agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   duy-gu / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/38550.htm)

duy-gu 31-01-2016 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi murattyildizz (Mesaj 1436528)
En güzelide bu sayın duy-gu :)
Her gün başına gitmek,büyüdüklerini görmek ...

Aynen öyle sevgili Murattyildizz :-)
Tohumdan üretimi beceremedim, ama bu yapraktan yavru almak da çok zevkli :-) her gün kontrol etmezsem çatlarım :-)

duy-gu 31-01-2016 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse (Mesaj 1436691)
Bebeklerin renk geçişleriyle birlikte çok hoş görünüyor o daire şeklindeki dizilim :)

Ben de başka bitkilerim için çelikten köklendirme tüyoları ararken doğal olarak hazırlanabilecek 'köklendirme hormonu' tariflerine rastlamıştım (Yapraktan sukkulent çoğaltımı için işe yarar mı yoksa zararı mı dokunur bilmiyorum; zaten bu bebekler gerekli nem sağlandıktan sonra hemencecik çoğalıp büyüyorlar). Biraz dinlendirdiğimiz kesi yerini, kurutulmuş söğüt yaprağı veya söğüt kabuğu çayı (ya da etken maddesi zaten söğüt ağacından elde edilen aspirin), bal, toz tarçın veya elma sirkesiyle beslersek çeliğin mantar, bakteri ve hastalıklardan korunarak çabuk köklenmesine yardımcı olurmuşuz. Bunların bir ya da birkaçını suyla karıştırarak uygulama yapmak yeterliymiş. :rolleyes:

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim denemek isterim :-) Dediğiniz gibi aslında sukulent yaprakları çabuk kökleniyor ama bazı türler daha yavaş onlarda deneyebilirim :-)

duy-gu 31-01-2016 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi engin koç (Mesaj 1436774)
Sn. Duygu
177 deki diziliş çok güzel. İdeale yakın. Sizi tebrik ederim.
Gelelim fısfıs konusuna ;-)
Gelin ondan vazgeçin.
Köklenme yerlerine minnacık adeta damla su verin.
Özellikle soğuk havalarda yaprağın ıslak/nemli olması yaprağı öldürebilir. Bu da yavrusunu besleyememesi anlamına gelir ..
Sevgilerimle..

Teşekkür ederim Engin Hocam :-) dediğiniz gibi sulayacağım :-)

duy-gu 23-02-2016 11:49

1 Eklenti(ler)
Bir süredir sayfamla pek ilgilenmemişim. Ama bu demek olmuyor ki çiçeklerime de aynı şekilde davranıyorum :) Aslında hep buralardayım, sizlerin sayfalarını takip ediyorum. Bugün de biraz kendime vakit ayırayım ve son gelişmeleri paylaşayım dedim :)

Mammillaria vetula

Eklenti 596989

Aldığımda yavrularının çoğu dökülmüştü. Ben de dökülen yavruların bir kısmını ayrı saksılara ekmiştim (çoğaltırım diye düşünmüştüm). Bir kısmını da ana kaktüsün yanına ekmiştim. Annenin yanındakiler daha iyi gelişti.

Bu kaktüs de diğerleri gibi suyu pek sevmiyor. Özellikle sularken üzerine değdirmeden yanlardan sulamak gerek. Kesinlikle fısfıs istemiyor. Fazla suladığınızda ya da üzerine fazla su değdirerek suladığınızda hemen çürüyüp jöle kıvamı almaya başlıyor. Bu şekilde bazı yavruları kaybederek tecrübe ettim, artık daha dikkatliyim:)

Üzerindeki kuru çöp gibi şeyler biten çiçekleri. Yeniden çiçeklenmesi için beklemedeyim :)

duy-gu 23-02-2016 12:37

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüs bana hediye geldi :) Yaklaşık 15-17cm boyunda baya büyük, türünü bilmiyorum :)

Eklenti 597003

duy-gu 23-02-2016 14:13

1 Eklenti(ler)
Crassula lycopodioides

Eklenti 597031

Bugün saksısını değiştirdim. Sanki aynı saksıda iki farklı tür var gibi, biri daha sıkı yapılı (arkadaki) diğeri daha ayrık yapılı ve yeşil (öndeki)...

duy-gu 23-02-2016 14:24

2 Eklenti(ler)
Haworthia attenuata zebra

Eklenti 597034

Bu güzeli bana kayınvalidem hediye etmişti. Fotoğrafı çektikten sonra alttaki kuru yapraklarını temizlemek istediğimde kökünün oynadığını farkettim. Kayınvalidem saksısıyla hediye ettiği için toprağını değiştirmemiştim. Sanırım toprağı azaldığı için biraz kökü havada kalmış. Hiç niyetim yokken saksısını değiştirdim ve yanındaki yavruyu ayırdım. Yavrunun kökleri olduğu için tutacağını düşünüyorum.

Eklenti 597035

duy-gu 23-02-2016 14:51

3 Eklenti(ler)
Çiçek açanlar ve açmaya çalışanlar :)

Eklenti 597040

Echeveria runyonii san carlos tam

Eklenti 597041
Eklenti 597042

melekv. 23-02-2016 20:11

Yavrulu kaktüsün sulama şeklini öğrendiğim iyi oldu hatırlarsanız sizden hemen sonra almıştım ve geçen pazar günü ilk defa suladım hem de spreyle bi daha yapmayayım çürümesin yavrucak. Çiçekli olanlar da çok güzel maşallah ...

rainac 24-02-2016 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1442192)
Haworthia attenuata zebra

Eklenti 597034

Bu güzeli bana kayınvalidem hediye etmişti. Fotoğrafı çektikten sonra alttaki kuru yapraklarını temizlemek istediğimde kökünün oynadığını farkettim. Kayınvalidem saksısıyla hediye ettiği için toprağını değiştirmemiştim. Sanırım toprağı azaldığı için biraz kökü havada kalmış. Hiç niyetim yokken saksısını değiştirdim ve yanındaki yavruyu ayırdım. Yavrunun kökleri olduğu için tutacağını düşünüyorum.

Eklenti 597035

çok zevkli bir hediye :) görüntü olarak çok güzel bir tür heryere yakışıyor güle güle büyütün yavrularıyla birlikte ;)

duy-gu 24-02-2016 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melekv. (Mesaj 1442316)
Yavrulu kaktüsün sulama şeklini öğrendiğim iyi oldu hatırlarsanız sizden hemen sonra almıştım ve geçen pazar günü ilk defa suladım hem de spreyle bi daha yapmayayım çürümesin yavrucak. Çiçekli olanlar da çok güzel maşallah ...

Teşekkür ederim Sevgili melekv :) Evet hatırlıyorum dikenleri batmıyor demiştim siz de gidip aramıştınız baya :)
Spreyle suladığımda ayırdığım bazı yavruları ve anaçlardan birini çürüttüm. Hem de öyle çok fazla spreylememiştim. Sevmediklerini böyle tecrübe ettim :(

duy-gu 24-02-2016 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rainac (Mesaj 1442384)
çok zevkli bir hediye :) görüntü olarak çok güzel bir tür heryere yakışıyor güle güle büyütün yavrularıyla birlikte ;)

Teşekkürler Sevgili rainac, evet gerçekten görüntüsü her daim böyle güzel :) İnşallah bol bol yavrular :)

gürcan_keskin 27-02-2016 13:40

sn. duy-gu öncelikle balkon sayfanız hayırlı olsun.
kaktüs ve sukulentleriniz hepsi birbirinden güzel maşallah.
Emeklerinize yüreğinize sağlık.

duy-gu 27-02-2016 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1443154)
sn. duy-gu öncelikle balkon sayfanız hayırlı olsun.
kaktüs ve sukulentleriniz hepsi birbirinden güzel maşallah.
Emeklerinize yüreğinize sağlık.

Çok teşekkür ederim sayfamı ziyaret ettiğiniz ve çiçeklerimi beğendiğiniz için :) Daha güzelleri sizlerin olsun :)

duy-gu 27-02-2016 15:22

Elma :)

1 Eklenti(ler)
Kopan sukulent yapraklarını dizdiğim kabın içerisine yediğim elmanın çekirdeklerini koymuştum. Zihni sinir fikirler işte :) Elmalar çıkmaz mı? Şimdi 2 tane elma fideciğim var ama ekecek bahçem yok maalesef...
Yine de bundan sonra yediğim hiçbir meyvenin çekirdeğini çöpe atmamaya karar verdim. Biraz toprak biraz su, yeni bir hayat...Bir sürü fidecik yapıp burada bahçesine ekmek isteyenlere verebilirim :)

Eklenti 597493

duy-gu 12-03-2016 14:35

1 Eklenti(ler)
Yeni aranjmanım:

Şimdilik bitkiler az görünüyor ama büyüme ihtimaline göre bu şekilde yaptım.
Ufaklığı yapraktan ürettim (Graptopetalum paraguayense).

Eklenti 599836

duy-gu 12-03-2016 14:41

1 Eklenti(ler)
Telgraf çiçeklerim :)
Bende 2 çeşit vardı sadece, sağolsun sevgihocam bana taa oralardan kargoyla bir sürü telgraf çiçeği yolladı. Ben de türleri karıştırarak ektim. Büyüyünce aynı saksıdan renkli dallar sarksın diye :)

Eklenti 599837

sevgihoca 12-03-2016 17:51

Pek cici olmuşlar,güle güle büyüsünler.

duy-gu 14-03-2016 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1446387)
Pek cici olmuşlar,güle güle büyüsünler.

Teşekkür ederim sevgihocam, sayenizde :)
Saksıları asmak istiyorum, o zaman aşağıya doğru sarkarlar. Düz mor olan telgraf çiçeği de suda duruyordu çiçek açmış orda çok şaşırdım :)
Uyku çiçeği 3.yaprağını çıkardı, onu henüz saksıya ekmedim biraz kendisini toplasın diye ama eksem mi sizce?

sevgihoca 14-03-2016 11:04

Bence de uyku çiçeği biraz daha büyüsün.Mor telgraf çiçeğim çok güzel açıyor.Gönderdiğim diğer telgraflar da zamanı gelince açıyor.Yeşil beyaz çizgili olan da beyaz beyaz açar.Toprağı kurudukça sularsın.Güle güle büyüt.

duy-gu 13-04-2016 13:24

2 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'a teşekkürlerimle...
Bir sürü sukulentim oldu :)

Eklenti 605298

Eklenti 605299

akçabardak 13-04-2016 20:59

Güle güle iyi günlerde büyütün yeni gelen miniklerinizi, pek şirin görünüyorlar.

sevgihoca 13-04-2016 22:08

Benimkiler de yarın geliyor Duygu'cuğum,neler varmış diye iyice baktım,güle güle büyüt hepsini.Sevgiler.

duy-gu 14-04-2016 09:59

Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak ve sevgihoca :)
3-4 çeşit sedum (biri sedum sieboldi onu ayrı ektim), kaynana dili (bende yoktu,çok sevindim), kaktüsler, sempervivumlar neler neler var. :)
Sizler de güle güle büyütünüz, bol çiçekli olsunlar :)

Jakin 14-04-2016 10:10

Sevgili duy-gu güle güle büyütün yeni güzellerinizi..
Saksı süsleriniz çok güzel olmuş.. Sevgiler.. :)

duy-gu 14-04-2016 12:34

Teşekkür ederim sevgili Jakin, saksı süslerimi ofis arkadaşım Kader yaptı :) Ben bunları süsleyeyim mi dedi tamam dedim böyle oldu :) Ben de çok beğendim :)

duy-gu 21-04-2016 12:05

2 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'dan gelen sempervivum'lar da daha şimdiden olumlu gelişmeler var. Büyük olanda geldiği zaman hiç kol yoktu, bu sabah bir tane yavru kolu gördüm :)

Diğer tüylü gibi olanda ise 2 küçük kol vardı bana geldiğinde. Şimdi biraz daha büyüdüler ve 3 tane oldular :)

Eklenti 607042

Eklenti 607043

duy-gu 21-04-2016 12:07

1 Eklenti(ler)
Ofisteki kaktüsümde tomurcuk var, tahminimce kırmızı çiçek açacak :) Daha kendisi de küçücük bir şey aslında. Bekliyoruz, heyecanlıyız :)

Eklenti 607044

sevgihoca 21-04-2016 18:34

Darısı benim sempervivumlara Duygu'cuğum.

engin koç 21-04-2016 21:01

Sn. duy-gu
201 deki saksı süsleri inanılmaz.
Çok beğendim.
Telif hakkını ödeyip kullanmak isterim. :-)
Sevgilerimle.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025