![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2016
|
Sayın mstfmrv 100 metrekare bir yerde değişik çeşitler dikerek deneme şansınız yokmu.Bir şey ekilip dikilirken hazırlık aşaması masraflı olur.Kolay gelsin saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2017
|
Teşekkür ederim Çiğdem hanım, yeri satın almayı düşündüğümüz için direk deneme şansım yok. bunlar kısmen araştırdığım bilgiler, sadece deneyimli arkadaşlardan bunların ne denli doğru olduğuna dair fikir almak istemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2015
|
Bahcemde 4-5 m2 alanda çilek yetiştirmeye çalışıyorum. Kendisine tekrar tesekkur ediyorum muda abimden aldığım 4 kök yediveren cileklerim geçen sene çok güzel çilek verdi. Bu senede şu an cicekteler ama renklerinde hafif bir sararma var. Köyün gubresiyle gubreliyorum ama eksik gelen maddeler mı var yoksa bazı cinslerde bu durum yaşanabilir mı? ![]() Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Benim de yabancı otlarla başım dertte tarla sarmaşığı çıktı çileklerin içinde öyle bir hal aldı ki sarmaşıkları söküyorum çileklere sarıldığı için çileklerde onlarla geliyor.Bu yüzden müdahale edemiyorum karman çokarman bir hal aldı çilek bölümü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
O alanı komple söküp derin olarak sarmaşıklardan temizlemeniz gerekiyor. Çilekleri yeniden dikersiniz. Yabani ot ilacı atmaktansa zor da olsa bu yöntem daha organik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Toprağın ıslak olduğu bir zamanda aralardaki küçükleri toprağı ile alabilirsen hem daha fazla ürün alırsın. Hem de bu kadar sıkışıklık olmaz. Sende durum nasıl dersen daha beter. Ancak damlama sulama hattı boyunca olanların durumu iyi. Bu ilkbaharda seyreltip yeni yerlere ekecektim. Ancak hiç bir şey yapamadım. Yeniden kol atacakları için çilek yerine çim ekmiş gibi oluyorsun. Sonbahar görüntüleri. Yükseltiler kaybolmuş durumda. Nerede ise yer düzleşmiş gibi. Aralarda kolları kestiğim halde kalanlar var. Çileklerin bir de kendi yanlarından çıkan çilekler bulunmakta. Yeniden dikmek en güzeli. Kol atınca çim yerine kullanılabilinir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Yediveren olanlar önce çiçek açıyor. Sonra kol atıyor. Osmanlı çilekleri ise önce kol atıyor. Sonra çiçek açıyor. Bu yıl sıkışık olunca biraz çiçek açmaya başladılar. Fidelerin fazla gelirse ekmeyeceklerini alayım. Bu yıl da fide işini tam yapamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2018
|
Çileklerim için yardımlarınız gerekiyor
Merhabalar siteye yeni üye oldum ama en iyi kaynak sitelerden birisi diye umuyorum bir yapı marketten ve pazardan alınan çileklerimin ilk ve son hallerini resim olarak atıyorum yardımlarınız gerekli nerde yanlışlık var ofis tarzında bir yerde saksıda yetiştirmeye çalışıyorum tavsiyeleriniz nedir 2 ayrı fidede aynı şekilde ilerliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2016
|
çileklerde kendiliğinden olgunlaşmadan çürümeler oluyor.çiçeksizleri aradan alınca,seyreliyor.çürümede olmuyor.sayfaya katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
|
Osmanli cilegi alabilecegimz guvenilir bir yer varmi LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Billgi verebilecek kimse yokmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Merhaba 2 sene önceki diktiğim çilekler hala ürün vermiyor. Geçen sene her hafta bir iki çilek verdi. Bu sene hiç vermiyor sebebi ne olabilir acaba. Toprak yapısı biraz sıkı sebebi bu olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
Alıntı:
Damla sulama sistemi varsa 2 günde bir kere sulamanız karık sulama yapıyorsanız da 4-5 günde bir sulamanızı tavsiye edebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Çilekten verim almak isteyen yavru için uzayan kolları kessin, böylece çilek gücünü yavruya değil meyveye versin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
Çilek Hastalığı
İyi Günler. Balkonda çilek yetiştiriyorum.Ancak Bütün yapraklar uçları kurumaya ve sonra tamamen kurumaya başladı acaba sıkıntı musluk suyumu yoksa Fe eksikliğimi? kültürel yöntemi varmıdır. Teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
Yapraklar uçlardan kurumaya başladıysa büyük ihtimal toprakta eksik olan bir şey vardır ya da tam tersi çok fazla gübre olabilir. Resim olsaydı daha net konuşabilirdik, musluk suyu oldugunu pek sanmıyorum. Yeni mi gübre vermıştiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Evde tohumdan urettigim cilekler daha once gordugum cileklere gore farkli buyuyolar.Kol atmak yerine yukariya dogru agac gibi dallaniyorlar sanki.Dag cilegi diye almistim. Sizce durum nedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
Merhaba, dün çilek yetiştiriciliği yapan bir yerden 10 tane kadar çilek fidesi aldım.. bir kısmı yediveren cinsi bir kısmı da bir seferlik ürün veren bir çeşit dedi.. Köklerin derine doğru çok uzayacağından derin bir kapa ekmemi söyledi.. Ben bunları 1,5 litrelik plastik şişelere eksem olur mu ne dersiniz.. Bir de.. marketten gübreli çiçek toprağı aldım... evin bahçesinden de bikaç torba toprak topladım... ekimi bu toprakları karıştırarak mı yapayım yoksa bahçeden topladığım toprağı şişenin alt kısmına marketten aldığımı üst kısmına doldurarak mı ekeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2015
|
Merhabalar, Toprakları karıştırsanız iyi olur, bir de 1,5 litrelik değil de 5 litrelik pet şişelerin yarısının biraz üzerinden keserek kullanabilirsiniz. Güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
Alıntı:
ilk deneyimim olacak..bakalım meyve alabilecek miyim.. forumdan okuduğum kadarıyla *oluşan ilk çiçekleri koparmam gerekiyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Benim dag cilegi nedense sari renkte cicek aciyor. ![]() SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Çilek suyu ve gübreyi sever. Sizin çilekler nerede ise susuzluktan ölecekler. Toprağı kuruduğu zaman hemen suyunu verin. Toprağa alma durumunuz var ise toprakta daha rahat edecektir. Çok güneş alan yer yerine beş altı saat kadar güneş alan sonra gölge alan yerde daha rahat edeceklerdir. Saksı küçük olunca gelişimleri bir yere kadar oluyor. Dış ortama çıkarırsanız önce gölge yerde bir süre dış ortama alışsın daha sonra yavaş yavaş çıkartırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
|
Yanıtınız icin teşekkürler ancak topraklar kurumadan suyu verildi güneş ise 4 saat kadar ancak goruyor ve icerde direk gunes sayılmaz bunlar neredeyse kurudular anlayamadim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
Evet fazla su kaynaklı olabilir artık bunlar yaşamıyor söktüğümde dediğiniz gibi loş bir toprak vardı sanırım bu konuya dikkat etmek lazım teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
çilekte dikey boru yatay boru ve en sonunda bu yöntemide denedim fakat sonuç hüsran . bunlar yeni diktiğimde son hallerini çekmemişim. verim yok .minnacık tek tük meyveler. ![]() çilek işi Profesyonel bi iş bol ilaç bol gübre organik falan olacağı yok. yerdeki denemelerdede ot basmıştı. çeşitli ebat saksı yetiştiricilindede hastalıklardan çürümüştü. çilek yerine ahuduya yöneldim. ilacı bakımı yok hemde bol verimli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|