![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
çokta güzel olmuş. benimde bahçemde var. meyve göstermeye başladılar. biran önce olsalarda yesek.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Balkonda yuvarlak saksıdaki yediveren çilek son durumu 03.05.2012 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
yeni ekilen çilek fideleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2011
|
Osmanlı çileği fidesi isteyen varsa verebilirim. Gerçi senede bir kere çilek veriyor ve şu aralar çiçek açtı. Çok fazla kol atıyor, tarlasında, bahçesinde düşünenler için uygun bir tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
Hakan bey ödemeli kargo olarak gönderebilirseniz çok sevinirim.Yılda bir olsun lezzetli bir çilek yemek ve yedirmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
merhaba arkadaşlar ben saksıdaki çileklerimin yan dallarından üretmek istiyorum. uzayan yan dalı başka bir saksıya koyuyorum ama köklenmeden uzamaya devam ediyor. yan dalın uc kısmını mı toprağa gömmeliydim. ya da ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
benimkiler daha yeni yeni kızarıyor.Bu durumu güneş alma saatlerinin çok az ve balkonun çok rüzgarlı olmasına bağlıyorum.Seneye çilek ağacı yapmak niyetindeyim.Bu sitede ögrendiklerimi pratiğe dökmezsem yazık olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
benim yuvarlak saksıdaki çilegimden sürgünler basladı , ama çiçek ve çilek yok henüz , sanırım beylikdüzünün rüzgarlı ve serin havası geciktiriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Eğer yediveren değilse ümidi kesin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
kızaran çilek
Değerli üye arkadaşlarım,6.kat terasımdaki çileklerimin durumu.Çok sevinçliyiz,çünki ilk defa kızaran çileklerimiz oldu.sizinkilerde hemen olgunlaşır inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
sürgün sagda gözüküyor, nasıl bir yol izlemeli bundan sonra? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
O sürgünün köklenebileceği bir ortam sağlamalısınız. Küçük bir pet bardak ya da ona benzer bir kabın altını delip içerisine toprak koyun. Daha sonra o sürgünün vereceği küçük çilek fidesini anaçtan ayırmadan dikin. Köklendikten sonra fideyi anaç çilekten ayırabilirsiniz. Bkz, bkz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2012
|
merhabalar terasta çilek yetiştirmeye çalışıyorum ben de ![]() bikaç sorum olacak çok cahilim bu konuda. 1.çilekler günde kaç saat direkt güneş ışığı almalı? 6-7sa güneş alan yerde çileklerin yaprakları solmaya başlamıştı. şu an sadece sabah 1sa güneş alıyorlar. 2.çilek fidelerimin üzerinde kahverengi küçük böcekler var.ne yapmam gerekiyo? çilek fidelerini yaklaşık bi ay önce diktim nohut büyüklüğünde çilekler var ama çok yavaş büyüyolar sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Balkondaki çileklerim onca rüzgar ve az güneşlenme saatlerine rağmen yüzümü kara çıkartmamaya kararlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Hasat yaptım yapacam biraz daha kızarmasını beklemem lazım galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz bitki yabani çilek midir? Eğer öyleyse çok sevineceğim, bir kök eve getirdim. Yıllar önce yabani çileğim ben tatildeyken öldüğünden beri arıyordum, yeniden bulduysam eski bir dosta kavuşmuş gibi olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
En alttaki resimde görülenlerin haricinde diğerleri yabani çileğe benziyorlar. Ama en alttaki sanki çileğe benzer bir yabani ot var. Ona benziyor. Yakın planda daha net görülebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2012
|
Arkadaşlar forumu epeydir takip ediyordum kayıt olmak bugüne nasipmiş.Benim saksıda yetiştirdiğim bir çileğim var bunu bahçeme almalımıyım yani saksı yeterli gelir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
kayseriden sn. gilaburu dan almıs oldugumuz fideler ne alemde arkadaslar sizlerde?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Alıntı:
Onları yetiştirip meyve alan var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Alıntı:
hepsini aynı anda diktim fakat bazıları çiçek açtı diğerleri çok geriden takip ediyorlar.çiçek açanlar 10 gün oldu ama daha büyümedi.resimleri yüklüyorum bakalım sizin düşünleriniz neler.! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sn. tutunkalonyası, Arkadaşlarımızın saksılarda yetiştirdikleri çileklerden örnek alıp, saksı ebatınızı karşılaştırabilirsiniz. Saksınızın büyüklüğü, bizlerin saksıları gibi ise, yeter ve yetiştirebilirsiniz. Yalnız, çoğalmak istiyorsanız ve bahçeniz de olduğuna göre, bahçenizde çileklerin yayılabileceği bir alan belirleyin ve oraya geçirin. Yerde ekili olanlar çok daha verimli oluyor. Kendiliğinden rahat rahat çoğalıyorlar. Güneş gören (en azından, 3-4 saat güneş gören yerde daha iyi gelişiyorlar). Yaz aylarında susuz bırakmamaya dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
İlgili bitkilerin fotoğraflarını, ilgili başlıklara yüklemelisiniz. Örn: Cherry domateslerinizin fotoğraflarını buraya, diğer bitkilerinizin fotoğraflarını da kendi başlıklarına yüklemelisiniz. Aksi taktirde; çilek haricindeki bitkileriniz hakkında yorum, öneri vs... alamazsınız. Çünkü; çilek haricindeki bitkilerinizle ilgilenen arkadaşlar o başlıkları takip ediyorlar ![]() Düzenleyen Emre İlhan : 24-05-2012 saat 22:48 Neden: Link yenilendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|