agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni571Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2012, 11:13   #961
Yeni Üye

sehmus072's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fizik_tedavici Mesajı Göster
Cilekler konusunda yardimci olabilecek birileri yok mu?
bende sizin gibi yeniyim ama anladığım kadarıyla topragı kurumadan su verilmemeli. güneş konusunda güneş görmesinde bir sorun yok ne kadar görürse o kadar iyi. tabi dediğim gibi bende daha yeniyim

sehmus072 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 22:09   #962
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Balkonumda geçen yıl sürgün veren çilekler epey bir çiçeklendiler. Ancak saksıda güçsüz gözüküyorlar. İNşallah meyvelerini yemek nasip olur.

Name:  12042012(005).jpg
Views: 1727
Size:  73.4 KB

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 12:22   #963
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Aşka geldim, pembe çiçekli yediverenlerden alasım geldi, yerkirazı ve ahududu görünce gözlerim döndü neredeyse ama şükür ki stokta yokmuş... bilginize...

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 15:31   #964
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2012
bendeki çilekte hiç sürgün olmuyor , devamlı yeni yapraklar açıyor içinden , nedendir acaba?

Resimler buradan başlıyor30.mesaj ilk hali ve ilerleyen sayfalarda ne kadar yaprak çogaldıgını görebilirsiniz

Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 16:12   #965
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Cemil bey bana düşmez belki de bu kadar tecrübeli arkadaşın yanında ama benim de bol bol çilek katletmişliğim var.

Resimlerdeki çilekler daha çok küçük. Kendilerine bir gelsinler de sürgün verirler elbet. Biraz büyümeleri lazım gördüğüm kadarıyla. Yaprakları çoğalıyor ama küçük bitkiler halen. Gübre konusunda yeterlimisiniz bilmiyorum ama yeterli gübre verdiğinize inanıyorsanız bırakın büyüsünler biraz daha.

Eski 18-04-2012, 16:42   #966
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tuba Mesajı Göster
Cemil bey bana düşmez belki de bu kadar tecrübeli arkadaşın yanında ama benim de bol bol çilek katletmişliğim var.

Resimlerdeki çilekler daha çok küçük. Kendilerine bir gelsinler de sürgün verirler elbet. Biraz büyümeleri lazım gördüğüm kadarıyla. Yaprakları çoğalıyor ama küçük bitkiler halen. Gübre konusunda yeterlimisiniz bilmiyorum ama yeterli gübre verdiğinize inanıyorsanız bırakın büyüsünler biraz daha.
son sayfadaki halini gordunuz mu peki cilegin?

Eski 19-04-2012, 08:46   #967
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Evet Cemil bey gördüm, tekrar da baktım şimdi. Saksıda 1 tane mi çilek fidesi var 2 tane mi? ben 2 tane gibi gördüm belki ondan küçük gibi gelmiştir gözüme...

Eski 19-04-2012, 13:10   #968
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. Mesajı Göster
son sayfadaki halini gordunuz mu peki cilegin?
Cemil bey
Çilekler genelde ilk yaprak vermeye başladıklarında meyveye durur çiçek açarlar. Büyük ihtimalle bu yıl meyve vermeyebilirler. Bu yıl iyi bir gelişim sağlayabilir yeteri kadar güçlernirlerse gelecek yıl kesin meyveye dururlar. Ancak saksıdaki çilekler ne kadar iyi gelişse de bahçede olanlar kadar iyi olmuyor. Hayırlısıyla meyve yersiniz inşallah. Selamlar.

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 08:34   #969
Yeni Üye

sehmus072's Avatar

arkadaşlar çileğe nasıl gübre verilmeli. bizim buralarda seralarda kullanılan gübrelerden versem olur mu. bir de bu gübrelerin bazılarında azot - potasyum ve fosfor oranları var hangisinin yüksek olması gerekiyor. yoksa hepsinden dengeli mi verilmeli?

Eski 20-04-2012, 10:47   #970
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Geçen yıldan bahçemde çileklerim var.Harika meyveler verdiler. Bir arkadaşım; ''bu yıl meyve vermesini istiyorsan sök, yeniden dik, ana bitkileri at, yavrular daha verimli olur'' Dedi. bu uygulama doğru mudur. Öyle mi yapmalıyım?

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 11:06   #971
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gultar Mesajı Göster
Geçen yıldan bahçemde çileklerim var.Harika meyveler verdiler. Bir arkadaşım; ''bu yıl meyve vermesini istiyorsan sök, yeniden dik, ana bitkileri at, yavrular daha verimli olur'' Dedi. bu uygulama doğru mudur. Öyle mi yapmalıyım?
Bir çilek fidesinin verimliliği 2-3 yıldır. Daha sonra meyveleri küçülüyor. O yüzden meyvelerinin küçüldüğünü fark ederseniz o yıl o fideleri sökebilirsiniz. Ben o fideleleri işaretleyip, sökmeyerek sürekli yavru yapmalarını sağlıyorum

gultar, mrduran ve Cemil B. beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 11:30   #972
Ağaçsever

yssahin's Avatar

Giriş Tarihi: 26-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sehmus072 Mesajı Göster
arkadaşlar çileğe nasıl gübre verilmeli. bizim buralarda seralarda kullanılan gübrelerden versem olur mu. bir de bu gübrelerin bazılarında azot - potasyum ve fosfor oranları var hangisinin yüksek olması gerekiyor. yoksa hepsinden dengeli mi verilmeli?
Bence organik herhangi bir gübre verseniz kafi. Hangi miktarda yetiştiriyorsunuz bilemiyorum ama, miktar fazlaysa daha ucuz olduğu için Biovin bakabilirsiniz(Konya Şeker). Biz Emek organik gübre kullanıyoruz saksılarımızda. Memleketteki komşumuz ise yanmış hayvan gübresi atıyordu yeni dikeceği fidelerin yerine. Saygılar

yssahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 11:33   #973
Ağaçsever

yssahin's Avatar

Giriş Tarihi: 26-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gultar Mesajı Göster
Gülsen ablacım, Mersin'de çilek üreticiliği yapan tanıdıklarımız aynen böyle yapıyorlardı.

gultar beğendi.
yssahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 16:58   #974
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Sn. gültar,

geçen yıl'ki çilekleriniz mutlaka kol atmışlardır. O kollardan taze fidanlar oluşuyor ve her yıl hem taze fidanlar hem de bir önce'ki yıldan olan, eski kök'ler meyve verir. Sn. Limon sever'in dediği gibi, eski kök'lerin meyveleri daha küçük olur.

Normalde, çilekleri 2 yılda bir değiştirmek gerekiyor. Sizinkiler bahçede ve yerde ise, zaten kollar ile üremiş olmaları gerekiyor.

gultar beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 17:06   #975
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Sn. cemil B,

çileklerinizin yaprak çıkarması çok doğal. Daha da çok çıkacaklar. Önce yapraklar çoğalıp, bitki kendini geliştirecek, sonra çiçek açıp meyveye duracak. Meyveler oluşmaya başladıktan bir süre sonra da, Haziran-Temmuz gibi kol atmaya başlar ve çoğalmaya çalışırlar.

Şu anda, mevsim başı itibarı ile devamlı yapraklanmasının nedeni bu. Herşey sırası ile gider. Meraklanmayın.

Eski 20-04-2012, 17:40   #976
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Sn. gültar,

geçen yıl'ki çilekleriniz mutlaka kol atmışlardır. O kollardan taze fidanlar oluşuyor ve her yıl hem taze fidanlar hem de bir önce'ki yıldan olan, eski kök'ler meyve verir. Sn. Limon sever'in dediği gibi, eski kök'lerin meyveleri daha küçük olur.

Normalde, çilekleri 2 yılda bir değiştirmek gerekiyor. Sizinkiler bahçede ve yerde ise, zaten kollar ile üremiş olmaları gerekiyor.
Soruma cevap verenlere çok teşekkür ediyorum.

Çileklerim bahçemde, tabii ki kol atıp çoğaldılar.Bu durumda ana kökleri söküp atmam gerekiyor, yavrularla yola devam. Kendini yenilediği için 2 yılda bir değiştirmeye de gerek kalmıyor.

Düzenleyen gultar : 20-04-2012 saat 20:38
gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 18:25   #977
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Merhabalar efendim,

İki sene önce Karşıyaka çiçek festivalinden cinsini bilmeden aldığım, çok bol ve iyi cins kokulu ürün veren bir kök çileğimin başına neler neler getirdim, biline)).

Attığı kökler ile 4 saksı yaptım, ilk aldığım kökü de 5' e bölüp(çok genişlemiş idi, kök kalınlığı 3 cm.) hepsini bir arada uzun saksıya aldım, bol bol can suyu verip üstünü siyah naylon ile kapattım. Tam güneş alan balkona pencere önüne koydum.

O güzelim çilekler hem direk, hem arka camdan yansıyan güneş hem de alt betondan gelen ısı ile 2 günde piştiler/haşlama oldular, farkedemedim bile.
Bir kaç gün suyunu çekmesini bekleyip sonra naylon malçlama yapsam 1-2 fire ile becerebilirdim sanırım.

Yarın hisarönü çilek alışverişi var, sipariş verdiğim satıcı Cumartesi gel dedi.

Duyurula.... '' Her zaman çilek var, ama iyi cins çilek yarın getirecek nasip ise..''

Sağlık ile kalın,

Saygılarımla lütfen.

EKLENTİDİR;

Bu gün aldım, cinsi de '' yerli yediveren'' imiş.

Düzenleyen mrduran : 21-04-2012 saat 23:38 Neden: son cümle ilave..
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2012, 06:55   #978
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Evet Cemil bey gördüm, tekrar da baktım şimdi. Saksıda 1 tane mi çilek fidesi var 2 tane mi? ben 2 tane gibi gördüm belki ondan küçük gibi gelmiştir gözüme...
1 adet var ama devamlı genişliyor saksının içerisinde.

Eski 21-04-2012, 06:57   #979
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzon Mesajı Göster
Cemil bey
Çilekler genelde ilk yaprak vermeye başladıklarında meyveye durur çiçek açarlar. Büyük ihtimalle bu yıl meyve vermeyebilirler. Bu yıl iyi bir gelişim sağlayabilir yeteri kadar güçlernirlerse gelecek yıl kesin meyveye dururlar. Ancak saksıdaki çilekler ne kadar iyi gelişse de bahçede olanlar kadar iyi olmuyor. Hayırlısıyla meyve yersiniz inşallah. Selamlar.
Valla dedemin bahçesinden aldım , bu yıl ilk yılı mı ikinci yılımı bilmiyorum , ama saksıda ilk diktigim gune gore epeyi genişledi. hayırlısı artık ,
yalnız siyah sinekler olusuyor topragında.

Eski 21-04-2012, 06:58   #980
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Sn. cemil B,

çileklerinizin yaprak çıkarması çok doğal. Daha da çok çıkacaklar. Önce yapraklar çoğalıp, bitki kendini geliştirecek, sonra çiçek açıp meyveye duracak. Meyveler oluşmaya başladıktan bir süre sonra da, Haziran-Temmuz gibi kol atmaya başlar ve çoğalmaya çalışırlar.

Şu anda, mevsim başı itibarı ile devamlı yapraklanmasının nedeni bu. Herşey sırası ile gider. Meraklanmayın.
Teşekkür ederim , sıralamasını da ögrenmiş oldum sayenizde, şuana kadar hiç kol atma gibi birsey olmadı , devamlı yeni yapraklar acıyor.
Zamana bırakıyoruz ozaman

Eski 21-04-2012, 10:00   #981
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

hımm susmayı bilmek lazım o zaman

Eski 21-04-2012, 13:53   #982
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
hımm susmayı bilmek lazım o zaman
)

Eski 23-04-2012, 16:29   #983
Yeni Üye

sehmus072's Avatar

arkadaşlar çileklerimin fotoğraflarını yüklüyorum.
çiçeklerin çoğu meyveye dönüşmeden kararıp kalıyor fotoğrafta yükledim.
birde yaprakları çok mu büyümüş yoksa bana mı öyle geliyor.
saksıda ki çileklerim gayet iyi.
bu çıkan kolların fazlasını keseyim mi?

Eklenen Resimler

Düzenleyen sehmus072 : 23-04-2012 saat 21:17
Eski 23-04-2012, 16:51   #984
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Özellikle bu aylarda çilek yaprakları çok hızlı büyür ve bazı türlerin (yediveren türü gibi..) yaprakları oldukça BÜYÜK olur.

Kolları, eğer başka fideler elde etmek (çoğaltmak) istemiyorsanız, kesebilirsiniz.

mrduran beğendi.
Eski 23-04-2012, 17:14   #985
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sehmus072 Mesajı Göster
arkadaşlar çileklerimin fotoğraflarını yüklüyorum.
çiçeklerin çoğu meyveye dönüşmeden kararıp kalıyor fotoğrafta yükledim.
birde yaprakları çok mu büyümüş yoksa bana mı öyle geliyor.
saksıda ki çileklerim gayet iyi.
bu çıkan kolların fazlasını keseyim mi?
sn sehmus , meyveleri toprakla bulusturmamanız meyveler acısından iyi olacaktır, topragın üzerine naylon, kagıt , saman v.b. kullanarak meyvenin toprakla bulusmasını engelleyiniz,

meyvelerin daha olgunlasmadan kararmasının bir nedeni olmalı , gelişmesini engelleyecek birseyler var demekki , çilek yetiştiriciliginde uzman olan kişilerle irtibat kurmanızda fayda var bence.

resimlerinizin boyutlarını biraz daha büyük , yatık resimlerinizi de düzeltirseniz daha hoş bir gorunum olur diye dusunuyorum.

Saygılarımla.

Eski 23-04-2012, 19:30   #986
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Dün aldığım beş adet çilek fideleri ,toprağa geçirilmeyi bekliyor.
Cinsini sordum ,satıcı çocuk bilmiyorum dedi. Fide adeti 1 liraydı.

Eklenen Resimler

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 14:58   #987
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

bende çilek fidelerinden 6 adedini bahçeye 10 adedini ahsap saksıya ektim, resimleri yakında paylasırım sizlerle , bahçedeki dikim resimleri benim bahçe sayfamda var, bakmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli. ve vereceginiz fikirler dogrultusunda dogru yapıp yapmadıgımıda ogrenmis olurum sizlerden.

Saygılarımla.

Eski 24-04-2012, 15:54   #988
Ağaçsever

Oguzzz's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2012
Şeyhmus Bey,

Dikine topraklı sisteminiz çok hoşuma gitti. Sanırım kızımın çilekleri için ben de bu fikrinizden "esinleneceğim"

Ellerinize sağlık...

Oguzzz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 18:25   #989
Ağaç Dostu

Gazi Barış's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2012
Name:  CIMG1223.jpg
Views: 2008
Size:  57.4 KB

Geçen sene saksılara ektiğim çileklerim. Önden ikisi yediveren cinsten, sol kenarda farklı gözüken ormandan söktüğüm yabağni çilek, üstte gözükenler bi arkadaşımız tarlalarından bana getirdiği mevsimlik çileklerden. Yabağni çilek geçen sene sadece gelişti fakat bu sene erkenden çiçek açtı ve taç yapraklarını döktü fakat meyvelerinde hala bi irileşme gözükmüyor...

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 07:59   #990
Yeni Üye

sehmus072's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oguzzz Mesajı Göster
Şeyhmus Bey,

Dikine topraklı sisteminiz çok hoşuma gitti. Sanırım kızımın çilekleri için ben de bu fikrinizden "esinleneceğim"

Ellerinize sağlık...
teşekkür ederim aslında bu sistem topraksız tarım için ama ben bu şekilde deneme amaçlı yaptım umarım işinize yarar.

Cemil B. beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025