![]() |
sayfayı bikaç kere gözden geçirdim. meğerse forumda neredeyse herkes saskaton mağduruymuş.
bizlere satılan bu bitkinin meyvesini gören varmı? saskaton olmadığı kesinde hiç değilse ne olduğunu bilelim. yabani bir peyzaj bitkisiyle vakit geçirmeyelim. bilen gören arkadaş lütfen mesaj atsın. ciddi bi firmadan yerine güzel bişey alalım. |
Ben sn romantik'e mail attım bu konuda bir açıklama yapması gerekir
|
Alıntı:
|
Hayır internet sitesi de güncelleniyor sürekli fidan ekliyorlar
|
Alıntı:
sağlam bir internet sitesi kur, fidan pazarlamakta iyi para var. fidan üreticilerinden 3-5 lira gibi komik paraya aldıkları fidanları 20 veya 50 liraya satıyorlar. hiçbirinin doğru dürüst üretimi yok. sertifika almak için küçük bir araziyi denetmenlere gösteriyorlar o kadar. |
2 Eklenti(ler)
Üçüncü senesine yeşeren Saaskaton Berry diye aldığımız fidan, galiba Aronia
21 Nisan 2016' dan Eklenti 611530 11 Mayıs 2016' dan Eklenti 611531 |
Alıntı:
sn. heyyamola, sizdemi botanikmarketten almıştınız fidanları. |
2 Eklenti(ler)
1001 fidancılıktan aldığım, AMELANCHIER rotundifolia (Ovalis) ve AMELANCHIER spicata fidanlarım. ikiside yanyana saksıda ve meyveli.
[ATTACH]Eklenti 611636[/ATTACH] |
Alıntı:
|
1001 fidancılıktan aldığım, AMELANCHIER ların tadına baktım. sanki baharatlı meyve gibi bir tadı var. şimdiye kadar bildiğim bi tad değil. şuna benziyor falan diyemeyeceğim. artık şifa olsun diyelim. fazla tarım ilacı istemeyen ,zararlısı olmayan bitkilerin peşindeyim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Amelanchier ailesi çok geniş. pfaf.org sitesindeki sınıflandırmada Amelanchier Ovalis için Yenilebilirlik Puanı 2, Sağlık Fayda Puanı ise 0 olarak görünüyor. Tadındaki durum bununla ilgili olabilir. Aynı listedeki en yüksek puanlara Amelanchier alnifolia sahip; Yenilebilirlik Puanı 5, Sağlık Fayda Puanı ise 2.
|
Meyveler daha olgunlaşmamış gibi duruyor. İyice mor oluyor renkleri, hafif tatlı oluyor.
|
Alıntı:
tadı beğenildi sadece araziye değil, evde peyzaj içinde sipariş vereceğim. |
2 Eklenti(ler)
Elimizdeki fidanlardan üzerinde meyvesi olan Amelanchier alnifolia 'Thiessen' meyveleri olgunlaşmaya başladılar. Meyve çok iri ve tadı da çok hoş. Biraz maviyemişi anımsatıyor ve sulu sulu.
|
bugün AMELANCHIER lamarckii ve AMELANCHIER spicata geldi. AMELANCHIER spicata çok olgunlaşmış ve tadıda mükemmeldi.
LYCIUM barbarum New Big Gojiberry fidanı geldi . yaprakları değişik bu çeşidi bilen varmı? |
Türkçe pek bilgi bulunmamakla birlikte bu bitki Bingöl Üni. Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri Böl. ' nde araştırma konusu olmuş ve en kapsamlı bilgilendirme olarak kayda geçmiş. Ben daha yeni rastladım, merak eden arkadaşlar göz atabilirler. Manaz meyvesi...
|
Alıntı:
gerçekten en kapsamlı çalışma bu olmuş . emeği geçenlere bravo diyorum. |
3 Eklenti(ler)
AMELANCHIER' lerim geldi. Üstleri meyve dolu ve çok formda bitkiler. Her birinde olgunlaşmış olanların tadına baktık. Mükemmel aromalı ve lezzetliler. Sorunsuz adaptasyon sağlarsa bu bitkiyle her tarafı dolduracağım:)))
|
AMELANCHIER lamarckii , tadı mükemmel. hamı bile tatlı tavsiye ederim.
|
Evet, lamarkii ve spicata favorim oldu. Bodur ovalis de çok leziz. Bu arada spicata' nın dibinden gelen 2 küçük yavru vardı, onları da köklü olarak ayırdım. Oldu mu şimdi elimizde 3 tane sipicata:)))
Tohum açılım gösteriyormuş. Yoksa tohumları da bir şekilde değerlendirebilirdik. Fakat ne leziz bir meyveymiş, tadı damakta bir saate yakın kalabiliyor. |
Alıntı:
|
tadına ben de baktım ve gerçekten çok güzel değişik bir lezzet. bu arada sayın esflaranın paylaştığı Amelanchier alnifolia 'Thiessen' meyve büyüklüğü dikkate değer. 140 tl vermeye bütçem müsait değil o yüzden sabırla alnifolia ların çoğaltılmasını ümid edip bekleyeceğim.
|
Bizdeki saskatoonların tek olumsuz yanı meyvelerinin küçük olması. Ben sezon sonunda aşılama yapmaya çalışacağım, bakalım başarılı olabilecek miyim. Elimde elma, armut ve ayva fideleri var. Birinden biri olur diye umuyorum.
|
Alıntı:
|
Olur tabii ki de. Ancak meyve iriliğine etkisi ne kadar olur bilemeyeceğim. Örneğin ankara armuduna aronia aşıladım. Meyve iriliğine çok çok fazla katkısı olmadı diyebilirim. Deneyip görmek lazım. Alıç fidanı bulabilirsem ona da denemek istiyorum.
|
Romantik hala bir açıklama yapmadı
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İyice olgunlaşan meyveler 2 Ekim 2016' dan Eklenti 632311 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025