![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Sayın maybach, "coraspin" de aspirinin bir türü aslında. Daha düşük doz. Kanı sulandırıcı etkisinden dolayı veriliyor. Kan pıhtısı oluşup da kalp damarlarını tıkayarak (emboli) kalbin durmasını engellemek için. Bence bir mahsuru yok, istediğiniz kadar abartabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Üç büyük şehirden miracle berry denemeleri ![]() gazamız mubarek olsun...bebe aspirininde karar kıldım ..zira öteki biraz cetrefilli geldi... Neşride hanım yanlış okumadıysam 35 derecenin üstü miracle lar için çimlenmede sıkıntı yaratıyordu..aklınızda bulunsun ... küçükkken çok yatardık o eletrikli battaniyelerde ...sobalı evimizde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Seyyah53, uyarınız için teşekkür ederim. Isının 35 derecenin üstünde olduğunu sanmıyorum. Ama gene de dikkatli olucam. Bu arada, bu forumda söğüt ağacı ve ph düşürücü etkisi tartışılmış. Söğüt dalları suda bekletilerek, aslında köklendirme ortamı sağlamak için yapılmış işlem. Bir göz atın isterseniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6728 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
"Söğüt suyunun içerisinde bulunan Salycilic asidin miktarı, normalde kullanılan suyun Ph değerini değiştirecek yeteneğe sahip değildir." denmiş ama tartışılabilir tabii. Ama köklenmeyi teşvik ettiğine dair ipuçları var. Belki Miracle Beryy'lerde de böyle bir etkisi olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
merhaba arkadaslar,, henuz mucize meyve fidem yok,, ama arkadaslardan soz aldim,, yazilanlardan anladigim kadariyla fidan sagligi icin NEM olmazsa olmaz,, ayrica pH`in bu kadar onemli oldugunu sayenizde ogreniyorum,, is yerinde aritmada kullanilan su pH`i 4-4,5 civari,, asidik ortam seven evdeki acelya`ya bu sudan versem ,, acelyam olmez ve iyi gelisirse ilerde mucize meyve fidanim icin ideal ortam olusur mu? hemen bugun acelya da deneyecegim,, gelismeleri paylasirim,, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Neşride hanım, benim miraclelar 8.haftayı doldurdular,toprak olarak normal torf kullandım.Önceleri 3 günde bir suluyordum ama baktım aşırı sulama zarar veriyor;şimdi 5 günde 6 günde bir suluyorum,yazın herhalde 3 günde bir sularım. sulama suyu olarak içme suyu; veya içme suyundan yaptığım içtiğim çayın ılıtılmış kalan kısmı veyahut içmesuyu ile limon karışımı; veya sebze coşturanlı içme suyu/musluk suyu kullanıyorum.saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Çağatay78, verdiğiniz bilgiler için çok teşekür ederim. Ben de tohumları ektiğim toprağın sadece nemli olmasına özen gösteriyorum, asla ıslak değil. Benim de Ocak başından beri kalorifer peteğinin üzerinde, plastik poşet içinde çimlendirmeye çalıştığım başka tohumlar var. Çürütmemek için toprağın nemine oldukça dikkat ediyorum. Bu günlerde, bir Avocado, bir Trabzon Hurması ile bir Kestanem çimlendi, toprak yüzeyine doğru küçük birer filiz uzattılar. Miracle Berrylerin toprağı da ne ıslak ne kuru denebilecek şekilde. Ama dün sabahtan beri bahsettiğim seranın içinde. Bu gün dayanamayıp şöyle bir kontrol ettim. Çürüme yok ve sanki tohum kabuğu yanlardan yarılmaya başlamış ve içinden yeşilimsi bir şeyler gözüküyor. Umarım 8 hafta sonunda sizinkiler gibi olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kazanlık aramıza hoş geldiniz. Ben Miracle Berry yetiştirme konusunda en yenilerdenim. Benimkiler henüz toprak üstünde görünmediler. O yüzden şu anda teorik boyutuyla birşeyler söyleyebilirim. Benim yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla bu bitki PH'ı 4.5-5.5 arası seviyor. Sizin elinizdeki suyun ph içeriği 4'ün altına düşmemek kaydıyla iyi gibi hözüküyor. Ancak arıtma suyunun içeriğinin diğer gerekli mineraller açısından nasıl olduğunu bilmiyorum. Bir de toprak PH'ı önemli tabii. Ama sulama suyunun asidik olmasının zamanla toprak PH'ını düşürdüğü söyleniyor. Ama ne kadar zamanda, ne kadar düşürür bilemiyorum. Hep birlikte gelişmeleri takip edelim bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
İyi günler miracle berry'lerim gayet iyi fakat gelişmeleri hızlı değil bir tanesi küçük ve üzeri beyazımsı küf rengi gibi gelişme yok acaba hastamı oldu akşam aspirin vermeyi düşünüyorum bakalım nasıl gelecek gelişmeleri yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Neşride hanım bir de bitkinin çıkışı ilginçtir. önce yere doğru dimdirek sivri kazık gibi yükseliyor ardından 4-5 gün sonra kazığın ucu açılıp minicik 2 bitki yaprakları çıkıyor ve açılan 2 yaprak büyümeye başlıyor.çıkmadan evvelde toprakta anormal şişkinlikler oluşuyor sanki bir şey toprağı yarıyormuş gibi. Bilgilerinize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Çağatay78, sizin 285 nol'u mesajınızda son fotoğrafta sanki bitki büyürken, tohumu yukarı çıkartıp, öyle büyümeye başlıyor gibi geldi. sanıyorum uzama ondan sonra başlıyor, sonra da yapraklanma. Yanılıyormuyum yoksa? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi Mytarım'ın Miracle Berry'lerine baktım da, galiba yanılıyorum. Tohum toprakta kalıyor. Sizin son fotoğraftakiler yaprak o zaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Yok tohum toprakta...Ben yitirdiğim tohumları çıkarıp iyice inceledim...tohum ucundan bir tane kazık kök aşağıya bir tane yukarıya... Sonra 5-8 cm aralığına geldiğinde çok ufak kahverengi yapraklar...sonradan koyu yeşile dönüşüyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Aynen Seyyah bey'in dediği gibi tohum toprakta kalıyor, tohumdan bir kazık gövde yukarıya bir tane aşağıya. Bunlarda benim miracleların 8.haftadaki son hali, hastalıktan kurtulup,büyüen miracle doğrusu epey hızlı gelişiyor, diğerlerinin gelişimi yavaşta olsa sürüyor. İlk 4 resim benim miraclelar Diğer resimlerden ilki ise benim passiflora incarnatam 4üncü yaprağınıda çıkarıyor doğrusu çimlendimi işi tamam oluyor bitkinin, ikincisi süprize uğradım resmen ümidi kesmişken guava tohumlarımın gömülü olduğu saksıda (gömdükten 2 ay sonra oh be nihayet 5 tohumdan sadece 1i (2si işyerimde 3ü bu sakısıda gömülüydü) 1 tane filiz gördüm sanırım bu guava.ama ne yapacağım bilmiyor o sakısıda miracle gibi naylonla kaplı naylonu çıkartmalımıyım yoksa biraz daha büyümesini mi beklemeliyim. sonuncusu ise realde ananasın birinin kafasını personelden isteyerek 4 hafta evvel almıştım, o kesilen ananas kafasını ayıklayıp suda beklettim sonrada, saksıya gömdüm bakalım ne olacak,şu forumdakini yaptım: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2358 yeşilliğinden az bir şey kaybettsede 4 haftadır kurumaması,çürümemesi tutabileceğinin bir işareti olsa gerek.umarım tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
![]() diğer iki resim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
![]() Vehbi Bey, Sizinkide aynı ise o zaman bu normal miracle'a özgü bir şey veyahut toprak küflendi ama bu miracle'a zarar veren bir şey değil tam aksine normal gelen olsa gerek; yukarıdaki 7 resimden 1.ve özellikle 2.sinin toprağına bakacak olursanız,aynı şey bende de dediğim gibi var. Yalnız doğrudan güneş ışını çok geldiğinde beyazlarda bir azalma oluyor gelmediğinde olmuyor. Nenimde bu hastalıktan kurtulan 5.yaprağı verdi 6.ya oynamaya başladı,diğer yanındaki 4.yaprakta daha, işyerindekilerin büyümesi ise yavaş.Sizin miraclelarında iyi olmasına çok sevindim inşallah sağlıklı büyür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel arkadaşlar 4. ve 5. yapraklardan bahsediyorsunuz benimkiler henüz 2 yaprakta 3. yapraktan eser bile yok...fakat benimkiler sizinkilerden çok sonra çimlenmişti... Bende bebek aspirini aldım fakat suda eritemedim ...toz yapıp öylece toprağın üzerine koydum suladığım zaman etkisini gösteriri diye pek umutlu değilim... Şu miracidi bir temin edebilseydik güzel olacaktı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
on tane miracle beryy tohumu diktim bir tanesi çürüdü veya diğer tohumlara karıştı bekleyip göreceğiz.5,6,7 az gelişti 8 henüz çimlenmedi çürümüş olabilir bekliyorum kurçalamak istemiyorum şimdiye kadar çimlenmesi lazımdı ,7' üzeri beyazımsı sanki pamuk'la kaplanmış durumda yaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Miracle Berry'lerim süpriz yaptı. Bu gün bir tanesi topraktan başını uzattı. Henüz çok minik. Zor seçiliyor. Tam bir hafta oldu ekeli. Diğerlerine baktım, onlarda da benzer gelişimler var. Bir iki güne kadar onlar da çıkarlar. Beşini de tek saksıya dikmiştim. "Beşibiryerde" diyorum onlara. Ayrı saksıya almak için yapraklanmalarını mı beklemeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Tavsiyem neşride hanım, ilk iki yapraklarının çıkmasını beklemenizdir ardından bu lacağınız bir kürek vasıtasıyla onları şaşırttırabilirsiniz benimde 2 farklı saksıya dikilmişlerde (birine 3 (sadece 2 si çıktı birine iki) her iki saksıda da ortada çıkan miraclelara dokunmadım kenarda çıkanları ise farklı saksılara ilk 2 yaprağını çıkardıktan sonra aldım. Bu arada seyyah bey merak etmeyin bunlar 2 yaprak duruyorsa kesin köke yatırım yapıyorlardır yakında diğer yapraklarınıda çıkartırlar.saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler bir tanesini büyükçe bir saksıya aldım salona koydum yakınd bir resim yüklerim.... Neşride hanım hayırlısı olsun güle güle büyütün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın cağatay78 ve Seyyah 53. Ben çok sabırsızım galiba. Sizin sabrınıza da hayranım. Ben, birini saksının tam ortasına, diğer dördünü de kenarlara ekmiştim. Ama ortadaki önce daha uzun bir saksıda, tekti. Onun saksı harcı da farklıydı. Baktım diğerlerinde gelişme daha hızlı. Onu da diğerlerinin yanına aldım. O yüzden o biraz geriden geliyor sanırım. Söylediğiniz gibi, tohumdan önce kök çıkıyor, aşağı doğru giderken, tohum da kabuğunu çatlatıp ikiye ayrılmaya başlıyor. Kabuğun altındaki kısım hafifçe yeşeriyor. Ayrılan kısımdan da yukarı doğru filiz sürüyor. Rengi de pembe-kahverengi arasında. Yalnız benim bir tanesinde kök yana doğru gidiyor gibi. Filiz de önce kıvrık çıkıyor, sonra yukarı doğru dönüyor. Nemlerini sürekli kontrol ediyorum. Fazla su vermiyorum. Bu arada, Sayın seyyah53, aspirinden sonra bir farklılık oldu mu? Ben de çocuk aspirini aldım. 100 mg asetil salisik asit içeriyormuş. Normal aspirinin 5'te biri. Onu da ikiye böldüm. Yarısını toz olarak toprağa serptim. Ama tohumların üstüne denk gelecek şekilde değil. Sadece çevresine. Umarım faydası olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Valla Neşride Hanım...aspirini ben bir daha hiç denemedim ama yani gözle görülür de bişeyini görmedim...fazlada bişey beklemiyordum zaten ...sanırım sürekli deneyince bişeyler anlaşılır ama açıkcası 2 tane bitkim kaldı onlarıda kaybetmek istemiyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Miraclelarımın son hali 1 tanesi toplam 6 yaprağa ulaşırken bir tanesi 4 bir tanesi 3 son bir tanesi ise hale 2 yaprakta ve çok yavaş gelişiyor. Guavam büyümeye devam ediyor,ananasımın durumu sabit gibi ,passifloram ise 4 yaprak çıkardı,5 yaprağı ne zaman çıkarır diye bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
ananasım ve passifloramda burada |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|