![]() |
|
![]() |
#211 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara'da sizde üzümsü severler arasına katıldınız ![]() ![]() loganberry gerçekten güzel bir hibrit ancak tayberry den ufaktır...terasda yer olduğuna göre tayberry de tavsiye ederim ![]() sitenizde loganberry için bu kışı ev içerisinde geçireceğini yazmışsınız...kış uykusu isteyen bu berry eğer kış uykusuna girmezse seneye hastalıklara karşı dirençli olmayacaktır ...düşüncesindeyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Teşekkür ederim Nevsune abla (herkes abla diyor ben de dicem ![]() Nevsune abla, dal demek bile fazla ama suya koydum ziyan olmasın diye. Bakalım ne olacak? Sn. n_turan bir acemi olarak önce yöntemleri okusam iyi olacak sanıyorum. ![]() Sn.Denizakvaryumu, eşşeğin aklına karpuz kabuğu diye bir söz var, kendimi tam öyle hissediyorum. Ne yapsam ki? Tayberry ha... Kışı evde geçirmesi fikri daha önceki yazılardan kaynaklanıyor. Saksılar küçük olduğu için kökleri dışarda koruyamayız, kocaman saksı lazım diye okudum. Evdeki en büyük boş saksı 45-50 cm çapında bir toprak saksı. Berry'i ona geçirsem yeterince koruru mu? Ya da terasa açılan bir kiler var ama güneş almıyor, gün ışığı alıyor. ısıtması yok ama kapalı alan sonuçta. Oraya mı alsam? Başka ne yapabilirim bir fikir verirseniz iyi olur. Kıymayayım berryme ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
45-50 cm lik saksıya geçirip dışarı çıkarın derim, dondurucu soğuklarda kilere --bu sene --için geçirebilirsiniz...geçen sene benim saksıya diktiğim frenk üzümleri donmamıştı ama burada çok dikkat edilmesi gereken sulama olayı... toprak kurudu hava güneşli diye bol miktarda su verirseniz gece ayazında bitkinizi dondurursunuz ben haftada birkere çok az su verdim bu dondurucu soğuklarda 15 günde bire kadar çıktı yani kurutmayacaksanız ama bunu yaparken de dondurmayacaksınız aksi halde büyük saksıda da bitkileriniz donar ki Ankara geçen kış -15 leri görmüştü yani soğuğun şakası yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Ben deki Üzümsüler sizlere göre yok denecek kadar aslında. Ankara için belkide elverişli ürünleri öğrenmeye çalışıyorum. Bitkinin şartlarını çokda zorlamadan rahatça yetişebilecek türleri kestirmeye çalışıyorum. Zira Frenk üzümünü bile düzgün bir şekilde yetiştiremedim. Sanırım yeri gölgede kaldı. Benim küçük bir bahçem var Batıkent'te. Ve sanırım artık alacağım bitkileri özenle seçmeliyim. Zira yerim kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune Hanım, dikenli böğürtlenlerin kökleri çok fazla dağılmıyor, ama iki bitki arasında 3-4 metre aralık bırakmak gerekiyor. Sebebi heryıl çıkan sürgünleri teller üzerinde bir sağa, bir sola yatırabilmek için her iki yönde en az 2-3 metre alana ihtiyaç duymaları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Tamam NTuran, yani benim saksı sorunumla ilgili değil mesele. Nasılsa benim böğürtlenim (tutarsa) öyle yanlara metrelerce açılacak kadar büyüyemez. Bu sabah balkonda bir yerleştirme yapmak zorunda kaldım. Artık güneş yön değiştirmeye başladı. Bitkileri de güneşe göre ayarlayayım derken yabani böğürtleni tenekeden çıkartıp tutup tutmadığına baktım. Dışardaki dalların ve yaprakların kurumasına karşın, toprağa daldırdığım daldan yeşil yapraklar vermiş. Ben de demirlerdeki büyük bir poşete geçirip (orası daha iyi güneş alıyor), üstünü naylonla örttüm. Bakalım ya tutarsa hesabı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2007
|
Alıntı:
Bu 6 sayısına kimler dahil acaba ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Denizakvaryumu, Böğürtlenim iyi durumda. 3 meyvesinden biri zaten kurumuştu. Kalan ikisinden biri güzel gelişti ama biri bayağı küçük kaldı. Henüz kızarmadılar, hala yeşiller. Güneş onları kızartmaya yetecek mi bakalım. Çünkü artık yön değiştimeye başladı. Bir kaç gündür güneşi daha az görüyorlar. Bu arada dal uclarından gayet güzel sürgünler çıkmaya başladı. Şimdi ne olacak onlar, sonbahar budamasını ne zaman yapacağız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2007
|
öncelikle herkeze merhaba, uzun süredir misafir olarak bu forumu izlerdim. ama şimdi bir soru sorma ihtiyacı oldu , ![]() yakında yalovadan geçeceğim. istanbuldaki bahçemde yetiştirmek üzere sertifikalı böğürtlen ve frenk üzümü fidesi almak istiyorum. bu fideleri yalovada yol üzerinde hangi üreticilerde bulabilirim ? bu üreticilerin telefon ve adres bilgilerini verebilirmisiniz? akdoğa ile ilgili yazıları okudum. mecbur kalırsam oraya giderim. ama yolu bana ters. ben topçularda inince bursaya devam edeceğim. karamürsele doğru altınovaya git , sonra dön zaman kaybı gibi geliyor. ama mecbur kalırsak ne yapalım... illa yalovada olmaya bilir. ben izmire kadar devam edeceğim. yani yol üzerinde bursa civarı , karacabey civarı , vs.. gibi yerler olabilir. ama önemli olan sertifikalı olsun, dediğiniz gibi yedi veren falan olsun. en iyi fide olsun. bir kere alcağız sonuçta. bakın aşağıdaki linkte maramara bölgesi için denenmiş özel çeşitlerden bahsediyorlar. ben bir iş yaparken hep en iyisini yapmaya çalışanlardan olduğum için, alacağım fidelerinde en iyileri olmasını tercih ederim. http://www.uzumsu.com/incele.asp?blo...eler&kimlik=82 yardımlarınızı bekliyorum iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Fall Gold çiçekleniyor...
Fall Gold (sarı ahududu) ilk çiçek oluşumunu gösterdi. Bugün arkadaşlarla tam da bu ne zaman çiçek verecek diye konuştuktan sonra, bir de baktım ki ucunda ilk tomurcuklar belirmiş. Umudum bir ay boyunca meyvesini yemek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ancak kuşların yanında asıl ortakçı bana göre yaban ve bal arıları... eğer yiyecek bir şey bulamazlarsa sarı ahududunun içini boşaltabilirler ...dikkat edin derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Alıştık nasıl olsa . Bunlar kızarınca da size geliriz yemeye.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Son toplantımızda bir böğürtleni ikiye bölüp Hasan Beye vermiştim ![]() ![]() Ankara'da ,üstelik saksıda, dikensiz her daim yeşil böğürtleni ilk defa siz yetiştirdiniz ![]() Bu seferlik hepsinin tadına siz bakın ama seneye böğürtlen zamanı kesin sizdeyiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl Ankara'da da biz yapmaya çalışıyoruz. NTuran'ın bahçesinde harika çeşitleri var. Hem ahududu hem böğürtlen. Hasan Lalezar'a (bahçesinde) ve bana (balkonumda) verdiği dikenli böğürtlenleri bu yıl eğer kışın dondurmazsak, çeşitlerimiz çoğalacak. Yetiştirme konusunda geçmiş sayfalarda bilgiler var. İlginizi çekebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım o balkon sabahtan akşama kadar güneş alıyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune Hanım bizdekilerinde kışın donma ihtimali varmı? Bu bildiğimiz yabani böğürtlenler gibi dayanmazmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Dün bir yerlerde böğürtlenin, ahududu kadar soğuğa dayanıklı olmadığını okumuştum. Ben de tam bilmiyorum. Bu yıl bizim için bir deneme olacak. En kötü durumda kış çok sert geçerse, köklerini malçlama ile koruyabiliriz sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|