![]() |
Alıntı:
|
Sayın snowman77 ,
sizin de talep eden üyelere goji fidanı sözünüz var , yanılmıyorsam . Çalışmalarınız ne aşamada acaba ? Biraz burda bilgi verirseniz sevinirim . Saygılar . |
Alıntı:
|
Limon suyu...
Goji berry nin asitli toprak ortamından hoşlandığını sanmıyorum...Bence sürekli limon suyu sıkarak kök ortamın ph dengesini bozabilirsiniz. O zaman goji berry leriniz bundan olumsuz etkilenecektir...
|
Merhaba ,
bu konuyu başından beri okuyorum , aklıma nedense Goji ' nin 4 yaşına gelince meyve verdiği yerleşmiş . ssndrgl ilk sene meyve aldım diyor. Hangisi doğru ,kafam karıştı ...? |
Forumda bir Goji satan arkadaş ilk sene meyve alınabileceğini söylemişti...
|
yaban mersini blue barry 4.0_5.5 asıtlı ortamda daha iyi yetısıyor.belkıde gojılerdede uygulanabılır
|
goji berry 2 yaşından itibaren meyve vermeye başlar. tam verim 4-5 yaşında başlar. nadirende olsa bir yaşında meyve alınabilir. bir iki adet.:p
|
Mart ayında çimlendirdiğim goji berry fidelerinden ekim ayında 1 adet meyve aldım ve yedim:D arkadaşlar.
|
sercanın aksıne bıtkı c vıtamını sevıyor.yoksa bu kadar meyva almama bende sasırdım.kasım ayında adada kımse olmamasına ragmen dalk
|
her hafta sonu gıttıgımde uzerı meyva doluydu.allahtan pek tanıyan olmadığı ıcın yemek kısmet oldu
|
Tat ve aroma
Sn sındırgılı tat ve aroması nasıldı.Bizim damak tadımıza uygun mu...Kurusu güzel ama tazesini hiç yemedim...
|
bızım tabırle sası geldı.belkı ılk meyvaları..keske meyvalı halınde fotograf cekseydım.
|
Bendeki iki goji berry yapraklarını döktü. Birisi yerde birisi saksıda dikili. Bakalım baharda ne olacaklar. Tohumlarını da ekeli iki ay oldu onlar içinde baharı bekliyoruz. Sayın ssndrgl, diktiğiniz teneke 16 litrelik büyükboy teneke mi, demekki tenekede kalmayı sevmiş. O zaman demir pasından hoşlanmış.:p:D
|
sevgili narici sizde meyva aldınızmı?benim adadakilerde yapraklarını dokmuslerdı.ektigim tohumlardan 4 tanesi 5 yaprak oldu.yasamaya calısıxnmrlar
|
Fidanlar kasım sonunda geldi, havalar zaten soğumaya başlamıştı ve yapraklarını döktüler, henüz semeresini göremedik. Sizinkiler hangi adada, orada nem oranı yüksektir. deniz kokusuda iyigelirse bizimkiler kuru havada perişan olabilir. Zaten ince cılız bir yıllık sürgün. Baharda belli olur.
|
buyukadada ama topraga dikmedım.peynır tenekelerınde duruyorlar.onlardan aldıgım tohumları yasatma gayretındeyım
|
Batı tarafı (yörükali) kızılçam, alt flora yok gibi, ama doğu tarafı maki florası(olarak hatırlıyorum), goji de tabii olarak olabilir herhalde. Tabiata da ilerde birkaç tane dikmek lazım.
|
Sayin ssndrgl,
yazdiklarinizi takip ediyoruz . Sizi uzen bir konu mu oldu ? Tecrubelerinizi paylasmaya devam edin lutfen... |
Alıntı:
Benim bitkilerim bu sene meyve vermedi.Şu anda saksıdaki küçük fidelerin yaprakları yarı yarıya azaldı Bahçedeki büyüklerin yaprakları ise tamamen döküldü. Tahminen yaza meyve verirler.Keşke sizin bitkilerinizinde çiçekte ve meyvede iken büyüme fotoğraflarını görebilseydik iyi olurdu.Artık ilkbahara kadar bekleyeceğiz. |
Goji berry
Arkadaşlar yaban mersini ( Lİkapa ) 4.5 PH drecesindeki ortamlarda iyi gelişebiliyor.Goji berry' nin gelişebileceği optimum PH isteği nedir? Bilen var mı?
|
arkadaşlar gojiberry suyu fazla isteyen bir bitkimi?yoksa kurak şartlarda yetişebilirmi?bilgisi olan arkadaşım varsa paylaşırsa bizi bilgilendirmiş olur.selamlar
|
goji bol su ve güneşi seven birbitkidir
|
goji berry
Lycium chinense ile lycium barbarum aynı bitkiler mi? Net bir cevap veren yok...
|
Alıntı:
Sanırım daha önceki sayfalarda cevap verilmişti. Lycium Chinense Çinde yetişen türü ve wolfberry olarak geçiyor. Lycium Barbarum Moğolistanda yetişen türü ve asıl gojiberry diye geçen ve meyvesinin daha makbul olduğu tür. Bununla ilgili yabancı bir sitenin adreside daha önceki sayfalarda verilmişti. |
şu anda türkiyedeki yetiştirilme ve pazarlama istatistiği varmı?nelerede yetiştiriliyor nerelerde pazarlanıyor?ticari anlamda bir getirisi varmı?bilgisi olan varmı?
|
Bendekilerde yaprakları dökmeye başladı. Hava koşullarından oluğunu tahmin ediyorum. Aşırı rüzgar ve Antalya için soğuk günler gördü. Yaprakları etli görünüyor. Ekeli 3 ay kadar oldu. Bir tanesi yaklaşık 10 cm kadar büyüdü diğerleri 5 cm altında kaldılar. Umarım baharda toparlarlar. Bendekiler Lycium Chinense Wolfberry türü. Nette okuduğum kadarıyla uygun koşullarda 6. aydan sonra meyve alınabiliyormuş. Bol suyu sever aynı zamanda toprağın gübre ile desteklenmesi gerekmekte. NPK karışımlı gübrenin çok faydası var.
Goji bitkisi, kapalı yerde büyütülebilir, eğer yeteri kadar ışık sağlanırsa, her gün en azından 8 saat boyunca direkt güneş ışığını alabilen bir pencere önüne yerleştirilebilir. En iyi sonucu bahçe dış mekanlarda verir yinede başarılı bir şekilde kapalı yerde büyüyebilir. |
adaya bugün gittiğimde goji bu vaziyette idi.bende etrafını naylon muhafazaya aldım.don tehlikesine karşı
|
yerli goji berry
Merhaba,
sayın bari ' nin bana ve başka arkadaşlara gönderdiği çeliklerden bir tanesinde filizlenme oldu, kökünü kontrol etmeye cesaret edemedim . Sayın bari acaba araştırma için gönderdiğiniz çeliklerden bir sonuç aldınız mı ? Gerçekten yerli bir goji berry mi sözkonusu bitki ? Saygılar . |
Alıntı:
Henüz bir yanıt alamadım. Fakat yaprak ve meyvesi gerekli olduğu için bekliyoruz şu anda. İyi günler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025