agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Amelanchier alnifolia - Saaskaton Berry (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/27051.htm)

aydemiraydın 05-04-2019 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1565025)
Taş armudu diye adlandırmışlar. 1001fidandaki çeşitler;
  • Spicata
  • Lamarckii
  • Rotundifolia

Lamarckii ve spicate daha tatlı.

yasinmetin 08-04-2019 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1565031)

Aydemir Aydın bey bu iki türü birbirine aşılama yapılsa meyve büyüklüğünde değişiklik olur mu acaba deneme imkanınız oldu mu

aydemiraydın 09-04-2019 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1565296)
Aydemir Aydın bey bu iki türü birbirine aşılama yapılsa meyve büyüklüğünde değişiklik olur mu acaba deneme imkanınız oldu mu

Amelanchier alnifolialar iri meyveli oluyor forestburg çeşidim vardı kurudu smokyde pek canlı değil. meyveleri kaliteli olursa idda ettikleri gibi onu aşılarım.

AkisSoftware 16-04-2019 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1565031)

Bu 2 bitkiyide satin alsim. Bakalim ne zaman meyve verecekler

aydemiraydın 18-04-2019 08:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1566008)
Bu 2 bitkiyide satin alsim. Bakalim ne zaman meyve verecekler

seneye ilk meyvelerini verirler.

AkisSoftware 18-04-2019 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1566092)
seneye ilk meyvelerini verirler.

Insallah. Bakalim nasilmis tadlari. Seneye tadina bakmadigimiz epey meyvenin tadina bakmis olacagiz...

Murat Dönmez 18-04-2019 14:38

Bende amelanchier lamarcki var,spicata ve rotundifolia almayı da düşünüyordum.Pfaf'ta biraz araştırdım, rodundifolia iyi bir değerlendirme puanı alamamış. Rotundifalia'nın tadını bilen varsa bana bir fikir verebilir mi?Alıp almamam konusunda.yardımcı olursanız çok sevinirim.

aydemiraydın 18-04-2019 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat DÖNMEZ (Mesaj 1566130)
Bende amelanchier lamarcki var,spicata ve rotundifolia almayı da düşünüyordum.Pfaf'ta biraz araştırdım, rodundifolia iyi bir değerlendirme puanı alamamış. Rotundifalia'nın tadını bilen varsa bana bir fikir verebilir mi?Alıp almamam konusunda.yardımcı olursanız çok sevinirim.

aronia meyvesinin tadına benziyor. fena değil.

Murat Dönmez 18-04-2019 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1566139)
aronia meyvesinin tadına benziyor. fena değil.

60 lira olmuş almamak için neden arıyordum.almayım daha iyi:):p

aydemiraydın 19-04-2019 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat DÖNMEZ (Mesaj 1566142)

4 yaşında meyve veriyordur. sanırım bendekiler le aynı tertip.

AkisSoftware 21-04-2019 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat DÖNMEZ (Mesaj 1566142)

Diğer çeşitler cok pahali degil. Tabi fidan yasi cok buyuk faktor. Arada 1 yil veya daha fazla sure varsa normaldir bence...

Ben 2 cesit aldim bakalim ne zaman meyve alacagiz ve büyüteceğiz

yasinmetin 23-04-2019 17:19

Amelanchier Armut ağacına aşı olur mu?

Lonicera 23-04-2019 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1566532)
Amelanchier Armut ağacına aşı olur mu?

Elma, armut, ayva vb. gibi yumuşak çekirdeklilerin hepsine olur. Bende bir ayvaya birde elmaya aşılı mevcut.

AkisSoftware 23-04-2019 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1566539)
Elma, armut, ayva vb. gibi yumuşak çekirdeklilerin hepsine olur. Bende bir ayvaya birde elmaya aşılı mevcut.

Bu bilgileri ogrendigimiz iyi oluyor. Buyudukten sonra boylece cogaltabiliriz.

yasinmetin 23-04-2019 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1566539)

Çok teşekkür ederim sayın Lonicera, meyve büyüklüğü aroması farketti mi tabi meyve aldiysaniz

Lonicera 24-04-2019 06:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1566559)
Çok teşekkür ederim sayın Lonicera, meyve büyüklüğü aroması farketti mi tabi meyve aldiysaniz

Henüz meyvesini göremedik çünkü soğuklama isteği bulunduğum iklime uygun değil. Artık ne zaman adam gibi kış soğuğu yaparsa belki o zaman meyvesini görebileceğiz diye umut ediyorum.
Aronia' da armut ve ayva üzerinde aşılı olanlarda
bariz meyve iriliğini gördüm...

AkisSoftware 08-05-2019 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1566573)
Henüz meyvesini göremedik çünkü soğuklama isteği bulunduğum iklime uygun değil. Artık ne zaman adam gibi kış soğuğu yaparsa belki o zaman meyvesini görebileceğiz diye umut ediyorum.
Aronia' da armut ve ayva üzerinde aşılı olanlarda
bariz meyve iriliğini gördüm...

Sogugun ayri faydasi var sicagin ayri. Ne guzel yaratmis yaradan. Cok ince bir ayar var herseyde...

Bizdekilerin soguklama istegi epeyce karsilanacak bakalim bir kac seneye soylediginiz gibi farklı agaclara asilarini deneriz insallah.

Lonicera 09-05-2019 14:35

Ankara iklimi tam da saskatoon' un aradığı iklim. Sizin orada süper meyve vereceğini tahmin ediyorum. Bulabildiğiniz her türünü edinin bence.

AkisSoftware 09-05-2019 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1567842)
Ankara iklimi tam da saskatoon' un aradığı iklim. Sizin orada süper meyve vereceğini tahmin ediyorum. Bulabildiğiniz her türünü edinin bence.

Onları Ankara'ya değilde memlekete (Yozgat) diktim. İklim olarak Ankara'dan 3-5 derece soğuk olabiliyor. Yazları da aşırı sıcak olmuyor. Şimdilik 2 çeşidini aldım. İmkan buldukça çoğaltacağım.

Çoğu meyve gibi bu bitkinin de tadına bakmadık ama inşallah beklediğimize değer.

pisimat 09-05-2019 22:28

3 Eklenti(ler)
amelencer ,saksaton berry ve rus yaban mersini şeklinde 3 ağaç almıştım şimdi hepsi çiçek açtı sanki hepsi aynı tür gibi ne oldukları konusunda yardımcı olursanız sevinirim

yasinmetin 10-05-2019 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pisimat (Mesaj 1567871)
amelencer ,saksaton berry ve rus yaban mersini şeklinde 3 ağaç almıştım şimdi hepsi çiçek açtı sanki hepsi aynı tür gibi ne oldukları konusunda yardımcı olursanız sevinirim

Sayın pisimat bunlar aronia gibi duruyor, saskaton veya amalencher değiller

aydemiraydın 10-05-2019 09:38

sn. pisimat aroniaları nereden aldınız?

pisimat 10-05-2019 15:18

yaban mersinini botanik market
amelencer tropik meyveci
saksaton berry fidancı dan aldım fakat üzerinde botanik market etiketi vardı
dediğniz gibi bende hepsi aronya diye düşündüm
tropik meyveci yusuf beyle görüştüm yanlışlıkla aronya gönderilmiş olabilir dedi
size amelencer brilant gönderelim dedi acaba bu çeşit nasıldır bilgisi olan varmı

aydemiraydın 11-05-2019 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pisimat (Mesaj 1567924)
yaban mersinini botanik market
amelencer tropik meyveci
saksaton berry fidancı dan aldım fakat üzerinde botanik market etiketi vardı
dediğniz gibi bende hepsi aronya diye düşündüm
tropik meyveci yusuf beyle görüştüm yanlışlıkla aronya gönderilmiş olabilir dedi
size amelencer brilant gönderelim dedi acaba bu çeşit nasıldır bilgisi olan varmı

Amelanchier , Saskatoon Berry fidanı şu an sadece 1001 fidan firmasında satılıyor. ara sıra fidandeposu na göz atın, yeni yeni çeşitlerin satışına başladılar fiyatlar , ambalaj ve kargolama mükemmel.

pisimat 11-05-2019 13:22

sn aydemir amelencer brilant nasıl bir çeşit aronyanın birini söküp onu diksem diktiğimize değecek bir türmü acaba

aydemiraydın 12-05-2019 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pisimat (Mesaj 1567990)
sn aydemir amelencer brilant nasıl bir çeşit aronyanın birini söküp onu diksem diktiğimize değecek bir türmü acaba

Amelanchier × grandiflora Autumn Brilliance hibrid güzel bi çeşit. zone aralığı uygun. 5 m. civarı boy yapar. meyvesi kaliteli. aroniaları sökmeyin , çok faydalı meyvelerini yersiniz, çok şifalı sonuçta.

aydemiraydın 03-06-2019 11:46

soğuktan donlardan şeftalilerimiz gitti fakat amelanchierlar bol meyveyle şov yaptı.
zone aralığı 7-8 veya daha aşağı illerimiz için tavsiye ederim.

pisimat 06-06-2019 09:21

Sayın Aydemir Aydın bey Forumdan takip ettiğim kadarıyla birçok tür hakkında bilgi sahibisiniz o yüzden size sormak istedim ,bende red gum var ve kırmızı küçük meyve verdi ne zaman olgunlaşır çekirdekli mi tuketmeliyiz ,Che dutumda var erkeğinde dişiden fazla meyve var onlarda meyve tutarmi son olarak taybery böğürtlen Bektaşi üzümü ve Frenk üzümü de var bunların budaması hakkında bilginiz varmi

aydemiraydın 07-06-2019 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pisimat (Mesaj 1569795)
Sayın Aydemir Aydın bey Forumdan takip ettiğim kadarıyla birçok tür hakkında bilgi sahibisiniz o yüzden size sormak istedim ,bende red gum var ve kırmızı küçük meyve verdi ne zaman olgunlaşır çekirdekli mi tuketmeliyiz ,Che dutumda var erkeğinde dişiden fazla meyve var onlarda meyve tutarmi son olarak taybery böğürtlen Bektaşi üzümü ve Frenk üzümü de var bunların budaması hakkında bilginiz varmi

sanırım goumi demek istediniz. çok minik meyveleri var yencek büyüklükte değil. che dut da meyve tutmuyor. paragöz fidancıların bizlere attığı kazık bunlar. ben her ikisinide söküp attım.

bektaşi, frenk,josta üzümleri harika. yerde çok fazla sürünmeyen böğürtlen çeşitlerini bıraktım. rueben dik büyüdüğü için tercihim. taybery de yerlerde sürünme eğiliminde pek beğenmedim. meyvesi idare eder. fakat ahududular kadar bereketli değil.

josta budama size fikir verebilir.

aydemiraydın 13-06-2020 12:58

1 Eklenti(ler)
Eklenti 710189

bütün ameliencher çeşitleri bu yıl coştu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025