![]() |
Alıntı:
|
Daha ne olsun. Güle güle büyütün.
|
Çok teşekkür ederim. İlk bir kaç meyvesini tohumluk ayırıp, gelecek yıl forumda dağıtacağım. Yemese bile, insan sırf görüntüsü için bile yetiştirir bu güzel yaratığı.
|
yabani goldenberry
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar internette bulduğum bilgilerde yabani formdada yetiştiği yazıyor.orman kenarlarında kendiliğinden yetişiyormuş.
|
kırmızı goldenberry
4 Eklenti(ler)
Bu meyvenin kırmızı olanıda varmış.yoğunlukla çinde yetişiyormuş..görüntüsü mükemmel.bence yazında olsa yetiştirmeye değer.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=tomatillo Direkt meyvesi yenmese de Çok güzel Meksika salsa sosu yapabilirsiniz meyvelerinden http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=tomatillo |
1 Eklenti(ler)
sayın mahon67,
aşağıdaki linkte aynı kategoride olduğu gözüküyor.belki dediğiniz gibidir ama bende kırmızı olanından tohum var.almanyadan bir akrabama getirtmiştim. http://translate.google.com/translat...tbb=1&ie=utf-8 |
1 Eklenti(ler)
balkondaki fidem
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İşte çiçeğe durdu sonunda. Oturak tipi olduğu için boyu en fazla 20 cm'dir. Geçen sene farklı türünü yetiştirdim, boyu 2 metreyi geçmişti. Cep telofonundan çektiğim için net değil resim.
|
alkekengi cinsi tohum almıştım pragtan. yeniyor mu acaba bilgisi olan var mı?
|
Alkekengi cinsi yenmiyor.
|
Kaz üzümümün son hali
1 Eklenti(ler)
Eklenti 84499
3 kattan aşağı uçtu.:pAllah'tan sadece saksısı kırıldı.Düşüşten çok korktu galiba sürekli çiçek açıp meyve veriyor.:D |
Ölüm korkusu bayağı iyi gelmiş :D..
|
Aman her korkan böyle meyve tutsun :)
|
Ben bu bitkinin tohumunu edinmek istiyorum. Bana yardımcı olacak birisi var mı?
|
Bu zamanda tohum bulmanız zor. Bulsanızda ekim için çok geç. Talebinizi yaz ekim ayı gibi alış-veriş kısmına yazarsanız tohum bulabilirsiniz.
|
Alıntı:
Ben ektim fideler yeni yeni çıkıyor. Meyve alamazmıyım. |
Physalis peruviana geç olgunlaşıyor. Sonbaharda havalar geç soğursa şansınız olabilir. Muhtemelen bitki meyve yapar ama olgunlaşamaz. Tohumlarınız p. puruinosa veya p. pubescens ise erkenci türler olduklarından şansınız daha fazla olur.
|
Galiba kaz üzümünün bir sürü çeşidi var. Bendekilerin hepsi farklılık gösteriyor. Kimisi bir karış boyda ve üstü çiçek meyve dolu. Bir kısmı yaklaşık 70 cm. uzunluğunda üzerinde çiçeklenme yok. Bir tanesi 2 metreyi geçti, üstünde meyve var ama erik gibi ekşi. Keşke tohumları dikmeden önce özelliklerini inceleseydim. Şimdi bunları söküp atmaya da kıyamıyorum. Bahçe tam bir ormana dönüştü:)
|
Henüz çiçeklenmemiş olan muhtemelen p. peruvianadır. Kısa olanlar p. pubescens veya p. puruinosadır. Bendekilerde aynı dediğiniz gibi kısa ve meyvede. 2 metre olan acaba tomatillo olabilir mi?
|
Sevgili otugay, 2 metre boyda olanı geçen sene de yetiştirmiştim. Aşırı sulamadan mı o kadar uzamıştı bilmiyorum. Bu yıl da çok uzadı. Geçen senekini sonbahar sonlarında hasat ettim. Tadı aynı erik gibiydi. Ekşi cape olarak da biliniyor galiba, kozası sarardı ama kendiliğinden açılmadı. Ayrıca bildik kaz üzümlerine göre biraz daha iriceydi. Tomatillo tohumu alıp da yetiştirmedim. O yüzden bilemiyorum aralarındaki benzerliği.
Bodur olup bol meyve tutanlar çok lezzetli. Geçen sene sonunda Sn Yusuf Ustaoğlu denemem için yollamıştı. Tadı ve aroması mükemmeldi diyebilirim. Reçelinin de çok güzel olduğu söyleniyor ama hayatta kıyamam reçel için:) |
Tomatillo ben de yetiştirmedim. Tomatillo da physalis türü olduğundan olabilir gibi geldi. Tomatillonun tadı sanırım ekşiden ziyade acı, salsa soslarında kullanılıyormuş.
Ben bu sene hasat sezonunu uzatmak için erkenci türleri de yetiştirdim. Ne kadar uzun süre yesek kar.:) |
Sorma, az tohum ektiğim için öyle pişmanım ki:) Kısa olandan toplam 7 fide var. Kime yetecek şimdi bu? Ben sanıyordum ki bir fideden dünya meyve alırım, topla topla bitmez. Daha doğrusu öyle umuyordum:)) En iyisini sen yapmışsın, ye yiyebildiğin kadar.
|
Ben sevdiğim şeyleri bu sene olabildiğince çok diktim. Eskiden fideler fazla oldumu dikmezdim, bu sene bahçede kıyı köşe her yer physalis oldu. Elma ağaçlarının yerine bile göz diktim, şimdi bütün elma cinslerini tek ağaca aşılıyorum. Sonuçta kasa kasa elma yemekle de dağıtmakla da bitmiyor.
|
Ağaçları aşılama ile toparlayıp miktar azaltma fikri bu yıl benim de aklımdaydı. Zaten aşılama başlığına da yazdım, tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Capeler saksıda da yetişebildiği için ben de artık seneye her tarafa yaymayı düşünüyorum. Belki o zaman reçel işini düşünebilirim:)
|
Ben sadece ilk yetiştirdiğimde reçel yapmıştık, ondan sonra yemekten hiç reçellik biriktiremedik.:)
|
Bugün bodur cape' nin dibinde 2 adet meyvesinin düşmüş olduğunu gördüm. Birisi neredeyse olgunlaşmış diğeri hafif ekşi idi. Neden bu kadar kısa sürede tatlandı merak ettim. Acaba erkenci bir çeşit mi? Diğer uzun olan türde yeni çiçeklenme var. Sanırım seneye yetiştireceğim cape sadece bodur olan cins olacak. Hem bodur hem acayip meyve tutan bir cinsmiş. Diğerlerinden biraz daha küçük meyve veriyor ama tadı nefis:)
Bendeki cüce türün cinsini öğrendim P. pruinosa imiş. Physalis peruviana' nın tadı ile arasında büyük farklar var. |
Sevgili Lonicera ben de P. pruinosa tohumlarından alıp 1 ay önce ektim ancak çimlenen olmadı.Siz çimlendirmeden önce tohumları herhangi bir işleme tabi tuttunuz mu? Mesela limonlu suda bekletmek gibi.
|
Ben de bugün ilk defa p. purionasadan topladım. Tadı bana fazla tatlı geldi. Belki reçel için bunları kullanmak daha iyi. Sanki şekere ihtiyacı yok gibi.
Sayın Tolgahann, ben herhangi bir işleme tabi tutmamıştım, bir problem olmadı idi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025