![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2009
|
Ben de ektim kurt üzümü çiçek açtı ama meyve vermedi...Bende saksıyı değiştireyim dedim yaprakları döküldü ama şimdi yeni çıkanlar daha sağlıklı ve güçlü..Büyük saksı seviyor ve köklerde su birikmesinden hoşlanmıyor..kopartıp kopartıp diktim hepsi yaprak verdi tam çıksın paylaşırım sizinle...Bitkiyi küçük parçalar halinde kopartın dikin toprağa hemen yaprakları çıkıyor.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
süper maşallah, bir benim gojim olmadı heralde,çok istiyorum bunu yetiştirmeyi,gözlere faydalı oldugunu öğrendim.. GÖZLER İÇİN BİREBİRDİR Çin’de tarih öncesi zamanlardan beri Goji meyveleri bazı görme problemlerinin giderilmesinde oldukça popülerdir. Modern Çin bilim adamları Goji’nin karanlığa uyum süresini belirgin olarak kısalttığını bulmuşlardır. Ayrıca az ışıklı ortamlarda da görüş kalitesinin arttırır. Goji alan hastalarda görüş alanındaki siyah noktalarda belirgin azalma saptanmıştır. Goji içerisinde yer alan güçlü antioksidan karotenoidler sayesinde makula dejenerasyonu ve katarakt engellenebilir http://www.saglikcini.com/goji-berry-faydalari.html |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2012
|
goji berry fidanı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
sayın bari, aklımı oynatacağım,maşallah ne güzel bolca meyvesini vermiş ,siz nereden aldınız gojiyi? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
ARKADAŞALAR, Goji Berry'le ilgili her konuda yardımca olurum. Kendim özel olarak ilgileniyorum. GOJİ BERRY, KURT ÜZÜMÜ sitesinden veya 0545 381 00 38 numaralı telefondan bana ulasabilirsiniz. Amacımız bu süper meyveyi Türkiye geneline yaymak Türkiye'ye faydalı bir meyve kazandırmaktır. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Anam bu yeniyor muymuş? Bizim köydeki evde 20 metrelik bir mesafede çit bitkisi olarak kullanıyorduk bunu. Daha sonra hepsini kesip yerine tel yaptırmıştı babam. Ama halen bahçede çıkıyor bunun sürgünleri. Çocukken meyvelerini toplar yemek yapar oyun oynardık. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
Söylediğiniz bitki Goji berry mi bilemem ama Goji berry gerçek anlamda süper bir meyve yani inanılmaz faydalı var ve günüz için en önemli yararları Enerji kaynağı, kansere karşı korur,Bağışıklığını güçlendirir,Tok tutar vb. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
goji berryy meyvelerini almaya hala devam ediyoruz. En kısa sürede fotoğraflarını yükleyeceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sayın hazime3542 sitede 5-10 cm 2 tl lik fidanları şimdi alsam bahsi geçen saksıda bahara kadar evde cam balkonumda tutsam boy atarlarmı yoksa yaprak dökerler mi? eğer boy atarlar derseniz 5 tane NQ.1 istiyorum, ayrıca kargo ödemişken yarım kilo da kurutulmuşundan isterim, bu kurutulmuş olanlar da NQ1 iri taneli cins değil mi? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
uzun zamandır birşey eklemiuorum diye ekledim |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bendekilerin tadı da acımsı. Zorla bir avuç ilaç niyetine yiyorum. Evdekiler sevmedi.. ![]() Bir de kurutmayı deneyen var mı? İki yıldır kurutmaya çalışıyorum, bir türlü kurumuyor, eriyor. Bu yıl sıcak suya daldırıp çıkardım yine kurumadı. Nasıl kurutabilirim? Bir fidanın diplerine babam soba külü dökmüş, o fidandakiler zeytin kadar büyümüştü. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Goji kurutması
Alıntı:
Sizin gojilerin tatlı olmayışının iki sebebi olabilir.Birincisi chiense cinsinin tadı pek yok.Sizinkilerin cinsi bunlardan olabilir.İkincisi ise barbaryumları da tam olgunlaşmamışkan yerseniz tatsızdırlar.Tatlı olmasını istiyorsanız olgunlaşmasını bekleyiniz. Kurutuma konusu halldilmiş durumda.Bunun için küçük bir düzeneğe ihtiyaç var.1- Güneş ışığından yararlanarak sıcak bir hava elde etmek. 2- Isınan havayı gojilerin kurutulacağı kapalı bir kabin içerisinde dolaştırmak. Bir haftada tam kuruluğa ulaşıyor.Ben bu yıl kuruttum. Herkes yapabilir. Daha ayrıntılı bilgi isteyen olursa sistemin fotografını paylaşabilirim. Goji nin cinsi ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://gojiberryfidanligi.com/goji-b...ma-yontemleri/ Düzenleyen mdemirbas : 26-04-2016 saat 10:46 Neden: Link hatası |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2009
|
cıns degısıklıgı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Goji meyvesi çok ilgimi çekti.Topraksız tmiarımda yetiştiren var mı. yetişirmi? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2009
|
Goji de topraksız tarım uygulamasıyla yetişir yetişmesine de meyve içeriğindeki germanyum ve selenyumu da düşünmek gerek. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Arkadaşlar budama zamanımıdır bilmiyorum ama çelik veya köklü goji istiyorum yollayabilecek olan varsa ihtiyaç fazlası çok ama çok sevinirim. Siteden bir arkadaş köklü yollamıştı geçen sene ama taşınma esnasında yok etmişler ,nasılda boy atmışlardı oysaki ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2009
|
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekürler sayın Mdemirbaş, sistemi buraya yazarsanız arkadaşlar da faydalanır. Bendekiler bütün çeşitler var, chiense, barbarum, no1 ve eskişehir... ![]() Tadı konusunda, hem çok tatlı, aynı zamanda acılık var...)) |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Tepsilerin yapısını ,hava ısıtma bölümünün özelliklerini ve kurutma kabininide mutlaka yapılması gerekenleri ayrı ayrı fotograflarla göstereceğim. önümüzdeki hafta içerisine yetiştireceğimi umuyorum.saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaçsever
|
Goji berry kurutma
Alıntı:
Goji berry kurutulması diğer meyvelere göre bazı farklılıklar gösterir. Kurutmanın birçok yöntemi vardır.Bunlardan kısaca bahsettikten sonra benim uyguladığım sistemin ayrıntılarına geçeceğim. Goji berry'i kurutmanın ilk akla gelen yöntemi doğal yoldan güneşte kurutmak. Bu yöntem goji berry'de fazla işe yaramaz. Çünkü goji meyvesinin dış yüzeyi güneşte kalan meyvelerin kurumaması için mumsu bir madde ile kaplanmıştır.Bu sebeple doğrudan güneşte kurutmak zordur. Bu mumsu madde karbonatlı su ile kaldırıldıktan sonra kurutma işlemine devam edilebilir.Bu süre bir hafta kadardır.Ayrıca bu süre içerisinde karınca ve diğer zararlıların meyveye saldırısı da cabası. Bir başka kurutma yöntemi ise ısı kontrollü fırınlarda tepsi içerisinde kurutmak.Sıcaklık derecesi 50 ila 70 derece arasında ayarlanabilen bir fırında 8-10saatte kurutulabilir. Bunun da ekonomik bir maliyeti vardır. Benim kullandığım yöntemi yabancı bir sitede gördüm.Aşağıda linki vereceğim.Çok kullanışlı ve uygulamada iyi sonuç veriyor.Güneşin ve havanın durumuna göre 3 ila beş gün arasında kurutma sağlayabilmekte ve başlangıçta kurulum için yapılan masrafın dışında ısıtmada güneş enerjisi kullanıldığı için ek bir masrafa gerek duyulmaz..Dış hava şartlarının olumsuzluklarından korunaklı özelliğe sahiptir.(toz almaz,karınca ve böcek uzak kalır,kuşlar ulaşamaz.) Küçük el aletleriyle ev şartlarında yapılabilecek bir düzenek ile herkes kendi gojisini kurutabilir.Aynı düzenek daha büyük boyutta ve modern üretim tesisleri için de uygulanabilir. Kurutma tepsilerini için bambu hasırını çin malları satılan dükkanlardan tanesini 150 kuruşa alıp dışına bir ahşap çerçeve yaptım.Ölçüleri genişlik 30cm. uzunluk ise 50 cm. Her tepside yarım kilo yaş goji kurutulabilir. Resimlerdeki sistemin parçalarını mobilya veya ahşap işi yapan bir işletmeden temin edip birleştirmesini kendiniz yapabilirsiniz. Sistem nasıl çalışır ? Siyaha boyanmış bir sac levha yardımı ile elde edilen sıcak havanın gojilerin kurutulacağı ünitede dolaştırılması esasına dayalı bir sistem. Bunun için bir ısıtma sandığı ,kurutma kabini ve alttan hava alabilecek tepsiye ihtiyaç var.Ben dört tepsilik bir ünite yaptım. Tepsi sayısını arttırarak ve ölçüleri büyütülerek daha çok kurutma sağlanabilir. Sistemin resimleri aşağıdadır.Bazı kritik bölümlerin fotoğrafını yakından çektim.Daha iyi anlaşılması bakımından. Sistem ile ilgili anlaşılamayan noktalar olursa telefon ile bilgi alabilirsiniz. Daha fazla detay ve resim görmek için aşağıdaki web sayfasına bakabilirsiniz. http://gojiberryfidanligi.com/kurutma.htm Mahmut Demirbaş 05354732579 |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu da çok iyi bir kurutucu, fiyatı saymazsak. ![]() Ben domates kurutmak için arastırırken görmüştüm. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|