![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Diğer resimler bahçe sayfamdadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Avusturalya kardutu kapama bahçe
Merhaba arkadaşlar , ben yaklaşık 25 dönüm bir araziye avusturalya karadutu bahçesi yapmayı istiyorum. Gerçek avusturalya karadutu fidanlarını nasıl temin edebilirim,kim bana bu konuda yardımcı olur? Aacaba dikim aralığı ile ilgili fikir veren olurmu? Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim. İyi akşamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Aga ne yaprak var ama bu Avustralya Karadutunda!(Normal dut yaprağının iki-üç katı) acaba bu yapraklardan sarma yapılabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Neden olmasınki epey araştırdım dut yaprağında bol miktarda b vitamini varmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Yeni Üye
|
merhaba serdar bey ben romantiğe naısl ulaşabilirim , mesaj attım ama henuz cevap yok .Yardımcı olurmusunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Size cevap verir seralarında uğraşıyordur .Benim Avusturalya karadutları ikinci ürünü vermiye başladı hafif uclardan budama yaptım yeni sürgünler dut dolu şu an.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Yeni Üye
|
Harika, acaba dönüme bu duttan kaç adet dikebilecğeimiz konusunda bir firkir verebilirmisiniz, tecrübelerinizden.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Yeni Üye
|
Merhaba, evet bir **** bir dne başak fabrikanın kontratlı çiftçisi olacağım, doğrudan fabrikaya vermeyi düşünüyorum, donmuş sektörü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Bir arkadaş lazımdı bizim Avustralyalıya , sanıyorum buldum Shangri La. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
Doğru dersin o dut çeşidide oldukca güzel orjinalini bulup alan varsa ve meyvelerini yetiştirip gördü ise aldığı yerden temin etmek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki biriktirme hastalığı çok güzel nerde yeni cins görsem duramıyor mutlaka temin etmek istiyorum.Bu gün Belediyede yoğun tempolu iş yükü arasında bitki delisi arkadaşdan telefon geldi, abi koş pazara yeni çeşit dut fidanı gelmiş resmi var oldukca iri koştum hemen bir tane aldım, cinsi nedir bilmiyorum ama dutu daha iri kalın siyah bir dutları vardı resimde.Dutun yaprakları değişik incir yaprağı gibi kalın ve sürüm gözleri daha kalınca bu çeşidin ne olduğunu bende bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Şahdut
Tropik meyveci com dan almış olduğum şah dut fidanı dün şipariş verdim bu gün kargodan teslim aldım .Bir dut çeşidi daha var Shangri La önümüzdeki ay onuda alacağım ordan böylece istediğim çeşitler tamamlanmış olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
avustralya dutu yetiştiren arkadaşlardan aşı zamanı kalem ve ellerinde bu cins tudun fidanları varsa rica edebilirmiyim ücret karşılıgındada olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Tropik meyveci com dan Shangri La. fidanı aldım böylece dut serisini tamamlamış oldum .Böylece 5 çeşit dut-Shangri La, şah ,Avustralya kara,Avustralya beyaz,net adını bilmediğim şimdilik Umru diyelim dut çeşitleri ayrıca köyde yerli beyaz parmak dut siyah parmak dut bir iki çeşit küçük beyaz dut la yaklaşık 10 çeşit dutum oldu .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Bu sitelerde şah dut ve Shangri La ile ilgili geniş bilgi var Shangri La Mulberry - Edible Landscaping http://www.tradewindsfruit.com/himalayan_mulberry Düzenleyen serdar1 : 06-12-2012 saat 13:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Çok verimli olmasına rağmen aroması bizim yerli kara dutlara pek benzemiyor aroması daha az. Ancak meyve seyreltmesi yaptıktan sonra bir miktar düzeliyor.Aroma azlığının çok sayıda meyve verimiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.Ayrıca coğrafi şartlara iklim farklılıkları meyvelerin biçiminde aromasında bir takım farklılıklar ortaya çıkarabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Aroması biraz az ama dediğiniz gibi ürün bol ![]() ![]() Herneyse, zaten sürekli yeni dut çeşitleriyle karşılaşıyorum yakında bi dutluk oluşturacam herhalde. Çocukken ilk çıktığım ağaç bir dut ağacıydı, oraya buraya zıp zıp zıplayan yeni doğmuş buzağılardan tırstıydım daha 6-7 yaşlarında vardım, hiç çıkamadığım o ağaca bu sayede resmen tırmanmıştım dağcı misali. Az beslemedi bizi bal gibi dutlarıyla o ağaç, hakkı var üzerimizde Allah razı olsun. Düzenleyen Hillbilly : 29-12-2012 saat 00:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Shangri La dutu bu Amerikan sitesinde Shangri La Mulberry - Edible Landscaping erkenci tür olduğu yazıyordu. Gercekten erkenci çeşit her ne kadar çatı katı sıcak olsa bile diğer dut fidanlarında uyanma olmadı ama shangri -la dutu diğer dutlardan önce yapraklanmaya başladı bu demek ki gerçekten erkenci bir dut çeşidi. Çatı katında artık mart ayına kadar dut unu olmuş halde görebileceğiz demekki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Avustralya Karadutu da uyanmıya başladı şahdut,Avustralya beyaz ve umru dutlarında hala uyanma yok onlar soğuklara daha dayanıklı tür olmalı sıcak çatı katında hala uyanmadılar. Düzenleyen serdar1 : 03-01-2013 saat 13:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|