![]() |
1 Eklenti(ler)
Kocayemiş meyveleri kızarmaya başlamış.
|
Hey gidi Goca Yemiş bırakıp nire gittin bizi. Bizim Koca Yemiş karaltında boğuldu sanıyorum, kıyamete kadar da canlanmaz. Oysa arkadaşları bahar dalı ve kanarya gülü geri dönüvemişlerdi.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın gilaburu sizin kocayemiş hazır bayramdan sonra yola çıkacak inşallah.
|
Bu sene kocayemişler erken olmaya başladı 2 gün önce ilk meyvelerini yedim.
|
Alıntı:
|
Sn. athena -asena, meyveler olgunlaştığında ulaştıkları çap konusunda bilgi verebilirseniz memnun olurum.
|
Alıntı:
İyi akşamlar. |
Sayın gilaburu kocayemişiniz bugün arsa kargoya verildi. İyi günlerde yetiştirmeniz dileğiyle.
|
2 Eklenti(ler)
Köyümüzün karşı dağ ormanlarından bulup diktiğim koca yemiş ağacım boy atmaya başladı ilk başlarda biraz uyum sorunu yaşadı ama şimdi son sürat boy atıyor.Bu gün bitki delisi arkadaşımın hediye ettiği kocayemiş ,sarı alıç ve sarı üvez fidanları ile bitki kolleksiyonumu beya genişlettim.
|
2 Eklenti(ler)
Üç yıldır, sonbaharda çiçekli bırakıp geldiğim Kocayemiş' im, bu güne dek hiç meyve tutmadı.
Bu yıl onu agrille örttüm. Dondan etkilendide meyve tutmadıysa..Diye. Çare olacak mı? Yaza göreceğiz bakalım.;) Eklenti 355385 Eklenti 355386 |
4 Eklenti(ler)
Fotoğrafdaki 2,5 mt yüksekliğindeki kocayemiş ağacını söküp bahçeme dikmeye çalışacam.
|
2 Eklenti(ler)
Yan bahçemdeki kocayemiş ağaçları
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ocak ayının 27'sinde çektiğim kocayemiş ağacım çiçeklendi.
|
2 Eklenti(ler)
Ormandan sökülen kocayemiş fidanları
|
1 Eklenti(ler)
3 metre boyundaki üzeri meyve dolu kocayemiş fidanı sökülüp bahçeme dikildi inşallah kurumaz.
|
Kocayemişim kuruyor ! (resimli)
Eylül ayında tüplü olarak diktim. Bu zamana kadar yerinde saydı ne büyüdü ne kurumuştu. Fakat artık yaprakları kurumaya başlamış. Nedenini anlayamadım. İklim olarak burası karasal iklime sahip. Aldığım satıcı Bursa nın soğuklarına bile dayanıyor burada rahatlıkla yetişiyor demişti.
Diktiğim yer çok fazla güneş almıyor yarı gölge diyebiliriz. Kocayemiş belkide iklimi sevmedi. Ya da yaptığım sulama yetmedi mi fazla mı geldi ! Ancak resimde farkedeceksiniz en dipten ufak bir filizlenme oldu. Neler oluyor anlamış değilim :) http://img850.imageshack.us/img850/3092/zv44.jpg http://img194.imageshack.us/img194/2641/ybe5.jpg http://img196.imageshack.us/img196/882/gyyi.jpg |
her şey yolunda....
sadece nezle olmuş.... ee o kadar olsun... capcanlı maşallah.... bolca gübre verin yanlız gözdesine uzak olsun |
Alıntı:
bu arada şimdi gübre versem olur mu ? ayrıca hangi gübreler iyi olur ? bu arada son cümlenizde gövdesi mi demek istediniz ? teşekkürler :) |
Alıntı:
şöyle gövdeden 40 50 cm uzagına iyi kalitede koyun gübresi tavuk gübresi koyabilirsiniz ya da sizleri temel konular başlığındaki çok mükemmel tarifleri uygulamaya davet ederiz kendi imkanlarınızla çok güzel kalitede organik esaslı çevremize faydalı yöntemler deniyebilirsiniz.... madem bu sayfalara geldiniz sizleri bırakmayalım... temel konulardan kendinize vede keyfinize göre bir yöntemden başlayabilirsiniz... em ve enzim başlangıç olabilir bekleriz.... |
o konuları takip ediyorum zaman buldukça. ilginize çok teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki koca yemiş ağacı çiçeklenmiş . Bende kaçırmadım fotoğrafladım.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, bu Koca Yemis fotografalarini dun Bruksel Botanik Parkta cektim.
|
Alıntı:
|
Buyukadanin arka tarafinda kocayemisler kizarmaya baslamislardir.:rolleyes:
|
2 Eklenti(ler)
Bugün topladığım kocayemiş meyveleri.
|
Maşallah harika görünüyorlar bende uzun zamandır düşünüyorum ama bir türlü bulamadım nereden buldunuz fidanları benimde olsun
Afiyet Olsun.... |
Sayın Habiş komşunun bahçesinden söküp fidan yolluyordum ama işlerimin yoğunluğundan dolayı sökme işini yapamıyorum kusura bakmayın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sağlıkla kalın saygılar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025