agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni2181Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-09-2007, 22:22   #211
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaengin Mesajı Göster
Merhaba. Bir böğürtlen sever olarak dün burada yazılanlara dayanamayıp iş çıkışı kardeşimi çektire çektire bauhouse'a gittik ve berrylendim
Sabah sahurdan sonra uyuyakalmışım, 8 gibi kendime gelebildim ve hemen daha büyük bir saksıya aldım. NPK18-18-18 gübresi de aldım birazcık suyuna koydum. Yanlız 3 tane tepesi vardı ama biri kırılmış, farketmemişim. o kırılanı suya koysam köklenir mi? (öyle böyle değil gözüm döndü tüm terası üzümsü doldurasım var.. )

Resim yükleyemediğim için kendi bloguma koydum:

http://tubaengin.blogspot.com/2007/09/berrylendim.html

Sevgiler
Sayın Engin
Ankara'da sizde üzümsü severler arasına katıldınız hayırlı olsun...Ankara'lı üzümsü severler olarak sayımız 6 oldu

loganberry gerçekten güzel bir hibrit ancak tayberry den ufaktır...terasda yer olduğuna göre tayberry de tavsiye ederim

sitenizde loganberry için bu kışı ev içerisinde geçireceğini yazmışsınız...kış uykusu isteyen bu berry eğer kış uykusuna girmezse seneye hastalıklara karşı dirençli olmayacaktır ...düşüncesindeyim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2007, 09:14   #212
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Teşekkür ederim Nevsune abla (herkes abla diyor ben de dicem )ve sn.Denizakvaryumu. 6.üye olarak mutluyum.

Nevsune abla, dal demek bile fazla ama suya koydum ziyan olmasın diye. Bakalım ne olacak?

Sn. n_turan bir acemi olarak önce yöntemleri okusam iyi olacak sanıyorum. Teşekkür ederim yardımınız için.

Sn.Denizakvaryumu, eşşeğin aklına karpuz kabuğu diye bir söz var, kendimi tam öyle hissediyorum. Ne yapsam ki? Tayberry ha...
Kışı evde geçirmesi fikri daha önceki yazılardan kaynaklanıyor. Saksılar küçük olduğu için kökleri dışarda koruyamayız, kocaman saksı lazım diye okudum. Evdeki en büyük boş saksı 45-50 cm çapında bir toprak saksı. Berry'i ona geçirsem yeterince koruru mu? Ya da terasa açılan bir kiler var ama güneş almıyor, gün ışığı alıyor. ısıtması yok ama kapalı alan sonuçta. Oraya mı alsam? Başka ne yapabilirim bir fikir verirseniz iyi olur. Kıymayayım berryme

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2007, 21:17   #213
Ağaç Dostu

45-50 cm lik saksıya geçirip dışarı çıkarın derim, dondurucu soğuklarda kilere --bu sene --için geçirebilirsiniz...geçen sene benim saksıya diktiğim frenk üzümleri donmamıştı ama burada çok dikkat edilmesi gereken sulama olayı...

toprak kurudu hava güneşli diye bol miktarda su verirseniz gece ayazında bitkinizi dondurursunuz ben haftada birkere çok az su verdim bu dondurucu soğuklarda 15 günde bire kadar çıktı yani kurutmayacaksanız ama bunu yaparken de dondurmayacaksınız aksi halde büyük saksıda da bitkileriniz donar ki Ankara geçen kış -15 leri görmüştü yani soğuğun şakası yok...

Eski 15-09-2007, 23:00   #214
Ağaç Dostu

Hasan Lalezar's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Ben deki Üzümsüler sizlere göre yok denecek kadar aslında. Ankara için belkide elverişli ürünleri öğrenmeye çalışıyorum. Bitkinin şartlarını çokda zorlamadan rahatça yetişebilecek türleri kestirmeye çalışıyorum. Zira Frenk üzümünü bile düzgün bir şekilde yetiştiremedim. Sanırım yeri gölgede kaldı. Benim küçük bir bahçem var Batıkent'te. Ve sanırım artık alacağım bitkileri özenle seçmeliyim. Zira yerim kalmadı.

Hasan Lalezar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2007, 07:44   #215
Ağaç Dostu

n_turan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2007
Galeri: 11
Nevsune Hanım, dikenli böğürtlenlerin kökleri çok fazla dağılmıyor, ama iki bitki arasında 3-4 metre aralık bırakmak gerekiyor. Sebebi heryıl çıkan sürgünleri teller üzerinde bir sağa, bir sola yatırabilmek için her iki yönde en az 2-3 metre alana ihtiyaç duymaları.

n_turan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2007, 08:45   #216
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Tamam NTuran, yani benim saksı sorunumla ilgili değil mesele. Nasılsa benim böğürtlenim (tutarsa) öyle yanlara metrelerce açılacak kadar büyüyemez.

Bu sabah balkonda bir yerleştirme yapmak zorunda kaldım. Artık güneş yön değiştirmeye başladı. Bitkileri de güneşe göre ayarlayayım derken yabani böğürtleni tenekeden çıkartıp tutup tutmadığına baktım. Dışardaki dalların ve yaprakların kurumasına karşın, toprağa daldırdığım daldan yeşil yapraklar vermiş. Ben de demirlerdeki büyük bir poşete geçirip (orası daha iyi güneş alıyor), üstünü naylonla örttüm. Bakalım ya tutarsa hesabı.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2007, 09:40   #217
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Tamam NTuran, yani benim saksı sorunumla ilgili değil mesele. Nasılsa benim böğürtlenim (tutarsa) öyle yanlara metrelerce açılacak kadar büyüyemez.

Bu sabah balkonda bir yerleştirme yapmak zorunda kaldım. Artık güneş yön değiştirmeye başladı. Bitkileri de güneşe göre ayarlayayım derken yabani böğürtleni tenekeden çıkartıp tutup tutmadığına baktım. Dışardaki dalların ve yaprakların kurumasına karşın, toprağa daldırdığım daldan yeşil yapraklar vermiş. Ben de demirlerdeki büyük bir poşete geçirip (orası daha iyi güneş alıyor), üstünü naylonla örttüm. Bakalım ya tutarsa hesabı.
Bauhause dan aldığınız çiçek açmış böğürtlenlerde son durum nedir?Meyveler olgunlaştı mı?

Eski 18-09-2007, 10:52   #218
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sayın Engin
Ankara'da sizde üzümsü severler arasına katıldınız hayırlı olsun...Ankara'lı üzümsü severler olarak sayımız 6 oldu

loganberry gerçekten güzel bir hibrit ancak tayberry den ufaktır...terasda yer olduğuna göre tayberry de tavsiye ederim

sitenizde loganberry için bu kışı ev içerisinde geçireceğini yazmışsınız...kış uykusu isteyen bu berry eğer kış uykusuna girmezse seneye hastalıklara karşı dirençli olmayacaktır ...düşüncesindeyim.
Sn Denizakvaryumu,

Bu 6 sayısına kimler dahil acaba

Saygılar

agachobim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2007, 11:49   #219
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Merhabalar Denizakvaryumu,

Böğürtlenim iyi durumda. 3 meyvesinden biri zaten kurumuştu. Kalan ikisinden biri güzel gelişti ama biri bayağı küçük kaldı. Henüz kızarmadılar, hala yeşiller. Güneş onları kızartmaya yetecek mi bakalım. Çünkü artık yön değiştimeye başladı. Bir kaç gündür güneşi daha az görüyorlar.

Bu arada dal uclarından gayet güzel sürgünler çıkmaya başladı. Şimdi ne olacak onlar, sonbahar budamasını ne zaman yapacağız?

Eski 19-09-2007, 06:48   #220
Ağaç Dostu

Böğürtlenler kendini belli etmişler, şimdiden afiyet olsun
Benim düşüncem bu kış hiç budama yapılmaması...önce yerlerine bir alışsınlar derim...

Eski 22-09-2007, 15:54   #221
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-09-2007
öncelikle herkeze merhaba,

uzun süredir misafir olarak bu forumu izlerdim.
ama şimdi bir soru sorma ihtiyacı oldu , üye oldum.

yakında yalovadan geçeceğim. istanbuldaki bahçemde yetiştirmek üzere sertifikalı böğürtlen ve frenk üzümü fidesi almak istiyorum.

bu fideleri yalovada yol üzerinde hangi üreticilerde bulabilirim ? bu üreticilerin telefon ve adres bilgilerini verebilirmisiniz?

akdoğa ile ilgili yazıları okudum. mecbur kalırsam oraya giderim. ama yolu bana ters. ben topçularda inince bursaya devam edeceğim. karamürsele doğru altınovaya git , sonra dön zaman kaybı gibi geliyor. ama mecbur kalırsak ne yapalım...

illa yalovada olmaya bilir. ben izmire kadar devam edeceğim. yani yol üzerinde bursa civarı , karacabey civarı , vs.. gibi yerler olabilir. ama önemli olan sertifikalı olsun, dediğiniz gibi yedi veren falan olsun. en iyi fide olsun. bir kere alcağız sonuçta. bakın aşağıdaki linkte maramara bölgesi için denenmiş özel çeşitlerden bahsediyorlar. ben bir iş yaparken hep en iyisini yapmaya çalışanlardan olduğum için, alacağım fidelerinde en iyileri olmasını tercih ederim.

http://www.uzumsu.com/incele.asp?blo...eler&kimlik=82

yardımlarınızı bekliyorum

iyi günler

murat tumer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2007, 00:15   #222
Ağaç Dostu

n_turan's Avatar

Fall Gold çiçekleniyor...

Fall Gold (sarı ahududu) ilk çiçek oluşumunu gösterdi.
Bugün arkadaşlarla tam da bu ne zaman çiçek verecek diye konuştuktan sonra, bir de baktım ki ucunda ilk tomurcuklar belirmiş. Umudum bir ay boyunca meyvesini yemek.

Eski 30-09-2007, 00:39   #223
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Gözünüz aydın. Sonucu merakla bekleyeceğim.

Ben de eve gelir gelmez böğürtlenimi diktim. Thornless'imin yanına da pek yakıştı. Tekrar teşekkür ederim.

Eski 30-09-2007, 17:12   #224
Ağaç Dostu

n_turan's Avatar

Birlikte neşeyle büyüsünler.

Eski 01-10-2007, 07:45   #225
Ağaç Dostu

Üzümsü grubu olarak 2-3 sene sonra Ankara'da böğürtlen-ahududu-frenk üzümlerinden reçel yapmak için birlikte kazan kaynatırsak şaşırmayacağım

.

Eski 01-10-2007, 10:19   #226
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n_turan Mesajı Göster
Fall Gold (sarı ahududu) ilk çiçek oluşumunu gösterdi.
Bugün arkadaşlarla tam da bu ne zaman çiçek verecek diye konuştuktan sonra, bir de baktım ki ucunda ilk tomurcuklar belirmiş. Umudum bir ay boyunca meyvesini yemek.
Hımm tomurcukları nasıl da göremedim Aralık ayının sonuna kadar dondurucu soğuklar olmayacağından sarı ahududular olgunlaşacaktır...renginin göz alıcı olması nedeniyle kuşlar için de çekici olacaktır, yani kuşlar da ortak olabilir

Ancak kuşların yanında asıl ortakçı bana göre yaban ve bal arıları... eğer yiyecek bir şey bulamazlarsa sarı ahududunun içini boşaltabilirler ...dikkat edin derim.

Eski 03-10-2007, 16:39   #227
Ağaç Dostu

n_turan's Avatar

İlginçtir, kuşlar böğürtlenlere gidiyordu ancak ahududuna gelmiyorlar. Umarım srılara da dokunmazlar. Zaten gelecek yıl için farklı önlemlerim olacak.

Eski 04-10-2007, 16:57   #228
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Havalar iyi gidince Thornless'imin meyveleri kızarmaya başladı.

Eski 04-10-2007, 20:02   #229
Ağaç Dostu

Hasan Lalezar's Avatar

Alıştık nasıl olsa . Bunlar kızarınca da size geliriz yemeye..

Eski 04-10-2007, 22:14   #230
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

İki böğürtleni 6 kişiye nasıl paylaştıracağımız konusundaki sorunu çözdüğünüz anda, bekliyorum

Eski 05-10-2007, 07:26   #231
Ağaç Dostu

Son toplantımızda bir böğürtleni ikiye bölüp Hasan Beye vermiştim biraz sulu ve eşit olmayan parçlara ayrılıyor ama sonuçta bölünüyor

Ankara'da ,üstelik saksıda, dikensiz her daim yeşil böğürtleni ilk defa siz yetiştirdiniz

Bu seferlik hepsinin tadına siz bakın ama seneye böğürtlen zamanı kesin sizdeyiz

Eski 05-10-2007, 08:43   #232
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
İstanbul'da saksıda

Arkadaşlar böğürtlen mi ahududumu karıştırıyorum ama üyelerimizden Noreks'in balkonunda bu yaz bayağı meyve verdi.(Sarılıcı olan bir kök de benim bahçeme ekti.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2007, 08:49   #233
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Dikensiz böğürtlen bu Vildan Hanım.

Çok güzel görünüyorlar. Bu balkonda yetişen mi?

Eski 05-10-2007, 08:54   #234
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Evet balkonda çektim bu fotoğrafı,son derece sağlıklı ve bayağı meyve verdi.İki cinsti bir saksısını benim bahçeme ektik.

Eski 05-10-2007, 08:57   #235
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Hatta alt katlarındaki komşuları apatmanın bahçesine ekmiş,ordan kendi balkonunu dolaştırmış,Yaz boyu salkım salkım meyve verdi, komşulara bile tattırdı.Bir dahaki gidişimde fotoğrafını çekeyim.

Eski 05-10-2007, 09:04   #236
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Bu yıl Ankara'da da biz yapmaya çalışıyoruz.

NTuran'ın bahçesinde harika çeşitleri var. Hem ahududu hem böğürtlen. Hasan Lalezar'a (bahçesinde) ve bana (balkonumda) verdiği dikenli böğürtlenleri bu yıl eğer kışın dondurmazsak, çeşitlerimiz çoğalacak.

Yetiştirme konusunda geçmiş sayfalarda bilgiler var. İlginizi çekebilir.

Eski 05-10-2007, 09:44   #237
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Evet balkonda çektim bu fotoğrafı,son derece sağlıklı ve bayağı meyve verdi.İki cinsti bir saksısını benim bahçeme ektik.
Sanırım o balkon sabahtan akşama kadar güneş alıyor ?

Eski 05-10-2007, 11:54   #238
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Evet aydınlık ve güneş gören bir balkon.

Eski 05-10-2007, 12:30   #239
Ağaç Dostu

Hasan Lalezar's Avatar

Nevsune Hanım bizdekilerinde kışın donma ihtimali varmı? Bu bildiğimiz yabani böğürtlenler gibi dayanmazmı acaba?

Eski 05-10-2007, 12:52   #240
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Dün bir yerlerde böğürtlenin, ahududu kadar soğuğa dayanıklı olmadığını okumuştum. Ben de tam bilmiyorum. Bu yıl bizim için bir deneme olacak. En kötü durumda kış çok sert geçerse, köklerini malçlama ile koruyabiliriz sanıyorum.

Etiketler
ahududu, böğürtlen

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025