![]() |
|
![]() |
#2011 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Gizli değilse, dikim şekliniz, deneme üretimlerinizden fotoğraflar vb. bilgi verirmisiniz? Gizlidir derseniz sorun yok tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2009
|
Sn. Meyvelitepe Normal şartlarda dikim ölçüleri 1 mx3 m olması ideal.Bizim nihai dikim ölçümüz 0.8 m x 2.5 m Fakat biz 0.4 x 2.5 dikim yaptık.Önümüzdeki mart ayı gelişimleri iyi fidanlardan çelikleme yoluyla fidan üretimi yapacağız.Gelişime göre 2. ya da 3. yaşta sıra aralarından birer fidan kaldırarak normal ölçüye (0.8 x2.5)geçeceğiz.Meyve asma gibi taze dallarda olduğundan farklı terbiye sistemleri uyguluyoruz.Meyve üretimi ile birlikte meyve kimyasal yapısı bizim için önemli olduğundan özellkle selenyum,germanyum ve lityum un toprağa uygulanması bitki tarafından emilimi ile uğraşıyoruz.Özellikle bunlar toprakta olmadığı takdirde meyvedede olması mümkün değil bu sebeple gojiden beklenilen tıbbi faydaların sağlanması mümkün değil.Biyolojik olarak zararlı mücadelesi ile ilgili çalışmalarımız var.(böcek yiyen böcek)uyguladığımız üretim sistemi iyi arım uygulamaları sınıfı.organik ağırlıklı gübre kullanımı.toprağın iyi hale getirilmesi çalışmalarımız var.sulama sistemleri damlama sulama sistemi.gübre üzerine çalışmalarımız var.pysalin üretimi tümör üzerine etkilri çalışmalarına başlıyoruz.Çeşit ile ilgili bilgileri verim sonuçları alındıktan sonra verebilirim. Düzenleyen tamergulkaya : 17-09-2010 saat 19:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Ağaç Dostu
|
Tahminim sıra üzerine yakın dikim yapmış olabilirler. Benim aklıma takılan goji meyvesi çok faydalı deniyor ama potasyum ihtivası yüksek olunca, öğrendiğime göre insanda potasyum fazlalığı kalp durmasına kadar etkili olan bir risk te taşıyor. Bu konuda rahatlatacak bir izah var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Ağaç Dostu
|
Sn Nariçi günde 1 kg goji yeseniz poasyum zararı görmezsiniz.Doz günlük 30-50 gram normal.Daha önce verdiğim içerikli gojilerden günde 250gram taze meyve yerseniz biririnci haftadan sonra tansiyon,kollestrol görme uykusuzluk vs problemlerinin ikinci haftadan itibaren eklem ağrrılarının oradan kalkığını görürsünüz.üçüncü hafadan itibaren dökülen saçların çıktığını görebilirsiniz.bu kullanımda üç hafada 8 kg verirsiniz.vucuaki yağ ve ödemin kalmadığını görürsünüz.pek çok insanda denedik iyi sonuçlar aldık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Ağaç Dostu
|
ningxia sarı nehir kenarları dışında üretilen güney çin, hindistan ,avrupa ve amerika menşeeli gojilerde yaptığımız kimyasal analizlerde selenyum ,lityum ve germanyuma raslamadık.sarı nehir bölgesi toprağı özellikle bu maddelerce çok zengin.Türkiye de yapılacak üretimlerde bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.aksi taktirde gojiden beklenen şifa ortaya çıkmaz gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Ağaç Dostu
|
Potasyum vücut sıvılarının dengesinin sürdürülmesi, sinir sinyallerinin iletimi, insülün serbest bırakması, kas gerilmesine yardımcı olur. Rafine ürünler kullanıldığı için .potasyum azlığı insanlar için sık görülür çünkü diüretik alışı ve fazla miktarda su içişi hayati potasyumun dışarı atılmasına neden olur.potasyum vücudun ihtiyacı olan ama tansiyonu artıran sodyumun yerine geçer. Potasyum yorgunluk, zayıflık, ruhsal depresyon, düşük tansiyon, kas yorgunluğu, tuz tutunumu ve normal dışı kalp atışlarına sebep olur.Potasyum minerali sodyumla birlikte vücut hücrelerinin sıvı ve elektrolit dengesini sürdürür. Düzenli kalp ritmi için gereklidir. Beyne oksijen gitmesinde rol oynar. Hücreler arası besin iletiminde önemlidir.potasyum tansiyonun düşürülmesinde yardımcı olduğunu göstermiştir. Potasyum eksikliğinde, halsizlik, iştah kaybı, sinirlilik, kusma, cilt kuruluğu, kalp ritim bozuklukları, kaslarda yorgunluk ortaya çıkar. Potasyum eksikliğinin yaşlı kişilerde kalp krizi riskini %50 oranında artırdığı tespit edilmiştir. Stres, kafein ve bazı ilaçlar potasyum ihtiyacını artırır.Kahve ve sigara tüketimi fazla olanlar, stres içindekilerin potasyum gereksinimi artar. Yetişkinler için günlük potasyum ihtiyacı 2000 ila 3000mg arasındadır. Böbreklerinde sorun olanlar potasyum takviyesi ve potasyum bakımından zengin besinler almamalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
agaclar.net
|
Gojideki potasyum muzdaki gibi. Gerekli ve faydalı. Bizdeki gojilere ilçeden abone olup, gelip arada bir toplayanlar var. Etkileriyle ilgili çok çeşitli şeyler söylediler. Bir tanesi, tıbbi ilaçlarla bir türlü durdurulamayan saç dökülmesinin bir kaç günde durmasıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Ağaç Dostu
|
Gojinin potasyum içeriği muzun potasyum içeriğinin iki katından biraz daha fazla.denemelerimizde yirmi sene önce dökülmüş saçları çıkardığını gördüm.şeker hastalığına faydasıda fazla.insülin salınımını dengeye getiriyor.kan kanseri hastalarında kan değerlerini hızla normalleştiriyor.akciğer kanserinde yayılımı durduruyor.tansiyonu hızla dengeye sokuyor.yorgunluğa çok iyi.görme konusunda muhteşem.eskiden gözlüksüz bilgisayara bakamıyor yazıları okuyamıyordum.gözlüğü attım.şuha görenlerde saç dökülmesi,ağrı,yorgunluk görülmüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Ağaç Dostu
|
Sn Lilium goji deneyimim yirmi yıl değil beş yıl.Fakat tıp ve farmakoloji ile uzun süredir ilgileniyorum.Bu sene goji sağlık ilişkileri ilgili bilimsel çalışmalara ve denemelere üniversitede başlayacağız.Neticeleri bilimsel yayın haline getireceğiz.Tüketiminde zarar olmadığı için hastalara veriyoruz meyveyi çoğundan iyi neticler alıyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Ağaç Dostu
|
goji meyve püresi yüze maske olarak uygulandığında kırışıklığı azaltıyor.cildi canlandırıyor.gençleştiriyor.ayrıca damar çatlaklarına varise,deri yüzeyine yakın damarlarının kötü görünümüne çok iyi etkisi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Ağaç Dostu
|
kollestrol sorunu olanlar 1,5 litre kırmızı şaraba 0,5 kg kuru goji meyvesi koyup ağzı kapalı şekilde 10 gün kadar bekletsinler.günde 350 cl içsinler üç hafta sonunda kan değerlerine baktırsınlar.çok değerin değiştiğini görürler.aynı formül kronik migrene de iyi geliyor.l barbarum tür olacak goji |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Ağaç Dostu
|
Bitki ile yazılanlar o kadar ilginç ki, en başta mucize meyva denmesi en çok dikkatimi çeken, bir arkadaşımızdan edindiğim tohumlarla üretmeye başladım sanırım seneye meyvasını da görürüz. Üniversite de bilimsel çalışmalar sevindirici umarım söylenenler yazılanlar bilimsel olarakta doğru çıkar. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sn.tamergulkaya deneyimleriniz ilginç, denemekte yarar var. Yalnız merak ettiğim hususlar var; 100 dönümlük tarla için goji fidanlarını nereden temin ettiniz, tohumdan mı yetiştirdiniz? 3 farklı tür diktiğinizi belirtmişsiniz, bu türler nelerdir? Bu 100 dönümlük tarla Isparta'nın neresinde (ben de Isparta'lıyım) Mesajlarınızı neden bir bütün olarak yazmıyorsunuz ?Sanki 50 mesajı doldurmak istiyormuş gibi bir izlenim oluşuyor ![]() Tüm bu yazılardan sonra Türkiye'nin en büyük kapama goji bahçesinin resimlerini foruma eklemeniz mümkün mü? Mesleğiniz çiftçilik mi yoksa SDÜ de öğretim üyesi misiniz? Teşekürler |
|||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
agaclar.net
|
Sn.Tamergulkaya, İki ayrı parsel için verdiğiniz analiz sonucları biribirlerinden çok farklı görünüyor. Bunun sebebi analizlerin de farklılığı mı, yoksa toprak yapısının etkisi mi? Toprak yapısının etkisi ise bu kadar çok farklılığın sizce izahı nedir? Toprakta doğal olarak selenyum yok ise, toprağa iz element gibi selenyum takviyesi galiba pek denenmiş bir şey değil. Selenyum'u iz element olarak nasıl temin ediyorsunuz? Böyle bir uygulama olmuş ve yayınlanmış dökümanı varsa bilgilendirebilir misiniz? Bu arada goji yetiştiren arkadaşlar için bir öngörüm var. Yurt dışı kaynaklarda hep bu bitkinin 3 yaşında verime geçeceği yazılı. Ülkemizde de böyle kaldı akıllarda. Bundan kasıt ekonomik miktarlardaki verim olsa gerek. Yoksa, bitki üç yıl meyve vermeyecek, üçüncü yılda birden bire meyve verecek durumu değil. Edindiğim izlenim, bitki bir yıl içinde doğru dürüst meyve vermemişse üçüncü yılda da meyve vermesi için bir sebep olmadığıdır, ve böyle bir durumda daha fazla zaman kaybetmeye gerek yok. Ya vaz geçilmeli, ya da meyve vermesini sağlayacak başka düzenlemeler (yer değişikliği de dahil) yapılmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Ağaç Dostu
|
Sn Meyvelitepe İki meyve analizindeki farklılıklar toprakta bulunan madde miktarları ve maddelerin formları ile ilgili.Selenyumu kimyasal hammadde satıcılarında değişik formlarda bulabilirsiniz(sodyum selenit gibi)Bitkinin alabileceği forma dönüştürmek ayrı konu.Selenyum bulunan topraklar var ama çoğunda goji tarımı yapılmıyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
benim sormak istediğim soru şu germanyum selenyum bu meyvede önemli bir iz element kanseri önlemede.... peki toprağımızda germanyum olup olmadığını nasıl anlayacağız **** toprakta germanyum yoksa ne yapabiliriz germanyum içeren bir meyve posasımı mi atalım ???? ikinci sorumda potasyum minerali çiçek ve meyve oluşumnda öenmli sanırım benim toprakta potasyum eksik çiçekler açılıyo ve sararıp kuruyo potasyum takviyesi yapmak için ne yapmalıyım potasyumlu gübremi alayım arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Ağaç Dostu
|
Sn Denizakvaryumu Mesaj sayısının eksik ya dafazla olmasının çok fazla bir önemi yok benim için,böyle birşeye dikkat edileceğini düşünmemiştim. Dikimi bitmiş olan fidanlar doku kültürü yoluyla ürettik.Üretim yeri yurtdışı.Elimizde ıslah edilmiş goji tohumları da mevcut.Çeliklede fide üretimi yapacağız.Islah çeşitlerin isimleri bir müddet daha bizde kalsın.Ticari faaliyet olması sebebiyle fazla detaya giremeyiz.Aktardığımız bilgiler kendi deneyimlerimiz ve ölçümlerimiz fikir vermesi açısından aktardım.Tıbbi denemelerin SDÜ ile bir alakası yok.Geneli İstanbul hastahaneleri ve hekimleri ile ilgili.Benimde SDÜ ile bir ilgim yok.Bunu nereden çıkardınız anlayamadım.Tarımla uğraşınca mecburen çiftçi oluyorsunuz.Bu sene SDÜ de gojinin gıda yönüyle ilgili bir kaç proje başlatabiliriz.Yetişiricilik konusunda kendi arge ve labaratuvarımızı kullanmayı tercih ederiz. Genel olarak biyoteknoloji ilgilendiğimizi söyleyebiliriz.Kimyasal teknolojiler, arge ve makina dizayn geliştirme ve imalatı uğraşılarımız arasında. Ispartadaki goji bahçeleri islamköy de.Türkiye nin en büyüğü diye bir iddiamız yok.Şu an için goji işi ile ilgili olarak dışarıya kapalıyız.Hedeflediğimiz yapıyı kurduğumuzda piyasaya açarız firmayı.Resimleri o zaman koyarız.Geldiğinizde bu taraflara tanışabiliriz. Tarımsal faaliyetlere ilgi ve merakınızdan ve araştırıcı kişiliğinizden dolayı kutlarım sizi. Düzenleyen tamergulkaya : 17-09-2010 saat 19:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
agaclar.net
|
Sn.Tamergulkaya'yı mazur görmek gerek. Anladığım kadarıyla çok ciddi bir yatırımın tetiği çekilmiş durumda. Üstelik de hiç bir şey şansa bırakılmıyor. Sevindirici bir durum. Kutluyorum. Yapılan çalışmalardan, özellikle bizlere de yarıyacak laboratuar sonuçlarından haberdar edilirsek çok makbule geçer. Dikim şeklinden ve ölçülerden çıkarsadığım telli sistem kullanılacak. Oldukça da mantıklı ve pratik. Goji'yi her gün biraz daha seviyorum. Sebebi meyvesi ve kerametleri değil. Bir bitki olarak seviyorum. Yapılan şeylere bu kadar çabuk ve net tepki gösteren başka bir bitki yok. Adeta sizinle konuşuyor. Ülkemiz toprakları genelde potasyum bakımından oldukça zengindir. Fakat bu denli potasyum kullanımının söz konusu olduğu durumda mutlaka yeterince takviye edilmesi gerekir. Vinas ektresi veya yosundan mamul preperatlar bitkisel kökenli olduğu için organik malzeme kullanımı prensiplerini izleyenlerce kullanılabilir düşüncesindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Ağaç Dostu
|
Anlaşılan yakında Isparta; güllerin yanında gojisiyle de ünlü olacak ![]() İslam köy biliyorsunuz babasıyla ünlüdür ![]() Ben Isparta toprağı ve ikliminin goji yetiştirmek için uygun olacağını düşünüyorum. Gojinin piyasada tutulması ile üreticileri de çoğalacaktır. Tabi bu kadar potasyum kullanan bitki için potas ağırlıklı kimyasal gübre ile çözüm arayışına gidilecektir... Yine ben selenyum gibi maddelerin meyve bünyesinde olup olmayacağı konusunda üreticinin ilgileneceğini düşünmüyorum. ![]() Sonuçta eğer organik/ekolojik/doğal tarım yapılacaksa potasyum, selenyum vb nasıl eklenir onun da araştırılması gerek. Sn.tamergulkaya 100 dönümlük goji bahçesinin hiç olmazsa 10 dönümlük alanında kimyasal gübre kullanmadan sürdürülebilir tarım yöntemi ile goji üretmeniz durumunda aradaki farkların görülmesi çok iyi olacaktır. Bu konuda bir denemeniz olur inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2009
|
konuşulanlar son derece sevindirici gelişmeler ... ancak ben şuraya takılmış durumdayım. meyvelitepe yaklaşık olarak şöyle bir şey söylemişti yanılmıyorsam sayfasında: egeden aldığı fidanlar ile kendi fidanları arasında meyve dökümü açısından bariz bir farkdan bahsediyordu... ben de bu durumu yaşayan birisi olarak meyvelitepenin yazısına kadar gojilerimde bir şey eksik galiba diye düşünüyordum... ama şimdi daha yolun başlangıcında birisi olarak endişelerim arttı... üstelik tahminime göre benim gibi yüzlerce insan olduğu da düşünülürse, neler yapmak gerekir sizce... bu konuyu ciddi bir şekilde ele alabilir miyiz acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
agaclar.net
|
http://www.profert.com.tr/urun/altka...proxin-potash/ http://tr.unikim.com/tr/product_display.php?cat=o&pr=orgapot_k Ayrıca alkali olma durumu kükürt ile bertaraf edilirse odun külü kullanılabilir. Şimdilik buralardan iz takip edilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Ağaç Dostu
|
Organik Potasyum Katı Organik -Proxin Potash Proxin Potash bitkilerden elde edilen organik potasyum, kükürt ve kalsiyum içeren üstün kalitede bir gübredir. Bitkilerden elde edilen doğal bir gübre olduğu için bitkiler tarafından alınımı kimyasal gübrelerden çok daha hızlıdır. Topraktan yıkanması daha zordur. Yüksek pH lı topraklarda pH nın düşürülmesine yardımcı olur. Beslenme için uygun ortam oluşturur. Meyve döneminde bitkinin yüksek derecede ihtiyacı olan Potasyum,Kükürt ve Kalsiyum ihtiyacını organik olarak olarak karşılar. POTASYUM (K) Protein sentezinden bitki su dengesinin ayarlanmasına kadar, bitki gelişimi için gerekli bir çok fizyolojik işlevlerin geniş bir yelpazesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Potasyum eksikliği bitki gelişmesinde durgunluk ve yaprak kenarlarının sararması veya kararması ile karakterize edilmektedir. eksikliğinde,hastalıklara karşı zayıflama ya da direncinin azalması,meyve gelişiminde durgunluk ve meyve iriliğinin oluşmasında gecikme gibi durumlar oluşur. KÜKÜRT (S) Olgunlaşma döneminde etkilidir. Toprak pH sını düşürür ve tuzluluğun giderilmesinde katkı sağlar. KALSİYUM (Ca) Bitkilerde bir çok enzimi aktive eder. Ayrıca hücre duvarlarının yapısal bileşiklerinden biri olup, su hareketi, hücre gelişmesi ve bölünmesi üzerinde de önemli rollere sahiptir. Ayrıca bitkilerin azot ve diğer mineral maddelerinin alınması için gerekli olan bir besin elementidir. Bitkilerde hareketsiz olan bu besin elementi bitki gelişimi için devamlı bitkiye verilmelidir. Bitkiler olmadan büyüyemezler. Kalsiyum,bitkiler tarafından Azot ve Potasyumdan sonra en çok tüketilen bir besin elementidir. PROXİN POTASH ÜRÜNLERİNİZİN DOĞAL VE KALİTELİ OLMASINI SAĞLAR... ------------------------------------ Orgapot K, tamamen bitkisel kökenlidir. Yüksek oranda Potasyum ve kükürdün yanı sıra kalsiyum magnezyum gibi iz elementlerden de eser miktarda ihtiva eder ve bitkinin besin ihtiyacını karşılar. Toprağın pH ını düzenler. Toprakta tuzluluk sorununu giderir. Bitkinin gelişme döneminde ihtiyacı olan potasyumu karşılar. Bitkilerin sağlıklı gelişimi açısından çok önemlidir. Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Köklerin sağlıklı gelişimine katkıda bulunur. Toprağın gevşetir, hava almasını sağlar. Besin alımını arttırır. Bitkinin kalitesini arttırır. Her dönem kullanılabilir ---------------------------------- Sn. MeyveliTepe bu ürünleri bulmanız iyi oldu,teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu konu önemli... Aslında sadece gojide değil tüm fidanlarda bu durum söz konusu... Sn.tamergulkaya da bu durumu teyit etti, 100 dönüme dikilen goji fidanları ne tohumdan yetişme ne de fidan olarak satın alma. Direk tüp bebek ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Ağaç Dostu
|
Sn Denizakvaryumu Bu sene 100 dekarla başladığımız ticari goji plantasyonlarını önümüzdeki senelerde çok daha büyük alanlara çıkaracağımızdan kuşkunuz olmasın.İslamköy Türkiye goji plantasyonlarının merkezi olmaya aday.Yeri gelmişken destek ve yardımlarını esirgemeyen ve bize sahip çıkan İslamköylülere teşekkür ederiz. Meyve üretim sistemi olarak organik tarım ve iyi tarım uygulamaları olarak sertifikalı iki üretim şekli tercihimizdir. Gübre ile ilgili olarak çalışmalarımız var.Bölgede mevcut meyve fabrikaları artıklarınının mikrobiyolojik fermentasyonu ile bitkisel gübreye dönüştürülmesi ile ilgili önemli bilgi birikimimiz var.Kimyasal gübrelerin toprağın tuzlanmasına,alkanitesinin ya da asiditesinin artmasına sebeb olması büyük bir sorun.Bu konuda mikrobiyolojik ugulamalarla ilgili de çalışıyoruz. Gojinin en önemli özelliklerinden birisi kök yapısı özellikleri ile çok hızlı bir şekilde toprağı iyileşirmesi mevcut tuzluluğu ve alkaniteyi çok iyi hale getirmesi.Yabani iğde ve goji tuzlu kıraçli verimsiz toprakları değerlendirebilecek bikiler. Potasyumun kaynağı kayaçlar ve bikisel atıklar kullanılıyor.Alkol sanayi atığı şlempe nin potasyum oranı % 4 .Pancar kaynaklı potasyumun bikilerce alımı çok kolay ve iyi.Şarap fabrikaları artığı tortu ve posada potasyum kaynağı olarak kullanılabilir. Ticari goji üretiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu emek yoğun bir biki olması. Toplama maliyeti diğer meyvelere göre oldukça yüksek.Bir işçinin günde oralama 15-20 kg taze meyve toplayabileceği hesaplanmalı. Bizim gojide hedeflediğimiz konuların içinde kıraç toprakların tarımsal üretimde kullanılması ve işsizliğe karşı bir parça çözüm üretmesi. Ticari goji üretiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu iyi fidan kullanmak,uygun çeşiti seçmek.Piyasada satılan her kuru goji meyvesinin tohumundan verimli goji fidanı üretilemez.Kültüre alınmış gojilerin meyvelerin tohumlarında çok yüksek oranda açılmalar olması muhtemel.Yüksek meyve tutumu ve meyve verimi için verimsiz tozlayıcı cinsin kulanılması durumunda üretilen meyvenin tohumları meyve fidanı üretiminde kullanılmaz.Şu an Türkiye de verimsiz ya da dikenli fidan bulunması bu yüzden sanırım.Sayın Meyvelitepe verimli bir çeşit yakalamışken ırk bozulmasına sebeb olabilebilecek yabancı verimsiz çeşitleri verimli gojilerinden uzak tutsa iyi olur diye düşünüyorum.Verimli goji ağaçlarından alınan çelikle ya da doku kütlürü ile fidan üretimi en mantıklı olanı.Dışarıdan fidan temini durumunda damızlık kaynağı bilinen sertifikalı fidanlar tercih edilmelidir. Düzenleyen tamergulkaya : 17-09-2010 saat 19:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Ağaç Dostu
|
Sn.tamergulkaya bilgiler için teşekkürler, sizin de belirttiğiniz gibi gojide verimli fidan önemli... Acaba doku kültürü ile ürettiğiniz verimli fidanların satışı gündeme gelir mi ? Bu mesajları okuyan herkeste bir şüphe oluştu, acaba satın aldığımız/alacağımız goji fidanı verimli bir tür mü ,değil mi , hangi şartlarda üretildi vs? Kısaca verimli goji fidanları sizden temin edilebilecek mi?Böyle bir çalışmanız var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|