![]() |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar yetiştirmeye çalıştığım gojı berry fidanlarında yapraklarda bir sıkıntı var neden kaynaklanıyor olabilir yorumlarsanız sevinirim.
|
sanırım toprak kalitesiz ve fungus hastalıklarına sebeb oluyor. aşırı sulamayın. kükürt serpin.
|
goji berry hastalıklarını çok güzel anlatan bi site. goji sandığımız gibi sorunsuz değil. bu linkteki sorunların hepsini gördüm.
Specialty Cropportunities: Goji Berry |
goji berry bitkisinin başlıca hastalık ve zararlıları.
yaprak piresi kırmızı örümcek, akarlar yaprak kesen böcekler erken yaprak yanıklığı antrakoz çiçek burnu çürüklüğü tırtıllar, kuşlar ve diğerleri. |
Alıntı:
hayvansal gübreyi çok kullandık sanıyorum. aşırı meyve yaptı fakat çiçek burnu çürümesi oldu. kalsiyum bor takviyesi yaptım. sıvı kükürt ve propineb ilaçlamasıda yaptım. sonuçları yazarım. |
goji yetiştiriciliğinde bizi yanıltan şunlar oldu. goji sorunsuzdur.
tozlayıcıya ihtiyacı yoktur, zararlısı yoktur. oysa tek başına gojiden verim alınmıyor tozlayıcıya ihtiyaç var. kontrollü bi şekilde zirai mücadele gerekiyor. yaptığım zirai ilaçlar netice verdi. |
Benim gördüğüm sürgün uçlarında örümcekler ve ağ yumağı vardı bolca ancak ciddi bir zarar fark etmedim. En büyük zararı talancı serçelerden görüyorum hep. Olgun meyveleri paramparça ediyorlar ve alay alay geliyorlar. Hele etrafta başka bahçe olmayınca tek hedef haline geliyorlar. Bahçedeki diğer ağaçlarda gölgelenip istedikleri zaman saldırıyorlar. Gürültü patırtı falan da vızgeliyor. Kenardaki yoldan her beş on dakikada bir vasıta (traktör,araba,motorsiklet vs)
geçmesine rağmen oluyor bütün bunlar.. |
Benimkilerde üst yapraklar içe doğru kıvrılmaya başladı görünürde de bir şey yok neden böyle oluyor acaba sıcaklardan olabilir diye düşünüyorum bu arada 20-20-20+me gübre vermeye başladım boyları uzamaya başladı.
|
Alıntı:
erken yaprak yanıklığı ve emici böceklere dikkat edin. |
İnternetten dediğiniz hastalıkları araştırdım ikisinede uymadı fotoğraflarına baktım o şekil bir yanıklık yok ve üzerinde de böceklenme yok. Aşırı sıcaklara maruz kalıyorlar ondan olabilir diye düşünüyorum. İlgilenginiz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
|
goji ağaçlarına yapraktan propinebli ilaç ve zehir bazende sıvı kükürt uyguladım. sulama suyuyla calsiyum bor verdim. 2 hafta sonunda bol meyve verdi.
|
Alıntı:
iz elementlerle birlikte bol sulayın. yapraktan hiç değilse sıvı kükürt uygulayın. |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim ve 5. yaşını dolduran gojiberry meyvelerim. Maşaallah çok bereketliler. Bu fidanı sert budamıştım. Güzel verim aldım. Tohumdan çıkan 4 farklı çeşit var. Bir tanesi çok tatlı ve küçük meyveli. Bu gojinin biraz daha iri olanı ve pürüzsüz standart meyve veren fidanını da seneye sert budayacağım.
|
Alıntı:
|
Sayın İdris Şenol haklı.. Dip sürgünlerini alın, yerden 50 cm'e kadar olan yan dalları alın, kuru dalları kolları çıkarın ve canlı sürgün uçlarını alarak yan dal vermeyi teşvik edin. Biliyorsunuz meyveler yan dallar üzerinde oluşuyor.Goji zaten bereketli ve bol meyve veren bir çalı. İri taneler için de hayvan gübresiyle beraber biraz odun külü takviyesi yapın. Tatmin edici bir sonuca ulaşırsınız sayın Limonsever..
|
Merhaba Goji berry fidanı almak isteyenler sayfamıza sipariş verebilir.http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/40092.htm iyi günler.
|
Siyah goji berry
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Talep olması halinde kargo ile gönderebiliriz. Goji Berry Fidanlığı - Ürünler |
kore goji bery ve new big goji bery nin tadı bildiğimiz gojilere benzemiyor. buruk bir tadı var. daha çok biber tadı var. fidan alırken bir kez daha düşünün. dürüst satıcılara tadını ve hastalıklara dayanımını sorun.
|
Kiteli bir anac bulup celikle cogaltmak en iyisi sanki.Tavsite edeceginiz kirmizi ve siyah icin anac alabilecegimiz yer varmi.Sizin alip memnun kaldiginiz
|
Alıntı:
siyah gojinin meyvesi okuduğum yabancı makalelerde çok önemsenmiyor. o yüzden almadım. pfaf sitesinde bitkileri sorgularsanız daha iyi olur. |
esflora ile gojifidanlığı fiyatlar yar yarıya...gojifidanlığından alıp tavsiye eden var mı..
Birde ekimi bekleyip açık köklü fideleri mi almak daha ekonomik olur ne dersiniz |
Alıntı:
goji çok arsız bi bitki aktardan meyvesini alın tohumdan ekim yapın seneye meyvesini görürsünüz. tadını verimini beğendiklerinizi damızlık ayırıp çelikle çoğaltırsınız. |
poslu fidancılığın fiyatlarıda uygun ben alış veriş yaptım memnunum .bi göz atabilirsiniz poslu fidancılığın sitesine.
|
evet bayağı uygun...Siz iyi diyorsanız sorun yok :)
|
Alıntı:
Tozlayıcı türün verimi arttırdığı söylendiği için bir tane de tozlayıcı istedim. Seranın içine korunaklı bir yere diktim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Referans olarak düşünmeyin. Fidanlar yeni geldi, ne çıkacağı muamma ;) |
Elimde 5 tane var..fidanlarin gorunusunden celikle cogaltilmis belli. sahibjnden com dan almistim.Cok ilgulendi veren arkadas...Halada ara sira gorysyiruz. Ben degisik turler olsun diye de bakiyorum...tohumda aldim ugrasmayi sevdigim icin.Bugun serptim torfa ama tohum kalitesini bilmiyorum ******..Hepimiz icin hayrlisi
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
firmalardan ithal ve yerli goji fidanları aldım . hiç biride istediğim özellikte çıkmadı ve o fidanları imha ettim. kore goji ve nev big goji nin meyveleri yenecek gibi değil ve geççiler. bi kaç çeşidi daha deniyorum bakalım sonuç ne olacak? amacım ticaret değil. sadece hobi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
evet, tek gövde yaptım. daha sonra fotoları atarım. |
Alıntı:
|
Farkli bir yerden aldigimiz fideyi tozlayici yapabilirz dediginiz durumda
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025