![]() |
|
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Fotolari kuculttum. 1 - olmamis guz zeytini 2 - diger calida olmus olanlar 3 - tohum ve meyve Sayin Bari agacin altinda yaziyordu elaeagnus umbellata, ben de internette okudum eylul ortasinda oluyormus, sizdeki acaba elaeagnus multiflora mu? Size bir soru daha en tecrubeli sizsiniz, en son iki resimde benim kucuk fidem - o acaba guz zeytini mi goumi mi? Tohumlar aynen bu 3 nolu resimdeki gibiydiler. Yaparklarin alt tarafi gri renkte. Bu sitedeki bir arkadasimdan aldi o ban goumi tohumu yazmisti ama sanki o guz zeytini. Düzenleyen istcallst : 11-09-2011 saat 15:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkisi güz zeytinine benziyor. Gouminini yaprak üst kısmı gri noktalar daha belirgin altıda daha parlak gri. Benim kendi bitkilerimde gözlemlediğim bu. Tabi uzman değilim, eminde değilim dolayısıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ediyorum cevabınız için ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2007
|
Bu sene meyve vermeye başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
bugün, bu meyveler elime geçti. bizim okulun kantincisi, Hacı abiye hediye gelmiş. bir salkım kopardım, yedim, çekirdeklerini ayırdım. ekmeyi planlıyorum. yüzde verimi kaçtır, ve ekim zamanı ne zamandır? kaç senede meyve verir? elimde 9 tane çekirdek var şuan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıca, bu meyve, zeytinden ziyade, iğdeyi daha çok andırıyor. hem yaprak bakımından, hem meyve görünüşü bakımından. belki, iğde bu kadar sulu değil ama, bu meyve, iğdegillerden bir meyve. "güz zeytini" veya "güz yemişi" diyerek, anlam karışıklılığı yaratmaktan ziyade, "güz iğdesi" veya "Japon iğdesi" diyerek, kökenini de belirterek bir isimlendirme yapmamız daha uygun olmaz mı? aynı karışıklılığı, hurma-trabzon hurması safsatasında yaşıyoruz. trabzon hurması dediğimiz meyve, aslen hurma değil. trabzon hurması adlı meyveye, "aman kötüdür, berbattır" diyemem. demiyorum da. ancak, bildiğimiz hurma ile karıştılıyor. bu, o kadar olmasa da, daha uygun bir isim vermemiz gerekir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Güz zeytinleri, nihayet oldu. güz gelmeden olmuyor galiba, değişik bir tat ben beğendim, gerçi hayal ettiğimden biraz küçük . Meyvalarını biraz daha büyütmenin bir yolunu bulmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmet salih. kaç zamanda meyve verdi ağacınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
merhaba sn;bertunum güz zeytinim 3 yaşında , geçen yıl çicek açmış meyva tutmamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar, İzmir' li arkadaşlardan ricam lütfen. İzmir' de fidanını satan bir yer biliyormusunuz? Çok güzel ve çabuk netice alıcı bir bitki gibi. Görmek isterdim şahsen. Teşekkürler şimdiden. Bayramınızı kutlarım, saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
ELAEAGNUS UMBELLATA mı yoksa ELAEAGNUS MULTIFLORA mı? Bence ELAEAGNUS MULTIFLORA yani Goumi aynı türün daha albenili meyveleri ve meyvelerinin tadıyla daha çok öne çıkanı. Bulabilirsem ben de bahçemde görmek isterim bu bitkiyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-12-2011
|
Samsun doğu parkında dolu bu güz zeytini ağaçlardan.güzel reçeli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Ne zman cektiniz bu resimleri? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaçsever
|
Bu fotoğrafları aralık ayında çektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar ilginc bizim Istanbuldaki bazi guz zeytinler eylul ortasinda olmuslar. 121 nolu mesajda hem olmus hem olmamis olanlar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
ne kadar güzel resimler ne güzel meyveler ellerinize sağlık kardeşim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Güz Zeytini ve Goumi birbirine çok benzemekte, ayırt etmek her 2 bitkiyi biraz zor oluyor. Güz Zeytini çok erkenci 2. yılından itibaren meyve vermeye başlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler serkan bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Güz Zeytininde bu zamana kadar hiç bir faaliyet olmadı ise ümidi kesmem mi gerekir ![]() Soğuğa dayanıklı diye dışarıda bıraktım. Kış boyu çürümesin diye çok su da vermedim. Bu sefer de acaba kurumuş olabilir mi?. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda ise donmuş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|