![]() |
Benimkilerin de, tamamı baltık torfu-perlit karışımıydı. Bekleyelim bakalım. :) Bir yerde okumuştum. Filizlenme süreci için Gibbrellik asit öneriyorlardı. 1 tabletim vardı ama kullanmak istemedim. Şayet filizlenme olmazsa 2. sefer mutlaka kullanacağım.
Sercan bey, ben satmayı düşünmüyorum ancak bahsettiğiniz üzere hazırladıysanız miracid'e eşdeğer gübrenize mukabil olarak takas edebiliriz arzu ederseniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Remagen mesaj kutunuz dolu bilginize
|
Benim tohumlardan 14 adedi filizlendi. Şimdilik viyolden plastik bardaklara aldım. 2 tanesi ilk gerçek yapraklarını çıkarmaya başladı :) Diğer 1.5 yaşındaki bitkim ise 2 yeni yaprağını çıkarttı ve erişkin boyuna ulaştırdı.
|
Sayın mbdeniz ,
gözünüz aydın , meyvesini tatmanız da nasip olur umarım . |
Teşekkür ederim sayın Jezebel. Sayın Enginnaz sayesinde tabletiyle tanışabilmiştik. Umarım dediğiniz gibi taze meyvesini de, yeriz.
|
Benim tek fidanım Türkiyede taze üç sürgün verdi diye bayram ediyorum bende .
Tohum toplu alım yapılacak olursa beni unutmayın lütfen . Mevsimi gelince bahsettiğiniz kaynakta kendim de alabilirim tabi ... |
Sanırım henüz toplu almak isteyen çıkmadı. Ortak siparişler kısmına isterseniz bir başlık açınız. Eminim ki, ilgilenen kişiler olacaktır. Sayın remagen'in henüz kaç tohumu filizlendi bilmiyoruz ama benimki 16 oldu. Bu gelişmeyi özellikle yazıyorum ki, almayı düşünenler için o satıcıdan alınan tohumun yeşerme yüzdesiyle ilgili bir fikir teşkil etsin.
|
Benim miracle bitkisi 2 yaşında ve yaklaşık olarak boyu 25 cm. Arkadaşlar ilk meyvesini yemek için sizce daha ne kadar zaman geçmesi gerekiyor?
|
Sercan bey, benimkide yaklaşık o boyda 7 yapraklı. Okuduğum kararıyla 3-4 yaşlarında meyve vermeye başlıyorlar. Tohumları aldığım satıcı, eğer iyi bakılırsa 3 yaşlarında meyve verir demişti. Muhtemelen en erken 3 olarak düşünmek gerek.
|
Hiç çelik alıp köklendirmeyi denediniz mi ?
Çelikten olanlar daha erken meyve verebilir belki . |
ah arkadaşım çelik alacak kadar bir büyütebilsem neler deneyeceğim neler:D
|
benim mucize
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Filipinlerden 25 mayısta geldi ...
http://www.agaclar.net/forum/showpos...3&postcount=92 |
Darısı bizimkilerin başına ne demeli :)Üzerinde bulunan o yaprak kuruması benimkinde de, mevcut. Aldığımda vardı. Sizce sebebi ne olabilir?
|
O yapraklar yolda hasar görmüştü , hasarlı bölgeler kurudu ama yaprak bütün olarak yerinde kaldı .
Üç adet uçtan 2-3 yeni yaprak verdi bu yüzden " tamam burayı beğendi " kanısına vardım . Sabah 2-3 saat güneş alıyor , sonra yine aydınlıkta ama gölgede . Ben bu çelik köklendirme işini merak ediyorum , zamanı ve yöntemini bilen varsa burada kısaca anlatsa . Saygılar . |
Saf su, saf alkol ve IBA denilen bir hormon kullanılıyor bu iş için.
|
Sercan bey , konuyu biraz daha açsanız .
Ayrıca bu işlemin bir zamanı var mı ? |
Selam.
Ben çeşitli köklendiricilerden sonra İBA kullanmaya başladım. Bitkiye göre zamanda önemli. Ayrıca odunsu veya yarı odubsu olarakda iyi seçilmesi gerekiyor çeliklerin. Bazı çeliklerde zaman önemli değil. O çeliklerde zati belli dönemlerde nemli toprakta bile tutuyor. İBA en etkili olan ama onunda desteği %50-60oranında. Tecrubelerim bunlar şimdilik. |
2 Eklenti(ler)
Ben bu ikisini kullanıyorum , ancak zaman da çok önemli bir etken başarıyı yakalamak için ;)
Eklenti 163240 ve... Eklenti 163241 |
sayın jezebel bende aynı köklendiriciyi temin ettim fakat geçtiğimiz 3-4 ay içerisinde böğürtlen,ahududu ,domates,üzüm asması hepsinden yeşil aksamlı kısımlarından çelik alıp hormona batırıp perlit ve torf karışımına diktim ve gün aşırı suladım hiç birinde başarı sağlayamadım sizin tecrübelerinizden faydalanabilirmiyiz clonezx i nasıl kullanıyorsunuz ...saygılarımla
|
Sn seyyah domates okadar kolay köklenen bir bitki ki. Yan sürgünlerini kopartıp
toprağa batırırsanız.Tabi düzenli sulamak koşuluyla 1 hafta içinde köklenmeye başlar.Yani hormona hiç gerek kalmaz. |
Arkadaşlar mucize meyve yetiştiriciliğinde özellikle amatör yetiştirici arkadaşlarımızın en önemli sorunu kök ortamının ph sını ayarlamak olacaktır.
Bu sorun aşılırsa diğer problemler daha kolay aşılır kanaatindeyim. |
Çok teşekkür ederim sayın sercan ....bu iba ve clonex i ben kullanamadım bi türlü bi yerlerde hata yapıyorum büyük ihtimal ile dikim materyalini ve hava koşullarını yapamıyorum galiba fakat söylediğinizde çok hakılısınız domatesten kopardığım hafif sararmış bir parça bile köklendi
|
arkadaşlar tohum getirtecek olursanız bende almak isterim fide getirten arkadaşlardan aldım olmadı galiba birde tohum olarak denemek istiyorum
|
Ozkan bey, fidenin ne gibi sorunu oldu? Aldığım 250 tohumun 22 tanesi köklendi ancak 12 tanesinde yapraklanma oldu. Kalan 10 tanesinde gövdeden kurumaya başladı.
|
Merhaba Arkadaşlar,
Benim 250 tohumdan baltık torfuna ektiklerimin %70 çimlendi Vermiculit içinde olnalarad çimlenme sürüyor ordada oran %60 civarında Bu ay sonuna doğru 500 tohum almayı planlıyorum (Umarım işlerden zaman bulabilirim) maliyeti yaptığım anlaşmaya göre 110 usd civarı olacak. Saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025