böcekler üzerinde hızlı ve öldürücü etki gösterir. Ayrıca
birçok memeli için non-toksik olduğundan bu özellik pyrethrum’u halen mücadelede
kullanılan insektisitler arasında en güvenlisi yapmaktadır.

tamergulkaya 05-04-2011 16:29

SAYIN ENSAR ACIMIK- Cephalaria syriaca BİTKİSİDE İNSEKTİSİT OLARAK KULLANILABİLİNİR.

Krizantem ve acımık-mavi kantaron bitkilerini kaynatarak elde edilen ekstreleri % 5 lik solüsyon halinde haftada bir sprey halinde bitkilere uygularsanız böceklerle sorun yaşamazsınız sanırım.Yararlı böcekleri öldürmemeye özen gösterin lütfen.

tamergulkaya 05-04-2011 16:49

Farelerle mücadelede toprağa toz tarım kükürdü serpiştirmek bunu gerektikçe tekrarlamak genelde kullanılan bir çözüm.Düşük dozlarda sıvı kükürdü yapraklara düskürtmek hem böcekleri uzaklaştırır hemde mantari hastalıklara çözüm olur.

Casasera 05-04-2011 17:27

Tamer Bey siz Bu goji yetiştiriciliğini Ticari olarak mı yapıyorsunuz?

tamergulkaya 05-04-2011 17:37

Sayın Ensar
Size böcek öldürücü iki bitki daha hem Türkiye de bolca var hemde organik üstelik memelilere toksik değil.

myrtus comminis - mersin
maclura pomifera- yalancı portakal ağacı

bu bitkilerin yapraklarından elde edilecek bitki ekstreleri de böcekleri öldürmede kullanılabilecek biyolojik ajanlardır.

Casasera 05-04-2011 19:27

Tamer Bey Cahilliğimi Bağışlayın Kapama Bahçe nedir Bilmiyorum.
Goji ile yeni tanıştım. Adıyamanın Tut ilçesinde 50 Dönümlük arazide Üniversite desteği ile Goji yetiştiriciliği yapıldığını duydum ama şuanda durum nedir bilmiyorum.

Ben 1 dönümlük Kullanılmayan arazime Goji fidanı diksem Bunun Kapama Bahçeden farkı ne olucaktır?

MeyveliTepe 05-04-2011 20:25

Krizantem, tütün gibi bitkilerin extrelerinden yapılan insektisitler her ne kadar memelilere bir zarar vermese bile her türlü yararlı böceğe de aynı şekilde toksittir. Uygulandığında yararlı böcek popülasyonu aynı sentetik pestisitlerde olduğu gibi azalır veya yok olur.

Arıların uçuş saatleri dışında filan diye organik tarımda kısmen kullanımına izin veriliyor ama, bu ekstrelerden kullanmaya bir türlü elim gitmemişti. Çünkü diğer yerleşik yararlıların tekrardan popülasyon oluşturması çok uzun zaman alıyor. Hatta, beaveria bassiana isimli mantar içeren ilacı başbelası çekirge ve tüm leafhooper türleri için de kullanmaya cesaret edemedim. Üstelik, firması sadece yeşil yiyenlere etkilidir diyor ama etki temasla oluyor. Pek aklıma yatmadı.

Bu arada gojinin ciddi zararlısı pis kokulu yeşil böcek türleri (süne). Meyvelerin suyunu emiyorlar. Beaveria bassiana'nın onları da etkilediği bildiriliyor ama peygamber develerinin enfekte olmasındansa fidanları tek tek tarıyorum. Yumurtaları tanırsanız ya da yumurtadan çıktıktan hemen sonra tesbit ederseniz fazla yayılmadan azaltılabiliyor.

denizakvaryumu 05-04-2011 21:16

http://www.boyutft.com/naturalis.php

Bu ilacı kullanan var mı?

tamergulkaya 05-04-2011 21:24

Süne ve diğer böcek yumurtalarını yok etmek için parazitoidleri kullanmak daha uygun.süne de Trissolcus spp. ile mücadele edilebilir.

tamergulkaya 05-04-2011 21:29

Toprakta barınan , üreyen böcek ve böcek yumurtalarını baskı altına almak için kitinaz salgılayan bakterileri toprağa aşılamakta fayda var.Bacillus thuringiensis’in katı ve sıvı ortamlarda kitinaz aktivitesi gösteren şuşları mevcut.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025