![]() |
4 Eklenti(ler)
Merhaba herkese,
Bizim buralarda çokça görülen bir ağaç türü, gerçi yazılanları okudum ama gene de sormak isterdim. Olurda zehirli **** zararlı bir tür ise kimseyi yönlendirmeyeyim. Paylaştığım resimdeki ağaçlar dağ çileğimi? Biz buralarda davulga adımı veriyoruz. |
Alıntı:
|
Sn. bari;
Muhtemelen denemişsinizdir. Kocayemişi 1280 rakımda Afyonkarahisar'da yaşatıp ürün almak mümkün olur mu? |
Çok teşekkürler bilgi için
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bahçeye ektiğim fidanda meyve oluşumu başladı sanırım. Yapraklarda siyah noktacıklar var hastalık mı var acaba? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
evimin bahçesinde kocayemiş çok hızlı büyümekte ileride sorun yaratabilir. araziye dikmek istiyorum , toprağıyla bu mevsimde zarar vermeden sökebilirmiyim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
biraz evvel peyzajcı bi arkadaşımla görüştüm. kocayemiş bitkisi nakle pek uygun değil, dedi. |
doğadan büyük olanları sökmeye çalışanlar için evet..ama soğukların pik yaptığı ölü zamanda küçük fidanlar için sorun olmaz, kılcal köklere de dikkat edin.
|
Bafra fidanlığında küçük bir miktarda üretim yapıldığını biliyorum. satışı hakkında bilgim yok
|
Alıntı:
|
Tohumdan üretim için soğuk katlama gerekir mi acaba?Soğuk katlama gerekir diye yazanlar olmuş,normal çimlendirilebileceğini de...
|
Tohumdan yetişince aşı gereklimi?
|
Tohumlarını aldığınız bireyin meyve özelliklerini elde etmek istiyorsanız büyük ihtimalle aşı yapmak gerekir. Marmara'da hemen her dağda yetişir bu bitki. Ben şekil, tat ve sululuk gibi meyve özellikleri farklı en az 3 alt tür biliyorum. Bu da bitkinin açılım gösterdiğini doğruluyor. Yine de meyve özellikleri çok karakteristik olan bir bireyin peşinde değilseniz tohumdan yetişen tüm bitkiler aynı görsel şöleni sunar. Muhteşem çiçekler, rengarenk meyveler, albenisi bol yapraklar gibi.
|
harika bir tad harika bir güzellik. 50 yaşında tanıştık fakat iyi tanıştık. 3 koca yemiş ağaççığımla yola devam ediyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben de tadını çok seviyorum.
Toplamda 8 bitki edindim ve kocayemiş çiti yapmayı planlıyorum. Çit bitkisi olarak servi veya diğer meyvesiz ağaçlara emek verilmesi bana manasız geliyor, hem çiçek, hem meyve, hem yaprak ve dallarının güzel kırmızısını düşününce uygun budamayla mükemmel bir çit bitkisi olacağı kanaatindeyim. Tamam meyvenin içinde taş hücreleri hafif kumlumsu gibi ağıza geliyor. Aynı dalda hem meyve hem çiçek görebiliyoruz, görüntü çok güzel :) İklime 100 % uyum sağlamış, ormanda bile kolayca yetişen bir türü onore edelim :rolleyes: Kazanan biz oluruz. |
Valla ben hiç tadmadım ama bu sene nasipse alıp bol bol dikmek istiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
|
Tohumdan soğuk katlamaya gerek olmadan çimleniyor ama çimlenme oranı taze tohumlarda %50 civarı,ben yere dökülmüş meyvelerden aldım tohumu, ortalama 10 gün gibi bir sürede çimlendi.
|
https://1001fidan.com/arbutus-unedo-...emis-fidani-27
yeri dar veya saksıda yetiştirmek isteyenler için bodur boyu da var. |
Alıntı:
İyi fiyat. Ben pazardaki fidancıdan 20 TL ye almıştım. |
Alıntı:
21,92TL Bu fiyat nasıl? |
Alıntı:
Bu daha da iyi tabi ki. Saksı boyutundan önemli olan fidan boyutu. Ben sipariş etmiştim, paranın yarısını kaparo verdim, sipariş edip almayanlar oluyormuş çünkü. Sizin fidanlar ayağınıza gelecek:) |
Bu arada çimlenen daha doğrusu beyaz uç gösteren tohumlardan sadece %10'u çimlenmeye devam etti,zaten yarısı hiç çimlenmemişti ,diğerleri olduğu gibi kaldı.Tohumdan çimlenme oranı şu anda %10.50 tohumdan 5 tanesi çimlendi tam anlamıyla.Çimlenme oranı son derece düşük.Zaten çok meyvesi olan içinde çok tohum olan meyvelerin genelde çimlenme oranı düşük oluyor.Yoksa bütün ormanı kocayemişler kaplardı değil mi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025