agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

Grkm 30-04-2016 13:47

Yaklaşık 10 gün önce goji kurularından cıkarmış oldugum tohumlari çimlenmesi için saksılara ektim,geç mi kaldım bilmiyorum ama umutla bekliyorum çimlenmesini

sweetnurse83 30-04-2016 16:55

Kıbrıs tan herkese selamlar olsun birşey sormak istiyorum birkaç fotoğraf koyacağım bunlar Gojiberry mi bana söyleyebilir misiniz eğer öyleyse burası doğal olarak yetişen bir goji cenneti o Zaman

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...6ae3e6c44e.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...72d4dcf442.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ab30c9582f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

ilkertilki 30-04-2016 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1458020)
dürüst fidancılarda NQ çeşitleri var gojinin . bu firmalardan alırsanız hüsrana uğramazsınız. fakat çoğu satıcıdaki sıradan goji yani tohumdan üretim.

Tohumdan üretimle NQ çeşitleri arasında ne gibi farklar vardır,ayrıca iyi fidan ve kötü fidan ayrımını nasıl yaparız?Ya da bildiğiniz güvenilir fidancı var mı?

yasinmetin 02-05-2016 10:27

Ticari olarak en çok NQ1 yetiştiriliyor diye biliyorum. NQ ların yaprakları daha kalın oluyor ve tabi meyve büyüklüğü bariz farklı. Sayın easflora dan NQ1 ve NQ2 olmak üzere 2 adet fidan temin edip diktim bahçeye bakalım ilk meyveyi ne zaman yiyeceğiz

aydemiraydın 02-05-2016 14:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1458364)
Ticari olarak en çok NQ1 yetiştiriliyor diye biliyorum. NQ ların yaprakları daha kalın oluyor ve tabi meyve büyüklüğü bariz farklı. Sayın easflora dan NQ1 ve NQ2 olmak üzere 2 adet fidan temin edip diktim bahçeye bakalım ilk meyveyi ne zaman yiyeceğiz

güzel tercih yapmışınız.

aydemiraydın 02-05-2016 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sweetnurse83 (Mesaj 1458060)
Kıbrıs tan herkese selamlar olsun birşey sormak istiyorum birkaç fotoğraf koyacağım bunlar Gojiberry mi bana söyleyebilir misiniz eğer öyleyse burası doğal olarak yetişen bir goji cenneti o Zaman

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...6ae3e6c44e.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...72d4dcf442.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ab30c9582f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

goji değilde yabani trabzon hurması olabilirmi?

aral 03-05-2016 06:22

siyah goji hakkında bilgisi olan varmı

aydemiraydın 03-05-2016 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aral (Mesaj 1458561)
siyah goji hakkında bilgisi olan varmı

siyahını duydum, fakat görmedim. amber sarı gojinin siparişini verdim.

rainac 03-05-2016 10:32

Daha normali yaygınlaşöadı Türkiyede umarım diğer türleride yaygınlasır bir fidan alacagız diye 40 takla attık :(

aydemiraydın 03-05-2016 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rainac (Mesaj 1458589)
Daha normali yaygınlaşöadı Türkiyede umarım diğer türleride yaygınlasır bir fidan alacagız diye 40 takla attık :(

tek fidanda tozlanma sorunu olur. bi kaç adet goji fidanı alın.

rainac 04-05-2016 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1458678)
tek fidanda tozlanma sorunu olur. bi kaç adet goji fidanı alın.

Bu kötü oldu işte 12 adet getirttim fakat hepsi ayrı kişilere dağıtıldı.

sweetnurse83 05-05-2016 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1458411)
goji değilde yabani trabzon hurması olabilirmi?

Taneleri çok küçük ama kuru üzüm büyüklüğündeler hurma olabilmesi için daha büyük olması lazım değil mi

aydemiraydın 06-05-2016 09:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sweetnurse83 (Mesaj 1459230)
Taneleri çok küçük ama kuru üzüm büyüklüğündeler hurma olabilmesi için daha büyük olması lazım değil mi

yabani trabzon hurmasıda fındık büyüklüğünde oluyor. yanlız goji olmadığı kesin.

aydemiraydın 13-05-2016 12:07

bir adet kore big gojibery fidanı aldım deneme için. bu fiadanı görüp yetiştiren varmı?
çok övgü ile bahsediliyor...acaba doğrumu?

Jezebel 18-05-2016 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vural-can (Mesaj 1415198)
Paylaşılan her şey için teşekkürler...

Bir şeyi merak ediyorum...

O kadar yetiştiren yiyen var...

Acaba...ben yedim...şuna iyi geldi...

Şöyle değişiklikler oldu....

Gençleştim.....gibi fikri olan var mı ?

Genelde yetiştirme ile ilgili paylaşımlar olmuş..

Yiyip tüketenlerin tecrübeleri var mı?

Kilosu 64 lira olduğundan bunu tüketmek çok kolay olmuyor.
Tüketmek için üretmek lazım.
Dünyada bu konuda araştırmalar yapılmış ki bu çaba içine girilmiş:)

rainac 18-05-2016 13:32

şuan sadece yetiştirme aşamasında herkes ileride yiyenleri de görebiliriz büyük ihtimalle :)

aydemiraydın 18-05-2016 17:56

hem üretiyorum hem tüketiyorum. hem meyvesi hem yaprağı şifa . hatta dalını bile satıyorlarmış.

mustafa_myb 18-05-2016 18:43

Goji berry

1 Eklenti(ler)
Merhabalar, bende bir şeyler eklemek istedim. Biz ailecek tüketiyoruz. Özellikle eşim düzenli olarak tüketiyor. Genel olarak söyleyebileceğim güçlü bir antioksidan ve mineralce zengin olduğudur. Bir kaç internetten alıntı da paylaşacağım. Herkese tavsiye ederim.

100 gr kurutulmuş goji berry içeriği:

Kalsiyum: 112 mg
Potasyum: 1,132 mg
Demir: 9 mg
Çinko: 2 mg
Selenyum 50 mikrogram
Riboflavin ( Vitamin B2) : 1,3 mg
Vitamin C: Tam yelpazede 148 mg, en dar spektrumda 29 mg
Beta-keroten: 7 mg
Zeaksatin: 25mg ve 200 mg arası değişmektedir
Poliskarin: Öz ağırlığının % 31'i kadar yani 100 gr da 31 gr.

Eklenti 613046

Jezebel 18-05-2016 20:07

Amerikayı tekrar tekrar keşfetmeye gerek yok. :)
Yani Goji'yi :D
Keşfeden etmiş zaten :)

aydemiraydın 19-05-2016 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_myb (Mesaj 1462792)
Merhabalar, bende bir şeyler eklemek istedim. Biz ailecek tüketiyoruz. Özellikle eşim düzenli olarak tüketiyor. Genel olarak söyleyebileceğim güçlü bir antioksidan ve mineralce zengin olduğudur. Bir kaç internetten alıntı da paylaşacağım. Herkese tavsiye ederim.

100 gr kurutulmuş goji berry içeriği:

Kalsiyum: 112 mg
Potasyum: 1,132 mg
Demir: 9 mg
Çinko: 2 mg
Selenyum 50 mikrogram
Riboflavin ( Vitamin B2) : 1,3 mg
Vitamin C: Tam yelpazede 148 mg, en dar spektrumda 29 mg
Beta-keroten: 7 mg
Zeaksatin: 25mg ve 200 mg arası değişmektedir
Poliskarin: Öz ağırlığının % 31'i kadar yani 100 gr da 31 gr.

Eklenti 613046

klasik meyvelerin gücü gojinin yanında çok komik kalmış.

yarenimex 19-05-2016 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1462785)
hem üretiyorum hem tüketiyorum. hem meyvesi hem yaprağı şifa . hatta dalını bile satıyorlarmış.

Ben Çin'de gördüm, odunlaşmamış uç sürgünlerini demetler halinde maydanoz gibi markette satıyorlardı. Çorbalarda ve salatalarda kullanıyorlar genellikle..

Bayram18 26-05-2016 17:40

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar 10 Nisan 2016 tarihinde tohumdan ektiğim gojı berry fidelerimi şaşırtma işlemini yaklaşık 1,5 hafta önce yaptım. Bugünde gelişimlerini hızlandırmak amaçlı hümik asit aldım. Bunu ne ölçüde ne kadar suya ne aralıklarla vermeliyim? Birde bazı yapraklarını bişeyler yemiş. Gelişimleri hakkında da yorum yaparsanız sevinirim. Şu anda evin içinde camın önünde duruyorlar ne zaman dışarı çıkarmamı önerirsiniz? Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

yarenimex 26-05-2016 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bayram18 (Mesaj 1464617)
Merhaba arkadaşlar 10 Nisan 2016 tarihinde tohumdan ektiğim gojı berry fidelerimi şaşırtma işlemini yaklaşık 1,5 hafta önce yaptım. Bugünde gelişimlerini hızlandırmak amaçlı hümik asit aldım. Bunu ne ölçüde ne kadar suya ne aralıklarla vermeliyim? Birde bazı yapraklarını bişeyler yemiş. Gelişimleri hakkında da yorum yaparsanız sevinirim. Şu anda evin içinde camın önünde duruyorlar ne zaman dışarı çıkarmamı önerirsiniz? Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Sayın Bayram 18, gojilerinizi şaşırtırken toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırdıysanız, ilave bir şey vermenize gerek yok. Gelişim hızları sizi şaşırtacaktır. Gojilerinizi gündüzleri bir kaç gün sabah ve akşam güneşi alan gölge bir yere çıkarıp akşam içeri alarak dış ortama alıştırın. Bir kaç gün sonra da devamlı dışarda tam gün güneş altında kalmaya başlasınlar.Çok hızlı gelişeceklerdir. Yalnız dış ortamda kuşlara karşı dikkatli olmalısınız. Taze yapraklarını çok seviyorlar.Dış ortamda devamlı kaldıkları sürede her gün **** en geç günaşırı sulamayı da ihmal etmeyin.

Kolay gelsin..

Bayram18 27-05-2016 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 1464636)
Sayın Bayram 18, gojilerinizi şaşırtırken toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırdıysanız, ilave bir şey vermenize gerek yok. Gelişim hızları sizi şaşırtacaktır. Gojilerinizi gündüzleri bir kaç gün sabah ve akşam güneşi alan gölge bir yere çıkarıp akşam içeri alarak dış ortama alıştırın. Bir kaç gün sonra da devamlı dışarda tam gün güneş altında kalmaya başlasınlar.Çok hızlı gelişeceklerdir. Yalnız dış ortamda kuşlara karşı dikkatli olmalısınız. Taze yapraklarını çok seviyorlar.Dış ortamda devamlı kaldıkları sürede her gün **** en geç günaşırı sulamayı da ihmal etmeyin.

Kolay gelsin..

yarenimex hayvan gübresi var toprağında ama dışarı bu aralar yağışlı ve serin dışarıda yaşayabileceklerini sanmıyorum o yüzden hümik asitin kullanımını öğrenmek istiyorum. Yorumun için teşekkür ediyorum.

aydemiraydın 27-05-2016 15:58

gojinin öyle çok kimyasal takviyelere ihtiyacı yok. sonbahar çelikleri bile dev gibi oldu ve meyve dolu. geçen gün budama bile yaptım sağlam büyümeleri için.

Bayram18 27-05-2016 17:40

Sn. aydemiraydın bu işe yeni başladığım için kaybetmek istemiyorum çokca tohum çimlendirdim çoğu öldü elimde sadece bu kadar fide kaldı. Bunlarda soluyor kaybetmek üzereyim kurtarmak için uğraşıyorum. Hümik asit kullanıp faydasını görenler olmuş. Bende 1 lt suya karıştırıp 1 su bardağı her saksıya vermeyi düşünüyorum.

yarenimex 27-05-2016 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bayram18 (Mesaj 1464857)
Sn. aydemiraydın bu işe yeni başladığım için kaybetmek istemiyorum çokca tohum çimlendirdim çoğu öldü elimde sadece bu kadar fide kaldı. Bunlarda soluyor kaybetmek üzereyim kurtarmak için uğraşıyorum. Hümik asit kullanıp faydasını görenler olmuş. Bende 1 lt suya karıştırıp 1 su bardağı her saksıya vermeyi düşünüyorum.

Gojilerinizi bu halleriyle dış ortamda kaybedeceğiniz iki neden var; doğrudan dış ortama alıştırmadan direkt tam gün güneşe bırakmak ve gojilerinizin don olayına maruz kalması..

nevdar_1986 29-05-2016 11:19

herkese iyi günler. ben bu bitkinin sırrını maalesef çok geç keşfetmiş biriyim ve görür görmez de ilk sayfalarda verilen tohum siparişi sitesine girdim. herşeyi tamamladım ancak siparişi sonlandırma kısmında maalesef şöyle bir yazıyla karşılaştım;
"Sorry, we do not currently ship to the location that you have entered."

Türkiye' ye gönderim yapamıyorlarmış. Ancak daha önce getirten arkadaşlar olmuş. acaba bunun yolu nedir?
bir de elinde fazladan olan varsa goji ve karanfil tohumları ekmek istiyorum. kargo ücretini ben öderim.

Turunçgil 29-05-2016 14:00

Aktarlarda kurutulmuş Goji Berry satılıyor. 60 lira burada, 5 liralık aldım tadını çok beğendim. Çekirdeklerini çimlendirmeyi deneyeceğim.

Lonicera 17-06-2016 12:03

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen L. barbarum (6 yaş) ve çelikten üretilmiş(anaç ithal) L.barbarum (2 yaş) arasındaki meyve ve yaprak farkı oldukça belirgin. Tohumdan yetişmiş olanı söküp atmayacağım, birbirlerini tozlaması için yan yana tutmak istiyorum.

Zeytinci 17-06-2016 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1469133)
Tohumdan yetişen L. barbarum (6 yaş) ve çelikten üretilmiş(anaç ithal) L.barbarum (2 yaş) arasındaki meyve ve yaprak farkı oldukça belirgin. Tohumdan yetişmiş olanı söküp atmayacağım, birbirlerini tozlaması için yan yana tutmak istiyorum.

6 yaşındaki gojiler bu yıl sultaniye üzüm iriliğinde meyve vermeye başladı. Aynı çalı üzerinde küçük meyvelerde var. Budama yapılmamasına rağmen iki kez sulama ile ince dallarda yoğun meyve veriyor.
Arsız bitki olduğundan bahçe içerisinde saçaklardan yeni fideler çıkıyor ve kısa sürede ( 2 hafta içerisnde 50-60 cm. boy atabiliyor.) çok hızlı büyüyorlar.
Fideler birbirine gölge yapmadığından sık dikim için elverişli bir çalı.

Lonicera 17-06-2016 13:54

Ben 6 yıldır düzenli budama, gübreleme ve sulama yapıyorum ama maalesef meyveler minnacık oluyor hep. 2 yıl önce aldığım ithal olan saksıda olmasına rağmen hem bol hem iri meyveli. Nasip olur da bir bahçem olursa sınırın bir kenarını goji diğer taraflarını da aronia ile çevrelemeyi düşünüyorum.:))

Zeytinci 17-06-2016 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1469146)
Ben 6 yıldır düzenli budama, gübreleme ve sulama yapıyorum ama maalesef meyveler minnacık oluyor hep. ))

Önceki yıla kadar budama yapmıştım. Budama sonrası iştahlı sürgünler yapıyor. Geçenyıl meyveler küçük idi. Bu yıl meyveler daha iri ve toplaması kolaylaştı.

Yaşlandıkça hem verim artıyor hem de meyve iriliği artıyor. Yemesi de oldukça tatlı.
Karatavuklar tadına alışmış. dalları taşımasa da dibe kuşların düşürdüklerini topluyor. Tadını pek sevmiş olacaklar ki, artık benden de çekinmeyip afiyetle yiyorlar.
Bahçeye kuş çekmek için bu meyve çok iyi. ;)

Jezebel 17-06-2016 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1469146)
Ben 6 yıldır düzenli budama, gübreleme ve sulama yapıyorum ama maalesef meyveler minnacık oluyor hep. 2 yıl önce aldığım ithal olan saksıda olmasına rağmen hem bol hem iri meyveli. Nasip olur da bir bahçem olursa sınırın bir kenarını goji diğer taraflarını da aronia ile çevrelemeyi düşünüyorum.:))

Su içinde de, dere kumunda da mükemmel kökleniyor.
Size tavsiyem, saksıdaki ithalden üretmeye başlamanız.
1 ay önce aldığım Gojiden 2 çelik köklendi bile.

Lonicera 18-06-2016 05:45

Çelikleri köklendirmeye alalı 10 gün kadar olmuştu zaten:))) İyi ki çatal dal yapmışım budarken. Diğer daldan meyve yemeye devam.

aydemiraydın 18-06-2016 12:20

tohumdan üretim yapmıştım 5 yıl kadar önce bir tanesi çok farklı çıktı. meyve uzunluğu neredeyse 2.5-3cm. ve çılgın gibi büyüyüp meyve veriyor. anaç olarak kullanıyorum. sonbahar çeliklerinde bile meyve var ve budadım. yaprak uzunlukları bile neredeyse 15 cm. küçük meyveli ve cılızları tozlayıcı yaptım.

yeni çeşitlerde edindim kore gojisi ,new big goji gibi bakalım onlarıda göreceğiz.

50 çeşidin üzerinde meyve denemem var. en randımanlı goji, bazı dut çeşitleri ve muşmula çeşitleri geldi. alıç çeşitleri zaten sorunsuz.

Lonicera 18-06-2016 12:48

Tohumdan yetişenlerde bir standart olmuyor meyvelerde. Genel olarak çok küçük meyve veriyor. Tek iyi tarafı lezzette sıkıntı yok, bal gibi tatlı hepsi.

Sn aydemir, kore ve new big ' in yapraklarında farklılık var mı?

aydemiraydın 18-06-2016 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1469345)
Tohumdan yetişenlerde bir standart olmuyor meyvelerde. Genel olarak çok küçük meyve veriyor. Tek iyi tarafı lezzette sıkıntı yok, bal gibi tatlı hepsi.

Sn aydemir, kore ve new big ' in yapraklarında farklılık var mı?

evet , yaprakları farklı. googledan resimleri buldum. oradada farklı.acaba dedim başka bişeymi? gerçekten değişik. bakalım meyveleri nasıl olacak?

Bayram18 20-06-2016 23:34

Merhaba arkadaşlar Gojı berry için hangi gübreleri kullanıyorsunuz?

Jezebel 21-06-2016 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevdar_1986 (Mesaj 1465201)
herkese iyi günler. ben bu bitkinin sırrını maalesef çok geç keşfetmiş biriyim ve görür görmez de ilk sayfalarda verilen tohum siparişi sitesine girdim. herşeyi tamamladım ancak siparişi sonlandırma kısmında maalesef şöyle bir yazıyla karşılaştım;
"Sorry, we do not currently ship to the location that you have entered."

Türkiye' ye gönderim yapamıyorlarmış. Ancak daha önce getirten arkadaşlar olmuş. acaba bunun yolu nedir?
bir de elinde fazladan olan varsa goji ve karanfil tohumları ekmek istiyorum. kargo ücretini ben öderim.

Arkadaşım artık Türkiyede Goji fidesi bol miktarda satılıyor.
İsteseniz ormanını bile kurabilirsiniz.
Kulağa hoş geliyor "Goji ormanı"
Ben de 6 yıl önce Çeşmein çiftlik köyünde Metin Gemiciden ilk iki fidanımı almıştım :)
Şimdi bu hatırama çok gülüyorum.

Goji Berry Kurt zm Fidan, 20-40 cm , Saksda - Fidan Sat, Fide Sat, internetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri
Goji berry (kurt üzümü) fidanı,6 liradan başlayan fiyatlarla satışı.
Kaydet

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025