agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni746Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2010, 10:49   #1411
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 69
Bende de iki tane 10 cm boyunda fidan var. İkisi de kapalı ama camı gündüzleri sürekli açık balkonumuzda duruyor. Birinin tepesinde 4, 5 tane yaprak var. Diğeri geldiği günkü gibi çıplak duruyor. Bu da ilginç değil mi?

emrebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 15:52   #1412
Ağaç Dostu
 
ahmetshur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2008
Şehir: mardin
Mesajlar: 172
Sn egetropikal açıklaman için teşekkürler. Anlaşılan biraz daha bekliyeceğiz.

ahmetshur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2010, 15:55   #1413
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Gözler uyanmadan gojimi budadım. Pek kıyamadım gerçi, biraz daha kısaltsam mı?

Eklenen Resimler
 
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2010, 17:28   #1414
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Gayet iyi poz vermiş.Bence dokunmayın.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2010, 19:51   #1415
Ağaçsever
 
kurtkus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-01-2010
Şehir: AMASYA
Mesajlar: 65
Nasıl temin edebilirim arkadaşlar?

kurtkus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2010, 14:38   #1416
Ağaç Dostu
 
bhdr34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2009
Şehir: İST
Mesajlar: 104
Ben birşey öğrenmek istiyordum.
kurutulmuş olan meyvaların içindeki çekirdekler toğum olarak kullanıla bilirmi?

bhdr34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2010, 14:50   #1417
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bhdr34 Mesajı Göster
Ben birşey öğrenmek istiyordum.
kurutulmuş olan meyvaların içindeki çekirdekler toğum olarak kullanıla bilirmi?
Büyük bir ihtimal çimlenirler..

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2010, 15:51   #1418
Ağaç Dostu
 
bhdr34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2009
Şehir: İST
Mesajlar: 104
ilginize çok teşekkürler

bhdr34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2010, 19:15   #1419
Ağaçsever
 
aslinin_asli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2009
Şehir: aydın
Mesajlar: 74
goji berry tohundan bende talibim teşekkürler

aslinin_asli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 08:59   #1420
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-01-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 49
ben de, ben de, ben de. (çok yaramaz oldum dimi)

zapatista70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 16:33   #1421
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bhdr34 Mesajı Göster
Ben birşey öğrenmek istiyordum.
kurutulmuş olan meyvaların içindeki çekirdekler toğum olarak kullanıla bilirmi?
SN;bhdr34 Meyveleri fırınlarda kurutuyorlar, tohumların çok başarılı olacağını sanmıyorum. fırınlanmamışsa problem olmaz herhalde.

botanik2009 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 09:34   #1422
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ömre ömür katan meyve

Baş ağrısını yok eder, iyi bir uyku çektirir

Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptıkları ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar.
Mutluluk meyvası denilen Goji, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır. Tadı biraz yabanmersinini biraz da kirazı andırır.

Her parçasında ayrı bir şifa vardır. Parlak meyvası yenilir. Yapraklarından, şifa kaynağı bir çay elde edilir. Yaprakları ve sapları aynı zamanda yağ kaynağıdır... Posasından ise güzellik kremi yapılır.

Kurutulan Goji, kuru üzüm gibi tüketilebilir.

CİNSEL GÜCÜN KAYNAĞI

Bu küçük mucize bitki kolesterolu ve kan basıncını düşürür ve kanı temizler. Sadece bunlar da değil... Tibetliler ona cinsel gücü artırması nedeniyle "Mutluluk meyvası" diyor ve faydaları sıralandığında da bu ünvanı hak ediyor...

BALKONUNUZDA BİLE YETİŞTİREBİLİRSİNİZ

Türkiye'de üretimine yeni yeni başlanan Goji, iklimsel olarak da ülkemize uygun...

YETİŞTİRİLMESİ

Goji berry "-27" derece sogukluğa ve "+42" derece ve dahada sıcakları tolere edebilir.

Açık ve Kapalı mekanlarda meyve verir. 2 yıl içinde %80 verimlilikle meyve alınır.

ÖMRE ÖMÜR KATAR

Goji “Uzun Ömür Meyvesi” olarak bilinir. İçerisinde ana molekül olan polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudunuzu korur.

Goji hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır. hCG’nin olumlu etkileri pek çoktur: vücut yağ oranını azaltır, uyku düzensizliklerini engeller, hafızayı güçlendirir, iyileşme hızını arttırır, vücuda daha genç, diri bir görünüm kazandırır.

CİNSEL GÜCÜN KAYNAĞI

Goji Asya tıbbında yer alan başlıca cinsel güç arttırıcı bitkidir. Efsanevi olarak cinsel arzuyu tetiklediğine inanılır. Eski bir Çin atasözü evinden ve karısından uzaklara gitmek zorunda olan erkekler için “Kim ki evinden yüz kilometre uzağa gidecekse Goji yememelidir!” der.

Modern bilimsel çalışmalar ise Goji’nin kandaki testosteron seviyesini belirgin bir şekilde arttırarak her iki cinste de cinsel gücü arttırdığını göstermektedir.

GÖZLER İÇİN BİREBİRDİR

Çin’de tarih öncesi zamanlardan beri Goji meyveleri bazı görme problemlerinin giderilmesinde oldukça popülerdir. Modern Çin bilim adamları Goji’nin karanlığa uyum süresini belirgin olarak kısalttığını bulmuşlardır. Ayrıca az ışıklı ortamlarda da görüş kalitesinin arttırır.

Goji alan hastalarda görüş alanındaki siyah noktalarda belirgin azalma saptanmıştır. Goji içerisinde yer alan güçlü antioksidan karotenoidler sayesinde makula dejenerasyonu ve katarakt engellenebilir

BAŞ AĞRISINI YOK EDER, İYİ BİR UYKU ÇEKTİRİR

Geleneksel Çin tıbbında baş ağrısı ve sersemlik hissinin böbrek Yin (yaşam özü) ve Yang (fonksiyon) yetersizliğineden kaynaklandığına inanılır. Goji Yin/Yang dengesinin ayarlanmasında en çok kullanılan bitkidir.

Goji tüm Asya’da uzun süredir insomnia (uykusuzluk) doğal tedavisinde kullanılmaktadır. Yaşça büyük insanlar üzerinde yapılan bazı tıbbi araştırmalarda, Goji alan tüm hastalarda uyku kalitesinde iyileşme bildirilmiştir.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR, KAN SEVİYESİNİ DENGELER

Goji, kolesterol seviyelerini düşüren beta-sitosterol maddesi içerir. Ayrıca antioksidanları sayesinde kolesterolün oksidasyonunu ve damar duvarında plak oluşturmasını engeller. Goji içerisindeki flavonoidler ise atar damarlarınızın açık kalmasını ve elastikiyetinin korunmasını sağlar.

Uzun yıllardır Çin’de erişkin tip diyabet tedavisinde kullanılan Goji’nin polisakkaritleri sayesinde kan şekerini ve insülin cevabını düzenlediği görülmüştür. İçeriğinde yer alan betain maddesinin de özellikle diabet hastalarında sıkça görülen karaciğer yağlanması ve damar rahatsızlıklarını önlediği bilinmektedir.

EN DEĞERLİ ŞEYİ; DNA'NIZI KORUR

DNA vücudumuzdaki en önemli yapıdır. Atalarımızdan miras kalan tüm özelliklerimizin bulunduğu şablonumuz olmasının yanı sıra vücudumuzdaki on tirilyon kadar hücrenin yenilenmesi gerektiğinde, sağlıklı ve aslına uygun kopyasının üretilmesini sağlar.

Kimyasallar, kirlilik ve serbest radikallere maruz kalan DNA hasarlanır ve kırılabilir ve sonuç olarak genetik (kalıtsal) mutasyonlara, kansere ve hatta ölüme sebebiyet verebilir. Goji’deki betain ve ana molekül olan polisakkaritler hasarlı DNA’nın tamiri ve restorasyonunu gerçekleştirir.

TÜMÖRÜ DURDURUR, KEMOTERAPİ ETKİSİNİ YOK EDER

Bir hücresel protein olan Interlökin-2 (IL-2) bir çok kanser türünde oluşan anti-tümör cevapların oluşmasını sağlar. Çin kaynaklı araştırmalar Goji polisakkaritlerinin IL_2 üretimini arttırdığını göstermiştir. ABD’de IL-2, 1983 yılından beri bazı kanser ve AIDS hastalığının tedavisinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Goji ayrıca, tümör hücresinin ölümüne neden olan apopitoz olayını hızlandırır.

Bir çalışmada, Akciğer kanser tedavisi sırasında uygulanan radyasyon etkisinin Goji alımıyla arttığı böylece uygulanan radyasyon dozunun azaltılabileceği gösterilmiştir. Bir başka çalışma Goji’nin radyoterapi ve kemoterapiye bağlı istenmeyen yan etkileri azalttığı gösterilmiştir.

KARACİĞERİ KORUR

Goji çok bilinen bir karaciğer hücre koruyucusu olan serebrozid içeriği sayesinde, yüksek toksik etkisi olan klorlanmış hidrokarbonlara karşı dahil koruma sağlar.

SABAH BULANTILARINI ÖNLER

Çinde sıcak Goji çayı özellikle gebeliğin ilk üç ayındaki kadınlarda sabah sıkıntılarının önlenmesinde kullanılmaktadır. Bu çayın içilmesi hızlı ve etkili bir çözümdür. 60 gram kaliteli goji suyunun üzerine sıcak su eklenmesiyle de hazırlanabilir.

DOĞURGANLIĞIN KAYNAĞIDIR

Goji çok uzun zamandır Asya’da kadın ve erkek infertilite (kısırlık) tedavisinde kullanılmaktadır. Kadınlarda benzersiz bir şekilde Ying düzenlemesi (doğurganlık özü) gerçekleştirdiğine inanılır.

Erkeklerde ise, goji polisakkaritlerinin sperm hücrelerinin ömrünü uzattığı ve testisteki hücrelerin strese bağlı azalmalarını ve ölümlerini engellediği gösterilmiştir.

İYİ BİR HAFIZA İÇİN MUCİZE ETKİLERİ VAR

Goji Asya’da bilinen bir beyin güçlendiricidir. İçerdiği betain vücutta kolin maddesine çevrilerek beyindeki hafıza ve hatırlama fonksiyonlarında yer alır

MUTLULUK VERİR

Goji’nin sürekli olarak tüketiminin neşeli ve mutlu bir ruh hali sağlar. Bu nedenle Asya’da “mutluluk meyvesi” olarak da tanınır.

KANSERE KARŞI DERMANI VAR

Goji ile birlikte kanser ilacı kullanan hastalarda olumlu cevapların yalnızca ilaç kullanan hastalara oranla %250 oranında arttığı görülmüştür.

Malign melanom, böbrek karsinomu, kolorektal karsinom, nasofaringeal karsinom ve malign hidrotoraks gibi kanser hastalarının tedavilerinde inanılmaz derecede iyileşme sağlanmıştır. Goji ile tedavi gören hastaların remisyonu (iyilik hali) Goji almayan hastalardan belirgin olarak daha uzun olmaktadır.

HASTALIKLARA KARŞI VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR

Serbest radikallerden olan süperoksit’in hastalıkların oluşumu ve ilerlemesinde önemli bir rol oynadığı gösterilmiştir. Süperoksit vücutta bulunan süperoksit dismutaz enzimi sayesinde etkisiz hale getirilir. Ancak bu enzim yaş ile birlikte azalmaya başlar.

Goji alımının süperoksit dismutaz enzim değerlerini %40 oranında arttırdığı ispatlanmıştır.

KALBİ GÜÇLENDİRİR

Goji bir sesquiterpene olan ve kalp ile kan basıncı ayarlamalarına yardımcı olan cyperone içerir. Anthocyanin maddesi ise kalp damarlarının dayanıklılığını arttırır.

KİLO VERDİRİR

Asya’da yapılan bir anti-obesite (aşırı şişmanlık) çalışmasında, hastalara sabah ve öğleden sonra Goji verilmiştir. Sonuçlar çoğu hastanın belirgin kilo vermesi şeklide olmuştur. Bir başka çalışma ise Goji içerisndeki polisakkaritlerin alınan gıdaları yağ şeklinde depolanması yerine enerjiye dönüştürdüğünü göstermektedir.

http://www9.gazetevatan.com/Omre_omu...2352/41/Saglik

ENERJİİ beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 10:11   #1423
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Gojinin ünü arttıkça ve talep geldikçe kuruyemişçilerde-aktarlarda bu meyvenin kurusu oldukça fazla satılmaya başlandı.

Bu durum ürün çeşitliliğini beraberinde getirdi.

İthal gojilerin bazılarında (aynen ramazanda satılan bazı hurmalar gibi ) glikoza bandırılıp bandırılmadığına dikkat edin derim.

Goji yerine, GDO lu mısır şurubuna bandırılmış zehir yemeyin.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 13:16   #1424
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 1
selamlar arkadaşlar bana Lycium barbarum tohumu veya çelik gönderebilecek varmı?

Fortune43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 13:33   #1425
alevbulentay
 
alevbulentay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Merhaba arkadaşlar,
Bende tohum istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba?
(Lycium barbarum en makbülüdür denmiş bu nedenle tercih ederim)

Teşekkürler.

alevbulentay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 13:39   #1426
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sevgili denizakvaryumu, bu kadar yararlı bir meyve daha önce türkiyeye neden gelmemiş inanın merak eder oldum, tüm bu söylenenleri doğru kabul edeceksek bu meyva gerçekten mucize bir meyva.

Bu yıl beş tane altım, meyvesini görmek için sanırım biraz bekleyeceğiz, meraktan çatlamazsak tabi

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 13:52   #1427
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Sn.Lilium,

aronia-acai-yabani iğde de aynı şekilde tanınmıyordu, internet sayesinde onların da farkına vardık.

İnternet olmasa gojiden de haberimiz olmayacaktı.

Şimdilerde ben de bahçeye sadece goji dikmeyi düşünür oldum

Pedroyla, chandlerle vs.ile uğraşmaya gerek yok.

Bu kırmızı küçük meyveler herşeye yeter

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 13:57   #1428
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Benim aslı merak ettiğim yerli gojilerin üstünde neden kimsenin durmadığı?

Eskişehir'de Bari buldu ortaya çıkardı, yine bilimsel tezlerde Anadolu'da pek çok yerde olduğu belirtilmiş.

Bu gojilerin de araştırılması gerek.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 14:08   #1429
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Lycium Barbarum, çok yaygın.. Banada çok talepler geliyor, herkes biraz gözlem yaparsa kendi bulunduğu şehirde bulabileceğini tahmin ediyorum. Ayrıca Lycium anatolicum olduğunu tahmin ettiğim bitki ile ilgili fotoğraflarıda ayrıntılı olarak yayınlayacağım.. Geçtiğimiz pazar baktım, daha herhangi bir uyanış belirtisi yoktu.. Oysaki lycium barbarumlar uyandılar... Tadı biraz acımsı olsada, şeker katılarak **** reçel vs yapılarak değerlendirilenebilinir.... Besin değeri ve antioksidan olarak aşağı kalacağını düşünmüyorum, yeterki bitki mineral bakımından zengin bir toprakta yetişsin..

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 14:11   #1430
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Sn.Bari

yerli LB nin tadının biraz acı olması başka bir tür olduğu kuşkusunu beraberinde getirmez mi?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 14:36   #1431
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Bu işte dünyada ciddi rantlar dönüyor. Herkes kendi meyvesinin orac değerlerini yüksek gösteriyor.. Son zamanlarda herkes kendi meyvesinin **** ürününün domuz gribine **** kansere karşı iyi geldiğini söylüyor bu şekilde pazarlamaya çalışıyor. Goji bu anlamda büyük bir pazarlama başarısı. En çok tanıtılanlardan birisi.. Aslından yetiştirilmesi kolay ve ilk yılında bile meyve alınabiliyor ve Türkiyede bir çok yerde bulunuyor.

Böylesine üstün özellikle bir bitkinin evinin yan tarafında bir boş arsada olduğunu veya hergün yürüdüğü bir yol kenarında yetiştiği fikri insanlara pek inandırıcı gelmiyor...

Üniversitelerde çalışmalar yapılmış olsada, 5-10 yıl öncesinde yapılmış ve antioksidan ve orac kavramları o zamanlar bu kadar popüler değilmiş sanırım.

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 14:41   #1432
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.Bari

yerli LB nin tadının biraz acı olması başka bir tür olduğu kuşkusunu beraberinde getirmez mi?
Üniversitelerin yaptığı çalışmalara göre Türkiyede bulunan çeşit barbarum.. Ama Lycium Barbarum L.... Acı olmasını ben yetiştiği toprakla alakalı olabileceğinin düşünüyorum.. Kaldı ki yabancı forumlarda yurtdışında tohumdan goji yetiştirenler, chinensis ve barbarumu tarif ederken, birisinin tatlı birisininde hafif acımsı olduğunudan bahsetmişler.. ****** bizim Lycium Barbarum L. doğal olarak hafif acımsı bir tada da sahip olabilir.... Ben tam olarak acımsıda diyemiyorum, ilk ağzınıza attığınızda tatlı fakat sonradan ağızda nahoş bir tat bırakıyor, belki kurutulursa veya az şeker katılırsa bu değişebilir...

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 14:59   #1433
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
The Flora of Kalabak Basin (Eskişehir, Turkey)
ATİLA OCAK, GÜRBÜZ HÜNER, EBRU ATAŞLAR
Turk. J. Bot., 32, (2008), 381-410.

Bu belgeyi inceleyin, lycium barbarum kalabak havzasında yetişiyor. Bende ilk olarak orda görmüştüm.

http://journals.tubitak.gov.tr/botan...-6-0701-10.pdf

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 15:05   #1434
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bizim yerli LB soğukları yedikçe tatlı oluyor.Yani dalında iyice beklemesi gerek.

Aslında bu dönem çiçek karşılaştırmasını mutlaka yapalım derim.

LB
LC
LA
LBL

çiçekleri tür belirlemesi yönünden önem arz ediyor.

Bakalım Ankara'dan farklı bir goji çıkacak mı

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 15:19   #1435
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Bazı meyvelerin tadını alması için soğuğu yemesi gerekiyor. Ya da bunun bilimsel açıklaması vardır, bu meyvenin içindeki kimyasalın, yaklaşan kış şartlarıyla beraber bitkiye geri dönmesiyle alakalı olabilirve meyveye bu acı tadı veren bu kimyasal olabilir. Ama lycium chinense ve barbarum çiçekleri birbirine çok benziyor.

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 15:20   #1436
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: antalya
Mesajlar: 1
abi bende istiyorum tohumdan. rica etsem benimle iletişime geçermisin e-posta : mobil_5106@hotmail.com

mobil0707 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 15:27   #1437
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mobil0707 Mesajı Göster
abi bende istiyorum tohumdan. rica etsem benimle iletişime geçermisin e-posta : mobil_5106@hotmail.com
Lütfen bu başlıkta bu tür talepler yapılmasın, bununla ilgili başlıklar var....Öncelik bilgi paylaşımı..

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 16:44   #1438
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bu sabahtan buyana e-posta ile fidan isteyen isteyene. Elimde çok fidan olsaydı ufak bir servet yapabilirdim Ne yazık ki sadece bana yetecek fidanım var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 17:08   #1439
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Desenize Goji fidanı satanlar fiyatları yükseltecek.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 19:20   #1440
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Talep çok, arz şu anda hiç yok...

Benim anlamadığım peyzajcılar, mavi ladinciler, fidancılar, seracılar, çiçekçiler vs. bu durumu görmüyor mu?

Türkiye'de şu anda goji fidanı talebi patlaması yaşanıyor ...Bulamayınca herkes tohum derdine düştü.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024