![]() |
Tohumunun çimlenme süresi hakkında bilgisi olan var mı?
Dün itibariyle torfa bir miktar tohum ektim gelişmeleri takip ediyorum. Burada paylaşacağım. |
İki hafta oldu dış mekanda bardaklara 50 adet ektim ses seda yok. Acaba baharda mı ekilmeli diye düşünüyorum. Önceki ekenler ne zaman ekti ?
|
Arkadaşlar bir ay önce ektiğim 5 tohumdan sadece biri çimlendi onunda hiçbir gelişmesi olmadı sadece 2 yaprakla yaşamını sürdürüyor.Ne öldü nede canlandı bekliyorum bakalım ne olacak.
|
Ben 15 kadar barbatum ektim. İç mekanda tamamına yakını çimlendi. Önceki tecrübemden edindiğim izlenim, zayıf görünseler de çabuk toparlanıyorlar. Gerçi öncekiler yaz ayındaydı. Florasan ile yapay aydınlatma yaparak içerde tutuyorum. Günde yaklaşık 14-15 saat ışığı açık bırakıyorum. Sabah akşam su püskürtüyorum.
|
Tepe alımı
Goji de tepe kesimi yapan var mı acaba? İç mekanda çok kısa sürede boya gidiyor...Yan sürgün vermesi için tepe kesimi yapmayı düşünüyorum....
|
Çimlenme sıcaklığı
15 derecenin altında çimleneceğini sanmıyorum...Dış mekanda tohum ekimini 15 nisandan sonra yaparsanız çok daha iyi bir sonuç alırsınız sanırım....
|
Alıntı:
1 ay önce ektim bazıları 3 bazıları 4 yaprak şuan iyi gidiyor.. arasıra yaprak gübresi ve köklendirici veriyorum.. köklendirici ve yaprak gübresini tavsiye ederim... |
Alıntı:
|
goji berry
Arkadaşlar şu an akdeniz bölgesi hariç havalar oldukça soğuduğu için dışarıda çimlenme olasılığı çok zor hatta imkansız diyebilirim.
İçeride ısı ve ışığı iyi ayarlıyabilirseniz çimlenme olur ancak bu da oldukça zahmetli ve masraflı bir iş bana sorarsanız en güzeli mart sonu torf-perlit karışımına ekip gelişmelerini seyretmek olur...;) |
kurutulmuş goji berry
internette yabancı siteleri dolaştığımda kurutulmuş gojinin daha yaygın tüketildiğini gördüm.Bazı ülkelerde meyve suyuda üretilmiş.Benim merak ettiğim eylül sonu olgunlaşan bir meyveyi nasıl kurutuyorlar? Fabrikasyon mu,yoksa doğal şartlarda güneşte mi?
|
Goji berry
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Gojiler yapraklarını dökmüşler. Üzerlerinde hala tek tük meyveler var. Fide almaya çalıştım, kökler çok derinlere gidiyor, çok uğraşmak kazmak lazım zarar vermeden almak için. Kazma, kürekle gitmek lazım. Yalnız bolca çelik aldım. İsteyenlere, denemek isteyenlere gönderebilirim.
|
Alıntı:
gönderirseniz sevinirim,bayram tatili girmeden önce iyi olur! Yoksa kargoda ziyan olurlar. |
Sayın Bari;
Çeliklere ben de talibim. Tabiî gönderme imkânı varsa. |
bana da çelik gönderebilirsin, beklerim.
|
İsteyenler en geç yarın akşama kadar adreslerini bildirsinler, salı günü göndereceğim.
|
merhaba bari
bende goji berry den rica edebilir miyim? |
Adresimi ozelinize gonderdim,
Cepten yaziyorum,ingilizce klavye, Ozur diliyorum.iyi geceler |
bende Türk gojilerini denemek isterdim..Eğer geç kalmadıysam..
|
Goji berry
Sevgili Bari, O Goji berry' ler oraya nasıl gelmiş, araştırma imkanınız oldu mu acaba? Malum anavatanı Tibet,Himalaya Eskişehirle arasında bayağ bir mesafe var.....
|
Çelikle Üretim....
Bari arkadaşımızdan çelik istiyen arkadaşlara hatırlatmak lazım, şu dönem çelikle bitki üretimi açısından çok uygun bir dönem değil...Bence erken ilk baharda denerlerse daha iyi bir sonuç elde edersiniz.....
|
Köklendirme ev ortamında olabilir..sonrasını deneyip görmek gerek..
|
Alıntı:
Sayın Sercan1969 bence gojiler oraya birisi tarafından getirilmedi. Zaten ordaydılar. Sonuç olarak aynı coğrafyadayız. Yaşlı bir dedeyle konuştum, ben kendimi bildim bileli buralarda var bunlar dedi ve meyvelerini yiyorlarmış. Yemişken diyorlarmış. Geçtiğimiz sayfalarda yazmıştım bunları. Bazı evlerin bahçesinde nerdeyse ağaç formuna girmiş gövdesi bileğim kalınlığında bitkiler var. Yaprak yapısı, çiçeği, mevyesi aynı. Çelikten ve tohumdan üremesi kolay bir bitki diye geçiyor heryerde. Yalnız geçmiş forumlarda bazı türlerin zehirli olabileceği bilgisi verilmişti. Fakat somut bir bilgi gelmedi daha sonra. Ben isteyen arkadaşlara gönderiyorum. İnşallah üretmeyi başarırlar. |
Sayın bari 'yemişen' Bizim bahçenin bir kenarında var, kuraklığa da dayanır, ama çalı formunda yaprakları küçük meyveleri de küçük olgunlaştıkça sarı kırmızıdan son zamanlarına doğru iyice koyu renk siyah durma doğru renklenirler. Yabani kiraz diyenler de var.
|
Alıntı:
Ben yemişen demiyorum, zaten bende demiyorum köylüler diyormuş yemişken diye. Gojiberry, wolfberry, kurtüzümü ismini bilmedikleri içindir belkide... Ben zaten geçmiş sayfalarda bahsettiğim bitkilerin fotoğraflarını ekledim. Meyveside, yaprağıda gayet net gözüküyor. |
Köylülerin dedikleri belki benim dediğimdendir diye yazmıştım.
|
goji berry
Arkadaşlar bari haklı benim resimlerden anladığım kadarı ile bizim tohumdan yetiştirdiğimiz goji berryler ile aynı özelliklere sahip tadı ise toprağın özelliğine göre farklılık gösterebilir..
|
belki tohumla üretim çelikten daha basit sayılabilir uygun ısıda çimlenme oranı bende % 90 ları bulmuştu.geçen yıl ektiğim 200 küsur tohumdan 200 e yakını çıktı.(17-24 C' aralığında)
|
Bu bahar çeşmeden sn metin Beyden iki goji fidesi almıştım.Buyukadada bol gunes alan bir bolgede biraz buyutup daha sonra buyuk peynir teneke kutulara itina ile diktim. Metin bey drenaj cok onemli demişti.en alt bolume kucuk taslar yerlestırdım.Milli toprak torf ve perlıt karısımı yaptım.15 gunde bir bir limonu sıkıp sulama suyuna katarak buyuttum.Bırısınden yaklasık 300-400 gram meyve aldım.Digeri cok boya gıttı,dolayısıyle meyve alamadım.Tepeden kestim.Diğer gojinin yanına kestiğim dalları diktim.Şu anda ikiside dısarda.Meyva aldıgım goji yapraklarını dokmus vaziyette,digerinde ise bir yerden surgun vermiş yapraklı duruyor.3 adet meyveyi dalında kuruttum.Bakalım onlardan bu mevsimde fide elde edebilecekmiyim?Fakat yazın hiç golgeye almadım.Govdesinde dikenlenmeye acıkcası hıç dikkat etmedim.Dun adaya gittiğimde sanki surgunlerde tutmus gibiydi.Meyvelerin tadı degişik geldi.Zaten cok kucukler..birsey anlamıyorsun..
|
Sevgili Bari,
Bu yabani Gojileri Eskişehir'de keşfetmen hakikaten çok enteresan vede takdire layık. Sizi tekrar tebrik ediyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025