![]() |
bu arada istanbul'da muz dışarıda yetişebilir mi? yakında göreceğiz bakalım. öyle yenilmeyen musa bajoo,musa sikkimensis değil, kültür muzu. Musa california gold'u abd'den 1 tane bile olsa getirmeye çalışıyorum,bizimkiler,tohumcular getiremiyor bakalım ben getireyim iddia ettikleri gibi istanbul gibi bir yerde 11 ayda dışarıda meyve verebiliyormu göreceğiz. tabii getirebilirsem:confused: malum kargo fiyatları,gümrük işlemleri dahil herşeyi hesaplamak lazım,muz rizomuna bakanlık izin veriyormu bilmiyorum.
eğer getirtebilirsem ve işe yararsa herhalde bu türkiye'de muz alanlarının epey genişlemesine sebep olur.-6,6 derece soğukla kışın karşılaşmasına rağmen 11 ayda meyve verebilen dışarıda yetişebilen 1,5-2 metrelik bir muz ağacı herhalde epey ilgi çeker.hele bu ağaç istanbulda yetişebilirse bütün ege,akdeniz,karadeniz ve marmaranın güney sahillerinde devrim olur. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Miracle Berry fidelerimin son durumları.
|
Toprak karışımında Baltık torfu(sphagnum moss) kullandım.
|
Sayın doğalbahçe çok güzel gözüküyorlar.Elinize sağlık.Bugün sizden temin ettiğim tohumları ektim,umarım bende başarabilirim bu işi.
|
Benimkilerde hala çıkan yok sera içinde olmalarına rağmen.
|
Alıntı:
Tohumlarınızı ektikten sonra sıcak bir ortamda ve mümkünse kilit poşet içinde veya üzerlerine şeffaf bardaklar kapatarak küçük bir sera ortamı oluşturabilirseniz çimlenme biraz daha hızlı oluşabilir. Ben ilk 2-3 hafta boyunca kilitli poşetlerde çimlenişlerini sağladım. |
2 Eklenti(ler)
Meyvesini yedikten sonra gerçekten mucize meyve olduğu kanısına vardım. Çok güzel ve özel bir meyve. Herkesin meyveyi yemesini ve akabinde Limonu adeta limonata gibi algılamasını tavsye ederim.
|
Sndoğalbahçe sizden aldığım tohumlar çimlendi üç dört yaprak açtılar gelişmeleri yavaşladı kaç yaşında meyve verecekler teşekkür ederim.
|
Alıntı:
3 yaşında meyve veriyorlarmış. |
sayın doğalbahçe sizden temin ettiğim 5 tohumdan 4ü şu an büyümekle meşgul.ancak 2 gün önce rüzgar saksılarımdan birini devirmiş neyse bitkiye bir şey olmamış kökünü toplayıp biraz toprakla saksıyı takviye ettim bakalım şu an iyi gibi. işyerimdekiler ise yavaş büyüyordu birinin yaprağı birden çürüme gibi bir olay gösterdi suyu kestim evdeki sebze coşturanı alıp su ile karıştırıp işyerindekilere kullandım her ikiside 4.yaprağı çıkarıyor. sebze coşturanlı suyu haftada bir dökmek iyi geliyor gibi,naylonlarını hala bitkilerin çıkarmadım sizce çıkarmam gerekirmi?
Bu arada abdden bir adet "musa california gold" sipariş ettim bakalım kargoyu bekliyorum.abd kargo fiyatları pahalı olduğundan gücüm ancak birine yetti. |
sn doğalbahçe teşekkür ederim inşallah üç yaşına kadar geliştiririz.
|
Alıntı:
Kargo masrafları bayağı yüklü inşallah en kısa sürede elinize geçer. Bende 2 yaşında 3 adet Miracle berry fidesi temin etmiştim, 2 tanesi adapte oldu bu sene yapraklarının açmasını bekliyorum. |
Alıntı:
Çok aşırı ilgi istemiyor ama ortamını sağladıktan sonra inşallah 3 yaşını göreceğimize inanıyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Mesajınızı görür görmez, üstlerini 2-3 yerinden deldiğim ,şeffaf bardaklar ile kapattım.İçlerinden birinin orta kısmında beyaz filiz gibi birşey gözükmeye başladı.Umarım doğru yoldayımdır. Evde nem oranını arttırmak için kaloriferlerdeki sulukların dışında, üstlerine ıslak havluda koydum.Hanım kızmaya başladı ,yakında yüzgeçlerimiz çıkacak diye:) |
Alıntı:
Evet gayet güzel izlenimler vermeye başladığımı belirtmek isterim. Uzama devam edecektir, 3-4 cm uzunluğa geldiğinde yapraklar belirmeye başlar. Islak havlu veya nem oluşturacak yıkanmış bir eşya bile çok faydalı olmaktadır. |
5 Eklenti(ler)
bunlarda miracleların son hali,işyerindekiler naylonlu ve odada 4.yapraklarını çıkarmaya başladılar.evdekiler ise dışarıda naylonsuz durumlarında pek bir değişiklik yok ama dikkatimi çekti guavaya göre dışarıda daha dayanıklılar.
Kırmızı Guava ise dışarıda naylonsuz 3 gün kaldı poyraz ve soğuk pek iyi gelmedi anlaşılan yaprakların 2si kurumaya başladı.:( hayret 5 derecenin altındada ısı değil.Neyse içeri aldım şu hava biraz düzelsin hemen dışarı çıkaracağım. |
1 Eklenti(ler)
Ananasta dışarıda durumunda bir değişiklik yok kuruyan dalda yok ama büyümede yok.
|
Bu arada musa california gold da yarın herhalde elime geçecek bakalım sağ salim gelecekmi,gümrükten geçti kargo yarın teslim eder diye bekliyorum.
|
evet nihayet geldi bakalım yarına dikeceğim,dikmeden evvel elime geçen bitkinin son hali bu linkte.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...081#post790081 |
Alıntı:
Birde yurt dışından mucize meyve tableti siparişi verdim.10-15 günde elime geçeceğini söylediler.Tabletler gelince deneyimlerimi buradan aktarırım.Tazesiyle aynı etkiyi gösterecekmi göreceğiz. |
ben bu kuşları ne yapayım?!
2 Eklenti(ler)
sayın doğalbahçe ve arkadaşlar,
miraclelarımla övünüyordum ama ne diyeyim en önemli dersi almamışım. miraclelarımdan ikisi dün balkonda sapasağlamdı bugün ise sağlammı yoksa değil mi ne yapmam lazım bilmiyorum zira kargamı,serçemi güvercinmi ne olduğunu bulamadığım ama bir bulursam falakaya ayaklarından yatırmayı düşündüğüm bir kuş:mad:,uyurken sabahın köründe balkona dadanıp evde balkonda duran 2sininde tepesinden bütün yapraklarını hemde tomurcuğuyla yemiş:mad:. hayret birşey, bir kuş hayatı boyunca görmediği,bilmediği bir bitkinin yaprağına nasıl dadanıp yiyebiliyor,çıtır çerez mi miracle'ın yaprakları..:mad:pişmiş tavuğun başına gelmeyecek iş yahu. saksıları eve aldım son hali böyle. sadece yapraksız gövdeyi bırakmış.:( siz siz olun tavsiyem kesinlikle büyüyüp ağaç olana kadar miracleları balkona çıkarmayın veya kuşlara karşı koruyun. 4 aylık emeğimi bir kuş çöpe attı.:(sadece işyerimdeki 2 miracle şu an yapraklı sağlam durumda.) şimdi benim sorum şu olacak sayın doğal bahçe ve ilgililer bu durumdaki bir bitki tekrar kökten sürgün verebilirmi yoksa 4 miraclemın ikisi ile vedalaşıyım mı.ne yapmalıyım bir bileniniz varmı?(lütfen bunu cevaplarsanız sevinirim).:( :confused: |
Alıntı:
Sn. Tuğcu, Yavaş yavaş diğerleri de harekete geçecektir. Acele etmemenizi öneririm. Meyvesinin uzun süreli olarak dayanmaması nedeniyle tabletler halinde satışa sunulmaktadır. Sitemizde deneyen bir çok üyemiz var. Deneyimlerinizi bekleyeceğiz. |
Alıntı:
|
Sayın cagatayc78, çok üzüldüm.
Benimkilerin büyümesinden ümidi kesince sizinkilerle avunuyordum. Benim Miracle'larımın beşinin de yaprak çıkarması gereken yer, sanırım nem fazlalığından çürümüşler. Kökleri ve tohumun olduğu bölüm iyi gözüküyordu. Ben de hepsinin tepelerini kesmiştim. Hala öyle duruyorlar. Yalnız, genel anlamda bitkiler gerçekten çok ilginç. Bütün kodları üremeye, çoğalmaya odaklanmış. O yüzden ben tamamen öldüğünü tespit etmediğim bitkilerime her zaman şans veririm. Sayın doğalbahçe'nin de dediği gibi, üst taraftan hırpalanan yerleri kesip beklerseniz, belki de dipten ya da yandan yeni sürgünler çıkabilir. |
Sayın cagatayc78 ,resimleri görünce benimde içim cız etti.Bunca emekten sonra fidelerin bu hale gelmesi inanın çok üzücü.
Sayın doğalbahçe 4.tohumda da fide oluşumu başladı.İyiki sizi dinleyip tohuma ellememişim. Sayın doğalbahçeden aldığım tohumların son halleri.Sol üst köşedeki biber fidesi, yanlışlığa mahal vermeyeyim.;) http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01147.jpg http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01150.jpg |
Sn. Tuğcu;
Çok güzel sizin adınıza çok sevindim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025