Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
Sn.Bari
yerli LB nin tadının biraz acı olması başka bir tür olduğu kuşkusunu beraberinde getirmez mi?
|
Üniversitelerin yaptığı çalışmalara göre Türkiyede bulunan çeşit barbarum.. Ama Lycium Barbarum L.... Acı olmasını ben yetiştiği toprakla alakalı olabileceğinin düşünüyorum.. Kaldı ki yabancı forumlarda yurtdışında tohumdan goji yetiştirenler, chinensis ve barbarumu tarif ederken, birisinin tatlı birisininde hafif acımsı olduğunudan bahsetmişler.. ****** bizim Lycium Barbarum L. doğal olarak hafif acımsı bir tada da sahip olabilir.... Ben tam olarak acımsıda diyemiyorum, ilk ağzınıza attığınızda tatlı fakat sonradan ağızda nahoş bir tat bırakıyor, belki kurutulursa veya az şeker katılırsa bu değişebilir...