![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tohumdan yetiştirmeyi daha çok seviyorum,başkaca bir nedeni yok.En başından en sonuna kadar yanında, tüm gelişimini ve sonucu görmek.Önümüzdeki bahara kısmetse tohumları deneme şansım olur inşallah.Çimlenirse ,hangi yönde açılım göstereceğini de görmüş oluruz artık. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
Sezon bitti galiba Ferhat Bey, 4 hasat oldu mu bu sene? Reçellikte verecektiniz ona kalmadı mı yoksa. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
evvet reçelliklerimizde toplandı ve şimdi dost akraba ve arkadaşların akınına uğradı şu anda bahçe aileye çalışıyor şu anda artık kendimize alıyoruz son turfandaları sülaleye açık bahçe şu an serbest efenim giriş çıkışlar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
Her sene 1 yeni sürgün mü bırakıyorsunuz bir sonraki sene için, çok sık gelmedi sizin bitkilerin arası bana. Hani daha önce demiştiniz ya bir kökten 10 kg. alıyorum diye ondan sordum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2007
|
Böğürtleeennn
Merhaba, Tatilde Mersin Susanogluna gittim. Silifke de artık ticari olarak bögürtlen üretimi daha da hızlanmış. Kumsalda 1 YTL lik Haslanmıs mısır yanında yaklasık 150-200 gramlık kaplarda Taze Bögürtleni 2 YTL ye yemek mümkün. Doya doya Antioksidan bögürtlen yedik coluk cocuk. Bögürtleni de halk cok sevmiş, cocuklar vızır vızır gidiyor geliyor. Hem insanlar yiyor bu guzel meyveyi, hemde ciftcisi kazanıyor.. Susanoglundan selamlarç |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Böğürtlen
Herkesin kırlara çıktığında ilk karşılaştığı yabani çalı meyvesi böğürtlendir. Dikenlerin içinden çizilerekten ve giysilerimizin yırtılmalarına bile neden olan böğürtlen, bahçenizde dikensiz ve karadut meyveleri gibi kocaman veyvelerini size her gün sunsa hiç fena olmaz dersiniz gibi geliyor. O halde bahçenize bir böğürtlen dikin. Yeriniz genişse tarımını bile yapabilir leziz reçellerini yaparsınız **** taze satarsınız. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim, konu olarak çalı ve sarılıcılarda açtığım (Orada bu bitkiyi göremediğim için) böğütlen buraya mesaj olarak gelmiş ama böğürtlen ağaç değilki hatta ağaçcık da değil. bu durumu anlayamadım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
Buda 1 ay önce samsundan sipariş edip aldığım ahududu |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Acil yardım, Ahududum da çiçe veren dalarda yaprakları kuruyor, sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Benim Aydındaki ahududulardan dün tadımlık yemişler, ben de 1 hafta sonrasını iple çekiyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Geçen ay aldığım ahududu. Arada bir koyun gübresi serpiyorum toprağa, meyva vermesini dört gözle bekliyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Meyve oluşumu başladı, geçen seneye oranla meyve tutumu daha fazla oldu. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Suyunu da tam almış görünüyor. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahududu & Böğürtlen
Mart başında diktiğim ahududu ve böğürtlenlerin geçen haftaki hali. Suyunu tam almış olan ahududulardan çok yedik, böğürtlenler ise henüz tam olgunlaşmadı. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-07-2008
|
Re: AHUDUDUYU TERASIMDA YETİŞTİREBİLİRMİYİM -------------------------------------------------------------------------------- Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi ohrid65 MANİSA OTURUYORUM TERASIMDA SAKSIDA AHUDUDU YETİŞTİREBİLİRMİYİM SICAĞA DAYANIKLIMI MANİSANIN İKLİMİ ÇOK SICAK BU BİTKİNİN FİDANINI BÜYÜK MARKETLERDE BULABİLİRMİYİM CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER sn ohrid65; Saksıda ahududu yetiştirmek elbette mümkün ancak gübre ve sulamaya dikkat etmeniz gerekecek. ayrıca en az 20 lt'lik bir saksıya ihtiyacınız olacak. sulamada problem olmadığı sürece sıcak olması ahududunun gelişmesini çok fazla etkilemeyecektir. ancak bir asma altında yani yarı gölge bir alanda daha problemsiz büyür. Fidanlarını bauhase gibi hipermarketler satıyor ancak sıradan bir serada da rahatlıkla bulabilirsiniz TEŞEKKÜRLER kopshtar Düzenleyen ohrid65 : 15-06-2009 saat 23:18 Neden: eksik kelime |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-07-2008
|
arkadaşlar bir fidandan en çok kaç kilo meyve alınır ben terasımda 40 litrelik bir fıçıya dikeceğim kaç fidan dikeyim |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
|
|