![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Meyveli Tepe, çimlendiği günden beri fazla boy atmadılar, hep sıcak ve çok aydınlık bir yerde duruyorlar, ışıkta sorun olmayınca böyle oldu anlaşılan, ya da cinsine göre değişen bir durumdur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Haklısınız, ben de öyle tesbit ettim. Çimlerin güçlü olması için sanırım çok bol ışığa ihtiyaç var. Bu günlerde buralardaki ışıklanma miktarı pek yeterli değil, havanın biraz ısınmasıyla birlikte serada çok iyi olacağını ümit ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Düzenleyen egetropical : 05-03-2009 saat 09:59 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
|
Harika bir ağaçcık. Formunu çok beğendim. Bayağı bir meyve alacaksınızdır. Çelik alabildiniz mi hiç? Benim minik fidanım da zamanla buna yakın bir form alacak demek. Yapraklanması hızla artıyor. Şimdilik gelişmesinden çok memnunum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Çelikler kolayca yapraklanıyor. Çelikten üremesi çok kolay bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2009
|
Merhaba arkadaşlar, Lycium chinense tohumlarından yüz tane viole ektim, Urfada yetiştirmeyi deneyeceğim. Ekimi dört gün önce yaptım 48li viol içinde, üstünde çift kat naylon var ithal törf kullandım merakla bekliyorum çıkmalarını. Tek kaygım Urfanın meşhur kuru sıcaklarında açık tarlada ne kadar dayanabilirler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
|
Gojilerin alkalin toprak istediğini yazan siteler var ama asitlisine hiç rastlamadım. Siz limon sıkarak toprağın asitliliğini arttırıp meyve aldığınızı yazmışsınız. Bu ve başka bir kaç sitede de toprak konusunda seçici olmadığını, sadece iyi drene edilmesi gerektiğini gördüm. Bilmece gibi bir bitki bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Kurutulmuş goji'nin tadı çok güzel. Tazesini hiç tatmadım. Güzel değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Pazarlama sahtekarlığı
Aşağıda linkini verdiğim blog, goji berrynin batı ülkelerinde büyük bir pazarlama sahtekarlığının konusu olduğunu kanıtlarıyla birlikte açıklıyor. Tibet gojisinin Çin wolfberrysinden farklı olduğunu iddia eden, Tibet'te Dalai Lama himayesinde kurulan kooperatif yoluyla organik gojiberry üretildiğini iddia eden gojiberry.com ve tanaduk.com sitelerinin pazarlama sahtekarlığı olduğunu açıklıyor. Gerçekte Tibet köylüleri gojiberryi ya hiç tanımıyorlarmış, **** kuşlara yediriyorlarmış. In December last year, Simon Parry, a journalist for the South China Morning Post, actually went to Tibet in search of the goji, to the very region advertised as the font of the berry by the Tibet Authentic company. The folk at Tibet Authentic (whose website describes getting a prescription from a certified medical doctor, rather than drinking goji juice, as a "quick fix") refused to take Parry to their goji or tell him where he might find it, so he asked around: Tibetan medicine stores in Lhasa had never heard of Tibetan goji berries; a traditional medicine expert in Nyingtri, while confirming that berries grew in the region, declared it "impossible" that they could be exported on such a scale; an elderly nomadic couple, who had spent 60 years wandering the mountain valleys, did not recognise the goji berries when shown a picture of them. "A pig farmer who guided us there," wrote Parry, "was perplexed at our interest. 'Sometimes, if there are many berries, we pick them and sell them in the town,' said Penba Niyama, 42. 'But Tibetan people don't buy them ... we just leave them for the birds to eat.' When I told him people in the west paid the equivalent of 140 yuan for a small bag of the berries, he shook with laughter. 'People there must be very strange,' he said." Yazının tamamı için:Berry bad things Düzenleyen polatuz : 17-03-2009 saat 14:09 Neden: Link hatası düzeltildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu tür haberleri biraz ticari rekabet olarak düşünüyorum doğrusu. Daha önce kimsenin ilgi göstermediği bir bitki, antioksidan özelliği keşfedilip de dünyada kıymete binince paylaşılmaz oluyor. Pazardaki payı kaptırmamak adına bu tür kavgalar çıkıyor bence. Özgoji, Enbihakikigoji. Goji, gojidir. Ne alakası var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonuçta antioksidan olduğunu öğrendiğimden beri bi gayret fide yetiştiriyorum, bir tane de fidan almıştım, bu sene göreceğiz meyvesini inşallah. Ben Pazar günü yayladaki esas yerine diktim goji fidanımı, geldiğinde yapraksız kuru bir daldı sadece, balkonda güneşi görünce yapraklandı, sürgün verdi. Şimdi düşünüyorum da, acaba erken mi davrandım yaylaya dikmek için, çünkü, diktikten yarım saat sonra kar yağmaya başladı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba ssndrgl, doğrusu içimi rahatlattınız, teşekkürler. Bu sene ne oldu bilmiyorum, bahar gelmemekte inat ediyor, Mersin'de hava oldukça güzeldi, ben de Gojimi ve Frenk üzümlerimi kaptığım gibi yaylaya götürdüm, orada da hava güzeldi, işimiz bittikten yarım saat sonra hava döndü ve kar yağmaya başladı, şoke oldum. Hatta bir an düşündüm, acaba söküp tekrar Mersin'e mi götürsem diye, sonra bunun da doğru olmayacağını düşündüm, Allah'a emanet edip döndüm. Çelik teklifiniz için ayrıca teşekkür ederim, ben tohumdan yirmi kadar goji yetiştirdim, henüz çok küçükler, 4 cm. kadar, havalar ısınınca onlar da kendine gelecekler eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım dün gece Adana'daki bir arkadaşımla konuşurken hava sıcaklığının o saatte 16°C olduğunu söyledi. Mersin daha ılıman iklim olması gerekir, yanılmıyorsam. Eskişehir'de iklim oldukça sert olmasına rağmen, dışarda rahatlıkla durduğuna göre sizinkine hiç bir şey olmaz. Ankara kaç gündür oldukça soğuk ama gündüzleri balkonu açıyorum, benim fidanım da gayet iyi durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nevsune, sorun şu ki; Mersin'de hava sıcaklığı onbeş derecelerin üzerinde iken yaylada sıfırın altına düşebiliyor, bütün endişem bu yüzdendi, ama açıklamalarınız beni rahatlatıyor, sağolun. Dilerim bu sene bolca Gojiberry yiyebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
geçenyıln sonunda ektiğim tohumlardan 130 kadar gojim oldu; üzülmeyin göjinize bişi olursa ben size gönderirim..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Amazon, ilginize çok teşekkür ederim. Ben de bu sene bir hayli goji çimlendirdim, ancak çok minikler dah, bu sene meyve vereceklerini sanmıyorum, 4 cm. kadarlar. Sayın Snowman77 den aldığım goji ise 20cm. civarında bir fide idi, bu sene goji vermesi kuvvetle muhtemel, bu yüzden endişelenmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu dayanamayıp Çeşmeye kadar gittim . Kötü hava şartlarına rağmen sayın Metin GEMİCİ' ye ulaştım . Amacım 2 adet Goji fidanı almaktı , tabi konu sakız ağacı ,pepino ,noniye kadar uzandı . Sayın Metin Gemici sakız ağacınını yaygınlaştırmak için verdiği mücadele ve projelerinden bahsetti . Sonunda gojilere promosyon olarak 4 pepino ve bir de sakız ağacı fidanıyla döndüm . Şimdi gojiler bahçemde ,gayet sağlıklı görünüyorlar ,bunca yola rağmen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() benimkiler 40-50 cm arasında... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
:d :d |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
http://www.pfaf.org/database/search_...LLNAMES=lycium lycium ailesi çok kalabalık ve dünyanın her yerinde yetişiyor, ve hemen hemen hepsinin yaprak yapısı, çiçek yapısı ve meyvesi birbirine çok benzer.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|