![]() |
9 nisanda ekitigim 3. parti %70 e yakin bir oranda cimlendiler. 2. ve 4. partilerden hala bir ses yok.
|
19 Mart 2011 tarihinde ektiğim altın çilek tohumlarından halen bir gelişme yok.
:( 28 Gündür nemli torfta bekleyen, akşamları 1-2 saat üzerleri açılıp havalandırılan ve sonra tekrar nemlendirilip kapatarak çimlendirilmeye çalışılan tohumlar bu gidişle hayata dönüş operasyonunu kaybedecekler. Bir hafta daha zaman vermelimiyim? Yoksa daha fazla beklesem operasyon başarıya ulaşabilir mi? |
Alıntı:
Kolay gelsin. |
Teşekürler,
Bu yöntemi sadece yerkirazları için mi öneriyorsunuz? Ben yemek için aldıklarımdan çıkarttım tohumları. 1 hafta içeride kuruttuktan sonra ektim. Bu şekilde olmazsa seneye daha erken ekmeyi planlıyorum. Saygılar. |
Alıntı:
Tohumlari kuruttuktan sonra bir kac gunde buzlukta bekletin cimlenme orani artiyor. Sart degil ama denemenizde fayda var. Saygilar |
Alıntı:
|
İlk çimlendirme başarısızlığından dolayı,
İkinci denememe başlamaya karar verdim Kuru yemişciden aldığım meyvelerin tohumlarını ektim 14 Nisan ekim tarihi Umarım bu sefer başarabilirim Gelişmeleri paylaşacağım |
Alıntı:
|
19 Martta ekilen yer kirazı tohumlarından halen bir belişme yok. Lilinin bahcesi nin yaptığı gibi sulamayı arttırdım. Bakalım bu zamandan sonra bir gelişme olacak mı?
|
Kuruyemişçiden aldığınız kurutulmuş meyveler yüksek ısıl işlemden dolayı çimlenmeyebilir. Taze olgun meyve çekirdeklerini denemek lazım.
|
Tohum zaten iyi olgunlaşmış meyveden herhangi bir işlem yapılmadan kurutulduktan sonra almak gerekir. Böyle tohumu herkes ekmek ister.
|
Uzun zamandır yazdığım üzere 19 martta ektiğim yerkirazı tohumlarından 4 ünde çimlenme başlamış.
Saolsun Lilinin Bahçesi arkadaşımızın tavsiyesi üzerinde sulamada daha bonkör :D davrandım. 2-3 günde bir iyice suluyordum. Sulama işlemi bittikten sonra da yine üstünü streç ile kapatıyordum. Torf adeta sırıl sıklam oluyordu. Yer kirazı herhalde iyice ıslak ortamda çimleniyor. Lilinin Bahçesi, tekrar teşekür ediyorum. ;) |
Alıntı:
|
gecen sene ektiğim 3 taneden biri bu sene yeniden yeşillendi. Digerleri ya kurudu ya da hava şartlarından dolayı hala beklemedeler. Geçen sene güzel meyve almıştım, tek sorun boyutlaı kücüktü. Ben tohumumu kendim çıkardım öyle ektim. marketlerden aldıgınızla oluyor yani. Bu senede ektim, 1 ayda çimlendiler malasef. ümidimi kesmiş hazır kök almıştım halbuki :)
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene büyük saksıya diktiğim altın çilek bu sene çiçeklerini erkenden gösterdi
|
Alıntı:
|
yerkirazlarım yaprakları sarardı ne sebep olabiklirki? beyaz minik sinekcikler kaynıyor yıkasamda geçmedi ne yapmamaı önerirsiniz?
|
arkadaşlar altın çilek meyvesinin kurutulması hakkında bilgisi veya deneyi olan varsa paylaşırsa sevinirim
|
altın çiçeklerimin yaprakları sararıp bükülmeye başladılar sanırım adana sıcağa dayanamadı.boy 1 metre kök saglam bedeni zayıf çiçek yok.çaresi yokmu bunun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025