![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Goji berry fidanları
İmkan ve zamanı olan tohum ile başlıyabilir.Çimlendirme belli bir boya gelince poşetlere alma gibi aşamalardan geçmeniz gerekiyor.Yere ekmek için en az 50-60 cm boya gelmesi gerekir diye düşünüyorum ve her fidana birer kazık çakıp bağlamanız gerekiyor.Fidanlar zayıf gövde ile boya gidiyor zamanla gövde kalınlaşıyor. İlk kışlarını nasıl geçirecekleri ile ilgili henüz tecrube etmedim ancak küçük fidanların (ince gövdeli) kışı dışarıda geçirebileceklerini sanmıyorum bunu bu kış tecrube ediceğiz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
İnternet'te ufak bir araştırma yaptım. Aşağıda linki bulunan bir kaynakta detaylı bilgi var. Bilgiler inandırıcı görünüyor. Ancak ticari bir sitede bulunan bilgiler olduğunu gözönünde bulundurarak özetliyorum. Konunun uzmanı olmadığım için, “species”, “subspecies” gibi kavramları çevirirken hata yapmış olabilirim. Tibet'te bulunan goji beriler “Lycium Eleagnus barbarum L. Tibet” türü, aynı ailenin alt cinsi olarak adlandırılıyor. Çin'de ticari olarak yetiştirilen goji ile çok yakın türler. Aralarında çok fark bulunmuyor. Asıl fark yaratan, yani zengin antioksidant içeren meyve yetiştirmede, iklim ve toprak koşulları önemli. Dağlarda, sert iklim koşullarında, zengin topraklarda, tabiatta yetişen meyveler, yüksek antioksidan içeriğe sahip oluyorlar. Bu meyvelerin en koyu kırmızı renge sahip olanları, en yüksek antioksidant içeriğe sahip oluyor. Goji beriler hafif alkali (pH of 8.2- 8.6), verimli topraklardan hoşlanıyorlar. Goji kuşağı olarak adlandırılan, Çin'in bazı bölgeleri, Moğolistan ve Tibet'i kapsayan bir hat boyunca tabiatta yetişen meyveler çok yüksek antioksidant içeriğe sahip oluyorlar. Tabiatta dağlarda yetişen bu bitkiler, eksi 8 ile 38 dereceler arasında ısı farklarına maruz kalıyorlar. Bu sitede Amerika'da en iyi gojiberilerin Alaska dağlarında yetiştiğinden sözediliyor. ABD'de, Dr. Earl Mindell diye bir uzman tarafından antioksidant içeriğini ölçmek için yapılan araştırmalarda, yıldan yıla, iklim koşullarına bağlı olarak değişiklikler olsa da, Çin'in Ningxia ve Xinjiang bölgeleri ile Tibet'in Himalaya dağlarında yetişen meyvelerin en yüksek antioksidant içeriğe sahip olduğunun bulunduğu söyleniyor. Yani bizim balkon, sera veya bahçelerimizde yetiştireceğimiz bitkiler değil, imkanımız olursa uygun koşulları sağlayan dağlık bölgelerde, tabiata dikebileceğimiz bitkiler yararlı olacaktır. KAYNAK |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
goji berry
Arkadaşlar daha önce forumda da yazmıştım benim bulunduğum yer deniz seviyesinde ve evimin yanındaki goji berry fidanlarında hiç çiçek yok rakım olarak daha yüksek olan köye ektiğim 2 adet goji berry fidanı bendekilerden daha küçük olmasına rağmen üzerlerinde çiçekler var.Bu da bu fidanların denizden yüksek seviyeleri daha fazla sevdiği anlamına geliyor.Ancak rakım olarak hangi yükseklikleri daha fazla sevdiğini araştırmamız gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ningxia bölgesi rakım ve iklim özellikleri
Arkadaşlar ningxia bölge bilgisi; Bölge, denizden yüksekliği 1,200 mdir.Temmuz'da 17 ve 24 ° C'e yükseliyor olan ortalama yaz sıcaklıklarıyla anakarasal bir iklim var ve ortalama kış sıcaklıkları Ocak'ta -7 ve-10 ° C. Mevsimlik uç noktadaki sıcaklıklar, yazda 39 ° C ve kışa doğru 30 ° C'e uzanabilir. Yazın gündüze ait sıcaklık değişmesi, 17 ° C'dir. Yıllık yağış, 190'dan 700 milimetreye alır, bölgenin güneyine doğru yağış miktarı artıyor. Düzenleyen snowman77 : 16-09-2008 saat 15:16 |
|
|
|
![]() |
|
|