![]() |
Alıntı:
İnşallah memlekete gidip bizler için de hem yer hem resimlersiniz. |
5 Eklenti(ler)
Bizim amalanchier leri çelikten köklendirme çalışmalarına başladım. Tahminime göre 3 çeşit var. şu anda yaprak çıkarmadığı için tam anlaşılmıyor. Bir kısmı yaprak vermeye başladı. resimlerini yüklüyorum. belki bir fikir verebilir.
|
2 Eklenti(ler)
Resimlerim devamı... Bu 2 resimdeki farklı çeşit. Ama isimlerini bilmiyorum.
|
Dediğiniz gibi tam yaprak çıkardıktan sonra belki bir tahminde bulunabiliriz. Farklı çeşitlerin de olması büyük şans. Umarım amelanchier çıkarlar. Kolay gelsin.
|
@Lonicera
İyi dilekleriniz içim çok teşekkür ederim.benimde isteğim inşallah amalanchier olmaları. |
2 Eklenti(ler)
Ovalis bodur tür, üzerinde epeyce meyve var.( Tabii bu miktar saksıdaki üretim için geçerli)
Eklenti 643685 Spicata da çok az meyveli. Lamarckii sıfır meyveli, o yüzden onun resmini koymaya gerek yok:mad: |
@Lonicera
Maşallah çok güzeller. Allah daha çok yemeyi nasip etsin. Bu arada ORAC değerlerine baktım. Saskatoon Berry nin orac değeri 15000. Bi hayli yüksek bir rakam. Blueberry den 3 kat, goji berry den 5 kat yüksek. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
@aydemiraydın
Kısmet olursa piyasada talep doğrultusunda satışa sunacağım. |
fidanlarınız çok güzeller "feast3874" acaba tatları hakkında bilgisi olan var mı? Amelanchier'lerin hepsinin tadı güzel mi acaba?
|
@memoli5000
Teşekkür ederim sayın memoli5000. Hepsinin de tadı çok güzeller. Hafif sulu kendine has bir aroması var. Biraz yaban mersinine benziyor. Ama tatlı ve şekerlisi. |
Alıntı:
elinizdeki saskaton çeşidi lamarcki çeşidine benzeyebilir. niğde ve civarında çiçek açıp verimli olabilir fakat aynı verimi sıcak iklimlerde vermeyebilir. |
@aydemiraydın;
Bizim saskaton berryler hatırladığım kadarıyla mayısın ortasında veya sonunda çiçek açıyorlar. yaprakları tam çıkınca çeşiti hakkında bir fikir ediniriz. |
Alıntı:
bizim bakıcı çeşit isimlerini koparmış o yüzden çiçek açan çeşitleri bilemiyorum.bazılarıda çiçek açmadı bakalım bekliyoruz :)) |
sn. esflora, Amelanchier alnifolia varyetelerini üretip satıyorsunuz. bu çeşitlerden sakarya fidanlığınızda meyve alabildinizmi?
|
Sayin aydemiraydin
Oncelikle alnifolia uretimi yapmadigimizi belirteyim. Satis yaptiklarimiz yurtdisindan geldi. Gecen yil birkac resim paylasmistik, onumuzdeki gunlerde uzerinde meyve olanlardan resim paylasirim. Alıntı:
|
Forestburg, smoky ve thiessen
3 Eklenti(ler)
Sirasiyla
|
Prince William ve Ballerina
2 Eklenti(ler)
Melez cesitler
|
1 Eklenti(ler)
Bendeki saskatoonlarda renk dönüşümü başladı...
|
SASKATOON BERRY MEYVESİ ÖN TALEBİ
Bu sene tarlamdaki topladığım saskaton meyvelerinin tadına bakmak isteyen olursa topladıktan 1 gün sonra kilosu 15 TL den kargosu alıya ait olmak üzere gönderebilirim. Gönderim zamanı Temmuz ayında olur zannımca. İstekli olan varsa bu sayfada bir ön talep olurturabiliriz. Fiyatı yüksek bulan olursa, meyveleri çok küçük olduğundan toplama işçiliğinin çoz zahmetli olduğu ve zaman aldığını belirtmek isterim. saygılar. |
Alıntı:
kilo basacak meyve değil, bu paralara toplanmaz. |
Saskatoon Berry Ön Talep Listesi:
1- Safaguclu 1 Kg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yapragindan hangi cesit oldugunu bilecek olan varmihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7138abc7e9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6960d93e36.jpg
GM Discovery II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
bende 5-6 çeşit var fakat sizdeki haziran çileğine benzetemedim. yapraklar kısa ve ufak gibi. anadoluya özgü yerel bi çeşitmi? bi yerden getirtip çoğalttınızmı? gerçi tadı güzelse isminin bi önemi yok :))
|
Saaskaton Berry ninin tüm çeşitleri tam not aldı. dikilmeye bakılmaya değer bir meyve. Bursa karasalında ilk meyvelerini dün yedik. tadı aroması harika.
|
3 Eklenti(ler)
|
Cinsler belli mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025