agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   duy-gu / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/38550.htm)

YeniGine 10-01-2016 23:50

Maşallah maşallah sevgili duygu çok güzel olmuşlar, hepsi birbirinden güzeller, emeklerine sağlık...

duy-gu 10-01-2016 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1432401)
Merhaba,

Sayfanız hayırlı olsun maşallah ne çok çeşit edinmişsiniz. Umarım tez zamanda büyüyüp çoğalırlar böylelikle sizde budadığınız çelikleri güzel arajmanlar da kullanabilirsiniz. Bence hiç başka sukulent almayın baharda öyle bir çoğalacaklar ki başka sukulentlere zaten yer kalmayacak sevgiler.

Çok teşekkür ederim :)
Umarım çoğalırlar ben de eşe dosta dağıtırım diye düşünüyorum. Daha fazla çeşit almasam iyi olur, her ne kadar çok bakım isteyen türler olmasa da vakit istiyorlar :)

duy-gu 10-01-2016 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1432404)
Aynı benim gibi olmuşsunuz sayın:duy-gu :D Üç haftadır çiçekçiye gitmedim zor dayanıyorum :D

Sevgili Galip,
İnsanın gözü doymalı :)
Hala internetten çiçek bakıyorum ya da yolda çiçekçi falan görürsem durup bir dolaşıyorum :) Kendimi tutmaya çalışıyorum cidden camların önü doldu...

duy-gu 10-01-2016 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1432409)
Maşallah maşallah sevgili duygu çok güzel olmuşlar, hepsi birbirinden güzeller, emeklerine sağlık...

Çok teşekkürler sevgili YeniGine :)

günebakan 11-01-2016 09:28

Sevgili Duygu yeni sukulentlerinizi güle güle büyütün hepside harikamüsadenizle daha çok sukulent sahibi olmanın bence yolu çoğunlukla sukulentleri arajman yapmaktır yoksa yer sıkıntısı oluyor ayrıca bu sevdada göz doyması, gönül doyması ve bıkkınlık diye bir düşünce yok aksine daha çok daha çok diye bir düşünce var:))))

sevgihoca 11-01-2016 11:48

Duygucuğum,bekledik ama beklediğimize değmiş.Hepsi de harika görünüyor,iyi günlerde büyüt.Çeyizdeki tabaklar çiçeklere gidiyor gibi.Şöyle ışık alan bir duvara cici bir raf mı yapsan.Mimarsın anlarsınız böyle zevkli işlerden.Büyümüş hallerini merakla bekliyorum.

duy-gu 11-01-2016 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1432457)
Sevgili Duygu yeni sukulentlerinizi güle güle büyütün hepside harikamüsadenizle daha çok sukulent sahibi olmanın bence yolu çoğunlukla sukulentleri arajman yapmaktır yoksa yer sıkıntısı oluyor ayrıca bu sevdada göz doyması, gönül doyması ve bıkkınlık diye bir düşünce yok aksine daha çok daha çok diye bir düşünce var:))))

Kesinlikle sevgili günebakan :)
Bende bu çeşitten var mıydı, bundan da olsun diye sürekli çeşitlere bakıyorum :)
Aranjman yapmayı bende seviyorum ama olur ya çok büyüyüp sıkışırlar ya da unlu bit falan gelir hepsine bulaşır diye biraz çekiniyorum. Ama bu gidişle aranjmanlara devam edeceğim :)
Sevgiler...

duy-gu 11-01-2016 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1432483)
Duygucuğum,bekledik ama beklediğimize değmiş.Hepsi de harika görünüyor,iyi günlerde büyüt.Çeyizdeki tabaklar çiçeklere gidiyor gibi.Şöyle ışık alan bir duvara cici bir raf mı yapsan.Mimarsın anlarsınız böyle zevkli işlerden.Büyümüş hallerini merakla bekliyorum.

Sevgihocam, beğenmenize sevindim :)
Kafamda projeler var, şöyle perfore demirden güzel raflar düşünüyorum :) Yapı marketleri, ev dekorasyon mağazalarını geziyorum. Aynı şeyleri düşünmüşüz yani hemen hemen :) İstediğim gibi bir şey bulursam zaten burada paylaşırım inşallah :) Hem çok çiçeği olup benim gibi yer sıkıntısı çekenlere de örnek olabilir.

sevgihoca 11-01-2016 12:23

Çok iyi olur,ben de istiyorum ama evimde uygun duvar yok.Ama belki senden ilham alabilirim.

FarukEr 11-01-2016 12:53

Eline sağlık çok güzel duruyorlar. nice çeşitleri görmek dileğiyle :)

engin koç 11-01-2016 15:14

Sn. Duygu hn.
İmrendim.
Güzel günlerde olsun.
Sevgiler.

engin koç 15-01-2016 22:07

ne deyim ki agam

duy-gu 16-01-2016 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi engin koç (Mesaj 1432509)
Sn. Duygu hn.
İmrendim.
Güzel günlerde olsun.
Sevgiler.

Çok teşekkür ederim Engin Hocam,
Biz de sizin terasınıza imreniyoruz :) Benimki küçük bir koleksiyon şimdilik. Ancak bu kadar oluyor, yerim yok başka... Şimdilik bunlar büyüsün bakalım.

Sevgiler, saygılar...

Jakin 16-01-2016 09:59

Sevgili duy-gu terrariumlar, aranjmanlar, yeni sukulentler, hepsi harika olmuşlar, ellerinize, emeğinize sağlık.. :)

En çok da Echeveria Blue Prince'li aranjmana bayıldım.
Sanki bir saksıda tek başlarına değil de böyle yan yana arkadaşlık ederlerse daha çabuk büyüyecekler.. :)

Sevgiler.. :)

duy-gu 16-01-2016 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1433593)
Sevgili duy-gu terrariumlar, aranjmanlar, yeni sukulentler, hepsi harika olmuşlar, ellerinize, emeğinize sağlık.. :)

En çok da Echeveria Blue Prince'li aranjmana bayıldım.
Sanki bir saksıda tek başlarına değil de böyle yan yana arkadaşlık ederlerse daha çabuk büyüyecekler.. :)

Sevgiler.. :)

Teşekkür ederim sevgili Jakin,
Hem görsel açıdan, hem yer açısından aranjmanlar daha iyi olabilir. Sevgili Engin Hocam'ın dediği gibi yosun da eklersem daha güzel görünecek :) Tekli saksıdakiler biraz büyüsün onlardan da aranjman yapıp yavrularını yine tekli saksılarda büyüteceğim :) Planlar bitmiyor :) Sizlerin de görüş ve fikirlerine açığım, yorumlarınızı esirgemeyin :)

duy-gu 16-01-2016 10:39

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1432490)
Çok iyi olur,ben de istiyorum ama evimde uygun duvar yok.Ama belki senden ilham alabilirim.

Sevgihocam,
Yer sıkıntımız için duvara asabileceğim böyle bir şeyler buldum. 2 ya da 3 sıra halinde alt alta duvara asmayı düşünüyorum. Belki aynı hizada değil de biraz sağa-sola kayarak da asılabilir. Raf sistemlerinde sanki bitki gölgede kalıyor gibi geliyor bana. Yalnız bunda da bitkiyi sularken dikkat etmek lazım mazallah bütün duvarlar çamurlu su izi olabilir :) Altı delik ve tabağı yok :)

Eklenti 592516

Galip Kuzucu 16-01-2016 11:11

Fikriniz çok harika sayın:duy-gu. Duvarların çamur olmaması için fitilli sulama yapabilirsiniz bence :D

sevgihoca 16-01-2016 12:13

Duygucuğum,ben de raf arama işine başladım,dediğin gibi her taraftan ışık almalı.Ben birkaç küçük markete sorup,şu cipsleri sıraladıkları standlara bakacagım.Açık balkonuma yaz için düşünüyorum.Çünkü balkon yıkaması saksılardan zor oluyor.

duy-gu 16-01-2016 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433623)
Duygucuğum,ben de raf arama işine başladım,dediğin gibi her taraftan ışık almalı.Ben birkaç küçük markete sorup,şu cipsleri sıraladıkları standlara bakacagım.Açık balkonuma yaz için düşünüyorum.Çünkü balkon yıkaması saksılardan zor oluyor.

Balkon için raf yapmak daha iyi olur sevgihocam. Benim balkonum yok, küçük odamın duvarına düşünüyorum. Bakalım nasıl çözeceğim :)
Hem kışın da rafın etrafına naylon kapayıp sera gibi de kullanabilirsiniz, burada örneklerini görmüştüm. Bu da internette bulduğum bir örnek :

Mini Sera - ÜCRETSİZ KARGO - Koçtaş

sevgihoca 16-01-2016 16:42

Duygucuğum balkonum yok deyince sormak istedim.Sukulentler yazın dışarı çıkmadan oluyor mu?Tam bilemiyorum ama güneşte açık havada renkleri daha güzelleşiyor.

duy-gu 16-01-2016 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433674)
Duygucuğum balkonum yok deyince sormak istedim.Sukulentler yazın dışarı çıkmadan oluyor mu?Tam bilemiyorum ama güneşte açık havada renkleri daha güzelleşiyor.

Haklısınız sevgihocam... Açık balkonum olsaydı yazın dışarı alırdım daha iyi olurdu. Ben sukulentlerimi yeni edindim. 3 ay oldu daha :-) Hatta şuan oturduğum eve taşınalı da ancak o kadar oldu ( evlilik nedeniyle:-) ) Şimdilik bu kışı bir atlatsınlar.

Mutfağın balkonu varmış ama kapatılıp mutfağa dahil edilmiş. Ben de sukulentlerimi camekanın önüne yaptırdığım tezgâha dizdim :-) Güzel güneş alıyor, hergün havalandırıyorum. Yazın ne yapacağıma bakacağım :-) Camların dışına dizerim belki :-)

sevgihoca 16-01-2016 19:13

Şimdi olsa kesin balkonlu bir ev olsun derdin.Kızım da İstanbul'da benim.Minnacık bir balkonu var.Tek kişilik.

duy-gu 20-01-2016 15:50

2 Eklenti(ler)
Aloe vera'nın saksının dibine koyduğum sedum yaprakları pembe pembe köklenmeye başlamış :)

Eklenti 592837

Eklenti 592838

duy-gu 20-01-2016 15:53

1 Eklenti(ler)
Bugün çok mutluyum, ilk defa agaclar.net'ten hediye kargom geldi. Sevgili Erdem 01'e çok teşekkürler. Bana hem bembe hem de beyaz kaynana topuzu, iki farklı tür aloe vera bir de hoya göndermiş :)

Eklenti 592839

aerosol 20-01-2016 16:28

güle güle büyütün uzun ömürlü olsunlar ...

duy-gu 21-01-2016 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aerosol (Mesaj 1434508)
güle güle büyütün uzun ömürlü olsunlar ...

Çok teşekkür ederim. Umarım layıkıyla yetiştirebilirim :)

duy-gu 30-01-2016 14:29

2 Eklenti(ler)
Ofiste de üretim devam ediyor. Dökülen yapraklardan bebek üretiyoruz :)
Engin Hocam görmesin, kızar bana alıp oynadığım için :) Siz siz olun, onları rahat bırakın toprak üzerinde uyusunlar büyüsünler, benim gibi elinize alıp oynamayın :)

Yöntemim ise bu şekilde : How to Propagate Succulents from Leaves: 5 Steps
(Sadece köklendirme hormonu kullanmıyorum, diğer aşamalar aynı)
2-3 günde bir az miktarda fıs fıs ile suluyorum. Bu şekilde 1-2 tane çürüyen dışında kaybım olmadı. Aslında hepsini aynı anda toprağa koydum. Farklı sukulentlerden düşen yapraklar var ve kırmızı olanlar baya hızlı çıktı. Diğerlerinde de kök oluşumları başlamış.

Eklenti 593972

Eklenti 593973

murattyildizz 30-01-2016 18:01

En güzelide bu sayın duy-gu :)
Her gün başına gitmek,büyüdüklerini görmek ...

flaneuse 31-01-2016 11:38

Bebeklerin renk geçişleriyle birlikte çok hoş görünüyor o daire şeklindeki dizilim :)

Ben de başka bitkilerim için çelikten köklendirme tüyoları ararken doğal olarak hazırlanabilecek 'köklendirme hormonu' tariflerine rastlamıştım (Yapraktan sukkulent çoğaltımı için işe yarar mı yoksa zararı mı dokunur bilmiyorum; zaten bu bebekler gerekli nem sağlandıktan sonra hemencecik çoğalıp büyüyorlar). Biraz dinlendirdiğimiz kesi yerini, kurutulmuş söğüt yaprağı veya söğüt kabuğu çayı (ya da etken maddesi zaten söğüt ağacından elde edilen aspirin), bal, toz tarçın veya elma sirkesiyle beslersek çeliğin mantar, bakteri ve hastalıklardan korunarak çabuk köklenmesine yardımcı olurmuşuz. Bunların bir ya da birkaçını suyla karıştırarak uygulama yapmak yeterliymiş. :rolleyes:

engin koç 31-01-2016 17:43

Sn. Duygu
177 deki diziliş çok güzel. İdeale yakın. Sizi tebrik ederim.
Gelelim fısfıs konusuna ;-)
Gelin ondan vazgeçin.
Köklenme yerlerine minnacık adeta damla su verin.
Özellikle soğuk havalarda yaprağın ıslak/nemli olması yaprağı öldürebilir. Bu da yavrusunu besleyememesi anlamına gelir ..
Sevgilerimle..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025