agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

snowman77 03-01-2009 01:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dican (Mesaj 339452)
Sayın Sercan

Ben gojileri 2008 mart ayında dışarıya bahçeme de ektim ama onda da bir sonuç alamadım. Bir sürü tohumdan bir tanesi uzadı 7 cm oldu sonra çürüdü gitti. Bu seferde içeride çimlendireyim dedim (forumda bazı arkadaşların öyle yapmış olduğunu okuyunca). Ama nafile başaramadım gitti. Kısmet 2009 a inşallah.

2009'da çimlendireceğinize inanıyorum sn dican goji tohumlarını mart sonu kapalı mekanda torf-perlit karışımına ekerek çimlendirebilirsiniz.Torfu nemli tutun aşırı sulamadan kaçının.Dışarıda çimlendirmek için havaların 15-20 derece civarında olması gerekir mart sonu dışarı ekim için erken bir tarih olur.

Volare 03-01-2009 15:41

Sayın snowman77 ,
sizin de talep eden üyelere goji fidanı sözünüz var , yanılmıyorsam .
Çalışmalarınız ne aşamada acaba ? Biraz burda bilgi verirseniz sevinirim .
Saygılar .

snowman77 03-01-2009 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volare (Mesaj 339672)
Sayın snowman77 ,
sizin de talep eden üyelere goji fidanı sözünüz var , yanılmıyorsam .
Çalışmalarınız ne aşamada acaba ? Biraz burda bilgi verirseniz sevinirim .
Saygılar .

Tibet lycium barbarum tohumlarını çimlendirmek için mart ayını bekliyorum.

sercan1969 05-01-2009 08:45

Limon suyu...

Goji berry nin asitli toprak ortamından hoşlandığını sanmıyorum...Bence sürekli limon suyu sıkarak kök ortamın ph dengesini bozabilirsiniz. O zaman goji berry leriniz bundan olumsuz etkilenecektir...

Volare 05-01-2009 11:49

Merhaba ,
bu konuyu başından beri okuyorum ,
aklıma nedense Goji ' nin 4 yaşına gelince meyve verdiği yerleşmiş .
ssndrgl ilk sene meyve aldım diyor.
Hangisi doğru ,kafam karıştı ...?

sasahin 05-01-2009 11:57

Forumda bir Goji satan arkadaş ilk sene meyve alınabileceğini söylemişti...

sındırgılı 05-01-2009 12:08

yaban mersini blue barry 4.0_5.5 asıtlı ortamda daha iyi yetısıyor.belkıde gojılerdede uygulanabılır

egetropical 05-01-2009 12:25

goji berry 2 yaşından itibaren meyve vermeye başlar. tam verim 4-5 yaşında başlar. nadirende olsa bir yaşında meyve alınabilir. bir iki adet.:p

snowman77 05-01-2009 13:18

Mart ayında çimlendirdiğim goji berry fidelerinden ekim ayında 1 adet meyve aldım ve yedim:D arkadaşlar.

sındırgılı 05-01-2009 14:55

sercanın aksıne bıtkı c vıtamını sevıyor.yoksa bu kadar meyva almama bende sasırdım.kasım ayında adada kımse olmamasına ragmen dalk

sındırgılı 05-01-2009 15:28

her hafta sonu gıttıgımde uzerı meyva doluydu.allahtan pek tanıyan olmadığı ıcın yemek kısmet oldu

sercan1969 06-01-2009 10:49

Tat ve aroma

Sn sındırgılı tat ve aroması nasıldı.Bizim damak tadımıza uygun mu...Kurusu güzel ama tazesini hiç yemedim...

sındırgılı 06-01-2009 11:42

bızım tabırle sası geldı.belkı ılk meyvaları..keske meyvalı halınde fotograf cekseydım.

nariçi 06-01-2009 22:17

Bendeki iki goji berry yapraklarını döktü. Birisi yerde birisi saksıda dikili. Bakalım baharda ne olacaklar. Tohumlarını da ekeli iki ay oldu onlar içinde baharı bekliyoruz. Sayın ssndrgl, diktiğiniz teneke 16 litrelik büyükboy teneke mi, demekki tenekede kalmayı sevmiş. O zaman demir pasından hoşlanmış.:p:D

sındırgılı 07-01-2009 09:36

sevgili narici sizde meyva aldınızmı?benim adadakilerde yapraklarını dokmuslerdı.ektigim tohumlardan 4 tanesi 5 yaprak oldu.yasamaya calısıxnmrlar

nariçi 07-01-2009 10:26

Fidanlar kasım sonunda geldi, havalar zaten soğumaya başlamıştı ve yapraklarını döktüler, henüz semeresini göremedik. Sizinkiler hangi adada, orada nem oranı yüksektir. deniz kokusuda iyigelirse bizimkiler kuru havada perişan olabilir. Zaten ince cılız bir yıllık sürgün. Baharda belli olur.

sındırgılı 07-01-2009 11:50

buyukadada ama topraga dikmedım.peynır tenekelerınde duruyorlar.onlardan aldıgım tohumları yasatma gayretındeyım

nariçi 07-01-2009 12:20

Batı tarafı (yörükali) kızılçam, alt flora yok gibi, ama doğu tarafı maki florası(olarak hatırlıyorum), goji de tabii olarak olabilir herhalde. Tabiata da ilerde birkaç tane dikmek lazım.

Volare 08-01-2009 03:19

Sayin ssndrgl,
yazdiklarinizi takip ediyoruz .
Sizi uzen bir konu mu oldu ?
Tecrubelerinizi paylasmaya devam edin lutfen...

Musti 08-01-2009 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ssndrgl (Mesaj 341190)
Sevgili Musti
Bende Sn Metin Beyden iki adet fide almıştım.Tüplü olarak geldi,ben onları Büyükadada buyuk peynir tenekelerine Metin Beyin tarifine göre diktim.Ekim ve kasım aylarında 50-60 meyva elde ettim.Sizde bu kadar meyva elde ettinzmi?Forumda herkes şaşırıyor.Keşke meyva dolu fotograflarını çekseydim.Yalnız haftada bir veya 15 gunde bir bir limonu sıkıp suyla karıstırıp veriyordum.Ayrıca bol güneş alıyorlardı.

Sayın ssndrgl
Benim bitkilerim bu sene meyve vermedi.Şu anda saksıdaki küçük fidelerin yaprakları yarı yarıya azaldı Bahçedeki büyüklerin yaprakları ise tamamen döküldü.
Tahminen yaza meyve verirler.Keşke sizin bitkilerinizinde çiçekte ve meyvede iken büyüme fotoğraflarını görebilseydik iyi olurdu.Artık ilkbahara kadar bekleyeceğiz.

sercan1969 08-01-2009 15:58

Goji berry

Arkadaşlar yaban mersini ( Lİkapa ) 4.5 PH drecesindeki ortamlarda iyi gelişebiliyor.Goji berry' nin gelişebileceği optimum PH isteği nedir? Bilen var mı?

AgacSevdalisi 08-01-2009 19:30

arkadaşlar gojiberry suyu fazla isteyen bir bitkimi?yoksa kurak şartlarda yetişebilirmi?bilgisi olan arkadaşım varsa paylaşırsa bizi bilgilendirmiş olur.selamlar

sındırgılı 08-01-2009 21:38

goji bol su ve güneşi seven birbitkidir

sercan1969 09-01-2009 08:06

goji berry

Lycium chinense ile lycium barbarum aynı bitkiler mi? Net bir cevap veren yok...

bari 09-01-2009 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 342262)
Lycium chinense ile lycium barbarum aynı bitkiler mi? Net bir cevap veren yok...

Sayın Sercan1969

Sanırım daha önceki sayfalarda cevap verilmişti. Lycium Chinense Çinde yetişen türü ve wolfberry olarak geçiyor. Lycium Barbarum Moğolistanda yetişen türü ve asıl gojiberry diye geçen ve meyvesinin daha makbul olduğu tür. Bununla ilgili yabancı bir sitenin adreside daha önceki sayfalarda verilmişti.

AgacSevdalisi 09-01-2009 12:57

şu anda türkiyedeki yetiştirilme ve pazarlama istatistiği varmı?nelerede yetiştiriliyor nerelerde pazarlanıyor?ticari anlamda bir getirisi varmı?bilgisi olan varmı?

Muhsin Kuşcu 10-01-2009 00:49

Bendekilerde yaprakları dökmeye başladı. Hava koşullarından oluğunu tahmin ediyorum. Aşırı rüzgar ve Antalya için soğuk günler gördü. Yaprakları etli görünüyor. Ekeli 3 ay kadar oldu. Bir tanesi yaklaşık 10 cm kadar büyüdü diğerleri 5 cm altında kaldılar. Umarım baharda toparlarlar. Bendekiler Lycium Chinense Wolfberry türü. Nette okuduğum kadarıyla uygun koşullarda 6. aydan sonra meyve alınabiliyormuş. Bol suyu sever aynı zamanda toprağın gübre ile desteklenmesi gerekmekte. NPK karışımlı gübrenin çok faydası var.
Goji bitkisi, kapalı yerde büyütülebilir, eğer yeteri kadar ışık sağlanırsa, her gün en azından 8 saat boyunca direkt güneş ışığını alabilen bir pencere önüne yerleştirilebilir. En iyi sonucu bahçe dış mekanlarda verir yinede başarılı bir şekilde kapalı yerde büyüyebilir.

sındırgılı 11-01-2009 19:10

adaya bugün gittiğimde goji bu vaziyette idi.bende etrafını naylon muhafazaya aldım.don tehlikesine karşı

Volare 11-01-2009 20:21

yerli goji berry

Merhaba,
sayın bari ' nin bana ve başka arkadaşlara gönderdiği
çeliklerden bir tanesinde filizlenme oldu,
kökünü kontrol etmeye cesaret edemedim .
Sayın bari acaba araştırma için gönderdiğiniz çeliklerden
bir sonuç aldınız mı ?
Gerçekten yerli bir goji berry mi sözkonusu bitki ?
Saygılar .

bari 12-01-2009 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volare (Mesaj 343511)
Merhaba,
sayın bari ' nin bana ve başka arkadaşlara gönderdiği
çeliklerden bir tanesinde filizlenme oldu,
kökünü kontrol etmeye cesaret edemedim .
Sayın bari acaba araştırma için gönderdiğiniz çeliklerden
bir sonuç aldınız mı ?
Gerçekten yerli bir goji berry mi sözkonusu bitki ?
Saygılar .

Selam Volare

Henüz bir yanıt alamadım. Fakat yaprak ve meyvesi gerekli olduğu için bekliyoruz şu anda. İyi günler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025