Merhabalar efendim,
İki sene önce Karşıyaka çiçek festivalinden cinsini bilmeden aldığım, çok bol ve iyi cins kokulu ürün veren bir kök çileğimin başına neler neler getirdim, biline

)).
Attığı kökler ile 4 saksı yaptım, ilk aldığım kökü de 5' e bölüp(çok genişlemiş idi, kök kalınlığı 3 cm.) hepsini bir arada uzun saksıya aldım, bol bol can suyu verip üstünü siyah naylon ile kapattım. Tam güneş alan balkona pencere önüne koydum.
O güzelim çilekler hem direk, hem arka camdan yansıyan güneş hem de alt betondan gelen ısı ile 2 günde piştiler/haşlama oldular, farkedemedim bile.
Bir kaç gün suyunu çekmesini bekleyip sonra naylon malçlama yapsam 1-2 fire ile becerebilirdim sanırım.
Yarın hisarönü çilek alışverişi var, sipariş verdiğim satıcı Cumartesi gel dedi.
Duyurula.... '' Her zaman çilek var, ama iyi cins çilek yarın getirecek nasip ise..''
Sağlık ile kalın,
Saygılarımla lütfen.
EKLENTİDİR;
Bu gün aldım, cinsi de '' yerli yediveren'' imiş.