![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
Alıntı:
Fotoğraf ekleyebilirseniz genel görünümden anlaşılır hangisi olduğu selamlarla |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
selamlar, Esflora'dan Ahududu fidanı sipariş ettim, denemek için fazla almadım, iyi da yapmışım - böyle garip bir paketleme daha önce hiç görmedim )) - saksılar stretç filmle bantlanmış ve fidanlar file içinde , kutu yok, yapraklar sararmış, muhtemelen güneşten etkilenmişler.neyse, hayırlısı olsun, umarım iyi bakımla güzel ahududu yetiştirebilirm, fotoğraflarını paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
bursaplant olabilir. çok harika ambalajları var. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
evet sanırım buydu |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2016
|
)) Bu sicak donemde surgundeki ahududu veya herhangi bir bitkiyi Türkiye'deki kargolara teslim ederken cok dusunmek gerekir. Size gelen ahududular cok guclu durumda bitkiler ve kucuk saksida olduklarindan alttan birkac yapragin sari olmasi normaldir. Yari golge ortamdalar.Saksinin strecle sarilmasi topragin yolda dokulmemesi ve nemin korunmasi icindir. File ise bitkiyi korurken ayni zamanda hava almasini saglamak icindir. Bizim bitkiyi saglikli bir sekilde ulastirmak icin sistemimiz bu ve yillardir sorun yasamadik. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
Ben de bursaplant' dan aldım iki tane ambalajı güzeldi, bitkiler normal. Esflora'daki ambalaj yetersiz olmasına rağmen bitkilerin kalitesi iyi gibi, akşam suladım- hemen düzeldiler, hatta bir tanesinde açmak üzre çiçekler bile varmış |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
*** aldigim ahududular cok kalitelydi fakat bogurtlenler icin ayni seyi soyleyeyem |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
aldığımız fidanları saksıda oldukları için toprağa dikene kadar gölge veya yarı gölge ortamda suyuna dikkat ederek koruyalım. genç fidanlar güneşin altında üstten sıcak alttan zemin beton ise sıcak kavrulur giderler. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Esflora urunler guzel ama kargo bedelinz cok pahali.Bir kargo firmasi ile anlassanz cok iyi olur.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada tum bilgiler Sapanca icin gecerlidir. Kendi iklim sartlariniza gore uyarlayabilirsiniz. Karaka Black lerde verim dusuk oldugundan cok ayrinti veremiyorum ama 15 Haziran - 15 Temmuz araligi referans alinabilir. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2015
|
Merhaba Arkadaşlar yazılanları ilk baştan okudum bir heves ile çok güzel deneyim tecrübeler olmuş, Kiraz bahçemde,çeşitli meyvelerle kiraz türleri , pepino,yemiş,şeftali, armut , ceviz, kayası ,vs...uğraşıyorum ahududu ve böğürtlen tecrübem yok ,Okuduğum kadarı ile ruben ve erica, tuppy tavsiyeler çok bu konuda fidan alıp denemek istiyorum. Çelik alma zamanı tam olarak nezAman yapılmalıdır. Çelik nasıl yapılmalıdır.Bu konularda yardımcı olabilecek paslaşa bilecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
|
Sene başında aldığım ahududunun önceki dalı kurumaya başladı bu sene sürgün veren dalda bi miktar sararma var özellikle alt yapraklarda sorun ne olabilir acaba, yoksa sonbahar ektisiyle mi dökülüyor? |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2016
|
merhaba arkadaşlar benim ahududum da fotoğraftaki istanbulda yaşıyorum herhangi bir budama yapmam gerekirmi? Ayıca kış için seralayımmı sağlık konusunda sağlıklımı teşekkürler şimdiden |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Reuben bogurtlen
Bu yilin 4. meyveleri. Bakalim havalar sogumadan olgunlasacaklar mi... |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Ruben bgurtleni ureten varmi..surekli verdigi soyleniyor SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
meyve veriyorda bu sene sıcaklardan meyveler kurudu.böğürtlenlerin hepsini söküp ağaç aralarına dikicem. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Olgunlasmaya basladilar
Meyve iriligi ve tadi ayni yaz basindaki ilk urun gibi. Yaz sicaklarinda olgunlasanlar biraz daha kucuktu. Su an piyasada hic bogurtlen olmadigini dusunursek ticari yetistiricilik amaciyla yanlizca sonbahar urunu icin bile kesinlikle dusunulmeli. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslinda Izmir'in bize gore avantaji var sonbahar urunu icin. Biz burada son urunun soguktan etkilenmemesini umarken sizin boyle bir durumunuz yok. Tek yapmaniz gereken Temmuz gibi budama yaparak urunu geciktirmek. Bu da buyuk avantaj. Arada urun almak yerine sadece yaz basi ve sonbahar urunune konsantre olursunuz. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yontem yediveren bogurtlen cesitlerinde kullaniliyor. Hatta budamayi daha da geciktirip yuksek tunellerde bekletip hasat Aralik ayina kadar uzatiliyor ve turfanda urunden daha iyi fiyatlara satiliyor. Reuben hasat zamani manipulasyonu icin cok uygun bir cesit. Cocuklardan kurtarabildigim 2 bogurtlenin resmini bugun cektim. Urunun yuzde 50'den fazlasi bu irilikte ve tadi da cok guzel. Olgunlasma devam ediyor. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
|
|