![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Goji budama konusuna dönersek...
Gözden kaçan önemli bir konuyu hatırlatmak isterim. Gojinin hangi amaçla ve nasıl bir ortamda yetiştirilmek istendiği en önemli konudur. Buna karar verdikten sonra budama veya budamama kolayca verilebilecek bir karardır. Örneğin, kapama bahçe kurulacaksa yüksekten tepe alımı ve komşu bitkilerle uyum içinde yan dallar oluşturulması stratejisi izlenmelidir. Saksıda yetiştirmek hedef ise bitkinin ihtiyaçları ve gelişimi ve yaşadığı zorluklar farklı olacağından aşağıdan birkaç ana gövde oluşturacak şekilde dallandırılması gerekir. Yok orman ağaçlandırması şeklinde doğal bir ortam oluşturmaksa amaç fidan bile dikmeksizin sadece tohumları ekerek hangilerinin çimleneceği, hangilerinin sağ kalacağı, hangilerinin boylanacağı, hangilerinin rüzgarla veya bir keçinin koparmasıyla budanacağına doğanın karar vermesini sağlamak gerekir diye düşünüyorum. Herkese kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
herkes taile çıktı zannedersem deneme amaçlı fide poşetlerindeki üç goji mi dün bahçeye ektim bugün baktıgımda gayet sağlıklı görünüyorlar fotoları çekip bir ara yollarım arkadaşlar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Benimkilerin bir çoğunun tadına güvercinler bakmış ve beğenmişler. Tepe budamasını falan yapmışlar. Sağlam fide sayım azaldı ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sizin güvercinlerin yaptığını bana da serçeler yapıyor ancak tepe budaması yerine alt yapraklarını yiyorlar. Bir de etrafta pek çekirge yoktu gojiler bahçeye inince gojilerin başına bayağı bir çekirge toplandı.Şimdilik belirgin bir zarar yok ama dıkkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Arkadaşlar benim gojim bu sene 2 tane meyve verdi ama meyvelerin ikiside dökülmüş nedenini bilen varmı acaba? ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
Ben tufan beyin önerilerine uydum. Azotlu fosforlu gübre verdim. Ve her sulamadan önce azotu suyla eritip az miktarda ilave ediyorum. Şu anda gayet sağlıklı görünüyor. Denemenizi tavsiye ediyorum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Haklısınız ne kadar güzel. Darısı bizimkilerin başına. Dışardan güvercinler, evden tavşanımız çok seviyor Goji'yi (yaprak ve gövde dahil). Bizlerde (tüm aile 4 kişi) yaklaşık 2 aydır tüketmekteyiz. Günde 7.5-10 gram tüketmekteyiz. Bazen sabah kahvaltı öncesi, bazen sabah ve akşam 2 öğünde tüketiyoruz bu miktarı. Ara sıra değişik bitkilerden oluşmuş bitki çayı içeriğine ekleyerek, üzümlü kekin üzümü yerine de kullanıp tükettiğimiz oluyor. Gözle görülür, hisedilebilir bir etki duyduğumuzu söyleyemem ama oğlum, kürek antremanlarının yorucu etkisini azalttığını söyledi. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Gojiniz çok güzel açmış . Benim ilgimi daha çok o değişik arı çekti. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
Sayın sındırgılı çiçekler çok hoş görünüyor.inşallah en kısa zamanda meyvelerini de yersiniz.fidanlarınız kaç yıllık? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkilerim, 3 yasinda. Gecen seneye kadar saksida yasiyorlardi. Sadece birinden meyva yiyebiliyordum.Bu sene topraga gecirdim.(Tabii iyi bir budama yaparak) Devamli boya giden oglusum ve digerindeki cicekler daha fazla.Yerlerini sevdiler. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili sındırgılı, latife olsun diye yazmıştım, siz anladınız onu ![]() Goji konusunda sizler öndesiniz ben bu yıl ilk defa tohumdan yetiştirdim yüzelli tane kadar, elli altmış santim oldular, meyva demiyorum çiçeğini bile merakla bekliyorum, elli altmış tanesini kendim ekeceğim, yerim anca o kadar, geri kalanını sanırım satışa sunacağım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2009
|
Merhabalar, goji konusunda yardıma ihtiyacım var. goji fidem boyuna hızlı büyüor ama yaprakları çok ufacık ve üzerinde parlak bir tabaka oluşuyor.çıkan ufak yapraklarda büyümüyor öylece kalıyor. hiç çiçek de açmadı.. Eski yaprakları normaldi şimdi onlarda uçlarında sararmaya ve kurumaya başladı. çiçek çosturan verdim ama bir etkisi olmadı. Böcek felan mı var diye baktım yapraklarına onlarda yok..şuanki durumu resimlerdeki gibi..şimdi ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2010
|
Kurt üzümü ( goji berry )
Kurt üzümü ( goji berry ) isimli bitki Trakyada doğal olarak yetişmekte ve Fışkın adıyla bilinmektedir |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
herkese günaydın, öncelikle form daki kaliteden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Ben naçizane balkonumda birşeyler yetiştirmeye gayret ediyorum,yaklaşık on gündür goji berry ile ilgili yazılar okuyorum ve balkonumda denemeyi düşünüyorum. Fidan temini konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır acaba. iyi haftalar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Yeni Üye
|
egetropical
Alıntı:
Bana iki adet goji berry fidanı lazım acaba temini konusunda yardımcı olabilirmisiniz. iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu senenin ilk meyvalarini, sabah ise giderken koparip yedim. Topu topu, 5 adet meyva kizarmisti. Tadlari da fena gelmedi: Oldukca fazla yesil meyva ve cicek var.Kizarmalarini sabirsizlikla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Alıntı:
acele etmeyin. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Teşekkürler egetropikal: Benim gojide de aynı sorunlar mevcuttu.Açıklamalarınızdan sonra moralim düzeldi.Havaların serinlemesini beklemeye başladım. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|