View Single Post
Eski 21-02-2011, 19:41   #331
neşride
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Sayın Seyyah53,

Bu konuda benim bilgilerim çok kısıtlı aslında. Kendimce araştırma yapıyorum. Belki de Amerika'yı yeniden keşfediyorum, ama bu şekilde ben de öğreniyorum.

Sayın Çağatay78, fideleriniz çok sağlıklı gözüküyorlar, acaba kaç günde bu hale geldiler?

Ben toprak harcı hazırlarken limon tuzunu sıcak suda eritip, direk toprağa döktüm. Ayrıca, çay suyu ve posası ve biraz da kum kattım. Daha sonra bir saksıya tamamen bu harçtan, diğerine yarı yarıya hazır toprak ve harç olmak üzere doldurdum.

Yalnız, limon tuzu-su karışımını saksıya dökerken toprağın köpürdüğünü fark ettim. Bu arada bu harçları iki gün öncesinden hazırladım. Eğer alabilme imkanım olsaydı tarımsal jipsle hazırlayacaktım.

Daha sonra bu forumda bir yerde, toprağın asit ya da alkali olup olmadığını anlamak için, eğer ph ölçeriniz yoksa, kuru toprağa sirke döktüğünüzde köpürürse, o toprak alkali, eğer, ıslak toprağa hamur kabartma tozu döktüğünüzde köpürürse, o toprağın da asidik olduğunun anlaşıldığını okudum. Tabii derecelerini bilmem mümkün değil. Ben de toprağın köpürmesinden başlangıçta toprağın alkali olduğunu anladım. Daha sonra sirke ile denediğimde köpürme olmadı. Sirke de asit sonuçta. PH derecesinden emin olamadığım için harcı iki farklı çeşit hazırladım. Umarım aşırı asidik olmamıştır.

Evde kendi kendime minik bir sera hazırladım. 30 litrelik plastik saklama kabı aldım. Bir köşesine akvaryum ısıtıcısını cam bir vazo içine su koyarak, suyun içine yerleştirdim. Daha sonra da, gene akvaryumda kullanılan aydınlatma ampullerinden birini, plastiği keserek yukarıya monte ettim. Daha sonra, alttan ısıtma sistemlerine bakarken aklıma ilginç bir fikir geldi. Evdeki elektirikli battaniyeyi bu plastik kabın altına yerleştirip yanlardan sardım. Plastik kabın kapağı kapalı ama, ışık ve ısıtıcı için açtığım yerler aynı zamanda havalandırma olarak işlev görüyor.

Plastik seramın içine önce, çimlendirdiğim başka bitkileri de yerleştirdim. Seramın içi hamam gibi oldu. Topraktan yeni çıkan, ancak tohum kabuklarını henüz atmamış olan bitkilerimin kabukları çıktığında, kabuğun altında yan dalların bile çimlenmiş olduğunu gördüm. (iki gün içinde) Bu gün sabah da seramın içine Miracle Berry'leri koydum.

Tek sorun, ışık kaynağı olmasına rağmen, bitkiler güneş görmediği için biraz boya gitti.

Miracle Berry'ler henüz torağın içinde gömülü. Geldiğinde kök gelişimleri başlamıştı. Çok derine gömmedim. Toprağın üstünden hafifçe kafaları gözüküyor.

Bakalım kaç günde çıkacaklar...

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön