![]() |
5 Eklenti(ler)
Miraclelarımın son hali 1 tanesi toplam 6 yaprağa ulaşırken bir tanesi 4 bir tanesi 3 son bir tanesi ise hale 2 yaprakta ve çok yavaş gelişiyor.
Guavam büyümeye devam ediyor,ananasımın durumu sabit gibi ,passifloram ise 4 yaprak çıkardı,5 yaprağı ne zaman çıkarır diye bekliyorum. |
2 Eklenti(ler)
ananasım ve passifloramda burada
|
cagatayc78 bitkileriniz maşallah güzel sağlıklı, sıhhatli bol yeşilli ve meyveli olmasını dilerim.
|
Benim de üç tanesinin minik filizleri var, diğer iki tanesi de yolda. Umarım yarın çıkarlar. Sayın Çağatay78 sizinkileri gördükçe imreniyorum. Ne güzel gelişmişler.
|
Sayın Vehbi, sizinkiler de iyi gözüküyor. Son fotoğrafta en küçük olanlar yapraklandı mı?
Sayın Seyyah53, sizinkiler nasıl? Toparlandılar mı? |
Alıntı:
Kök salmakla ve yeni saksıya alışma periyodlarında diye ahmin ediyorum... Diğeri onun yarısı kadar oda benim evdeki dandik seramda... gözle görülür bie büyüme yok... en iyisi yarın resim eklemeye çalışayım...:) |
arkadaşlar torf besleyici bir materyal değil sade torf kullanıyor iseniz bitkiniz köklendikden sonra ekstra besin takviyesi yapmalısınız yahut saksı değiştirirken muhakkak o bölge toprağı ile harman yapın
|
miracle berry
[QUOTE=neşride;763772]Sayın Vehbi, sizinkiler de iyi gözüküyor. Son fotoğrafta en küçük olanlar yapraklandı mı?
Son fotoğraf'dakilerden küçük olanı yaşamıyor diğeri yaprak açmaya çalışıyor. |
Miracle Berry'lerimden beşi de çimlendi. Kiprit çöpünün üçte biri kadar boyları var. Bu gün iki hafta oldu tohumları ekeli. Hala seramda duruyorlar. Bundan sonrası daha zor galiba.
Sayın Vehbi, küçük olanlardan biri yaşamıyor demişsiniz. Üzüldüm. Yetişme şartları diğerleriyle aynı değilimi? Neden öldüğü hakkında bir tahmininiz varmı? Sayın Seyyah53, fotoğraf yükleyebilirseniz, görmek isterim. Bitkiler bildiğim kadarıyla, sizin de dediğiniz gibi önce kök gelişimlerini tamamlıyorlar, sonra da büyümeye geçiyorlar. Bu bitki gerçekten sabır istiyor. Sayın Çağatayc78'inkiler gayet iyi gidiyor. Sayın Maybach'a katılıyorum. Torf ayrıca, çimlenme sonrasında köklerin çürümesine sebep oluyor. Harca bahçe toprağı katmakta fayda var diye düşünüyorum. Ben hala tarımsal jipsi gidip alamadım. Aslında fazla acele de etmedim. Biraz büyümelerini bekliyorum. Ayrıca, farklı bir harç hazırladım. Starbucks kafe'den aldığım kahve telveleri, bahçe toprağı, hazır toprak ve biraz da kumdan oluşuyor. Oranlarını göz kararı ayarladım. Sonra da yarım limonun suyunu, yaklaşık yarım litle suya sıkıp, toprağı yıkadım. :) Toprağı kururmaya bıraktım. Bir tanesini bu harçta denemeyi düşünüyorum. |
Sayın Mytarım'ın topraksız tarım uygulamalarını da merak ediyorum doğrusu. Acaba Miracle'larında bir gelişme varmı?
|
Bir ay önce tohum aldım şu anda çimlendi.
|
Aramıza hoşgeldiniz. :)
|
Sayın Vehbi, küçük olanlardan biri yaşamıyor demişsiniz. Üzüldüm. Yetişme şartları diğerleriyle aynı değilimi? Neden öldüğü hakkında bir tahmininiz varmı?
Yetişme şartları diğerleriyle aynı küçük olanın üzeri beyazımsıydı gelişmedi baktım kuruyor kök gelişmeside yok öylece duruyor,miracle berry'leri büyük plastik bardaklara ektim üzerlerini plastik bardakla kapatıyordum nemli kalıyorlardı çaysuyu ve yarım litre suya yarım limon sıkarak su veriyordum dısprıl(suda eriyen asprin) de verdim iki defa gelişmeleri çok hızlı değil üstlerine koyduğum bardakları on gündür aldım büyütebilirsem devamlı aynı oranda nem sağlayamam diye düşündüm normal ortama alışmalarını istiyorum ortam sıcaklıklığı 20-25 derece civarında bakalım nasıl gelişecekler. |
Miracle berry'lere haftada bir defa su veriyorum suya bitki besini ilave etmeye başladım.
|
Dostlar bilgisayarımdaki bir sorun nedeniyle resimleri atamıyorum...teknolojiyi anlayamayanlardanım ben...:)
Kardeşim bir çözüm bulmaya çalışıyor... Benimkiler sanki hiç büyümüyor gibi geliyor bana fakat...burada iki tane noktaya takılıp kaldım... dahada ilerisi için birincisi toprağın hem asitliğini artırıp hemde gübre kullanamıyoruz... ikincisi sürekli nemli ortamı sağlayamaycağız...şuanda üstünü kapatarak oluyor ama ileride buna bişey düşünmeliyiz... dahada önemlisi hem gübre ve hemde asitliği arttıracak bir materyali bulmamız gerekiyor... |
Bu gün tarım ilaçları ve her türlü bitki ilaç ve besinleri satan iki işletmeye uğradım toprağın ph ayarlaması için ne verebilirim dedim, tarım il müdürlüğünden bilgi alabileceğimi söylediler.
|
Sayın vehbi istanbulun neresindesiniz ben ömrü hayaım boyunca burada tarım ilçe göremedim...görenlerde pek memnun değil...bu ilginçtir...o kadar koçtaş,bahouse gibi yerlere gittim sordum toprağın asitliğini yükseltmek için humik asitten başka birşey tavsiye edemediler...zaten diğer uygulamalardan bi haberler...
|
Sayın seyyah53 Kağıthane sular idaresindeyim,Terkos karaburunda 500,600mt kadar bir bahçemiz var içerisinde 3*3*6 mt kapalı ısıtmasız kendi yaptığımız küçük bir seramız var evdeki balkonları işgal ettik dün karaköy yeraltı geçidinde bahçe ürünleri satan mağazaya ve iskele tarafında bir eczane var tarım ilaçları satıyor onlara sormuştum,haftanın bir günü Eminönü çiçekçileri,Bayrampaşa( bauhaus),Cevahir( koçtaş'a) bakmakla geçiyor,zaten bir çok şeyden habersizler,ürünleri bilmeden satıyorlar,tahtakalede kimya ürünleri satanlar var onlarada sordum bilmiyorlar toprağın ph'ını neyle düşürebilirim diyorum havuz suyu ph düşürücü verelim diyorlar.Tarım il müdürlüğü nerdedir ne yapar hiç bilmiyorum dersem yalan olmaz.Fakat ordan bilgi alabileceğimi söylediler.
|
Sizi anlıyorum sayın vehbi forumda doğalbahçe nickli üyeyey sordum o bi ara miracle yetiştiriyordu ...tohumları satın aldığımız arkadaş bakalım o gübre ve ph düşürücü olaak ne kullanıyor bize yardımcı olacağını tahmin ediyorum...mesaj attım ...
|
Vehbi bey ve seyyah bey tarım il müdürlüğü'nün yerini tam bilmiyorum ancak bildiğim kadarıyla istanbul'da merter-tekzen'in yanında Büyükşehir Belediyesine ait bir fidanlık var,zeytinburnu'nda da zeytinburnu belediyesinin böyle bir yeri olduğunu biliyorum ayrıca kadıköy'de siyami ersek yakınında yine belediyenin bir fidan satış yeri var.Tarım il müdürlüğü olmuyorsa belediye fidanlıklarında bence ucuza her halde bu tür malzemeler temin edilebilir.
Benim miraclelar da son bir haftada fazla bir değişiklik olmadı ancak işyerinde iki yaprak duran 3.yaprağı çıkarmak için bir teşebbüste bulunmaya başladı,çok şükür,resimlerini göndereceğim,ananasım kurumaya başladı sanırım yetiştirmesinde bir hata yaptım umarım düzelir:( Passifloram ve guavamda şu an sorun yok gibi). saygılarımla. |
Dostların bahsettiği 3. yaprağı bi tek ben göremedim herhalde...:)
|
Seyyah bey İki yaprağın ortasında kızılımsı bir çıkıntı görebiliyormusunuz, o kızılımsı çıkıntı yavaşça büyüyüp sonrasında 3.yaprağı oluşturuyor eğer o kızılımsı çıkıntıyı görmüşseniz bilinki 1,1,5 hafta içerisinde 3.yaprak çıkacaktır tahminim belli bir büyüklüğe bitki ulşatıktan sonra eğer saksı alanı büyükse büyümesinin daha hızlanacağı yönündedir.
|
sn.cagatayc78 ...
ikisininde ortasında dediğiniz çıkıntı var...bende şöyle biliyorum...eğer bitkiyi daha büyük bir saksıya aldıysanız ilk önce kökünü büyütüyor sonra gövdeye çalışıyor... benimkiler herhalde şimdi köke çalışmaya başladılar...dün biraz suda eriyen aspirinlerden verdim...sanki biraz fark ettiler çok dikkatli baktım ama... |
Maşallah İlgi ile takip etmekteyiz son resimleri bekliyoruz
Saygılar; |
miracle berry çimlendirme
Alıntı:
|
Vehbi bey ve seyyah bey tarım il müdürlüğü'nün yerini tam bilmiyorum ancak bildiğim kadarıyla istanbul'da merter-tekzen'in yanında Büyükşehir Belediyesine ait bir fidanlık var,zeytinburnu'nda da zeytinburnu belediyesinin böyle bir yeri olduğunu biliyorum ayrıca kadıköy'de siyami ersek yakınında yine belediyenin bir fidan satış yeri var.Tarım il müdürlüğü olmuyorsa belediye fidanlıklarında bence ucuza her halde bu tür malzemeler temin edilebilir.
Teşekkür edrim sn cagatayc78 bende yaklaşık iki ay önce passiflora ceaurella tohumları dikmiştim ümidimi kesmek üzereydim filizlenmeye başladılar ,guava tohumlarım gelmesi lazım bekliyorum. |
Ben iki tanesini iki gün önce, kahve telveleriyle hazırladığım harcın olduğu saksıya aldım. Oranlarını göz kararı hazırladığım için kahveyi fazla kaçırmış olmaktan korkuyordum. Bir tanesini alacaktım. Ama sonra düşündüm ki, bir tanesi tesadüfen farklı gelişebilir. Eğer ikisinin birden gelişimi farklı olursa hazırladığım harcın faydası var demektir. Yalnız saksı değiştirirken baktım kökler uzamaya başlamış.
Diğer saksıda üçü bir arada hala. Kahve harçlı saksıdakiler sanki daha iyi gelişmeye başladılar. Göz yanılması da olabilir belki çünkü, hepsi hala çok küçükler. |
2 Eklenti(ler)
Bitkilerimin son hali acaba bu ananasım yaşayabilir mi ortadaki kısım kurudu,dış dalları ise sağlam.ortadaki yaprakları kuruyunca bir hafta evvel ortadaki yapraklara su püskürttüm ama bu ortadaki yaprakları toparlayacağına dahada kuruttu.Ortadaki yapraklar tamamen kuru durumda.Su püskürtmek ananasın yapraklarına yaramıyor galiba.Ne yapmalıyım bu bitki öldümü yoksa yaşıyor mu,dış yapraklar sağlam ortadaki yapraklar ölü, ananas konusunda bir yardım ederseniz sevinirim saygılarımla.
|
5 Eklenti(ler)
diğerleri
|
1 Eklenti(ler)
Son olarak,
doğrusu passiflora incarnata bir kez çimlendimi (çimlemesi sorun 5 tohumdan sadece 1i çimlendi) büyümesi epey hızlı kolay ve rahat oluyormuş, neredeyse haftada 1 birer çift yaprak oluşturuyor.Umarım meyveside çiçekleride iyidir, bakalım evde yetişin iyice büyüsün bahçeye dikeceğim. Nasıl olsa kışa rahat dayanan bir bitki. -20 dereceye dayanan bir bitkiye istanbul'un kışının vız gelip,tırs gitmesi lazım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025