![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2016
|
Alıntı:
Mantığım köklerin en az 5-6 cm kadar uzamasını beklemek gerektiğini söylüyor. Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konuda da siz oluyorsunuz. Lütfen yaptıklarınızı burada paylaşın ki denemek isteyenler faydalanabilsin. Yazdıklarınızı görmezden geldiğimizi düşünmemeniz için yazdım. Acemi üyeyken yanıtsız kalan mesajlarımdan dolayı çok içerlediğimi hatırlıyorum ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() Şimdilik pek bir şey yapmış değilim. Antalya da suda köklendirmeye çalıştığım dikensiz böğürtlenin bir kaç gün önceki fotoğrafını eklemeyi deneyeceğim. Fotoğraftaki köklenme tam bir haftada oluştu. İstanbul a getirmiş olduğum köklü dikenli böğürtlenleri henüz bir yere dikmedim. Hala drenajsız geçici saksıda duruyor. Sadece biraz gübre verdim. İklimi değiştiğinden biraz yeni yerine alışmalı diye düşünüyorum. 3 kök almıştım. Bunlardan içinden en güzel olan filiz bir kaza sonucu kırıldı. Kırılan filiz şimdilik hala canlı. Bir kaç gün durumunu izleyip gelişmelere göre kırılan dalı suda köklendirmek için almayı planlıyorum. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2016
|
Birçok bitki hem su hem de diğer köklendirme ortamlarında köklendirilebilir. Suda köklenme esnasında oluşan kökler sudan besin alacak şekilde gelişirler. Bu nedenle hemen toprağa dikmek sağlıklı değildir. Suya kademe kademe toprak ekleyerek bitki köklerinin topraktan besin almaya uyumu sağlanmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Vermiş olduğunuz değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Hafta sonu ilk işim suyuna belli bir oranda toprak ilave etmek olacak. Henüz erken olduğunu düşünsem de toprağa ne zaman aktarılması gerektiği ile ilgili bilginiz ya da fikriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2016
|
Tavsiyem şu şekilde olacak: 2-3 günde bir toprak ilave edin ve bunu 3-4 kez yapın. Son eklemenizle birlikte bitki tamamen toprakta olsun. Bundan sonra 2-3 günde bir sulayın. Bu işlemi de 3-4 kez yaptıktan sonra yarı gölge bir yere dikin. Dikim yaparken de toprağı dağıtmamaya çalışın. Not: Resimdeki tek köke aldanıp bitki köklendi diyemeyiz. Normal olarak en az 2 çift kök oluştuktan sonra köklenmenin gerçekleştiği kabul edilir. Bu aşama öncesi dikkat edilmezse bitki kaybedilebilir. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler altın değerinde. Yarın ilk fırsatta uygulamaya başlıyorum. Çok teşekkür ederim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|