![]() |
Tamer Bey,
Siz Türkiye'nin en büyük kapama goji bahçesinde zararlılar için hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Etki düzeyleri nasıl? |
Bunların Türkiyede satılan preperatları var mı?
|
Alıntı:
|
Bizim böceklerle mücadelemizde ilaç kullanmıyoruz.Geçen sene tüm arazilede şirin,yaprak biti,tuta,tırtıl vs hiç bir böcek zararı ya da bulaşması görülmedi.Sadece fidan dikiminde tüm fidanlara zararlılarla mücadelede kullandığımız böcek yumurtalarını bulaştırdık.Zamanla tüm araziyi hakimiyeti altına alan böcekler zararlı yumurta ve tırtılları yiyip bitirdiler.
|
http://jas.cankaya.edu.tr/gecmisYayi...-IJLALOCAK.pdf
Beauveria bassiana ve Metarhizium anisopliae ile ilgili geniş çalışma buradan mekanizmayı anlayabilirsiniz |
Ticari preperat olarak satılıyormu bilmiyorum.Genelde doğadan izole edip üretilir ya da kültür kolleksiyonundan temin edilip üretilir.
|
Süne mücadelesi için çok kullanmışlar. Dolayısıyla muhtemelen yumurta olarak üretiliyor olmalı. BT'nin bahsettiğiniz izolasyonu bulunuyor mu?
|
Bt nin 30 - 40 şuşu mevcut izole edilmiş kitinaz aktivitesi gösteren
|
mahlep, sofora, karaçam ve yalancı akasya gibi ağaçlar süne yumurta parazitoitlerinin ve diğer faydalı böceklerin beslenme ve üremelerine imkân verecek kalın kabuklu ve nektar verebilen ağaçlar , bunların çoğaltılması mücadelede kolaylık sağlar
|
Alıntı:
|
bu 30-40 şuş toprakta aktif zaten
|
http://www.roa-turkiye.com/Dogal%20E...sit%20Urt.html
kitinaz enzim aşıları satıyorlar |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 201229
Buna bir itirazım yok. Eklenti 201230 Fakat bu olsun istemem. Bu mantar ile ilgili olarak söylenen; Alıntı:
|
Alıntı:
Özel olarak BT dediniz diye sordum. Yoksa en iyi kitinaz enzimi üreten organizma B.Subtillis ve istenirse sıvı preperat olarak mevcut. |
Beauveria bassiana geniş bir yelpazedeki eklembacaklı konukçuları parazitler ve seçici olmayan bir biyolojik insektisit olarak düşünülmelidir. Çiçek tozlayıcı böceklere uygulanmamalıdır.
hocam sorunun cevabı bu aslında.hangi böceğe bulaşırsa onu yok eder.faydalı ayırt etmez |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu kendi araştırmanız sonucunda elde ettiğiniz bir şey mi, yoksa böyle bir ürün mü var, onu sormak istemiştim. Bu tür'ün adı nedir, söylebilir misiniz?
|
kendi ar ge miz
|
Predatörler (zararlı böcekleri yiyenler): Biyolojik mücadelede unlu bit predatörü (Cryptolaemus montrozieri), beyaz sinek predatörü (Serangium parcesetosum), kırmızı örümcek predatörü (Stethorus spp.), kırmızı örümcek predatörü (Phytoseiidae), uğur böceği Coccinella septempuctata), Syrpid türleri, Chrysopa carnea, Radollia cardinallis, örümcekler, Carabidae türleri, peygamber devesi, Reduviidae gibi bazı faydalı predatörler kullanılmaktadır.
Parazitoidler: (zararlı böceklerin ) yumurtasına zarar verenler): Biyolojik mücadelede yoğun olarak kullanılan bazı faydalı parazitoid böcekler sünenin ilkbaharda buğday yaprakları üzerine paketler halinde bıraktığı yumurtalarının içersine kendi yumurtasını bırakarak sünenin çoğalmasını engellemede büyük önem taşımaktadır. Diğer bazı yumurta parazitoidleri (Trichograma spp. ve Trissolcus spp.), yaprak biti paraziotidi, yıldız koşnili paraziotidi, beyazsinek parazitoidi (Cales noacki), kırmızı kabuklubit parazitoidi (Aphytis spp. ve Comperialla spp.) türleridir. Patojenler: (zararlı böcekleri hastalandırarak zarar verenler): Süne ve hortumlu böceğinin patojeni (Beauveria bassiana), yaprak bitlerinin patojeni (Fusarium spp.), ekin kurdu gibi bazı zararlı larvaların patojeni (Bacillus thuringienses). |
forum uçmuş bu aralar süper ya hareketli günler yaşıyoruz
tamer bey goji üzerine yaptıgınız projeyi pür dikkat izliyorum umarım başarılı olur buarada kaç adet goji fidanı diktiniz bu güne kadar kaç yaşında benim şuanda 180 adet 1 yaşında fidanım var dikili bakalım bu yaz ne olacak bu arada sayın meyvelitepe doğada tüm canlılara değer verdiğiniz için sizi bir fenci olarak yine tebrik ediyor ve kutluyorum |
Dehşet bir monokültür :) Derdi de çok olur. Kolay gelsin.
|
Tamer Bey,
uygulamalardan resimler var mı elinizde? Türkiye'nin en büyük kapama goji bahçesinde hiç kimyasal ilaç kullanılmaması ve zararlı oranının sıfır olması ayrı bir başlığı ve daha çok ilgiyi hak ediyor... :) Sizin bu deneyimleriniz goji genel başlığı altında kaybolmasın derim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
1. Tip 2 diyabetli birisi olarak bu konuda başka araştırmalarınız var mı ? 2. Bir bardak goji suyu ile aynı etkiyi sağlamak için nekadar taze goji yenilmesi gerekir. (gojideki su miktarını bilmiyorum.) 3. dökme tabir edilen kuru goji de bu özellikleri sağlıyor mu? ne kadar kuru goji ile ilaç bağımlılığından kurtulunur? |
Alıntı:
henüz uygulamadık.uygulama için gerekli bir bulaşma ya da salgın görmedik.ayrıca sayın deniz akvaryumu yabani iğde senirkent-kabaca ovasında bolca mevcut bilginiz olsun. |
Goji yaprakları konusunda bir çalışmanız var mı?
|
tamer bey kapama bahçenizin fotolarını görmek isteriz tesisin bize ilham ve güç vereceğini düşünüyorum diyabet konusundaki araştırmalar çok güzel. umarım kanserede denildiği gibi iyi gelir ürünü üretme amaçlarımdan biriside bu.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Sn. tamergulkaya bilimsel çalışmalar eminim çok faydalı olacaktır. Ben de kapama bahçe yapmayı düşündüğüm için konuyu merak ediyorum genelde burada yetiştiren arkadaşlardan bilgileri alıyorum umarım ben de başarılı olurum nedense goji berry'i çok sevdim bu kadar faydalı olmasıda ayrıca çok güzel...
|
Ben daha önce gojiberryi araştırırken warfarin ile ilaç etkileşimi olduğunu okumuştum yani ikisinin beraber kullanılmaması gerektiği yazıyordu bunu da belirtmekte fayda olur diye düşündüm.
|
Sayın Tamer bey benim kardeşimde şeker hastası . gojiberinin metini duydum ve yetiştirmeye karar verdim. Mecidiyeköy deki toplantıda dağıtılan çeliklerden iki adet almıştım diktim. Şimdi ikiside saksıda yapraklandılar. Bunları toprağa nezaman aktarabilirim ve kaçsene sonra meyve verir. Saygılarımla..
|
tamergulkaya, bu anlattıklarınız süper, kardeşinizden başka bildiğiniz tip2 şeker hastası var mı goji kullanan. Ben bu özelliğini okuduktan sonra 1-2 tane tadına baktım. araştırmaya çalışıyorum. başka bazı internet sitelerinde de diyabetin etkilerinin azaltılmasında olumlu katkılar sağladığını okudum. Ama bunları gözlemlemiş birisiyle ilk kez karşılaştım. Diğer sitelerde hep muallakta kalan bilgiler veriliyor.
Ankara da bile kaliteli goji bulmakta zorlanıyorum. Büyük alış veriş merkezlerindeki kuruyemişçilerde bile gojilerin taneleri çok küçük. Ayrıca beklemekten kurumuş. Bu sene belki ektiğim tohumlardan çıkan gojilerin birkaç tane meyvesinin tadına taze taze bakmak nasip olur. |
Alıntı:
|
Warfarin pıhtılaşmayı önleyen (antikoagülan) bir ilaç(caumadin). Genelde kardiologlar kan sulandırıcı olarak kontrol altında kullanıyorlar.
|
wolfberry i normal bir meyve olarak görüp kullanmak sakıncalıdır.Tıbbi ve bitkisel ilaçlarla kullanmadan önce doktorunuza danışın.Kan değerlerinizi sık kontrol ettirin.wolfberry tıbbi kullanımı olan bir bitkidir ve yüksek miktarlarda kullanımı vucudunuza zarar verebilir.
artemisia10 a teşekkür ederim önemli bir konuyu hatırlattığı için |
Burada warfarini sorduktan sonra google a da sordum. size de teşekür ederim. google beni türk hematoloji derneğine yönlendirdi. Çok saolun.
|
3 Eklenti(ler)
Bu goji Eminönü çiçekçiler çarşısından aldığım bitki. Acaba no:1 olup olmadığı konusunda bilgi verebilirmisiniz, ayrıca ne tür gübre verebilirim acaba.
|
Solanaceae ailesi çok sayıda zehirli çeşit içerir.Atropin toksitesi ile karşılaşabilirsiniz.L.BARBARUM da atropin toksitesi yok ama ormanlarda arazilerde yabani olarak yetişen lycium türleri atropin toksitesi riski taşıyor .
|
Artemisia10 un dikkat çektiği warfarin isimli ilaç ya da etken madde hemofili, yüksek tansiyon, yeni ameliyat olmuş kişiler, mide kanaması geçiren kişilerde kullanılmamalıdır diyor türk hemofili derneği.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025