agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni2181Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-08-2007, 16:39   #1
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sayın agachobim,
1 ve 2. resimler böğürtlen neden emin olamadın?. Eğer dikenleri yok diyorsan onlar ahududuya aşı yapılmıştır ve tatları biraz daha mayhoştur, meyveleri de daha iridir. Ben aynısından Bursa Alara çiftliğinden almıştım. Diğer
resim bence de ıhlamur, son resim de kiraz. Kirazda ne gibi bir hastalık var?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 14:29   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-05-2007
Sn.Guler;
Hastalıgı teshis edemedim. Yaprakları putur putur, mantar gibi bir sey. Bir dalını ilac icin goturdum. Ancak resimde gordugunuz uzere faydası olmadı.

Guler,
Sayın agachobim,
1 ve 2. resimler böğürtlen neden emin olamadın?. Eğer dikenleri yok diyorsan onlar ahududuya aşı yapılmıştır ve tatları biraz daha mayhoştur, meyveleri de daha iridir. Ben aynısından Bursa Alara çiftliğinden almıştım. Diğer
resim bence de ıhlamur, son resim de kiraz. Kirazda ne gibi bir hastalık var?

agachobim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2007, 15:54   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-09-2007
öncelikle herkeze merhaba,

uzun süredir misafir olarak bu forumu izlerdim.
ama şimdi bir soru sorma ihtiyacı oldu , üye oldum.

yakında yalovadan geçeceğim. istanbuldaki bahçemde yetiştirmek üzere sertifikalı böğürtlen ve frenk üzümü fidesi almak istiyorum.

bu fideleri yalovada yol üzerinde hangi üreticilerde bulabilirim ? bu üreticilerin telefon ve adres bilgilerini verebilirmisiniz?

akdoğa ile ilgili yazıları okudum. mecbur kalırsam oraya giderim. ama yolu bana ters. ben topçularda inince bursaya devam edeceğim. karamürsele doğru altınovaya git , sonra dön zaman kaybı gibi geliyor. ama mecbur kalırsak ne yapalım...

illa yalovada olmaya bilir. ben izmire kadar devam edeceğim. yani yol üzerinde bursa civarı , karacabey civarı , vs.. gibi yerler olabilir. ama önemli olan sertifikalı olsun, dediğiniz gibi yedi veren falan olsun. en iyi fide olsun. bir kere alcağız sonuçta. bakın aşağıdaki linkte maramara bölgesi için denenmiş özel çeşitlerden bahsediyorlar. ben bir iş yaparken hep en iyisini yapmaya çalışanlardan olduğum için, alacağım fidelerinde en iyileri olmasını tercih ederim.

http://www.uzumsu.com/incele.asp?blo...eler&kimlik=82

yardımlarınızı bekliyorum

iyi günler

murat tumer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2007, 00:15   #4
Ağaç Dostu

n_turan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2007
Galeri: 11
Fall Gold çiçekleniyor...

Fall Gold (sarı ahududu) ilk çiçek oluşumunu gösterdi.
Bugün arkadaşlarla tam da bu ne zaman çiçek verecek diye konuştuktan sonra, bir de baktım ki ucunda ilk tomurcuklar belirmiş. Umudum bir ay boyunca meyvesini yemek.

n_turan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2007, 10:19   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n_turan Mesajı Göster
Fall Gold (sarı ahududu) ilk çiçek oluşumunu gösterdi.
Bugün arkadaşlarla tam da bu ne zaman çiçek verecek diye konuştuktan sonra, bir de baktım ki ucunda ilk tomurcuklar belirmiş. Umudum bir ay boyunca meyvesini yemek.
Hımm tomurcukları nasıl da göremedim Aralık ayının sonuna kadar dondurucu soğuklar olmayacağından sarı ahududular olgunlaşacaktır...renginin göz alıcı olması nedeniyle kuşlar için de çekici olacaktır, yani kuşlar da ortak olabilir

Ancak kuşların yanında asıl ortakçı bana göre yaban ve bal arıları... eğer yiyecek bir şey bulamazlarsa sarı ahududunun içini boşaltabilirler ...dikkat edin derim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 16:39   #6
Ağaç Dostu

n_turan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2007
Galeri: 11
İlginçtir, kuşlar böğürtlenlere gidiyordu ancak ahududuna gelmiyorlar. Umarım srılara da dokunmazlar. Zaten gelecek yıl için farklı önlemlerim olacak.

n_turan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ahududu, böğürtlen

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025