Böğürtlen üretmek için biz amatörler açısından en garantili yol uç daldırma.
Bitkinin sağlıklı bir sürgünü toprağa değecek kadar uzamışsa 5-10 cm derinlikle ve 3-4cm genişlikte bir çukur açın ve sürgünün ucunu bu çukura koyup üstünü toprakla kapatın. Bir süre sonra bu çukurdan bir sürgün çıktığını göreceksiniz.. Yeni bitkiniz köklenmiş demektir. Kasım veya şubat ayında yetiştireceğiniz asıl yerine taşıyabilirsiniz. Bu arada asıl sürgünden 15-20 cm bir parça bırakarak kesmeyi unutmayın.
Fidancılardan satın aldığınız böğürtlen fidanının bir dalının yapraklarının aşağı doğru, diğerinin yukarı doğru olmasının nedeni, birinin toprağa ucunu soktuğunuz ve kestiğiniz eski sürgün, diğerinin de bu uçtan çıkan yeni sürgün olmasıdır.
Dikerken bir iki göz üzerinden budarsanız daha sağlıklı bir bitki elde edersiniz.
Aşağıdaki linkte daldırmanın şeklini görebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=59