agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Miracle berry (Synsepalum dulcificum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/11169.htm)

remagen 18-05-2010 21:36

Bu fidan daha çok küçük ve miracle fruit ilk 1 yıl çok yavaş büyür.
Kök sistemini güçlendirmek ve yapraklardaki canlılığı sağlamak için miracid öneririm (Gübre 30-10-20)
fidanınız herzaman ışık alsın güneşi günde 2 saat direkt görse yeter.
Toprağını parmakla yoklayın nemli ise su vermeyin.
Tohumdan üretmek için mutlaka vermikülit kullanın .çimlenme döneminde sadece tohumun dibine su sıkın.Asla fidan diklenme **** açma döneminde sprey ile ıslatmayın küf yapar bitkiyi kaybedersiniz.(Bu değerli bitkinin tohumlarına iyi bakın :))

Saygılar

Jezebel 25-05-2010 11:50

Miracle berry

Miracle berry 'm geldi .
Ben farklı bir yol izleyerek Filipinlerden getirttim iki yaşında iki gövdesi var;)
Satıcı bebek bezine sarıp göndermiş . Çok az kendi toprağı var , galiba ülke toprağı azalsın istemiyorlar .
Sağlığı yerinde , kısıtlı zamana rağmen torf / vermikulit / coco karışımına diktim ve gölgeye aldım . :p

Not :
Bu arada Filipinlerden eBay aracılığıyla canlı bitki gelebileceği de ıspat edlmiş oldu ;)

Legendh 25-05-2010 16:53

Sizin adınıza sevindim umarım güzelce yetişir meyvesını verir.Uygun ortamı sağlarsanız 6 ay içinde verir sanırım tomurcuklar açmamış mı henüz ?

remagen 25-05-2010 20:34

Merhaba Jezebel,
Hayırlı olsun.
Miracle fruit için hazırladığınız toprağa birazda orkide toprağı denen malç eklemenizi tavsiye ederim.Bu toprağı organik olarak daha zengin kılacaktır.Birde mümkün ise miracid bitkinizin daha kısa sürede meyve vermesini sağlayacaktır.

Bitkiniz sabah saatlerinde en az 1-2 saat güneş alsın sonra ışık alsın yeter.

Saygılar

Jezebel 25-05-2010 21:18

Çalıştığım için öğle aram 1 saat , malesef elimde o an bunlar vardı .
Hemen harcı hazırlayıp , günlerce süren susuzluk ve gıdasızlıktan , kurtarmaktı ilk planda .
Hele bir İzmire alışsın devamında gerekeni yaparız .
Dinlensın yorgunluğunu atsın ...

lale76 29-05-2010 22:46

5 haftadır şehirdışındaydım miracle berry süpriz yapmış. Yaprak çıkartıyor. Çok sevindim.

athena -asena 29-05-2010 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale76 (Mesaj 648672)
5 haftadır şehirdışındaydım miracle berry süpriz yapmış. Yaprak çıkartıyor. Çok sevindim.

sizin adınıza bende sevindim . darısı bizim' kinin başına daha hiç bir gelişme yok .

mbdeniz 03-06-2010 11:40

Benimde Thailand'dan tohumlarım henüz geldi. Satıcı farklı bir öneride bulunmazsa çimlendirme için buradaki bilgileri kullanacağım. Farklı önerisi varsa birlikte değerlendirmek için bilginize sunacağım.

Jezebel 03-06-2010 13:05

Benimki hayatta , iki ezilen yaprağını kestim .
Alışıyor , ben de başlığı okuyorum , bir şey kaçırmamaya çalışıyorum .

remagen 11-06-2010 10:42

MiracleFruit Üretimi

2 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Tayland dan 250 adet tohum geldi ve çimlenmeye aldım hepsini.
Yakında buradan fotograflarını yayınlayacağım.

En iyisi tohumu yurtdışından getirtmek ve burada üretmek bu işi başarmak için uğraşan arkadaşların yaynındayım

Saygılar

remagen 11-06-2010 10:43

Bunlar benim fidanlar daha önce amerikadan getirttiğim 100 tohumdan %85 çimlendi.

mbdeniz 11-06-2010 13:59

Sizinkiler benimkinden sonra mı geldi, Remagen? Aynı satıcıdan almıştık. Bu arada bir daha k,, Miracid siparişinizde bana da haber verirseniz sevinirim. Belki ortak sipariş verirsek hem daha indirimli alabilir, hem de yurtdışı kargo masrafından bir parça tasarrufumuz olur.

remagen 11-06-2010 14:56

Merhaba mbdeniz,

Geleli 2 hafta oldu hepsini peçeteye sarıp 50 lik gruplara ayırdım.
Bu hafta sonu durumlarına göre vermikül e taşıycam hepsini.

Eğer olumlu sonuç alırsam 250 daha alıcam aynı adamdan.Bu Bitkiyi Türkiyede üretmeye karalıyım.

Miracid için sipariş vermeden önce sizinle bağlantıya geçeceğim.

Not : Gelen tohumlar çok tazeydi fire olacağını pek tahmin etmiyorum.Adam güzel paketlemiş.Bu parti ile beraber Toplam 340 fidanım olacak inşallah.

Saygılarımla

mbdeniz 11-06-2010 15:13

Sanırım hasat zamanıydı. O yüzden şanslıydık. Ben sadece 104 tanesini ektim. Farklı toprak isteğinden dolayı tamamı için yapacağım toprak masrafından şu an için kaçınmak durumunda kaldım. Malum bahar dönemiydi, çok harcamamız oldu. Kalan tohumlar için hala düşünüyorum. Eğer yeterli toprağı satın alamayacağıma kanaat getirirsem sanırım boşa gitmemesi için tohumların kalanını burada satışa sunacağım.

remagen 13-06-2010 08:39

Bence kalanını vermikülit içine ekin bunlar arttıkça insanı mutlu ediyor.Diğer fidanlara benzemiyor :))

mbdeniz 13-06-2010 09:00

Perlitle karışık düşük ph'lı toprağım vardı. Dün mesajı yazdıktan sonra vazgeçip kalanını da, ektim. :) Nasıl olsa en erken 1 ay içinde çıkacaklar. O vakit toprak işini düşünürüm artık.

sercan1969 13-06-2010 11:10

Kullandığınız vermikulitin ph sı nedir?

ensar 13-06-2010 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi remagen (Mesaj 656724)
Merhaba mbdeniz,

Geleli 2 hafta oldu hepsini peçeteye sarıp 50 lik gruplara ayırdım.
Bu hafta sonu durumlarına göre vermikül e taşıycam hepsini.

Eğer olumlu sonuç alırsam 250 daha alıcam aynı adamdan.Bu Bitkiyi Türkiyede üretmeye karalıyım.

Miracid için sipariş vermeden önce sizinle bağlantıya geçeceğim.

Not : Gelen tohumlar çok tazeydi fire olacağını pek tahmin etmiyorum.Adam güzel paketlemiş.Bu parti ile beraber Toplam 340 fidanım olacak inşallah.

Saygılarımla

Sn remagen,

Tohum sıparişi verecek olursanız bende getirtmek istiyorum beraberce alabiliriz.

Sevgiyle kalın

remagen 14-06-2010 15:24

Sayın, Ensar

Yeni gelen tohumları ektim.
Herhalde 20-25 güne kadar (Havalar sıcak olduğu için) çimlenmeye başlarlar.Eğer bu grup ta başarılı olur ise en geç temmuz içerisinde Tayland daki kontak ile konuşarak tohum temin edebiliriz.Ben 500 tohumu 100 usd alınabileceğini düşünüyorum.Ama ****** bu işi organize edebilecek biri lazım (Para topama işini)

Not : 250 adet tohumu 50 usd posta dahil almıştım.

Saygılar

mbdeniz 14-06-2010 16:02

Sevgili remagen, bizden sonra buradan bir arkadaşıma aynı satıcının bilgilerini vermiştim. Bununla beraber satıcıya arkadaşımın bilgilerini de, vermeme rağmen satıcı, 54 usd üzerinden satmış. Aynı arkadaşım yeniden daha fazlasını istediğinde ise bazı bahanelerle fiyatı artırmak istemiş. Sanırım yine aynı rakamlara, aynı satıcıdan (en azından bu sene) almak güç olacak gibi. Yine de en azından 2000-3000 adet gibi rakamlara ulaşılırsa belki daha da ucuza iner, kimbilir? Ortak tohum alma başlığı altında yeni bir konu açabilirsiniz. Sanırım bu senelik bu tohumlar bana yeter. Çimlenme oranını görmeden yeniden adım atmaya ekonomik açıdan müsait değilim.

remagen 16-06-2010 19:10

Sayın mbdeniz, tohumu aldığım adama mail attım 2 ay sonra yeni hsata dönemi olduğunu ve elinde tohum olmadığını belirtti.Aynı fiyattan bırakacağını söyledi.
Saygılar

mbdeniz 16-06-2010 21:50

Güzel haber, umarım ilgilenen arkadaşlar bu fırsatı kaçırmazlar.

nariçi 16-06-2010 22:33

Bu meyve de goji'ye benziyor ancak yaprak ayası daha büyük.

sercan1969 29-06-2010 09:45

Arkadaşlar benim miracle berry bu yıl sonu 2 yaşını dolduracak. Acaba seneye meyvelerinin tadına bakma şansım olacak mı çok merak ediyorum.

Jezebel 29-06-2010 12:01

Tohum alma girişimi olursa lütfen bu başlıkta en azından bir haber verilmesini rica ediyorum . Ortak spariş başlığı açılırsa belki uygun fiyata alma şansımız da olmuş olur .
Kendi meyve ve tohumlarımız oluncaya dek böyle...

sercan1969 30-06-2010 12:12

2 Eklenti(ler)
Gözüm gibi baktığım mucize meyvenin fidanları...

remagen 02-07-2010 06:59

Arkadaşlar,

Temmuz sonu ikinci hasat zamanı tayland dan tohum temin edebilirsiniz.

Not : Miracle fruit yılda 3 defa meyve verir

Bilginize

mbdeniz 02-07-2010 07:07

Sanırım benim 1.5 yaşındaki bitkim 2 yeni yaprak daha çıkartmakta. Yaprak sayısı bununla beraber 7 olacak.
Diğer yandan yeni ekilen tohumlarda henüz bir hareketlenme yok. Sizde durum nedir, remagen?

remagen 05-07-2010 07:05

Merhaba mbdeniz,

Benim baltık torfuna ektiklerimden 4 tane çıktı O grupta 100 tane var nerdeyse.
Vermikülit içinde ise 150 adet var onlarda henüz bir hareket yok.

Çıkmaya başladılarmı arka arkaya çıkıyorlar.

Daha önceki tohumlar da biranda çimlenmişlerdi.

sercan1969 05-07-2010 13:36

Yetiştirdiği bitkileri satmayı düşünen arkadaş var mı? Yeni çimlenmiş sağlıklı bitkileri tercih ederim?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025