![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
böğürtlen
sn volare; elinizdekiler benim böğürtlenlerden 2 yıl önce yusuf bey den almıştım .elimde fide mevcut sonbaharda takas yapabiliriz. zaten sizin karaka black lerde gözüm kalmıştı.oval olanı bu yıl diktim ,onlar biraz daha nazlı sanırım.bu sene meyve vermediler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu beriler de cok lezzetli , insan hemen hepsinden yetistirmek istiyor . Sn . bari , kolay gelsin , elimizdeki cesitleri artirmamiz lazim tabi . Tabaktaki iki turden de ektim .Hadi hayirlisi . Sn .ahmet salih hele sonbahar bir gelsin , simdi yerinden sokersem kurur , hendekten yeni filiz cikti daha... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Dikensiz aşı böğürtleni var onu kastettim . Meyvaları büyük ancak ekşi oluyor . Burası Budapeşte eğer tohumdan üretmek mümkün ise böğürtlen , yaban mersini , frenk üzümünün tazesini alma şansım var . Saygılar . |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimde merak ettiğim bir konu.. Benim bildiğim dikensiz türleri ektiğimizde, dikenli olarak çıkma ihtimalinin olduğu.. Ama orjinalinde bu meyveleri veriyorsa olur herhalde, siz tohum ayırın bence.. Bende de arapaho ve navaho tohumları var. Onları deneyeceğim.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende tombul böğürtlen hasadına başladım.. Ayrıca sizi değişik bir böğürtlen türüyle tanıştırayım. Rubus Bambusarum.. Anavatanı çin. Çok hoş bir görüntüsü var. Elimde tohumları var, çimlendirme çalışmalarına başladım.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili volare, Resimdekiler benimkiler değil. Benimkiler henüz meyve vermedi. Ahududu tadındalarmış ama biraz çekirdeklilermiş galiba. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aramızda anlaşarak blackmoordan spariş versek , 5'li çıplak kök çok ekonomik oluyor , sonra takas yoluyla olmayanları birbirimizden temin edebiliriz .Sutons diye bir site var yine ingiliz , onlar da Türkiyeye gönderiyor mesela . Anlaşıp paslaşalım diyorum ,tabi herkesin aklına yatıyorsa ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.blackmoor.co.uk/index.php...0vd4fon6ob5og2 Arkadaşlar kasım ayından sonra blackmoor dan çıplak köklü olarak getirtebilirsiniz. http://www.blackmoor.co.uk/product_i...roducts_id=509 Bedford giant gibi yeni türler de eklenmiş, black butte her zamanki gibi yok satıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
sipariş
Alıntı:
Eğer kabul ederse sn.bari bu konuda başarılı olacaktır . İngilizcesi iyi kanaatimce . ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar, Ben yardımcı olabilirim. Fakat çıplak kökü bekleyelim. Çünkü saksılı olduğu zaman ağırlık artıyor posta masrafı katlanıyor. Ahudutlarının fiyatı daha uygun, 10 tane 10 sterlin tane bir sterline geliyor, on kişi bulunursa her çeşitten bir tane şeklinde uygun fiyata gelebilir.. Ben daha önce çeşitlerinden birer tane talebim olmuştu blackmoora bölemiyoruz demişlerdi.. Ayrıca blackmoorla görüştüm, tophat blueberry üzerinde çalışıyoruz dediler, yakında satışa sunabilirler.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
bari lingonberryi kaçırdım ama tüm berry, ahududu ve/veya böğürtlen tipi meyvelere ben de katilmak isterim. Haberdar edebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün dedemi ziyarete gittim.. Yaz başından beri gidememiştim..Polka cinsi ahudutlarından birisini oraya dikmiştik.. Tombul böğürtleni var, hemen yanına. Polkadan bu yıl çıkan sürgünden inanılmaz büyüklükte ve güzellikte meyveler vermiş, tombul böğürtlenin iki katı neredeyse.. Ve böğürtlenden bu yıl çıkan bir sürgün var inanılmaz kalınlıkta.. Dedeme sorduğumda gübre şerbetiyle suladığını söyledi.. İşin sırrı buymuş.. Sizlerle paylaşmak istedim.. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Resimde gözükenler tombul böğürtlen diye geçiyor.. Tadı biraz ekşi.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da benim böğürtlenim.. Henüz 1 yaşında ve küçük bir salkımı var.. Cinsini bilmiyorum.. Balkonda bakıyorum ve bahçeye dikmek istemiyorum.. Ama oraya buraya da dal atsın da istemiyorum.. ''Şu görünen dalları kessem hacimli ve toplu olsa'' diye sessizce düşünmekteyim.. Yanlış bir düşüncemi bana fikir verin ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
|