![]() |
1 Eklenti(ler)
Çok güzel bunlar.. Bir de fide söktüm, umarım tutar.
|
Sayın habiş ve sumeha ; Kusura bakmayın çok yoğunum elimde hazır olan fidanı bile vakit bulup bahtiyar02 bile yolluyamıyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, bu Koca yemis agacinin daha oncede fotograflarini eklemistim.
O zamanlar meyveleri olgun degildi, zamanla meyveler olgunlasip yerlere dokùlmeye basladi. Gercekten yapraklari, cicekleri ve meyveleriyle cok gosterisli gùzel bir agac. Fotograflari 01-12-2013'de Brùksel Botanik Parkta cektim. |
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
sayın Tohumcu Nilgün çok güzel çekmişsiniz fotoğrafları nede güzel görünüyorlar Allahım pek leziz duruyorlar tadına da baktınız mı merak ettim çilek gibi bişeymi acaba
|
Alıntı:
Bu meyvenin bir adi da Dag cilegiymis ama tat olarak cilege hic benzetemedim. Baska bir meyveye benzetemedigim kendine ozgù bir aromasi var. Insanin yedikce yiyesi geliyor, cok hafif bir tat. Seker orani cilege gore biraz daha az sanki. Esimle yarim kilo kadar toplayip, aksam afiyetle yedik. Yalniz ben daha tatli olmasi icin toz sekere banip oyle yedim :) ileride ekmek icin o cok kùcùk tohumlarindan da biraz ayirdim. |
tabi ki bize de afiyet olsun demek kalıyor :) ben bayıldım bu meyveye değişik geldi bana benimde olmalı ne yapıp edip fidanını bulmam lazım ama sevdiği iklim türü de ayrı bir mesele..
Sevgilerimle... |
Önümüzdeki yıl tohum takas etkinliğinde dağıtılmak üzere en az 30-40 kişiye yetecek kadar tohum aldım bu güzel meyveli ağaçtan..(Tohumları da kolay çimleniyormuş)
Bilgilerinize. |
Alıntı:
İnternetten satış yapan bir çok sitede var. linkini verdiğim sitedeki, fiyat olarak en uygunu sanki... Ama Ankara koşullarında biraz zor.:confused: KOCAYEM Fidan ,Arbutus unedo,aa ilei,davulgu,da ilei |
Alıntı:
|
Sayın Habiş;
Kocayemiş, aşı gerektirmez. Doğal olarak yetişir. Ben bu siteden, geçen yıl Pieris Japonica aldım. Beklediğimden çok daha gelişmiş bir fidan gönderdiler. Kargo ambalajları da mükemmeldi. Kocayemiş'imi, Samsun'da başka bir fidanlıktan almıştım. |
Tamam çok teşekkür ederim. Bende bu tür meyvelerim için bir sera hazırlama çabası içerisindeyim.Ankara kışı malum.. bende bu siteyi inceliyorum sanırım sipariş vereceğim siteyi buldum :)
|
Bu sene eşimin memleketi olan Manisanın Soma ilçesine gitmiştik.Kasım sonuydu zeytin toplama işi vardı hanımın köyü ormanlık bir köy orda zeytin toplarken arada mola verince ben az ötede ormanda ormanda dikkatimi çeken yerel halkın davulga adını verdiği maki bitkilerini inceliyordum aralarında boyu bir kaç metreyi bulanlarının meyvelerini olduğunu fark ettim tadınada baktım çok tatlı olmasalarda hoş bir tadı vardı yukarıdaki yorumlara bakınca bu ağacın kocayemiş olmadığını düşünüyorum çocukluğumda İstanbul yakacık yokuşlarındaki makilerde o kadar çok kocayemiş yedimki tadını unutamam :) ama bu bulduğum ağaçta ona çok benziyor ( meyveleri ve görünümü) Muhtemelen alt türevlerinden biridir diye düşündüm malesef resimçekme imkanım olmadı ama tekrar bölgeye gidersem resimde çekerim..Kocayemiş veya davulga (soma koylüleri meyvesine davulga üzümü diyor) bana kalırsa bu davulga fırınların yakmak için tercih ettiği odun olan çilek ağacıdedikleri ağaç.. Arbutus Marina ya benziyor....Plant Store... Muhteşem görüntüsü var kızılımsı gövdesi ve güzel yaprakları ile çokgüzel peysaj bitkisi de olabilir..
|
Merhaba sayın athena-asena kocayemiş hakkında sizden bir bilgi almak istedim ormandan söküp diktiğiniz küçüklü hatta çok büyük bir ağaç resmini gördüm.Durum nedir acaba tutmuşlarmı kafamdaki soru işareti şu söküp dikilen kocayemiş tutmaz diye. baya hassas olduğunu duymuştum.Bilginizi alabilirmiyim.
|
Merhabalar,
Kocayemiş tohumum vardı, onları üçer üçer danino kaplarına ektim. Çok mu küçük gelir, çıkmaya başlayınca büyük saksıya alsam sorun olur mu? |
Kaplarda sorun yok yeterki tohum çimlensin biraz büyüsün sonra aktarma yaparsınız.Dikkat edeceğiniz husus sulamayı az yapın toprak nemi azaldğında spreyle su sıkın aşırı sulama tohumu çürütebilir.Çimlenme olduğunda fidenizi mümkün oldğunca ışık alan yerde tutun.
|
Teşekkürler cevabınız için ,
Tohumlarda hala bir hareket yok ama, Dediğiniz gibi sulamayı sadece spreyle yapıyorum. 20 gün olmuş... |
bu meyvanın kabuğu varmı yoksa doğrudan yeniliyor mu?
|
Doğrudan yeniyor
|
Alıntı:
meyvesini yemeniz dileğiyle. |
Sayın habiş iyi ki yorum yapmışsınız. Yanlış konuda paylaşmışım fotoğrafları. Hardy Kivi konusunda paylaşacaktım dalmışım.
Fidanı gittigidiyordan Sayın Romantikten aldım. Kocayemişleri daha sonra paylaşacağım. Onları daha dikmedim. Dediğiniz gibi çok büyük bir saksıya dikmeyeceğim hemen . |
Ben de bir gariplik var diye düşünüyordum. Fotoğraftaki bitkiyi benzetemediğim için bu kez sandal ağacı yapraklarını incelemeye başlamıştım.
|
4 Eklenti(ler)
Ormanlık alandan topraklarıyla söküm yaptığım kocayemişler nihayet tuttu ve sürmeye başladı.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Düzenli olarak, yılda iki kez budamak zorunda kalıyorum. O kadar hızlı büyüyor ki, şimdiye kadar alıp başını gitmesine izin versem kocaman bir ağaç olmuştu.
Eklenti 491175 Eklenti 491176 |
4 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz kasım ayında, yerini değiştirdiğim 6 yaşındaki ağacım maalesef kurudu.
Şubatta yeni iki fidan alıp diktim. Aslında toprağı ile birlikte alıp taşımıştım. Ama yeni dikim çukuruna sanırım, fazlaca koyun gübresi koydum. Aslında yanmış koyun gübresi hiç koymayıp, az miktarda, yanmış ahır gübresini toprağa karıştırarak vermek gerekiyormuş. Kulağıma küpe oldu.:( Bunlarda büyür elbette.:) Eklenti 491328 Eklenti 491329 Eklenti 491330 Eklenti 491331 |
Gübreden olduğunu düşünmüyorum bu ağaçlar çok hassas kocayemiş dikecek olanlar yerini iyi tespit etmeli ve bidaha söküm yapmaması gerekli diye düşünüyorum.Ben ormandan söküm yaptım topraklı bir şekilde 2 3 tanesi tuttu fidanlar küçüktü.Küçük fidanları toprağıyla güzel alırsanız yüzde 50 oranında tutum oluyo çok düşük şansa kalmış diyebilirim.Sizin ağaç baya gelişkin yer değiştirmişsiniz çok yazık olmuş üzüldüğümü sölemek isterim geçmiş olsun.
|
Kocayemişlerim şimdilerde büyüdüler ama hala minicikler.
Üçüncü yapraklarını verdiler ve boyları 5 cm bile değil. kabı küçük geldiğinden mı hızlı gelişmiyor, yoksa bu normal mi ? |
3 Eklenti(ler)
Balkonda meyve verir inşallah.
|
Kocayemişten ne zaman çelik alıp üretebilirim?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025