![]() |
Kaz üzümü isminin nereden geldiğine dair bir şey okudum bir yerde. Fırında kaz pişirirken içine doldurulan harca konurmuş, çok güzel bir lezzet verirmiş. Yakınında kaz ve kaz üzümü olanların dikkatine.
Benim bir kaz bulmam gerekiyor :) |
sayın meyveliTepe ,
kaz üzümlerinin son durumu ne oldu?fotoğraf koyarmısınız?beni hatırladıysanız sizden bir tohum ricam vardı.tohum konusunda gelişme varmı?ha bu arada sitenizdeki köy fırınını gördüm gerçekten muhteşem olmuş.sırasıyla tüm yapılanları yazmışınız ve fotolamışsınız iyi bir çalışma olmuş emeği geçenlerin ellerine sağlık.orada barbekü yapma durumuda oluyormu orayı tam anlayamadım.sizin sayenizde bizede bir hareket geliyor inanın.çalışmalarınızda başarılar dilerim.saygılar. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Gerçekten de çukulata ile birlikte yenildiğinde muhteşem bir birliktelik sağlıyor.
|
Sn.Enginnaz,
Bizim güvey fenerlerinden bu güne kadar 10 kilodan fazla topladık. Henüz tohum çıkarmadık. Sizin için sözüm söz :) Bu arada güvey fenerleri ile biraz daha deneme yaptık. Et, tavuk gibi yemeklerin pişirme soslarında, sotelerde muhteşem bir lezzet uyumu var. |
Lütfen o denemeleri bizimle fotoğraflayarak paylaşın...Merak ettim.
|
Banada bir kaç tohum verebilecek bir arkadaş yok mu?
|
sayın meyvelitepe, evde saksıda büyüttüğüm cape gooseberry im var fakat bayağaı büyü 2m civarında boyu. kocaelinde serada mı yoksa evde mi yetiştirdiniz? ***.
|
Alıntı:
Çok güldürdünüz beni;););) |
Alıntı:
http://www.karspazari.com/Kars-Kazi-1-adet-,PR-161.html |
Alıntı:
Seneye sebze adalarına serpiştireceğim, dalları da askılara alacağım. Çok uzaması çeşitle de ilgili olabilir ama bana sanki yeterince güneş almamış gibi geldi. |
1 Eklenti(ler)
İki yıl önceden kalan tohumlarımı ekip sonra da telef etmiştim. Derken yaz ortasında bir tohum çıkıverdi bir yerden. Havalar güzel gidince reçellik olmasa bile tadımlık ve tohumluk bir kaç meyvem oluyor.
|
Çok dayanıklı bir bitki, halen meyveler olgunlaşmaya devam ediyor. Kırağılar uç sürgünlerini yaksada bitki halen çok canlı. Gövdeside bayağı odunsu olabiliyor. Sıcak iklimlerde, evergreen yetiştiği düşünülürse, sıkı destekle ne kadar büyüyebilir merak ediyorum...
|
1 Eklenti(ler)
Budama yaptım, bakalım ne kadar dayanacak soğuklara.
|
Odunsu dallardan çelik alsak köklendirebilirmiyiz?
|
Ben perlite daldırma yaptım, sürgün verdiler. Yaklaşık 1,5 ayda oldu. Durumları gayet iyi, ama köklenmesine bakmadım hala.
|
Bende köklenirler diye tahmin ediyorum.Ama Alttan ısıtma şart oldu.Mtuncer54 ten almalı.İşi şansa bırakmamalı.
|
Soğuklar başladı hala çiçek açmaya devam ediyor.En kısa zamanda içeri almak lazım artık .
|
Bu gidişle onlar evde biz dışarda kışı geçireceğiz.
|
Alıntı:
Ben içeri alalı nerdeyse 15 gün falan oldu. Gündüzleri camları açıp, geceleri kapatıyorum. Halinden memnun, çiçek verip duruyor. |
SEvgili Nevsune hnm,
Benimkiler çok büyüdüler, direk bahçeye dikmiştim. En kötü ihtimal kök kısmını malçlayıp kışı geçirmelerini sağlamayı düşünüyorum. Zaten sağolsunlar bol miktarda meyve,tohum, çelik verdiler bu sene. |
1 Eklenti(ler)
Bahçe gibisi var mı;) Meyveleri yediniz, reçeller yaptınız afiyetler olsun. Biz de işte artık saksıda ne varsa idare ediyoruz:D
Eklenti 115852 Benimki geç kaldı bu yıl, meyve vereceğini bile tahmin etmemiştim. Havalar ılık ve güneşli gidince, içeri de alınca tadımlık birkaç meyvem olacak. Şu anda üstünde bayağı büyümüş ( aradan zaman geçince ne kadar büyüyeceğini de unutmuşum) 8-10 tane meyve var, daha da bakalım ne kadar verecek. Meyve az olacağı için kiviyle karıştırıp tadımlık bir reçel yapmayı planlıyorum. |
Pyhsalisin Faydaları:
100 gr Taze Yer Kirazı Besin Değer Protein 0.054 g Yağ 0.16 g Lif 4.9 g Kalsiyum 8.0 mg Fosfor 55.3 mg Demir 1.23 mg Karoten 1.613 mg Vit. B1 0.101 mg Vit. B2 0.032 mg Vit. B3 1.73 mg Vit. C 43.0 mg Kaynak: Florida İnternational University Güney Amerika'da halk tarafından deri, şeker, kalp, verem ve idrar yolu hastalıklarının tedasinde uzun yıllardır kullanılan bir bitkidir. Kandaki fazla ürik asitin atılmasına yardımcıdır. Bu nedenle Gut hastalığının tedavisinde 200 yıldan beri, bilinen en doğal tedavi yönetemi olarak kullanılan bir meyvedir. Sadece meyveleri değil aynı zamanda kökleri ve yeşil kısımlarıda bazı ilaçların yapımında kullanılmaktadır. Bitkinin köklerinde ve yeşil kısmında 8 ayrı alkoloid bulunur. Elde edilen alkoloidler, bitkisel kökenli ilaçların yapımında kullanılmak üzere sanayide değerlendirilirler. Yer kirazı, C, B1, B2, B3, Keroten gibi bir takım vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir. Potasyum içeriği bakımından zengin meyvelerden biridir. Yine önemli miktarlarda vitamin B içerir. Daha olgun meyvelerin daha yüksek miktarlarda beta karoten ihtiva ettiği bilinmektedir. Besin değerlerinin çok yüksek olması ve içeriğindeki kalsiyum nedeni ile özellikle okul öncesi çocukların beslenmesinde tavsiye edilir. Yer Kirazı, içerdiği karoten sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirerek yaşlanmayı geciktirici etki gösterir. Cildi güneşin zararlı etkilerinden ve cilt kanserinden korumaya yardımcı olur. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır, kan dolaşımını düzenler. Idrar söktürücü özelliği de vardır. Yer kirazı kalorisi az ve yüksek lifli yapısı ile zayıflama ve diyet kürlerinin vazgeçilmez meyvesidir. Özellikle yer kirazı kurusu yüksek lif oranına sahiptir. http://egetropical.blogcu.com/Physalis |
dünya da bu kadar uyuz bi meyve daha varmı acaba, tohumları ektim 15-20 günde çimlenme tamamlandı ama 20-25 günden beri öylece duruyorlar.. Toplu iğne kadar oldular ama sonra bi durdular duruş o duruş, tık yok... napsam acaba?
|
Merhaba , son günlerde televizyon ve gazetelerde reklamı yapılan altın çilek kaz üzümüyle aynı meyve mi bilen var mı? Bana aynı meyve gibi geldi de...
|
4 Eklenti(ler)
Çeliklerin flashları patladı ? Bundan sonra köklenmeleri görmek için beklemeli
|
Sevgili Bahri, Senin celiklerde koklenme basladimi? Sn. M.Tuncerden aldigim alttan isitma sistemini kullaniyorum. Acaba sistemin ustunude kapatip sera gibimi yapmali? Ne onerirsin?
|
SEvgili Sındırgılı,
Bende geçende kontrol ettim. Herhangi bir köklenme yok. Ama ilginç 3 aydır çelikler çok sağlıklı yapraklı olanlar var. Bir kaç tanesini topraklı saksıya geçirdim. Ümitliyim, tohumla uğraşmak istemiyorum. Anaçlarında köklerini malçladım. |
Desene koklenmesi icin daha beklemek lazim...Ben 3 Haftada koklenirler umid ediyordum?? Sera sisteminide devreye sokmali..Belki sureyi hizlandirir.
|
Kesin hızlandırır. Uygun zamanda bende düşünüyorum SEvgili M.Tuncerden öyle bir sistem edinmeyi..
|
Biraz araştırdım, 1 yıllık dal çelikleri sera ortamında %37lik oranlarla köklenebiliyormuş. Nafile uğraşmıyoruz SEvgili Sındırgılı. Ama genel üretim metodu tohumdan.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025