View Single Post
Eski 28-12-2012, 08:33   #387
Hillbilly
Ağaç Dostu

Hillbilly's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2011
Aroması biraz az ama dediğiniz gibi ürün bol Yaprak sararken üzüm yaprağı yerine dut yaprağı kullanabilirsiniz bir alternatif olabileceğini söylüyor arkadaşlar.Yaprakları da güzel(şahane) hani, marine edilmiş ve kılçıklarından arındırılmış balık eti de sarılabilir dut yapraklarıyla fırında lezzetli olur kanısındayım özellikle balık yağlıysa mesela somon, olaylar olaylar. Yeri gelmişken şakacı ve zamanında komando bir abiden inciler: dut yaprağına sarılmış, közde zıplayan, kurbağa hayvanı yanında limonata ve arpa ekmeği ve bunu bize yutturmaya çalışan 76-1 komando er olan bir arkadaşın abisi. Başta çocuk aklıyla inanmadık değil hani.
Herneyse, zaten sürekli yeni dut çeşitleriyle karşılaşıyorum yakında bi dutluk oluşturacam herhalde. Çocukken ilk çıktığım ağaç bir dut ağacıydı, oraya buraya zıp zıp zıplayan yeni doğmuş buzağılardan tırstıydım daha 6-7 yaşlarında vardım, hiç çıkamadığım o ağaca bu sayede resmen tırmanmıştım dağcı misali. Az beslemedi bizi bal gibi dutlarıyla o ağaç, hakkı var üzerimizde Allah razı olsun.

Düzenleyen Hillbilly : 29-12-2012 saat 00:38
Hillbilly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön